Vîruss, kas izraisa vçzi.. Jautâjums ârstam.

Aizsāka Mari 

Esmu mazliet nesapraðanâ..

Izmeklçðanâ pie ginekologa uzrâdija, ka man ir kaut kâds vîruss, kas var izraisî vçzi. Nosaukumu diemþçl neatceros.
Vîrusu nav iespçjams ârstçt (nav medikamentu), ja vien organisms pat ar saviem spçkiem kaut kâdâ veidâ no tâ neatbrîvojas.

Paðreiz viss pa ginekoloìisko lîniju ir kârtîbâ, tomçr tagad reizi pusgadâ jâiet uz pârbaudçm. Ârst vçl ieteica lietot ehinaceju, kas stiprina imunitâti.

Vçlçtos zinât kaut ko konkrçtâk par ðo vîrusu no kâda ârsta.
Ehinaceja, tas ir labi, jo stiprina imunitâti, un tâ ir vienîgâ vîrusu profilakse, jo tikai spçcîgs organisms var tikt ar to galâ. Medikamentu patieðâm nav, bet ir lîdzekïi, kas palîdz to neitralizçt un izvadît no organisma, bet vienkârði tas nav, darbs vairâku mçneðu garumâ. Bet kâ sauc vîrusu? Man ir zinâmi profesionâli ârsti, kas ðo to pamatîgâk ir "izkoduði" par ðîm lietâm.
Margaritaangel@nbox.lv

Re: Vîruss, kas izraisa vçzi.. Jautâjums ârstam.
20.10.2005 14:50
Runa laikam iet par papilomas vîrusu. Dabûjot seksuâli transmisîvâ veidâ.

Inâra - varbût padalies ar noslçpumu kâ var ðitos draòíus ârstçt? Varbût HIV 1/2 arî vari izârstçt. Padalies! Ja ne - paklusç lûdzu, ðis ir tradicionâlâs medicînas forums nevis alternatîvâs.



Ziòojums rediìçts (20-10-2005 14:52)
Sis ir MEDICÎNAS FORUMS. Un medicîna nav tikai íîmisko medikamentu lietoðana, tai ir visdaþâdâkie veidi un novirzieni; tajâ skaitâ homeopâtija, fitoterapija, ârstnieciskâ vingroðana, akupunktûra utt.

Bûtu ïoti negodîgi, ja ðeit kâds atïautu vai neatïautu runât par visâm iespçjâm kâ bût veselam.
Katram ir tiesîbas uzzinât un izteikt daþâdus viedokïus.

Ja tev Rix nepatîk ðis forums, nelasi , veido savçjo un tad tur uzstâdi savas prasîbas.
Re: Vîruss, kas izraisa vçzi.. Jautâjums ârstam.
21.10.2005 10:59
jaa- ir daþâdi cilvçki. Viens redzçs, ka kâds velk otram no kabatas maku laukâ vai ka èigâniete kâdu apvârdojusi, un tas jau aizmiglotâm acîm ðai atdod visu naudu, kas pie dvçseles, un paies mierîgi garâm. Cits iejauksies un to nepieïaus.
Tâpat ir cilvçki, kas nevar mierîgi noskatîties, kâ cilvçki tiek apkrâpti ar UB, kam tiek piedçvçta spçja ârstçt visas slimîbas, tieðâm gan jau arî HIV. Un ar Koraïïu izplatîtâjiem esmu ne reizi vien runâjusi, tas ir apmçram tas pats, kas nonâkt èigânu nagos. Tapçc, vai tas daþiem patîk vai ne, vismaz ðeit viòi netraucçti nevarçs muïíot tautu.
Un runa nepavisam neiet par UB noliegðanu, kâ pamanîsi, ja palasîsi iepriekðçjâs diskusijas par ðo tçmu.
RIX
Ðitos "draòíus" nevajag ârstçt, no tiem vajag mçìinât atbrîvoties!!!
Un zini, ir man konkrçti cilvçki, kam esmu palîdzçjusi no papilomas, herpes, hepatîta, gripas atbrîvoties, HIV ir iespçjams kontrolçt, neïaut tam progresçt, tâpçc piedod, bet ne tavâ kompetencç tev kâdam aizliegt te izteikties.
Es dodu informâciju tiem, kam tâ vajadzîga un kas to grib izmantot, tâpçc atslâbstiet, es nevienam maizi nost neòemu, drîzâk otrâdi.

Nu atbrîvosies no HPV, un tûlît pat atkal inficçsies - nekâdâ jçgâ nebûs.
Var jau protams izmantot visâdus imunitâti stiprinoðus lîdzekïus un tml, bet es drîzâk ieteiktu vienkârði regulâri pârbaudîties pie sava ginekologa. Citoloìiski var redzçt ðî vîrusa izraisîtas izmaiòas ainâ (pieredzçjuði citologi to ïoti labi atpazîst). Tâpçc ja iesi pie ginekologa un regulâri izdarîsi citoloìisko izmeklçðanu, darîsi sev tikai labu (t.i. ja nu kas, tad âtri uzíers). Bez tam, lielâkajai daïai HPV infekcija pazûd pati no sevis.
Ðim HPV ir vairâki tipi, no kuriem daïa neizraisa neko, daïa izraisa labdabîgus veidojumus, daïa, jeb t.s. augsta riska - ir riska faktors dzemdes kakla vçzim (tas par tiem, kas mitinâs "tur lejâ", jo daïa mitinâs uz âdas un citâs vietâs). Lielâkâ daïa parasti ir inficçta ar "labajiem" tipiem.
Ja prâts nu ïoti nemierîgs, tad painteresçjies pie dakteres vai ir iespçjams kaut kur noteikt tâ vîrusa tipu (es zinu, ka kautkur Rîgâ to dara, bet nezinu kur un cik tas maksâ, vismaz man liekas tas nav rutînas izmeklçjums), un, ja izrâdîsies "parastais" vai "labdabîgais" variants, tad dzîvo tâlâk mierîgi. Un internetâ ir nu ïoti daudz informâcijas par ðo vîrusu :)

Zinu ka zinâtnieki (ârzemçs) strâdâ pie vakcînas izstrâdes, bet cik tâlu tas ir aizvirzîjies - nezinu.

Veiksmi,

/N
(sorry ka ne par tçmu)

Inâra:

Vai Tu lûdzu nevarçtu izstâstît Tavu ârstniecîbas lîdzekïu darbîbas mehânismu ârstçjot, piemçram, hepatîtu? Tikai bez sviesta par imunitâtes stiprinâðanu, tâ reâli lûdzu, no imûnâs sistçmas viedokïa?

Veiksmi,

/Noela
Re: Vîruss, kas izraisa vçzi.. Jautâjums ârstam.
21.10.2005 19:27
Klusums :(
Laikam veic pçtijumus...
Man ar interesç kâ var hepatîtu C izârstçt bez interferona terapijas.
Netâ pameklç pçtîjumus par C hepatîta ârstçðanu. Bet interferona terâpija dod toksiskus blakus efektus .
Re: Vîruss, kas izraisa vçzi.. Jautâjums ârstam.
21.10.2005 23:42
vîruss

Ko tu saki, INF toksisks - bet visâ pasaulç to vien lieto, vo tumsoòas. Labi ka ir latvieðu ðuperkrutie UB speciâlisti, tie gan visu mâk ârstçt - tikai rezultâtus neredz.
Dusma no cita PC
Re: Vîruss, kas izraisa vçzi.. Jautâjums ârstam.
21.10.2005 23:58
Visu par cikloferonu var izlasît uz tâs smukâs anotâciju lapiòas, ko dod lîdzi katrâm zâlçm!:)
Cilvçks ir informçts un var izvçlçties, kas briesmîgâks - cikloferons vai tomçr hepatîts!
Nu tas tak ir pat ezim skaidrs!:)
Nesen presç lasîju, ka ir atrasta vakcîna pret papilomas vîrusu. Un ir ieplânota prof.potçðana pusaudzçm no 16 g.v. Atvainojos, ka neatceros precîzi kurâ valstî, ja nemaldos Anglijâ.
Jebkurâ gadîjumâ, pirms vçþa dzemdes kakliòâ veidojs CIN (cervical intraepithelial neoplasia) = tas ir kâ vçzis in situ, jeb neinvazîvs (pats sâkums), un ja to izârstç, tad problçma atrisinâs.
Tâ kâ kamçr vakcîna nav, tikmçr jâiet regulâri pie ginekologa.

/N
Bet kâ izskaidrot tad faktu, ka vienâ reizç citoloìija ir ideâla, bet pçc 3.5 mçneði dzemdes kakla vçzis 3.stadijâ ar inficçtiem limfmezglem?
Cik esmu palasîjusi, tad tomçr praktiski tomçr nav pierâdîts par to papilomas vîrusu. Tiek uzsvçrts0ka, iespçjams, tas tâ varçtu bût. Un ðitâ informâcija par STS(HPV) kâ vçþas ierosinâtâju vispâr ir ðajâ(manâ) gadîjumâ izgâzusies.....Tad jâdomâ, ka visas sievietes, kuras ârstç, piemçram, LOC 7.stâvâ, ir bijuðas mazgadîgâs palaistuves un agri sâkuðas dzimumdzîvi....
Un tad kâpçc neveic HPV analîzes obligâtâ kârtîbâ?
Ai, jautâjumu daudz. Bet vispretîgâkais, ka diagnoze "dzemdes kakla vçzis" stiepj lîdzi ðito STS birku un uzliek konkrçtu zîmogu.
kas ir ts HPV, kaads pasakiet luudzu??? un papilomas viiruss- kur veel iemetas?
kaut kad kaut kur esmu lasiijusi par bernu smakshanu papilomatozes sakaraa- vai ir arii taads papilomas viirusa paveids, kas skar beernus, elposhanas sisteemu?? jeb tas citaa kontekstaa- ziidainjiem maates deelj??
Klâra,
Vispâr jau HPV "analîzi" veic gan - onkocitoloìija. Vismaz uz aci var redzçt. Civilizçtâkâs valstîs varbût nosaka arî tipu - nezinu (vismaz zinâtnieki, kas pçtî HPV un dzemdes kakla vçzi, to dara). Padomju laikos, kad bija obligâta ginekoloìiskâ izmeklçðana (t.sk. arî citoloìiskâs uztriepes), nu bija to dzemdes kakla vçþu mazâk (jo lielâko daïu izíçra CIN stadijâs). Tagad nekas nav obligâts, paðâm vien par sevi ir jârûpçjas, neviens no tâ nav pasargâts.
Tas, ka HPV izraisa vçzi, es domâju ka ir pareizi teikts (bet domas tieðâm dalâs), jo iznâca to tâ nedaudz vairâk papçtît. Taèu ir arî citi faktori, piemçram - ìençtiskie.
Bet par to LOC 7. stâvu (vai ginekoloìija tur nebija arî 6. stâvâ?) - mûíençm arî mçdz bût dzemdes kakla vçzis, bet ne tâds pats kâ "nemûíençm". Par to partneru skaitu - jo to vairâk - jo lielâka iespçja inficçties - statistika ðajâ gadîjumâ domâju ka ir nepielûdzama. Un ja kâds ðâdas sievietes nosauc par palaistuvçm un piekarina STS birku, tad ar tâdiem cilvçkiem vienkârði nav vçrts kontaktçties (îpaði ja tas ir ârsts).

Veiksmi,
/N
Klâra
Re: Noela
23.10.2005 18:07
Paldies par atbildi!
:)))Jâ, bet ar ko tad atðíiras mûíeòu un nemûíeòu dzemdes kakla vçþi?;)
es tikai nesaprptu - nafig tik lielas summas izgaazh pasaulee lai atrastu zaales kaa aptureet HIV attiistiibu utt, ja patiesiibaa ir lielisks liidzeklis UB! haha! es saprotu, ak kaut kam jau vinji, der, tachu nevajag paarspiileet...
Kâ sauc vîrusu Inâra nezin, bet izdzît gan var. Jebko. Tas ir iedvesmojoði.
to Klâra
Labs jautâjums onkologam, bet ja es pareizi atceros, tad atðíiras histoloìiskâ aina . Ja nepareizi atcerçjos, tad pareizâ atbilde bija ka nevainîgâm attîstâs vçþi citâs ginekoloìiskâs lokalizâcijâs (dzemdes vçzis, piemçram). Katrâ ziòâ viòas arî nav pasargâtas.
Klâra
Re: Noela
26.10.2005 22:22
Nu jâ, bet dzemdes kakla vçzis ir un paliek dzemdes kakla vçzis....
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 7?
Ziņa: