Lûdzu viedokli no zinoðiem cilvçkiem

Aizsāka Mateus 

Ja uz kaada priekshmeta (piem adatas) nonaak viiruss (HIV, C-Hepatiits utm). Ja peec kaada laika... 1h varbuut 3h bet varbuut nedeelja, ar sho priekshmetu savainojas vesels cilveeks: vai risks inficeeties ir tik pat liels, kaa saskaroties ar slimnieka asiniim? Ja nee, tad CIK liels ir shis risks un cik ljoti shaada inficeeshanaas ir atkariiga no imuunsisteemas staavoklja?

Jautaaju, lai tiktu galaa ar vienu diskusiju, kuraa man apgalvo, ka imuunsisteema lomu nespeelee un ka ja viirus tiek asiniis tad viss un ka ar shaadu adatu var viegli inficeeties. Rodas jautaajums-vai tieshaam?
Paldies
Iespçja inficçties caur adatu, uz kuras pirms 3 stundâm trâpijuðâs HIV/HCV pozitîvas asinis, ir ïoti zema. Gandrîz vai 0. Ar HBV ir savadâk. Tas ir krietni infeksiozâks par HIV un HCV.
Un protams, ka imûnsistçmas stavoklim ir nozîme, vai notiek inficçðanâs ar vîrusu, cik âtri attîstas slimîba, tâs sekas un smaguma pakâpe.
Viirus hiv iet boja 45 minutes.
vai cik labi, ka kaads, iznjemot mani, veel taa saka;) mana stulbaa viirene gribeeja buut baigi gudraa un spreegaaja par sho teemu. Es vinjai nepiekritu, teicu, ka nomirst tie bacilji, a shii mani par galiigi stulbu meegjinaaja pataisiit;)
www.aids.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 1?
Ziņa: