sprandas, galvas sāpes

Aizsāka Indiāne 

Labdien! Esmu 52 gadus veca, augums 164 cm, svars 55 kg, fiziskās aktivitātes 2-3 x nedēļā. Jūtīga nervus sistēma, stresains darbs pie datora. Spazmas sprandas daļā, jau 2. mēnesi regulāri sāp galva (sajūta, ka stīpa ap galvu, grūti koncentrēties, savilkta spranda). Asisnspiediens mierīgā laikā -130/80; paaugstināta stresa laikā var būt līdz 145/90. Mērīju asinspiedienu izteiktu galvasāpju laikā - normas robežās.
Ir bijušas problēmas ar kakla skriemeļiem. Pašai aizdomas, ka kaut kas sprandas rajonā nav kārtībā.

Pie neirologa jau biju pirms gada, ir galvas magnētiskās rezonanses, asinsvadu dupleksa izmeklējumi. Nekas katastrofāls, bet ir kaut kāda artērija šaurāka.

Vai variet, lūdzu, ieteikt pareizo izmeklēšanas ceļu? Pie kā vispirms vērsties? Atkal neirologs? Kā lai orientējas osteopāta, manuālā terapeita, vertebrologa darbības lauciņā. Pie kāda no šiem speciālistiem doties?
Re: sprandas, galvas sāpes
18.07.2016 15:53
Psihoterapeits un fizioterapija
Re: sprandas, galvas sāpes
18.07.2016 18:27
Un kāpēc tik rupji? Patiesībā Runcenes ieteikumi ir tieši laikā. Psihoterapeits palīdzēs ar stresu un nerviem ("Jūtīga nervus sistēma, stresains darbs pie datora."), un, no pieredzes, man ar tādu pašu darbu, ir bijušas sprandas problemas, spiediens, un galvassāpes, un nervu sakārtošana palīdz. Pat ļoti. Un fizioterapeits palīdzēs ar vingrojumiem, kas uzturēs kārtībā plecu, kakla un galvas daļu.

Ja ļoti gribas, un fizioterapija nepalīdz, var pie ģimenes ārsta, lai raksta norīkojumus (rentgens, sonogrāfs, rezonanse kakla/sprandas daļai), bet savilktā, sāpošā spranda un galvassāpes bieži vien ir saistīta ar darbu pie datora un stresu. Parasti sāk ar ģimenes ārstu, kurš, ja vajag, iesaka tālāko speciālistu.
Re: sprandas, galvas sāpes
18.07.2016 19:33
Es izvēlētos Runcenes variantu,kā tekošo momentu. Tomēr skatītos drusku tālāk. Te vajag vetebrologa,pie tam operējošā pastāvīga novērošana.Tas ir jameklē vai nu Stradiņos vai traumās.
Jāsāk domāt ,kā šo procesu apstādināt.
XXXprofs
Re: sprandas, galvas sāpes
18.07.2016 20:30
Būtu 10, 15 gadus jaunāka varētu es papurināt un pārietu.
Re: sprandas, galvas sāpes
19.07.2016 00:46
Ja Tu reaģē tik asi, atbildot ar apsaukāšanos uz labi domātu padomu- tieši tas norāda, ka psihoterapeits būtu noderīgs. Turklāt vēl pati minēji: "Jūtīga nervus sistēma, stresains darbs pie datora."...

Medicīnā ir jēdziens "psihosomatiskās slimības"- kad "no nerviem" rodas ķermeņa vainas- galva sāp vai griežas, savelk muskuļus, kuņģis, vai mugura sāp- visādas nejaucības "no nerviem" var rasties.

Pārējais arī var būt noderīgs- rentgens, MR, vertebrologs un fizioterapeits.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.07.2016 00:48 by kachenite.
*
Re: sprandas, galvas sāpes
19.07.2016 01:17
Gim arsts. Izskataa ka ari psihiatrs.
Indiāne
Re: sprandas, galvas sāpes
19.07.2016 10:01
Paldies, par ieteikumiem! Es gribēju saprast kurš no speciālistiem - osteopāts, vertebrologs vai kāds cits būtu jāapmeklē, jo nesaprotu, kāda ir atšķirība viņu specializācijā.

Kāds ar manu vārdu Indiāne jau manā vietā ir atbildējis, secinu, ka arī jūsu forumā piedalās cilvēki, kuri grib pakašķēties, un tad izmanto svešu vārdu.
Re: sprandas, galvas sāpes
19.07.2016 10:11
Ir teikts- vetebrologs,fizioterapeits,psihoterapeits.
Osteopāts manā sapratnē robežojas ar šarlatānu. Sevišķi ja viņš nevar uzrādīt ārsta diplomu un attiecīgās profesijas sertifikātu.
Par to lamāšanos. Tas jānoskaidro moderatoriem.Vai nebūtu pareizāk pāriet tikai uz reģistrētiem lietotājiem?
Cieņā.
egle1
Re: sprandas, galvas sāpes
19.07.2016 10:15
Es ceru, ka es nevienu neapvainošu. Esmu gan jaunāka kā autore, bet es šos speciālistus kā psihologs, psihiatrs, psihoterapeits vērtēju visnotaļ zemu. Kāpēc? Jo lielas izmaksas, salīdzinot ar ieguvumiem. Psihiatri vispār laikam tikai zāles vien izrakstīt māk, pie psihoterapeitiem var staigāt gadiem, savas problēmas izrunājot. Jā, nenoliedzu psihosomatiskas slimības, tādas ir un man pašai arī, bet nezinu, kas notiktu, lai es ietu pie psihologa par tām parunāt. Es neticu viņiem, nu neticu. Ja ir sakarīgs ģimenes ārsts, viņš 100 x labāk var palīdzēt, nekā tie naudas kāsēji.
Ne, nu cita lieta ir veģetatīvā distonija, kad ir vispārēji organisma gļuki, bet tā mūsu laikos - vingrot ir pats labākais, ko tu savam organismam vari palīdzēt.
Indiāne
Re: sprandas, galvas sāpes
19.07.2016 10:18
Paldies, Mazdakteri 1, par osteopātu ņemšu vērā. Nereģistrējos, jo tikai vakar nolēmu nosūtīt jautājumu. Jūsu forumu šad tad palasu un saku paldies visiem, kuri cenšas dalīties ar savām zināšanām un pieredzi! Esmu ņēmusi vērā vairākus patstāvīgo forumiešu padomus.
Indiāne
Re: sprandas, galvas sāpes
19.07.2016 10:29
Eglei1 - esmu apmeklējusi psihoterapeitu, brīdī, kad sapratu, ka jāverbalizē emocijas. Pēc 4 gadu diezgan intensīvas jogas nodarbībām apspiestās emocijas cēlās uz augšu, un, lai nemocītu apkārtējos, nolēmu maksāt kādam, kura darbs ir uzklausīt, kad sapratu, ka esmu "izrunājusies", beidzu apmeklēt šo speciālistu.
Es piekrītu, ka ļoti uzmanīgi jāizvēlas piemērots psih... speciālists, jo teorijas/sistēmas pēc kurām viņi strādā atšķiras un ne visas šīs teorijas/sistēmas der visiem.
Re: sprandas, galvas sāpes
19.07.2016 10:30
Psihoterapeits var būt un var nebūt dārgi. Daudzi no viņiem personām ar zemiem ienākumiem un ja cilvēks lūdz, parasto ciparu samazina, turklāt līdz tādai pakāpei, cik cilvēks spēj un ir gatavs maksāt. Tā var nebūt regulāra psihoterapija, bet konsultācija tik bieži, cik cilvēks var atļauties.

Tas pirmkārt.

Otrkārt. Ko tas dod? Cilvēks sevi labāk iepazīst, savas stiprās un vājās puses, tas ne vienmēr nozīmē problēmu risināšanu un atrisināšanu. Bieži tas nozīmē saprast, KĀ labāk risināt savu problēmu. Daudzas problēmas tiešām risina ģimenes ārsts, neirologs utt.

Osteopātu var pamēģināt, ja ir vēlēšanās.

Bet savilkta spranda būtības dziļumos ir iekšēja spriedze, ne vertebroloģiska problēma, kura gan ar laiku rodas. Tātad jautājums ir gan par cēloņu, gan seku vienlaicīgu risināšanu.

Nav briesmīgi jāuzvelkas uz ticēšanu vai neticēšanu, neviens nav Dievs.

Psihiatri tiešām raksta tikai medikamentus, bet var atrast gana saprātīgus. Ja, piemēram, ir stipras sāpes, daži psihiatrijā lietotie medikamenti noņem spriedzi. Pretsāpju līdzekļi aknām ir kaitīgāki nekā dažas medikamentu grupas, ko var izrakstīt psihiatrs. Bet psihiatri dažkārt izklausās biedējoši, zālēm mēdz būt blaknes, un, ja viņus negribas, šīs lietas kaut kādā līmenī zina arī neirologi, it sevišķi tie, kas specializējušies sāpju jautājumos, un viņus sauc par algologiem.

Ir, piemēram, tāda daktere, Ija Cimdiņa. Viņa ir bērnu neirologs un psihiatrs, bet pieņem arī pieaugušos.

Bet es biju ieteikusi psihoterapeitu un fizioterapeitu, viņi neraksta zāles.

Zāles ir iespēja, bet ne pirmā.

Es par tām sāktu domāt, ja sāpes būtu neciešamas, es nevarētu strādāt un būtu izsmēlusi absolūti visas citas iespējas.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.07.2016 10:37 by Runcene.
Indiāne
Re: sprandas, galvas sāpes
19.07.2016 10:39
Paldies, Runcene, sapratu - vertebrologs pagaidām man nav vajadzīgs. Spriedze tiešām ir un tā izpaužas jau fiziskā veidā. Sakrita, ka vakar biju uz Taizemes klasisko masāžu - plecu daļā ļoti sāpīgi punkti, bet šodien jūtu, ka ir dažas muskuļu vietas mazāk savilktas un spriedzes sajūta mazinājusies.
since
Re: sprandas, galvas sāpes
17.09.2018 19:56
www.floutings.lv

Lielākā daļa spranda un galvas sāpes ir no tā, ka ir savilkti muskuļi spranda daļā, kas nosprosto asinsvadus. To var izraisīt bieži stress, veģetatīvās sistēmas darbības nobīde - Ir jāatslābina muskuļi un nervu sistēma!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 6?
Ziņa: