par dzeramnaudâm ârstiem, frizieriem utt

Aizsāka mârcis 

Kâ ir ar mûsdienu sabiedrîbu, vai tâ mçdz atstât dzeramnaudas arî ârstiem, frizieriem un citiem apkalpojoðâ sfçrâ strâdâjoðiem speciâlistiem? Cik lielai vajadzçtu bût ðai dzeramnaudai? 10% no pakalpojuma maksas? Neesmu nekad atstâjis dzeramnaudas tâdâs iestâdçs, izòemot restorânus, bet reizçm gribçtos par speciâlista labi paveiktajiem darbiem :)
Kâpçc gan ne, ja tevi apmierina speciâlista paveiktais darbs. Esmu savai frizierîtei un kosmetaloìei latiòu pa virsu iedevusi :)
Nu nez ârstam man liekas kaut kâ dîvaini, varbût vienîgi zobârstam.
Re: par dzeramnaudâm ârstiem, frizieriem utt
23.10.2005 12:38
es atstâju frizierei 20%
îpatnçji skan - dzeramnauda ârstam :)
Nekad tâdu neesmu devusi. Vai nu konverts vai nu maksa pçc cenrâþa.
Man mçneða ienâkumi tâ lîdz ar nagiem atïauj apmierinât savas vajadzîbas..... dzeramnaudas dot îsti nevaru atïauties..
gudrelis ibio
dzeramnaudas ârstiem
23.10.2005 12:54
:) jç!
es vçl saprastu terminu "taustâma pateicîba", bet dzeramnauda - nu piedodiet. :D tçjas nauda vai dzeramnauda "apkalpojoðajam personâlam" (ðveicariem, istabençm, oficiantiem, bârmeòiem, taksomentru ðoferiem) parasti dod 5-8%, daþos gadîjumos 10% no pakalpojuma summas. cipars variç daþâdâs valstîs.

bet pieðíirot savu materiâlo pateicîbu ârstiem to vajadzçtu vismaz cieòas dçï pret cilvçkiem, kuri ilgi un nopietni studçjuði, dçvçt par "honorâru".
piekritu "dzeramnauda arstam" - skan nedzudz jocigi:P
ha, ha, ha - dzeramnauda ârstam!!! Tas cilvçks laikam ârstçjas pie bâra letes!!!
Es labprat iedotu ari arstam, bet varu atlauties iedot varbut 1 ls, un tik maz dot kaut ka neerti, tad labak aiznesu pukes vai kafiju. Drosi vien, ja arsts man reali izglabtu dzivibu, veiktu grutu operaciju, tad drosi vien kaut kaa ipasi pateiktos.
neiet jau runa par to vai pateikties ârstam vai nç, bet to taè' nevar saukt par "dzeramnaudu"! Ârsts, kas izglâbis dzîvîbu nav pelnîjis tâdu attieksmi!
Agni, par kadu attieksmi tu runa, ko tad arsts, kas izglabis dzivibu nebutu pelnijis manu personigo pateicibu. Kada starpiba ka to sauc. Un man liekas, ka tejasnaudu atstaj restoranos un taxi, arstam tacu neatstaj uz galda 50 sant.
Eziti - neiet runa par to vai arsts kas izglabis tev dzivibu ir vai nav pelnijis tavu prsonigo pateicibu,bet gan p0ar to,ka arsta honoraru s. pateicibu aploksne nevar saukt par dzeramnaudu...
Es jau valstij atstâju dzeramnaudu- treðo daïu no algas:(
Re: par dzeramnaudâm ârstiem, frizieriem utt
23.10.2005 19:34
frizierim, baarmenim, manikiiram utt., tur es saprotu - atstaat peec savaam iespeejaam vismaz kaadu naudinju, ja darbs bijis tieshaam labs.

tachu aarstam... nez, 50 santimus tieshaam neatstaas tachu...
tad jau vai nu aploksni vai kaadu pukjiiti, kafiju, konchas, ievaariijuma burcinju - peec savas rociibas, bet galvenais - paraadiit, ka darbs ir noveerteets!



Ziòojums rediìçts (23-10-2005 19:35)
Re: par dzeramnaudâm ârstiem, frizieriem utt
26.10.2005 00:04
Kaapeec gan ne 50 santiimus? Ticiet man, tie tiek noveerteeti daudz labaak par koncjaam. Ko lai saka aarsts, kam uz Ziemassveetkiem ir 20-30konfekshukastes? Tad labaak par virsu atstaajiet 50 santiimus, ja aarsta darbs juus apmierinaajis.
normâliem ârstiem pie durvîm zem darba laika ir izkârtne- "puíes un konfektes nedzeru"
Es dzeramnaudas ne ârstiem,ne frizieriem neatstâju,ja kâdreiz gribu îpaði pateikties aiznesu kafijas paku un puíes.
Ðogad âbolu daudz, cûkas vairs neçd, varbût ârstam aiznest.
:))))))))))))
Nu forði - citiem kapeiciòas, a mediíiem puíîtes, konfektîtes. Kad strâdâju par medmâsu, man tâs ðokolâdes bija lîdz kaklam, es vienmçr padomâju, ka labâk bûtu kaut 20 sant. iedevuði. Jo man gribçjâs gaïu!!!! Ïoti, ïoti gribçjâs gaïu, bet nevarçju atïauties, tâdçï pârsvarâ pârtiku no ðokolâdçm :((( .Ticiet man, tas nemaz nav forði- ðíçrma dûða metâs! Nesaprotu, kâdçï medmâsâm dod ðokolâdes, kâdçï nevar iedot vakuumpaciòu ar ðíiòía ðíçlîtçm?!!
Paldies dievam, par medmâsu vairs nestrâdâju un tagad varu atïauties nopirkt arî gaïu!
P.S. ðokolâdes gan nepçrku:)))
Citiem nelaime, slimîba, bet jûs par gaïu domâjat.
Pilnîgs ârprâts ar tiem mediíiem, ðokolâde vairs negarðo.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 6?
Ziņa: