Pretçji rçzusi mâtei un bçrnam

Aizsāka Ligita 

Labdien!
Mâtei ir rçzus negatîvs (ârstiem ir kïûdaina informâcija, ka rezuss ir pozitîvs). Piedzimst bçrns ar rçzus pozitîvu. Bçrnu pçc dzimðanas pieliek mâtei pie krûts. Kâda bûs bçrna reakcija? (arî, ja rçzusi otrâdi, bet noteikti pretçji).

Paldies
Re: Pretçji rçzusi mâtei un bçrnam
14.03.2008 16:10
tada ka jebkuram bernam :) rezus faktors nenosak berna reakciju uz pienu vai emocionalo saikni ar mati. problemas varetu but otras grutniecibas laika, ja mates organisms pirmas grutniecibas laika bus izstradajis antivielas pret so faktoru, savadak problemam nevajadzetu but :)
Tâ jau es domâju. Bet ir konkrçts gadîjums pirms apm. 20 gadiem, kad bçrns saslima ar bçrnu trieku. Pirmais bçrns dzima arî ar pretçjo rçzusu, bet bija un ir vesels. Mâte stâsta :"Ejot uz dzemdîbâm redzçjusi, ka dokumentos ir ierakstîts rçzuss pozitîvs, kaut arî pirmajâs dzemdîbâs rçzuss tika noteikts negatîvs. Pieòçmusi, ka rçzuss var mainîties un neko nav tiekusi. Pçc bçrna dzimðanas viòu pielika mâtei pie krûts, bçrns pazîdis un uzreiz palicis dzeltens. Tâ arî saslimus ar bçrnu trieku". Esmu lasîjusi, ka rçzus nesaderîba var izraisît bçrnu trieku, bet vai ðâdi tâ var tikt izraisîta (ar paçdinâðnau)? Kâ un kad bçrns var saslimt ar bçrnu trieku, ja mâtei ir pretçjais rçzuss? Kas jâdara, lai nesaslimtu?

Ligita
Re: Pretçji rçzusi mâtei un bçrnam
14.03.2008 17:57
Par to berna dzeltenumu - bernins visar fiziologiski ir dzeltenaks pirmajas dzives dienas, velak par iemeslu dzeltei var but mates hormonu paugstinats limenis, kas ietekme bernu u.c. parasti ja benrs piedzimst dikti dzeltens rezus nesederibas del - tur parasti ir loti smaga anemija un smags visparejs stavoklis, kas varetu prvocet bernu tirkeas pievienosanos, bet lai rezus nesaderiba butu tiess iemesls bernu triekai godigi sakot dzirdu pirmo reiz.
Jaatdzist ka paslaik sada gadijuma loti rupigi seko berna un mates veselibai visu grutniecibas laiku, aprupe un noversana ir augstaka limeni tadel sadas problemas ir retak sastopamas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 24?
Ziņa: