Telemedicîna???

Aizsāka NOMO 

NOMO
Telemedicîna???
07.10.2005 18:20
Nesen no viena paziòas uzzinâju par tâdu lietu (telemedicîna). Pirmais iespaids, kad dzirdçju to vârdu, ka tas ir no serijas "ïeèu po fotografiji".
Bet nekâ, tas esot sakaru tehnoloìiju apvienojums ar med. diagnostiku un ne tikai, lai pacientam nebûtu jâdodas garos klejojumos pie daþâdiem speciem uz daþâdâm kardiogrammâm un vçl citâm diagnostikâm, tad viss notiek pie viena daktera, vai vçl labâk dakteris to izdara mâjas vizîtç.
Tad nu jautâjums ir vai iekð LV kâds dod tâdus paklpojumus?
...
Re: Telemedicîna???
07.10.2005 20:00
Akurât telemedicînas cntru ðíiet gatavoja slikvidçt Rîgâ.
Bet tâ nu gluþi nav viss, ka visas diagnostikas veic mâjas vizîtç vai vienâ pieòemðanâ.
Tâ ir iespçja konkrçta izmekïçjuma (mûsu apstâkïos visbieþâk tâ ir kardiogramma) rezultâtus nosûtît ivçrtçðanai citam speciâlistam, ja pats netiek galâ. Piemçram, laukos feldðeris ar aparâtu uztaisa kardiogrammu un nosûta to pa telefona lîniju ðifrçtâ veidâ uz vietu, kur visu diennakti pieejams kardiologs, kurð atðifrç ðo pierakstu un dara zinâmu slçdzienu. Vai arî var veikt operâcijas video kontrolç, ko vienlaicîgi pârraida uz citu valsti, tur speciâlist skatâs un var ieteikt kâ labâk rîkoties. Ârzemçs ir pat tâdi brînumi kâ operâcija no attâluma- 2 tâlu viena no otras esoðâs vietâs ir 2 aparâti, kuri darbojas saskaòoti. Vienâ vietâ ir pacients, kuru operç ar operâcijas robota palîdzîbu, bet veic to íirurgs ar otru robotu atrodoties lielâ attâlumâ, t.i., fiziski nemaz operâcijâ nav klât, bet no attâluma manipulçjot ar robotu. Apmçram tâ.
Tâpat var pârraidît citu izmeklçjumu rezultâtus. Bet nekâds brînums tas nav.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 4?
Ziņa: