OK par vai pret...?

Aizsāka santo 

OK par vai pret...?
18.03.2005 14:17
zinu jau zinu ka teema ir apmulljata simtiem reizu, bet...
kapec man pirms paris dienam draudzene, uzzinot ka esmu sakusi lietot OK, metas virsuu ar shausmu stastiem par to, kaa vinjas pazinjas megina un nevar tikt pie berna partraucot lietot?
un kapec mans ginekologs aci nepamirkshkinot izrakstija OK un uz manu jautajumu cik lietderigi ir atputinat organismu laiku pa laikam atbildeja, ka lietderibas nekadas?
cik liela nozime komplikaciju riskam ir tam, cik ilgi tiek lietota OK?
esmu tadaa kaa dilemmas priekshaa, vai to uzsakt vai nee. planots tikt pie berna pec gadiem 2-3. Nav man vairs 20 gadi, ar veselibu lielas problemas nav, bet perfekta arii protams nav (kam gan ir!). Domaju, ka mazak par to lauzitu galvu, ja viens berns jau butu, bet tikai tagad saku tam morali nobriest.
Paldies!

Saiva
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 14:52
Ginekologi tas paraksta, jo viniem par to maksa. Tas, ko es vispar sava dzive jebkad esmu nozelojusi, ir tas, ka kadreiz lietoju so kontracepciju. Lietoju paris gadus no vietas, bet sekas arsteju daudz ilgak. Kamer lieto, neko jau nejuti - tie sudi sak paradities velak un tad tik spej visu arstet.
pretiniece
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 14:56
Es esmu -pret, bet viedokïi var bût ïoti daþâdi. Pati lietoju kâdus 5 gadus (tas bija 8 gadus atpakaï) un man ar veselîbu bija vienas vienîgas problçmas. Gan ginekoloìijas jomâ, gan imûnsistçmai kopumâ tas ir liels trieciens - vismaz man tâ bija. Kâ pârstâju lietot -problçmas izbeidzâs. Tagad man ir bçbis un pçc kâda laiciòa atkal bûs aktuâls kontracepcijas jautâjums, bet droði vien, ka tabletes neizvçlçðos. Bet vçlreiz atkârtoju, tas ir tikai mans viedoklis.
Bet attiecîbâ, par organisma atpûtinâðanu pçc kâda laika - ja ârste atbild, ka jçgas nekâdas - nu nezinu, neesmu viss tik pârliecinâta, ka tabletes var lietot nepârtraukti un ka tas neatstâj nekâdu iespaidu uz organismu. tâ tomçr ir íîmija.
zara
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 14:59
Pilnigi pievienojos Saivai.

Vai ginekologs nozimejot Tev kontracepcija izjautaa par veenu problemaam, un kaa ir vecakiem ar venaam, apskata taas; vai uztaisa hormonu analizes 2x cikla laikaa? Vai paskaidro, ka var attistities mastiits? Vai izskaidro iespejamo ietekmi, komplikacijas un sekas?

Ja nee- tad jautaajums kapeec?

Es OK lietoju 8 gadus un nu jau 2 - peec partraukshanas problemas ir tikai nakushas klaat un pie berna nav izdevies tikt.... Toties, tad kad man pirms 10 gadiem OK nozimeeja - tad dzirdeju vienigi - modernas zales, iespeja plaanot grutniecibu kad veelies , dzivot bez raizeem utt utp tikai pozitiivo.
Saiva
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 15:18
Man tas zales sabeidza gremosanas sistemu - tiku pie kairinata zarnu sindroma (kam tas ir zina, ka nepatikamaku slimibu laikam gruti atrast) plus izjauca hormonu limeni un sobrid ir aizdomas ari par endometriozi, kuras pazimes paradijas tiesi OK dzersanas laika. Un daktere mani izmekleja rupigi, ja kas - piemekleja it ka vislabakas OK utt.

Nu jaa - un imunitate cieta pamatigi plus - strauji kritas libido. Tikai, kad partraucu lietot OK, mans virietis iepazina manu seksualitati, jo kamer lietoju sex bija samera vienaldzigs.
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 15:25
Nu bedigi to visu dzirdet, tiesham. Tas jau ari mani darija piesardzigu, ka OK tika nozimeta bez "liekiem" jautajumiem, tikai veicot sonoskopisko apskati un parastaas uztriepes. Daktere shkiet, ka ir visai profesionale (pec atsauksmem) VC4, bet vienigais jautajums, kas tika uzdots - kadas paaudzes OK jus velaties? ko es pie velna varu zinat par paaudzem!
Pavisam driz sakshu dzivot kopaa ar savu draugu, tapec ari radas doma par OK. Vismaz sakumaa, pirmo pusgadu teiksim, kamer tas pirmais trakums ir paari, bet tagad saaku domaat...

Saiva
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 15:31
Jâ, tiesi tâ es arî ieteiktu - pirmo pusgadu, kamçr sex ir loti biezi un notiek samera spontâni, padzer tas tabletes - kaut gan nezinu, cik psihologiski labi jutisies, zinot, KO tu dzer ik vakaru... Pçc tam parejiet uz prezervativiem. Man personigi patik labak - daudz tiraks tas process turklat var variet ar izjutam, izveloties prezervativus ar visadam stuèkâm:) Un drosajas dienas, protams, neliedzu savam draugam to prieku - mileties bez prezervativa. Un jaa - ari oralais sekss vinam tiek jo bieþi, ta ka vins ari nesudzas ne par ko. Patiesiba ir loti atvieglots, ka vairs nelietoju OK< jo vins bija vienigais, kas , kamer es tas dzeru, meginaja mani vest pie prata...Es protams neklausiju, kamer neparadijasm pirmas veselibas problemas.
zara
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 15:32
Man gan, kad saku lietot OK "trakums" pargaja vispaar un nebija vairs taas labaas sajutas, jo kontracepcija nomaac "gribeshanu".... Nu riktigi runga ar abiem galiem - Tev pashai jaizverte visi + un - ! :-)

Mjaa - man ari ir problemas ar zarnu dabibu, kas sakaas kad lietoju zales, ir iedragata imunitaate un nu jau 1,5 gadus arstejos pie imunologa...
Buba
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 15:47
Man 19, lietoju jau 7 mçneðus, kopð dzîvoju kopâ ar draugu. Ginekoloìe izrakstîja bez kâdâm papildus analîzçm, bet laikam trâpîja desmitniekâ. Pirmo mçnesi bija reizçm mazliet slikta dûða, bet tâlâk viss ok. Dzimumtieksme nav mazinâjusies ne par matu, svars arî gandrîz nemaz nav mainîjies, tikko biju uz kârtçjo apskati, viss kârtîbâ, MR kâ pçc pulksteòa. Un galvenais, nav vairs tâss stresoðanas katru reizi, kad kaut par dienu reizes kavçjas, jo prezervatîvi bija gan plîsuði, gan arî mazums bçrnu staigâ arî no neplîsuðiem. Varbût pçc gadiem 5 kad pati bûðu nostâjusies dzîvç un iespçja palikt stâvoklî nebûs tik bîstama, iztikðu ar ko mazâk droðu, bet ðobrîd droðîba pirmâ vietâ.
Saiva
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 15:56
Zara, es tacu ari saku, ka man pargaja trakums no OK:) Bikinj parprati. Un nav dzirdets,ka kadai lietojot OK, seksu butu gribejies vairak. Lai ari ko tie razotaji sola.
Saiva
Re: Buba
18.03.2005 15:58
:))) Pirmkart, neapvainojies, bet tu savos 19 gados vel nemaz nezini, kas ir sievietes seksualitate.

Otrkart, es jau rakstiju - tie sudi jau paradas velak, ari man svars nepieauga, menesreizes bija regularas un sliktas dusas ari no OK nebija. Tikai pec paris gadiem saksi just, ko esi sev nodarijusi, mulkais meiteen.
Buba
Re: Saiva
18.03.2005 16:05
Neapvainojos, bet arî nesûdzos, seksualitâtes pietiek un pâri paliek :) Bet par to, ko var sev nodarît - labâk tâ, nekâ riskçt - ideâlu veidu jau nav. Bet vienu zinu un arî ar draugu izrunâjâm - ne es ne viòð nekâdâ gadîjumâ nepiekristu abortam, ja nu kas - tas ir daudz bîstamâk. Un arî avârijas kontracepcija salîdzinot ar OK ir daudz trakâka, bet lietojot prezervatîvus pie viòas agri vai vçlu bûs jâíeras pa reizei. Savukârt citi veidi - pârtrauktais, kalendârs - NAV izsargâðanâs. Lai nu kâ, bet manâ vecumâ kâ reizi droðîba ir svarîga - nu nevar atïauties "iekrist" nekâdâ gadîjumâ.
Saiva
Re: Buba
18.03.2005 16:15
Jau 3 gadus izsargajos ar prezervativu - vajadziba pec Postinora nav bijusi ne reizi.
Tu tagad saki, ka bernu tagad nevari atlauties nekada gadijuma, bet - vai visas tas kaites, kas tev paradisies ap gadiem 25, tu varesi atlauties???Padoma par to.

Protams, ir sausmigi palikt stavokli tadaa jauniba, bet es tomer mekletu citus veidus ka izsargaties.
Patiesiba, tagad, arstejot visas kaites, es atdotu nezin ko, lai tikai nebutu tas OK lietojusi. Jo tas prieks un ertiba galigi nav ta verti. Turklat, pec gadiem, kad arstesies, Tu diez vai busi kopa ar so puisi ...


Bet vispar es tev novelu, lai tev tiesam viss butu labi un organisms izraditos citads, neka mums visam parejam un sis jaunibas trakums velak neatspeletos, jo tici man - tavi skaistakie un sieviskigakie gadi tev ir tikai prieksaa un jau tagad to sabojat ir tira vieglpratiba.
Buba
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 16:21
1. Gada laikâ pieredzçju 2 plîsuðus prezervatîvus - Postinoru nedzçru jo bija itkâ salîdzinoði ïoti droðâ laikâ, bet toties pçc tam bija stress ne pa jokam vienalga lîdz nâkamajâm reizçm (arî stress ir kaitîgs).
2. Jâòem vçrâ arî tas lielais daudzums sievieðu kam vçlâk nav bijuðas nekâdas problçmas ne ar veselîbu ne palikt stâvoklî, vienkârði viòâm attiecîgi nav ko komentçt jo nav par ko sûdzçties. Viss ir individuâli...

Protams, risks vienmçr ir, bet nu - kas tad tagad ir veselîgs? Diemþçl kâ vienmçr jâizvçlas mazâkais ïaunums un atliek bût gana atbildîgai, lai vismaz regulâri pârbaudîtu savu veselîbu (vismaz es to daru 2X gadâ).

Lai veicas :)
Saiva
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 16:23
Tu runa tiesi ta, ka es Tava vecuma:) tas ir atmazkas un nevelesanas domat par savu turpmako dzivi.

Par plisusajiem prezervativiem - pasaki pusim, lai uz sim lietam netaupa;)
Buba
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 16:28
Prezervatîvi labi (Lifestyles) un puisis ar nav nekâds zaïð guríis uz ko varçtu norakstît. Neòem ïaunâ, bet uz katrâm 10 sievietçm, kam ir veselîbas problçmas (pie kam, bez pierâdîjumiem, ka vaina ir OK) ir 100 sievietes, kam ir veselîbas problçmas bez visâm ok un vçl tikpat, kurâm no ok nav bijis nekâdu sareþìîjumu. Protams, katrai ir risks tajos 10 procentos iekïût (tfu, jâspïaudâs :)), bet lâstekas arî krît uz galvas.
Robezha
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 16:49
Nja...palasiijos un domaaju, kaadeelj nepatraapiijos shaadaa diskusijaa pirms gadiem 8...tad es tieshaam laikam nebuutu pieljaavusi to muljkjiibu un saakusi lietot OK...kaut gan saakotneejais lietoshanas iemesls nebija kontraceptiivaas iipashiibas, bet gan hormonaalaas...lai reguleetu hormonu liimeni. Arii man taapat kaa Bubai saakumaa likaas, ka patieshaam nekas labaaks nav izdomaats...dziive skaista, griba liela :-) un pie tam veel droshi...kas var buut labaaks...Reaalo situaaciju atskaartu tikai peec apmeeram gadiem 4, kad imunitaate bija zem nulles...mati nagi shkjeelaas un galva saapeeja un iemeslu pie tam atrast taa arii neizdevaas...vieniigi imunologs izmeta domu, ka vareetu buut no OK...pie tam tabletes man tika piemekleetas peec n-tajaam asinsanaliizeem, sonograafiskajaam paarbaudeem un bezmaz geenu izpeetes...njemot veeraa dzimtaa domineejoshaas slimiibas utt. Tika ieveeroti paartraukumi ik peec gada uz 2-3 meeneshiem ar atkaartotaam analiizeem.
Tagad jau pusgadu nelietoju tabletes...vienreiz pashai piegriezaas un taa uz savu galvu arii atmetu, jo secinaaju ka jaaciesh jau ir man un nevis aarstam kursh izraksta tabletes...tagad leenaam veseliiba atjaunojas...pirmo gadu pa ilgu laiku neslimoju ar gripu un pashsajuuta ljoti leenaam bet tomeer uzlabojas...Es nevaru nosodiit taas, kuras izveelas OK, jo kaa kontraceptiivaa metode taa ir efektiiga un nerada papildus stresu vai kjeepaashanos, bet man zheel, ka arvien vairaak sievieshu sabojaa savu veseliibu un aarsti uz to ar mieriigu sirdsapzinju uz to noskataas un tikai veelaak pasaka: a ko ta Juus gaidiijaat?
Saiva
Re: Buba
18.03.2005 16:53
Protams. Ir sievietes (varbut, bet to mes nekadi nevaram zinat, kamer vinas savu muzu lidz galam nav nodzivojusas), kuram nav nekadu problemu saja zinaa. Mes jau tikai bridinam, jo ari mes, kad sakam lietot domajam tiesi tapat ka Tu.

Un mana dzimta starp citu nevienai sievietei nekad nav bijusas sada veida kaites, ta ka par iedzimtibu vai tendenci ar sim lietam slimot diez vai te var but runa...Mamma rausta plecus, kad stastu savas kaites un nesaprot, kas par lietu. Es jau vinai nesaku, ka to izraisijusas OK...
i
Re: Buba
18.03.2005 17:30
Nu man 9u gadu laika nav plisis neviens prezervativs,TFU<TFU<TFU
nâtre
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 17:42
Es ar daudzus gadus lietoju OK, kamer bija patstavigs draugs. Velak tiaki ar preziem. Veseliba man vienmer kolosala bijusi, tikai viens trausls punkts sikie asinsvadi - OK to pastiprinaja. Viena no lietaam - pirms tam menses bija 3 - 4 dienas, OK laika 2, tagad 7- 9 dienas. Spej tik galhu riit, lai atjaunotu dzelzs limenii organismaa. Principaa salabot vairs vainu nevar, tikai uztureet minimala kaitiga limenii. Man ginekologhe reizi gada, lietojot OK, sutija uz pino asins biokhimiju, lai redzetu vai aknas tiek galaa atr atindesanu. Jauna biju un nepadomaju, ka ja jau aknam jaatinde, tad jau bojaju veselibu.

Man reizes divas gadaa plist prezhi, venaa tada reizee tiku pie meitas :)))
Saiva
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 17:51
Jaa, man ari asisnvadi kluva loti trausli - asinoju pa visiem galiem:) Nu jau esmu tos aparstejusi kaut cik. Protams, ka dzerot OK,neko tadu nemaniju. Tikai velak arsts so kaiti konstateja...Bet paldies dievam taa ir lieta, ko var saarstet, nav neatgriezenisks kaitejums.
nâtre
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 17:56
Man asinsvadi vienmer trausli bijussi (viegli zilumos iedzivojos), tagad plist bez iemesla. Pat vecaa metode asinsvadu stiprinasanai ar vitaminiem neder. Jalieto zales ik pa laikam profilaksei. Labi, ka uz augu bazes :))
Klimpa
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 18:01
Viennoziimiigi pret!!! Liidziigi kaa saiva, iedziivojos visaadaas nepatikshanaas, pat neaugliibaa, par laimi man 2 beerninji ir, bet treshaa taa arii nekad vairs nebuus:(((
Saiva
Re: KLimpa
18.03.2005 19:11
Es gan savu auglibu vel neesmu parbaudijusi, bet - cik ilgi bez partraukuma jadzer OK, lai tas varetu novest pie neauglibas? jeb tam nav nozimes?
D.
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 19:14
"Pateicoties" pirmajaam ok tiku pie endometriozes, kuru man arsteja ilgi, pat saldeeja, chuula tikai izarsteta tik pec kada gada. Nakamas it kaa bija jaunakas paaudzes, tomer arii ar shim pie ginekologa gaju vismaz reizi 2 meneshos, jo bija problemas, daudz un savadas un ari absoluti parastaa muuzhiiga seene. Plus veel depresiivi staavokli, tie pastiprinaas, ja ir uz tiem tieksme. Mana jaunaa ginekologe bija ists profesionalis un kada reizee stastija, ka tikai tagad konferences saak runat par shim negativajam lietam, jo ok pastav samera nesen. Ieteica partraukt- depresiivie stavokli zuda, pie ginekologa ierodos reizi gadaa, bet ar nomociito, arkartigi zemo imunitaati straadaaju joprojaam, lietojot homeopaatiskus lidzeklus, vingrojot.... vardu sakot ES neiesaku, ari draudzenes ir tikai un vienigi iedzivojushas problemas, kuras saak manit atrakais pec gada, diviem, bet sho to pat pec partraukshanas. Tajaa laikaa biju laimiiga ka ir ok, jo nebiju informeeta, nebija pieredzes par iespejamo ietekmi uz organismu.
mulkibas
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 19:23
Buba saja diskusija laikam visjaunaka, bet skiet, ka vis sapratigaka :) Ko jus varat kliegt, ka OK nav labas. Tas, ka jums, diemzel, ir bijusas problemas, nenozime, ka tas ir no OK. Endometrioze toc no OK nerodas. Neviens nezin, kadas problemas butu bijusas, ka ok nelietotu.
Lielakam vairumam sieviesu, kas ok lieto (rietumeiropas valstis lielais vairums), problemu nav, un stavokli paliek pec tam tik pat atri, ka tas, kas nelieto. Tas viss ir individuali.
Starp citu, pati dzeru 10 gadus, bet pec partrauksanas 3 men laika paliku stavokli.
Santo, klausi arstiem, nevis interneta specialistiem. Ja neuzticies tai vienai, tad aizej vel pie kada.
Bubas vieta es butu 19 gadu vecuma darijusi tapat. (Un ari dariju). Labak ok, neka negribets berns vai muzigs stress un aborti. Kamer ok nebija pieejamas, Latvija bija milzigs abritu procents. Vai tas ir normali???

mulkibas
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 19:28
Patraukumi tiesam nav vajadzigi. Tie orgnismam nodara vairak launuma, neka ok vairaku gadu garumaa.
D. :OK nepastav nesen. 60.gados bija pirmas, ar milzu devam, ko tagad sieviete iedzer menesa laika, to sanema katru dienu. Tad var runat par problemama. Tagad tacu zinatne iet uz prieksu. Doma, ka tas zalu firmas speciali tirgo neauglibas preparatus? Tad jau ASV tas sen pa tiesam vien dzivotu,
Anyway, katram sava galva. Negribat OK, cinaties ar citam metodem.
D.
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 19:29
Endometriozi var gan dabut no ok, to apstiprinas jebkursh ginekologs. Vai zini ko dara ok? Kada ir tas f-ja? Noskaidro, tad uzzini, kas ir endometrioze un viss buus skaidrs.
Protams, ka katrai viss ir individuaali, bet sheit cilveeks jautaa, un parejie dalas pieredze- ka nu kursh, dazhs pozitiva, dazhs negativa. Un neviena nav pareiza vai nepareiza.
D.
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 19:31
Es jau nesaku, ka rodas neaugliba, to saka citas:)
Nu un kas ir 45 gadi? Cilveeka muzhs ir krietni lielaks, lai spetu kartigi izpeetiit kaadu preperaatu.
Bet es ar saku- ko te ardities, katrs izsargaajas, kaa tiik.
mulkibas
Re: OK par vai pret...?
18.03.2005 19:44
Nezinu, ko saka visi ginekologi, bet pamata endometriozes iemesli vel nav atklati. Pietam OK izmanto endometriozes arstesanaa, ka ari preventivi.
`The oral contraceptive pill ('the pill') reduces the risk of developing endometriosis. This protective effect may persist for up to a year after stopping 'the pill'.´Tas vismaz lasams tiri autiritativas britu lapaas, piem. endo pacientu biedribas lapaa.
Man vienkarsi uztrauc, ka cilveki foruma medz spriest par kauzalam saiknem , kas ja ne gluzi ir sadomatas, labaka gadijuma atspogulo tikai nelielu dalu patiesibas. Vinu patiesibas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 4?
Ziņa: