hormonala kontracepcija un svars

Aizsāka fanny 

fanny
hormonala kontracepcija un svars
25.10.2005 11:30
dakteri skalaa balsii protestee, ka no hormonaalaas kontracepcijas neesot nekadas svara izmainas... nekas butisks.. nekas nozimigs .. un ka vispar tas neesot saistaams...

lietoju hormonalo kontracepciju jau 3 menesus (sakumaa Nuvaring, tagad Marvelon tabletes, jo ar rinki bija problemas) ... tagad, so tris menesu laikaa esmu pienemusies svaraa par 11 kg !!!!!!!!

zinu siis svara izmainas loti preciizi, jo taa nejaushi sanaaca nosverties pirms lietoshanas sakshanas, pavisam nekaadaa saistiibaa ar so pasakumu ... tagad juutu, ka visas dreebes saak palikt stipri par sauru un ejot pie ginekologjes noleemu nosveerties atkal .. bet daktere tam vispaar nekaadu uzmanibu nepieversa ..

esmu dzirdejusi, ka peec shaadaam probleemaam reizem sievietes vispaar vairs nespej atguut normaalu svaru un tadas resnas ari paliekot... sausmiigi jau biedee taadi pastaasti ...

varbut lietotaajas var padalities pieredzee :

1) vai jums bija svara izmainas (ja bija, vai lielas un kaadaa laika periodaa)

2) vai beidzot lietot hormonalo kontracepciju, tikaat atpakal pie normaala svara????
..................
Re: hormonala kontracepcija un svars
25.10.2005 12:00
Man bija svara problemas, tikai otradi samazinajas (no Logest)
daalija
Re: hormonala kontracepcija un svars
25.10.2005 13:48
man arii samazinaajaas, ne jau par 11kg, bet savus 5 dabuuju nost.Atpakalj neesmu dabuujusi, kaut gan visi saka, ka vajadzeetu;)
iisteniibaa nesaprotu, kaa var pieljaut 11kg lielu pieaugumu? ja tic formulai 1kg=1cm, tad visaam dreebeem sen jau vajadzeeja ljuut par mazaam un tas ir signaals, ka jaasaak kontroleet eeshanas paradumi! kaapeec ciiniities ar sekaam, ja pashaa saakumaa var ciiniities ar ceelonjiem?
fanny
Re: hormonala kontracepcija un svars
25.10.2005 14:49
dabiigi, ka tabletes kaa taadas pasas par sevi jau nerada svara pieaugumu... iespejams tikai palielina apetiiti vai ko nu tur veel .. bet ja es taa padomaaju, tad needu nemaz tik milzoniigi vairaak kaa ieprieks...

nezinu gan, vai 1kg = 1cm ... var jau buut .. bet nu ir taa, ka ja vasaraa biju sapirkusi piemeram dzinsus, tad septembrii tie man jau negaaja isti ciet .. mani tikai mierinaaja, ka nemaz jau resnaaka neesot, gan jau tikai dzinsi pec mazgashanas saraavushies .. nu nefiga nebija saravushies ..

nu labi, kontroleet eshanas paradumus .. tad man ko - vispaar vairs neest?? bulcinas un saldumus jau pec definicijas nemiilu .. viss cits ari tiek lietots ar meeru .. gluzhi taapat kaa agraak .. stulbi kaut kaa
daalija
Re: hormonala kontracepcija un svars
25.10.2005 15:00
var jau buut...gruuti spriest, ja pashai taa nacv bijis. tad tev ar vielmainju nav kaut kas kaartiibaa.
Viena mana draudzene arii saaka strauji uzbaroties, kad saaka lietot OK, tachu vinjas liidzshineejie eeshanas apjomi bija...milziigi, bet nekas nenaaca klaat, tahu hormoni laikam kaut kaa normalizeeja to padariishanu, bet vinjai tas likaa briesmiigi, ka eed tikpat daudz, bet taa pienjemas svaraa....
lauma
Re: hormonala kontracepcija un svars
25.10.2005 15:15
Kad es sâku lietot tabletes,man tieði samazinâjâs svars (Harmonet)!!

Bet tas ir kâ kuram un vajag atrast îstâs,piemçrotâs.. Piemçram,viena man paziòa pieòemâs svarâ un to visu norakstîja uz zâlçm. Teica,ka tikpat kâ neçdot,bet,kad es aizgâju ar viòu uz kafejnîcu,es sapratu,ka katram ir cita izpratne,kas ir daudz un kas ir maz.:))))) Un beidza tâ mana paziòa dzert tabletes...bet nekas nemainîjâs...jo çda viòa tikpat daudz!!:))

Tas tâ-tikai kâ ieskats,ka katram ir individuâli!!
ESmu arî dzirdçjusi,ka no kontracepcijas tabletçm itk labi ðíidrums neizdalâs no organisma tâpçc sanâ palikt resnâkam!!:(
pupsiks dû
hormonala kontracepcija un svars
25.10.2005 15:41
man! man! pirms daudziem gadiem ginekoloìe ieteica lietot Diane, pçc diviem cikliem pârtraucu, jo biju pieòçmusies par 8 kilogramiem. gada laikâ dabûju nost.
daalija
Re: hormonala kontracepcija un svars
25.10.2005 16:03
ak shausmas! vai tieshaam tabletes vainiigas? man no Diane nekaa nebija, varbuut viens kg vairaak, bet 51kg nevareeja izsaukt satraukumu.
Vieniigais, ko man hormonaalaas tabl. palielinaaja bija kruutis un celuliits! kruutis vairs nav, bet celuliits palicis:(
pupsiks dû
Re: hormonala kontracepcija un svars
26.10.2005 10:44
dâlija
ak, nu atspringsti. :) man daktere izrakstîja tâs hormonu tabletes tâpçc, ka biju spalvaina kâ mçrkaíis, bet spalvainîbu tabletes acîmredzami neietekmçja.
pupsiks dû
Re: hormonala kontracepcija un svars
26.10.2005 10:57
ar to atspringsti es biju domâjusi, ka
1) svarâ pieòemðanâs ir individuâla;
svarâ pieòemðanos var radît divi cçloòi
1) palielinâta apetîte -> cilvçks vairâk çd -> apetîtes lielums un apçstâ daudzuma novçrtçjums parasti ir subjektîvs;
2) tûska.
lai objektîvi novçrtçtu svara pieaugumu, bûtu jârada izlases grupa, jâfiksç precîzs apçstâ daudzums un kvalitâte noteiktâ laika periodâ, ne îsâkâ par pâris mçneðiem un tâpat jâbaro arî hormonâlâs koncepcijas lietoðanas periodâ, kuram bûtu jâbût tikpat ilgam. un abu periodu rezultâti jâsalîdzina.

citâdi mums abâm veidojas ticîbas kaðíis - es ticu, ka pieòemas svarâ, tu tici, ka nepieòemas svarâ un abâm ir patiesi subjektîvs pamats ticçt.
fanny
Re: hormonala kontracepcija un svars
26.10.2005 11:54
klausieties, bet ja ir taa, ka viens no iemesliem ir skidruma aizture ... vai to kaut kaa var korigjeet???

saaku domaat, ka sajuuta taada, itkaa buutu uzpuusta... jau saaku apsveert atteiksanos no aboliem, jo saka, ka tie ari medzot radiit taadu uzbliduma sajuutu ..
daalija
Re: hormonala kontracepcija un svars
27.10.2005 16:45
no aaboliem veeders puushaas nevis pati piepuuties kaa bumba;)
laikam Yarina irspeciaali izdomaata, lai noveerstu shkjidruma aizturi organismaa
fanny
Re: hormonala kontracepcija un svars
28.10.2005 11:33
Klausieties, bet nevar tacu buut taa, ka esmu stavoklii?? grutniecibas saakumaa tacu neviens nepienemas tik loti svaraa??
Sâkumâ nepieòemas gan laikam - tas auglîtis taèu ïoti maziòð.
Santa
Re: hormonala kontracepcija un svars
28.10.2005 16:37
Es lietoju Loette apmçram gadu un vienlaicîgi centos mazliet zaudçt svaru. Principâ nekâdas izmaiòas apetîtç nenovçroju un zaudçju ~7kg. Pârtraucot gan varçja just, ka tâs lietojot bija tûska kâ mçneðreiþu laikâ, kâds 1 kg varçtu bût. Tîri subjektîvi, pçc paðsajûtas vçrtçjot.
fanny
Re: hormonala kontracepcija un svars
28.10.2005 16:41
viss, pierakstijos pie dakteres .. tad ari meginashi tikt skaidriibaa.. varbut jataisa kadas analizes vai janomaina kontracepcija .. citaadi jau driiz taa pa durviim ieksaa nevareshu tikt :))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 12?
Ziņa: