Sākušas iekaist acis

Aizsāka Ārčijs 

Ārčijs
Sākušas iekaist acis
30.08.2018 11:49
Sveiki! Kopš pusaudža gadiem līdz šim nu jau vairāk kā 15 gadus nēsāju kontaktlēcas, un nekad nebija ne vismazāko problēmu. Regulāri ievēroju visus acu higiēnas nosacījumus, lēcas mainu laicīgi, utt. Pirms pāris mēnešiem pēkšņi vienu dienu sāka šausmīgi grauzt un asarot viena acs. Aizbraucu uz traumupunktu - tur man pateica, ka acs drusku iekaisusi, iepilinijāna nomierinošus pilienus, uztaisīja ultraskaņu acij, pateica ka viss normāli, izrakstīja Corneregel krēmu, un palaida mājās - divas dienas cītīgi smērēju, un it kā viss pārgāja.

BET - diemžēl kopš tās dienas es vairs nespēju normāli nēsāt kontaktlēcu tajā acī - tiklīdz kā ilgāk par 5-6h dienā panēsāju, tā nākamajā dienā momentā sarkana, asaro un jūtīga uz gaismu. Es nesaprotu, kas notiek - kā minēju, esmu lēcas nēsājis padsmit gadu, citreiz pat pa 12h dienā bez problēmām, tagad pat pilnu darba dienu nevaru nostaigāt. :(

Pierakstījos pie acu ārsta uz nākamo nedēļu, bet vēlējos vēl pie viena šeit pajautāt speciālistiem - kas varētu būt noticis, ka acs pēkšņi tik jūtīga, un tas vairs nepāriet nu jau vairākus mēnešus?
Ārčijs
Re: Sākušas iekaist acis
30.08.2018 11:52
P.S. gribēju pieminēt, ka biju mēģinājis pat divas ar pusi nedēļas no vietas lēcas nenēsāt, lai ļautu acij 'atpūsties' un sadzīt, un tikai ar brillēm staigāju, bet vienalga problēma nav pārgājusi - tiklīdz kā tajā acī panēsāju pilnu dienu kontaktlēcu, tā vakarā un nākošajā dienā viss sarkans un asaro.

Brilles regulāri lietot man ir ļoti neērti, jo esmu inženieris, kā arī nodarbojos ar sportu, un abos gadījumos brilles ļoti traucē.
mana
Re: Sākušas iekaist acis
30.08.2018 23:26
Kad kolēģe ar līdzīgu - bet ne tik akūtu - problēmu vērsās pie sava acu ārsta, tas kā reiz teica, ka tie 15 gadi esot aptuveni tas laiks, kad acis sāk nepanest lēcas un niķojas vienā laidā. Viņa gan nav intensīva sportotāja, taču tagad lielākoties nēsā brilles - laikam jau lēcu ēra beigusies.
Nemācēšu norādīt konkrētus datu apkopojumus par šo tēmu, jo tas doks to no paša pieredzes teicis.
Ārčijs
Re: Sākušas iekaist acis
04.09.2018 03:08
Ehh, biju pie oftamologa ARSā - apskatījās, teica, ka lai gan radzene ir drusku iekaisusi, un no ilgstošas kontaktlēcu lietošanas ir pāris ieauguši asinsvadi, bet it kā vajadzētu tur visam tomēr dzīt...

Man izrakstīja tos pašus Tobradex pilienus, ko pirms vairākiem mēnešiem traumupunktā, kā arī vēl kaut kādus sintētiskos želejveida ilgstošas mitrināšanas acu pilienus, un pieteica rūpīgi pilināt katru dienu 6-8 reizes nākamās divas nedēļas, un tad nākt atrādīties vēlreiz. Bāc, ja pēc šitā pilināšanas un briļļu lietošanas kursa atkal atkārtosies tas pats, tad iešu nošauties - brilles visu mūžu lietot principiāli nevēlos, un ja ar šādu iekaisumu nevarot taisīt Lasik, tad ir drūmi. Cerams, ka šoreiz varbūt sadzīs tā stulbā acs.

Painformēšu šeit, kas un kā.
Re: Sākušas iekaist acis
04.09.2018 16:32
Es nēsāju briles no 19 gadu vecuma. Pieradu. Jāsamierinās.Jāpiemeklē. Jo ar kontakt lēcām ja ir problēmas var ienest infekciju un ja iekaist (struto viena acs, tad infekcija var pāriet uz otru aci un tad... aklums.
Ir jāizvēlas. Kaprīzes, modes vai invaliditāte.
Cieņā,



Edited 1 time(s). Last edit at 04.09.2018 16:36 by Mazdakteris1.
mana
Re: Sākušas iekaist acis
05.09.2018 15:53
Piekrītu Mazdakterim1 – iekaisusi acs tik tiešām ir štrunts salīdzinot ar zaudētu redzi un tad vēl tās kaprīzes par briļļu nenēsāšanu ... kā tāda caca.
Lāzerķirurģiju acīm varēsiet taisīt, ja rūpīgi saudzēsiet acis bez lēcām, taču morāli jāsāk no tam atvadīties. Turklāt pēc lāzerķirurģijas arī ar lēcu panesību var būt visādi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 19?
Ziņa: