Symbicort un laktozes nepanesamiiba

Aizsāka Dþonsa 

Dþonsa
Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 15:10
Meegjinam ar manu aarsteejosho aarstu piemekleet man deriigu preperaatu astmas apaarsteeshanai. Daktere iesaka Symbicort, tachu ir taada lieta, ka shiem pulverveidiigajiem, iesuucamajiem liidzekljiem meedz pievienot laktozi, lai lietotaajs sajustu, ka ir izdevies ievilkt devu. Man ir laktozes nepanesamiiba. Vismaz Gulbja labarotijaa taisiitaas analiizes uzraada gan piena, gan kazeiina alergjiju. It kaa varbutu nav liela, 6 punktu skalaa ir 3. Tachu lietojot piena produktus gandriiz vienmeer esmu izjutusi apgruutinaatu elposhanu. Nu droshi ka buutud umji, aarsteet bronhiaalo astmu ar to, kas pateisiibaa provocee leekmes. Tachu, es nezu vai inhaleeta laktoze iedarbojas taapat kaa apeestaa. Varbuut ir kaads speciaalist, kas man speetu izskaidrot, vai inhaleets laktozes monohidraats iedarbojas taapat kaa uzturaa lietotaa laktoze?
Tabletes ar laktozi arii izraisa elposhanas trauceejumus. Nav jau naaveejoshi, tachu liekas nelogjiski lietot shaadus medikamentus, ja astmu paarsvaraa izraisa tieshia lergjijas...
Tamdçï jau uz pulverinhalatpriem jânorâda laktoze, lai nelieto cilvçki kam ir nepanesîna. Ir taèu inhalçjami aerosoli, tie laktozi nesatur. Konkrçti simbikortam gan nav, bet nu Seretide (modîgâkais tagad), vai flutikazoni, salmeteroli
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 15:27
Jaa, ir. tachu Symbicorts ir 2 vienaa - atveereejs un aarsteetaajs (kairinaajuma nonjeemejs laikam pareizaak), bet ja lieto ko citu, tad jaalieto atsevishkji atveereejs + aarsteetaajs. Logjiski ka vieglaak buutu lietot vienu, taapeec tagad meegjinu noskaidrot vai ieelpot laktozi tas ir tas pats kas vinju apeest? Nez vai mana lergolgs spees izskaidrot?:D Un trakaakais, ka aarsts nezin ko dariit, es esot pirmais shitaads alergjiskais gadiijums, nu un ko man tagad.. Esmu piekususi mekleet zaales, informaaciju, savas briivdienas aarpus slimniicas pavadu maajaas pie datora mekleejot sev piemeerotas zaales, fak..
Seretide arî ir atvçrçjs un ârstçtâjs. Tiesa, ârstçtâjs ir virsnieru hormons
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 15:33
un es taa saprotu, ka jebkuraam astmas zaaleem, kas ir pulvera veidaa, ir laktoze klaat, cik nu es infu atradu, visiem preperaatiem laktozes monohidraats, nu kas tas pra faku? Njemot veeraa ka piens vispaar ir lieta, ko pieaugushi cilveeki it kaa nepanes, vai pareizaak sakot, nav domaats, ja panes - ieliski, bet vairums nelieto, tad kaada velna peec nevar izmantot fruktozi kaa saldinaataaju, lai tas cilveeks sajuut ka ir ieraavis to zaali..psc..
Nu, kaut kâda doma jau ir kamdçl viòi tâ dara. Liekas, ka pulverinhalatoros kâ nesçjviela visur in laktoze. Tâdçï kontrindicçts pacientiem ar laktozes nepanesîbu
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 15:37
Jaa, ir daudz medikamentu, bet ne visi der visiem gadiijumiem, manupraat. Ja taa nebuutu, tad aarsts man nebuutu devis konkreetus zaalju nosaukumus papeetiishanai. Un katrs gadiijums ir individuaals un tad dakteris tachu iesaka to, kas buutu labaaks, tikai taa laktoze..
ðíiet neloìiski uz alerìiskiem bronhiem pûst zinâmu alergçnu
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 15:41
Nu neviens jau nesaka, ka man tas buutu jaadara. Aarsts tachu nevar zinaat visu zaalju sastaavdaljas, tieshi taapeec es arii mekleeju. Un secinu, ka taa kombinaacija, ko dakteris bija izdomaajis, galiigi nekur neder, naaksies mekleet ko citu..
Singular ir puushamais vai tambletes? Man jau visi nosaukumi sajukushi...
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 15:49
es nevaru atrast tos flutikazoni, salmeteroli, shkjiet ka nosaukums bishku savaadaaks. Ne origjinaalais ne starptaustiskais nav shaadi, mosh kaut kaa citaadi?
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 15:50
ak un veel, man vajadzeetu to singularu un saritinu, bet es nez kaa vinji vareetu raxtiities.. :(
Flixotide, Serevent, Ventolin, Seretide (tie ir pareizi oriìinâlie nosaukumi)
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 16:09
paldies Tev liels :)
Nomaini ârstu!
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 16:38
kaapeec man buutu jaamaina arsts? nesuudzos, beidzot vismaz esmu izmekleeta kartiigi un atklaata kaite. Aarst nav pat domu izteicis, ka man buutu jaalieto medikamenti, kas satur laktozi, tachu shaubos, ka ir kaads aarsts, kas zina sho medikamentu saturu. Parastu pirms izrakstiishanas aarsti meedz zvaniit uz aptieku un jautaat, bet taa kaa es pati ieteicos, ka varu internetaa vza lapaa samekleet sastaavdaljas, tad to arii daru. Mekleejam medikamentu, kas dereetu.
Situâcija, protams, nedaudz dîvaina, ka paðam jâmeklç, kas derçtu, bet galvenais jau lai paðai nav pretenziju :-)
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 16:47
Nu neviens jau man to nav licis - pati pieteicos, mani tachu uztrauc man veseliiba, vai tas nav pareizi? Kas dakterei bija pie rokas, taa instrukciju palasiija, pamekleeja. Man liekas, ka normaali, ja es piedalos sevis aarsteeshanaa, ja man ir labs kontakts ar aarstu, ja mees runaajam par to, spriezham kaa labaak. Un man absoluuti nav pretenziju, jo mani interesee man aveseliiba, taa luuk. SLikts aarst buutu, ja izrakstiitu un neliktos ne zinis. Un man likaas aatraak atrast pashia, nekaa likt dakterei zvaniit uz aptiekaam un likt lasiit instrukcijas ;) esmu to piedziivojusi, diezgan ilgi velkaas ;))
Piekrîtu ...

Dþonsa- Tavâ gadîjumâ iesaku griezties pie alergologa. Viòð arî piemeklçs îstâs zâles. Lai veicas!
Dþonsa
Re: Symbicort un laktozes nepanesamiiba
15.10.2005 16:56
Jaa, Luuk!, taada doma mums radaas, ka jaapaluudz alergologa paliidziiba, bet nu veel paspeesim :) Es tik pa briivdienaam jau mazlietinj paliidzu pati sev :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 1?
Ziņa: