par psihoterapeitu

Aizsāka arisa 

arisa
par psihoterapeitu
07.11.2005 16:37
jautâjums ðâds - jau labu laiku eju pie psihoterapeita. tagad aizdomâjos - kâ lai es zinu, ka psihoterapeits ir priekð manis "îstais", ka viòð ir profesionâls un man tieðâm tas viss palîdzçs..... nesaprotu.
pelçkâ pele
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 16:45
cik ilgi jau tu pie viòa ej? Proti, es ar to domâju, ka jebkurâ psihoterapijas kursâ viens no posmiem ir - kad pacientam rodas ðaubas par terapeitu un pat dusmas uz viòu, no sçrijas - ko viòð no sevis iedomâjas vai ko nu viòð te stâsta! Tas liecina, ka terapijas process virzâs uz priekðu OK un pacients ir pienâcis tuvu klât problçmas bûtîbai, bet viòam ir sâkusies dabiska pretreakcija un problçmas noliegðanas process - tas noteikti tâ nav, man tâ nevar bût utml. Bet, protams, pastâv iespçja arî, ka terapeits nav îstais. Domâju, ka kritçrijs varçtu bût, ja tu paanalizçtu, cik patiesa un atklâta spçj bût seansos.
arisa
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 17:20
mana bûtîba ir tâ, ka patiesa un atklâta es nekad neesmu bijusi ne pret vienu. Ir grûti iet un kaut ko stâstît. Ir lietas, ko vispâr nevaru pâr lûpâm dabût, bet nevis psihoterapeita, bet sevis dçï, jo arî nevienam citam to neesmu pagaidâm stâstîjusi. Ðaubas un dusmas man uz terapeitu nav ne mazâkâs. Cilvçks liekas jauks un liekas pat, ka pârâk labi saprot mani, neskatoties uz to, ka daudzas lietas lîdzcilvçki it kâ manî nesaprot.
Nav tâ, ka domâju, ko tas terapeits tur stâsta, tâ bût nevar utt, jo cenðos viòam uzticçties un uzklausît, ko man saka, lai pçc tam to pârdomâtu. Vienkârði domâju, ka varbût tas process nevirzâs uz priekðu kâ vajag vai... nu nezinu. Nav man pretenziju pret terapeitu, tikai jautâju, kâ noteikt, vai îstais un vai viss notiek, kam janotiek....
...
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 17:37
Tieði tâ ir Tava problçma ar kuru Tev jâstrâdâ- iemâcîties bût godîgai paðai pret sevi. Jo ne jau terapeita, sevis dçï nevari verbalizçt problçmu. Tiklîdz pateiksi- kïûs vieglâk.
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 17:38
Noteikti izstâsti ps.t., kâ jûties. Viòð Tev pastâstîs, kâda ir reâlâ situâcija. Un, ja kaut ko nepasaka, tad tâ vajag.
Cik ilgi Tu apmeklç ps.t.? Ja nevareesi ar vinju pamazaam kljuut pilniigi atklaata, viss ies daudz leenaak.
arisa
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 17:51
alsterei...

ko nozîmç...ja kaut ko nepasaka???
arisa
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 17:54
un ne jau tas, ka nevaru izstâstît, kâ jûtos... nevaru izstâstît kaut ko, ko nâcies piedzîvot jeb precîzâk pârdzîvot... ;(( nu nevaru un viss. vismaz pagaidâm, bet kâpçc, nezinu. elpa trûkst pat par to domâjot, a kur nu vçl runât.....
...
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 17:55
Tad jâgaida, kad to spçsi.
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 18:04
to arisa
Tad pastâsti ps.t. kâ jûties un noteikti pastâsti, ka ir lietas, kuras nespçj izstâstît.
Ps.t. nepasaka - nozîmç to, ka vinð nekad Tev nemçìinâs "ieborçt" (vai paskaidrot) lietas un sakarîbas, kurâm vçl neesi gatava. Piemçram, Tu bûtu gatava pieòemt, ka Tavi sliktumi ir zemapziòas mçìinâjums, pievçrst sev tuvinieku uzmanîbu. Ja man tas bûtu sâkumâ pateikts, es nesaprastu, jo apziòas lîmenî jau tieði pretçji rîkojos. Pienâca laiks un to pavisam mierîgi bez pârmetumiem sev uztvçru. Tik vienkârði jau tas nav - zinât zinâju, bet no tâ vien depresija/sliktumi nepârgâja;)))
Ezitis
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 18:27
Pasaki terapeitam visu vards vardaa kaa tu raksti forumaa un tad jau redzes kaa bus.
alko
Re: par psihoterapeitu
07.11.2005 18:38
Arisa, gâju kadu laiku uz psihodrâmâm. Vienâ reizç (sâkumposmâ) bija situâcija kad risinu kaut kâdu smagu savas pagâtnes lietu, man patieðâm bija ïoti smagi, jutu ka kaut kam tuvojos bet nezinâju kas tas ir. Uz kaut kâdu jautâjumu nezinâju ko atbildçt bet mani pâròçma ðausmas. Ârste tad novirzîja to tçmu citâ gultnç un drîz vien ðo epizodi beidzâm risinât.

Kâdu pusgadu turpinâju apmeklçt psihodrâmu, pamazâm kaut ko tur arî runâjâm. Bet pçc pusgada man bija gadîjusies viena konfliktsituâcija ar paziòu kas izraisîja man iekðçju emocionâlu sprâdzienu. Stâstîju ðo gad., bet man nebija nojçgas kas un kâpçc ar mani notiek. Tajâ reizç ari nonâcâm lîdz tiem senajiem notikumiem un atbildçm, kas man nav bijis atrisinâts un kur ir mana trauma.

Ar to gribçju pateikt ka ârsts zin kurâ reizç cik tâlu var iet; nesteidzina notikumus. Jo pacienta apziòa ari darbojas lçni, mçneðiem ilgi, kamçr pamazâm aiziet lîdz atbildçm. Cilvçks runâ par kaut ko sâpîgu kad ir tam gatavs; tas brîdis pienâks agrâk vai vçlâk.

Pçc tava rakstîtâ izskatâs ka nav iemeslu psihoterapeitu patlaban mainît. Tas laikam tâds posms kad it kâ nekas redzams nenotiek, bet tas arî ir vajadzîgs - gatavoðanâs laiks kaut kam nozîmîgam. Ir reizes kad psihoter. nav îstais, bet tad laikam ir pamanâmâki iemesli (kâds nekontakts vai kad ârsta attiexme nepatîk)
pelçkâ pele
Re: par psihoterapeitu
08.11.2005 09:26
alko -
izskatâs, ka tev viss notiek un psihoterapijas process virzâs. Bet tâ kâ tu esi ïoti noslçgts cilvçks, jâdomâ, ka process bûs ilgs. Bet ezîtis teica pareizi - izstâsti terapeitam to, ko teici te, forumâ!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 21?
Ziņa: