ko iesâkt?

Aizsāka Baiïu èupa 

Baiïu èupa
ko iesâkt?
08.11.2005 08:05
Labdien!

Nezinu ko darît. Man ir 25 gadi un jau labu laiku dzîvoju ðausmîgâs bailçs, ka saslimðu ar vçzi. Tas sâkâs pçc tam kad nomira mana ìimenes ârste un daþi paziòas. It kâ ðajâ vezumâ ir jâdomâ par kaut ko citu, bet dzîve ðâdi tiek tçrçta. Man rados neviens nav slimojis ar vçzi, pati nelietoju alkoholu un nesmçíçju, bet man ðâdas paniskas bailes. sâka sâpçt olnîcas, biju pie ginekologa un uz USG, viss ok, bet tagad kad pâris reizes sajutu nelielas duroðas sâpes krûtî vai nedaudz pasâp ît kâ krûðu kauls nu jau panika un bailes par krûts vçzi. Krûtis pati esmu izskatîjusi un iztaustîjusi krustâm ðíçrsâm, bet nu raidîjumâ dîrdçju, ka ne vienmçr pie krûts vçþa ir sabiezçjumi, sacietçjumu, nu tad arî sâkâs vç lielâks murgs. Pie ginekologa jau kauns iet, jo biju gandrîz katru mçnesi. Ko darît? Kâ atbrîvoties no ðîm domâm. Varbût varat kaut kâ nomierinât, vai pateikt kaut ko tâdu lai varu atbrîvoties no ðîm domâm?
nikija
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 08:16
zini tev vienkârði ir fobija,tâ saucâs kancerofobija
palîdzçt var tikai psihoterapija
Baiïu èupa
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 08:30
Varçtu bût, bet es gribçtu ar to tikt galâ pati ar parasto cilvçku palîdzîbu. Problçma ir tâda, ka neviens nevar paskaidrot vai man vispâr no tâ ir jâbaidâs vai nç, kâda saistîba ir tam ka neviens ar to neslimoja, vai tam ir nozîme. Kaut ko tâdu. Nezinu, bet gribu mçìinât ar to tikt galâ pati.
Ezitis
Re: ko iesÄ?kt?
08.11.2005 08:51
Kapec gribi tikt galaa pati? Ja tev butu vezis, vai tad ari gribetu tikt galaa pati? Terapeits ir arii parastiem cilvekiem, ne tikai izredzetajiem un trakajiem. Slimos un trakos liek slimnicaa, bet pie psihoterapeitiem iet tie, kas grib mainit, uzlabot savas dzives kvalitati. Ja gribi tikt galaa pati, tad nem un vienkarsi nebaidies:)
Baiïu èupa
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:03
Kaut kâ liekas, ka atnâkðu pie psihoterapeta, uzliks uzskaitç un darbâ kïûs zinâm un arî citus, ka esmu uzskaitç pie psiho....
geitina
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:15
Psihoterapeits nekâdâ uzskaitç tevi neliks un nevienam neko nestâstîs! Eju pati un zinu, ko rakstu. Domâju, ka tas bûtu pats labâkais risinâjums tavâm bailçm... i uzzinâsi KÂPÇC tu tâ baidies.
pelçkâ pele
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:16
ir atðíirîba starp psihoterapeitu un psihiatru. Pie terapeita iet "normâlie" cilvçki, kas saskâruðies ar kâdâm grûtîbâm vai problçmâm, ar kurâm paði netiek galâ UN TAM NAV NEKÂDA SAKARA AR PSIHISKÂM SLIMÎBÂM. Tâ kâ baþas par nonâkðanu uzskaitç ir bez pamata. Starp citu, arî psihiatra pacientus ne visus "uzskaita".
Baiïu èupa
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:20
Bet vai tik tieðâm pati netikðu galâ ar kâdiem cilvçku padomiem, mierinâjumiem. Psihoterapeits jau arî kaut ko lîdzîgu darîs? Kâ viòð ârstçs ðo?
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:22
Jâ, saprotu Tevi ïoti labi, jo esmu ar ïoti lîdzîgu problçmu. Esmu to izrunâjusi ar mammu , ar ìimenes dakteri, ar draudzençm, pat ar draugu. It kâ esmu nomierinâjusies, bet tikko kâda mazâkâ sâpe, tâ tûlît pie ârsta. Laikam jâstrâdâ ar savu domâðanu, to cenðos darît, bet viegli nav.
Man palîdz tas, ka regulâri - vismaz reizi gadâ veicu analîzes pie ìimenes ârsta un ginekologa, tad izrunâjos un visu izprasu un tad sev saku, ka man ir pilnîgs pamats bût mierîgai. Man palîdz tâdi loìiski un stingri argumenti, kuri tiek pateikti stingrâ un noteiktâ balsî. Ja saka, ka neko nevar zinât un viss var notikties, tad man atkal ðaubas un bailes virsû. Bet vçl es domâju, ka lielâkai daïai cilvçku ir tâdas bailes un vienlaicîgi apziòa, ka tur tik un tâ neko nevar darît.

geitina
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:25
No pieredzes pateikðu... pati galâ netiksi, jo lîdzcilvçki tevi þçlos un tâdçï nonâks tavâ lîdzatkarîbâ, bet psihoterapeits skatîsies uz tavu problçmu "no malas". Kaut kâ tâ!
Moljers
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:27
No kâ tu gribçtu nomirt ?
Iet bojâ autoavârijâ ?
Lai kâds traks narkomâns 5 ls dçï nodur ?
No AIDS ?
Nomirt no infarkta ? vai asins izplûduma smadzençs ?
Nomirst jau tomçr pagaidâm visi.
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:32
Cik ilgi tevi ðîs bailes moka? Man bija lîdzîgi, bailes sâkâs tad, kad vçzi vçlînâ stadijâ atklâja manam tuviniekam. Ir pagâjis gads un tagad bailes ir mazinâjuðâs, lielâ mçrâ pateicoties tam, ka daudz lasîju par pozitîvu pieredzi cîòâ ar vçzi, sâku lietot veselîgâku uzturu, vairâk dzert zaïo tçju, lasît grâmatas par netradicionâlo medicînu un domu spçku.
Psihoterapeits var palîdzçt, tikai jârçíinâs, ka tas ir dârgi. Manâ gadîjumâ labi palîdzçja laiks.
geitina
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:34
Dârgi ir gan! bet tas ir tâ vçrts... un nav jau jâiet katru dienu. var iet reizi nedçïâ vai vçl retâk, jo tie "atklâjumi" jau ir arî jâsagremo un tâ nav viena diena vai pat nedçïa...
Baiïu èupa
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:35
Es jau arî biju uz visâm analîzçm pat uz USG olnîcâm un dzemdei, bet tajâ brîdî aizmirsu par kºûtîm un palaidu garâm, tagad tas mani uztrauc, bet pie ârsta iet jau kauns, jo tikko biju, sûdzîbu arî nav iztaustîts viss, bet..........
Bûtu vieglâk, ja pateiktu, ka pie krûts vçþa ir sacietçjumi, bet saka ka var arî nebût tâpçc arî bail.
maiga, kâ tu tiec ar to galâ, arî biji pie psihoterapeita? Varbût vari palîdzçt ar kâdu padomu?
audra
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:39
Vienîgais, kâ vari pati mçìinât tikt ar to galâ, ir esot pati sev psihoterapeits... "Runâ" pati ar sevi par savâm bailçm, analizç tâs. Tev bail no vçþa un teorçtiski jau tas itkâ ir par 0,00...% iespçjams, ka jauns cilvçks, kam nav nekâdu simptomu, kam analîzes neko neuzrâda, pçkðòi saslimst ar kâdu âtro vçþa formu, piem, leikçmiju un viens divi, cauri ir. Bet ko Tu ar savâm bailçm vari tur mainît? Viss, ko vari darît, ir regulâri iet uz ârsta pârbaudçm un saudzçt savas nervu ðûnas, jo stress ir viens no bîstamâkajiem slimîbas izraisoðajiem faktoriem. Ir tâdas lietas, kas ir jâatstâj likteòa ziòâ. Jo vçzis jau nav vienîgais, no kâ baidîties. Iedomâjies, cilvçks iziet pavasarî no savas mâjas un blâc, ledus gabals uz galvas. Ïoti reâla situâcija. Tik pat labi uz galvas var uzkrist íieìelis, pie zaïâs gaismas uzbraukt sanarkojies autovadîtâjs, izgâzties kâds logs un uzkrist uz galvas, pie manikîra inficçties ar HIV, utt.u.t.j.p. Man, piemçram, ir bail lidot. Bet man IR jâlido ïoti bieþi un esmu iemâcîjusies ar to sadzîvot. Tâs savas bailes es esmu it kâ izolçjusi no sevis, viòas man ir kâ, piemçram, neglîta dzimumzîme uz deguna vai atkâruðâs ausis - stulbi, bet tâs ir lietas, par ko cilvçks katru dienu neþçlojas un neuztraucas. Un es par sevi nedaudz pasmejos - OK, es varçtu nelidot, mainît darbu, kur nav jâbrauc komandçjumos, atmest ceïoðanu, bet tâ pati lidmaðîna, kur es nebûðu iekðâ, man tikpat labi vienu dienu var uzkrist uz galvas.
Bet, ja netiec ar sevi galâ, no psihoterepeita tieðâm nav ko baidîties.
Baiïu èupa
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:43
To qwerty
Tas mani moka kâdu pus gadu. Ja pârbaudu pie ârstiem vienu, tad sâk uztraukt kaut kas cits. Ïaikam mani varçtu nomierinât ja pateiktu, ka manos 25 gados gandrîz neslimo ar vçzi, ja rados neslimoja, argumentçtu kâdos gadîjumos saslimst jauni cilvçki ( pârmanto, dzet, smçíç), kâ es saprastu vai nojaustu ka varçtu bût slima, asins analîzçt tak to neredz. Taèu to neviens nevar pateikt, jo tâ laikam nav. Tas man ïoti palîdzçtu, ja tâ bûtu.
qwerty
kâdas tu lasi grâmatas?
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 09:52
Es jau teicu, ka man palîdz, kad par savâm bailçm izstâstu mammai un ìimenes dakterei. Mamma saka, ka no sievietçm abâs radu pusçs neviena sieviete nav nomirusi ar vçzi. Un visas ilgi dzîvo. Bet vîrieði gan ar vçzi ir miruði. Vçl ir tâ, ka ïoti palîdz, kad izrunâjos ar dakteri, prasu un prasu visu kas ienâk prâtâ, lai man bûtu pilnîga skaidrîba un miers. Gadâs , kad kaut ko aizmirstu, tad zvanu un jautâju. Vçl man ir svarîga apziòa, ka dzîvoju veselîgu dzîvesveidu un ka tâpçc arî nekas slikts nevar notikt.
Vçl ir tâ, ka ja padomâju, tad sev saku, ka visi tie mani pûliòi ir kaíim zem astes, ka bûs tâ kâ bûs lemts. Tad eju uz baznîcu un mieru dvçselei un garam meklçju tur. Un sev kâ pantiòu skaitu rozes ziedus un nevis çrkðíus, kuri arî ir manâ dzîvç. Skaidrs, ka gribu skaistu nâvi ar raudoðiem bçrniem un mazbçrniem pie manas gultas paðas mâjâ, dziïâ vecumâ, bet visur taèu saka, ka arî nâve ir jânopelna.
Psihoterapeitiem neticu un laikam nekad neticçðu, vienu pazinu un man bija sajûta, ka es varçtu ârstçt un skolot dzîvei viòu, nevis viòa mani.

Baiïu èupa
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 10:06
Man atkal ir tâ ka mammu moka tas pats kas mani, man tas atnâca no mammas, viòa pirmâ sâka par to uztraukties, baidîties un es arî. Ìimenes ârstam neko nevaru paprasît, jo kad bija problçmas aríuòìi, nosûtîja uz kobru un savam mierinâjumam ierunâjos vai tur nevar bût vçzis un viòð pateica vienkârî, ka var bût, kad pajautâju vai bieþi jaunieþi slimo ar vçzi, viòð pateica, ka bieþi un tâ nu kobra bija ok. Citreiz kad sâku par to prasît, viòð nerunâ un sauc iekðâ citu pacientu. Vai ar tâdu var parunât, viòð nevis nomierinâja, bet vçl vairâk uztrauca. Ko lai daru, kas lai palîdz? Psihoterapeitiem arî neticu, zâles izrakstîs nevis problçmu atrisinâs, kamçr zâles dzerðu bûs labi, a pçc tam.........? Tas arî nomâc, ka nav ar ko parunât. Domâju, ka varbût ðeit bûs kâds kurð parunâs un ar kura palîdzîbu mainîðu domas, attieksmi un kïûs vieglaí.
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 10:21
Vispâr man liekas, ka te jau izskançja daþi labi padomi. Visu izanalizç pie sevis, nomaini ìimenes dakteri, lai ir tâds, par ko Tev ir pârliecîba, ka Tu viòam tici un uzticies. Ieklausies savâ organismâ, ja ir kâda vieta, par ko neesi pârliecinâta, ej un to pârbaudi. Piemçram krûtis. Atkârtotai vizîtei vajadzçtu bût lçtâkai, vai vispâr bezmaksas, jo ârstes pienâkums bija Tevi pilnîbâ pârbaudît.
Padomâ par savu dzîvi, vai Tev ir kâdas nopietnas vçrtîbas, vai tikai tâ kailâ miesa, manta, nauda. Pâri visam jâbût mîlestîbai, man ir viegli jo ticu gara un dvçseles nemirstîbai. Un daþreiz apraudos, kad iedomâjos, ka ðî miesa man labi patîk un pat ïoti un ka kâdreiz tâ tomçr novecos un ka palikðu veca un ar liekiem zobiem un retiem matiem, un ka neko jau nevar zinât , ka mamma kaut kad nomirs un tad jau arî mana kârta bûs klât. Bet nu tagad gan iedzerðu labu kafiju un apçdîðu kûku. Laikam galvenais bauslis ir mîli sevi.

Re: ko iesâkt?
08.11.2005 10:28
Daudziem palîdz Lûles Vilmas grâmatas, man labâk patika Siòeïnikova grâmatas.
Vispâr ieklausies maigas padomos - man arî bija ïoti lîdzîgi.
pelçkâ pele
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 10:40
baiïu èupa-
pirmkârt, psihoterapeits nav psihiatrs un ar zâlçm neârstç. Otrkârt, pirms kaut ko noliedz (psihotertapijas derîgumu), varbût vajag izmçìinât. Negaidi, ka ârsti uzklausîs Tavas raizes, jo viòiem daudz kas cits darâms - jâârstç tik tieðâm slimi cilvçki. Tava problçma ir domâðana, bez tam kâ izskatâs - pâròemta no mammas un tas nu ir klasisks psihologu lauciòð. Ieskaties - www.psihoterapija.lv vai www.psih.lv
Klâra
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 11:21
Nu, un kas tad bûs, ja tas vçzis arî tiks konstatçts? M? Tad sapratîsi, ko patiesîbâ nozîmç-dzîvot. Izskatâs, ka tu pat gaidi ðo diagnozi, kas atrisinâs tavu patreizçjo problçmu. A moþ aiz bezdarbîbas vienârði nav par ko citu domât?
Ezitis
Re: ko iesÄ?kt?
08.11.2005 11:22
Var jau lasit gramatas, domat pozitivi, dzivot veseligi un runaties ar draugiem. Un aizsegaa turpinat baidities. Psigoterapija ir kaa liels celojums, gandriz kaa apkart pasaulei, un terapeits drusku ta ka gids. A taa pasaule- tu pats.
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 11:54
Jâ, ezîti, ja gids gadâs labs, bet ja nç, tad viss var sanâkt galîgi ðíçrsâm. Par gidu var òemt to paðu mammu, mâcîtâju, labu draugu, labu ârstu.

pelçkâ pele
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 13:29
maiga-
mammu ðajâ gadîjumu jau nu ne! No viòas ðî problçma ir pâròemta.
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 13:31
Es par savu mammu, jo viòa man tâda loìiska un mierîga un prot mani pârliecinât.

vitnija
Re: kas ir veselîgs dzîvesveids?
08.11.2005 14:02
Kâ izpauþas veselîgs dzîvesveids? Kâ jûs uzturat sevi formâ? Vai nav slinkums to visu darît?
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 14:12
Baiïu èupa

Kad biju jauns (vareetu teikt ka pat siiks) tad mani arii dazhreiz uztrauca shis jautaajums bet veelaak brinjojos ar pofigu un tik dziivoju. Galu galaa iespeeja nomirt nav nemaz tas sliktaakais variants. Es saprotu ka cilveekiem gribas kontroleet visas savas dziives sfeeras bet veseliiba un dziiviiba nav taas lietas kas pakljaujas muusu iegribaam. Par to es esmu paarliecinaajies gan savas dziives gaitaa gan privaataas sarunaas ar paziistamiem aarstiem gan arii no savaam pieticiigajaam mediciinas studijaam. Starpcitu mana interese par mediciinu un mediciiniskaas literatuuras lasiishana mani lielaa meeraa paliidzeeja atbriivoties no shiim baileem. Tiesa gan citi apgalvo ka mediciinas literatuuras lasiishana tieshi izraisa bailes. Neiesaku lasiit mediciinas enciklopeedijas. Vinjaas viss ir pasniegts paaraak koncentreetaa veidaa. Labaak kaadu pilniigu mediciinas graamatu par intereseejosho teemu.
Un veel, eed daudz biezpienu ar kreejumu. Mana omiite teica ka tas sargaa no veezha. Vinja bija gaish cilveeks nomira 85 gados no insultaa un es lielaa meeraa ticu vinjas teiktajam.
pelçkâ pele
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 15:10
ku!
Þetons par to biezpienu ar krçjumu!
Dusma no cita PC
Re: ko iesâkt?
08.11.2005 22:30
Starpcitu stress ir vçþa katalizators, jo pârmçrîga stressoðana (ðajâ gadîjumâ kancerofobija) novâjina organismu un imûnsistçmu, kâ rezultâtâ vçzis ir tikai viena no slimîbâm, kurâ ðâdi var iedzîvoties!
Tâ,kâ labâk jau kopâ ar psihologu tikt galâ ar ðito fobiju un dzîvot mierâ un harmonijâ ar sevi!!!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 15?
Ziņa: