Kā izdzīvot mēnesī ar 700 euro?

Aizsāka dzivotaajs 

Kā ietaupīt, lai savilktu galus kopā. Dzīvoju viens Rīgā. Uz rokām saņemu vidēji 700 euro.

200 aiziet par dzīvokļa īri.
ap 80-90 ziemā aiziet komunālajos
17.50 internets
12 mobilais
40 studiju kredīts
17 elektrība
30 sabiedriskais transports
+ kā kuru mēnesi nākas izdot medicīnas pakalpojumiem un zālēm, pieņemsim, ka vidēji tie ir 30-50 eur mēnesī
50 euro (saimniecības preces, šampūni, dušas želejas u.t.t.)

Sanāk, ka pārtikai vidēji mēnesī varu atļauties vien 150-200 mēnesī. Kā lai izdzīvo? Ja vidēji ik pēc 2 mēnešiem vēl palīdzu muterītei ar naudu - iedodu kādus 100 euro (siltajā laikā pārvietojos ar velo un kad neslimoju)
Vai var izdzīvot ar pārtiku 5 euro dienā? Man nesanāk. Uz kafejnīcām neeju. Apģērbu ja tikai humpalās. Pārtiku pērku ar atlaidēm un pats gatavoju. Bet vajadzētu vēl kaut kā ietaupīt.
Re: Kā izdzīvot mēnesī ar 700 euro?
12.02.2018 11:36
Atvaino, bet es pārfrāzētu jautājumu uz «Kā izdzīvot ar 350- 450€? Jo tā šobrīd ir auklītes, bērnudārza audzinātāja, bibliotekāra, lielveikala pārdevēja, muzejnieka alga uz rokas.

Tas, ko es pamanīju: pārskati savu i.terneta patēriņu! Ja neskaties filmas, tad internetu ar noteiktiem baitu ierobežojumiem var dabūt arī lētāk. Man ir BITES internets par 6.66€ mēnesī. Daudz lietoju FB, mēnesī kādas 2-3 stundas skatos filmas. Nekad savus 25Ggb neesmu iztērējusi- paliek puse pāri.

Uz pārtiku var daudz ietaupīt, negrābjot veikala plauktos pirmo preci, kas iepatīkas, bet analizējot cenas, svara, kvalitātes attiecības. Es nekad nepērku pašu lētāko- skatos arī kvalitāti, bet cena/ svars ir svarīgi. Bieži vien acu augstumā plauktā stāv prece ar dzelteno cenu, kam it kā ir atlaaide. Kad rūpīgāk paskatās, tad apakšējā plauktā ir tā pati prece, kam jau bez atlaides ir mazāka cena par kg. :)
Nepērk nekādus pusfabrikātus- gatavas sviestmaizes, sveramos salātus, burciņzupas, mēles želejā, utt. Taisa mājās pats, pati. Nemaksā algu RIMI pavāram :) Pie viena arī izvairīsies no visādiem konservantiem, stabiizētājiem un recinātājiem, kas tādos produktos ir pārpārēm.
Pēc dārzeņiem iet uz Centrāltirgu, nakts tirgu. Centrāltirgū gar paviljonu galiem tirgo dārzeņus par 1/2, 1/3 daļu no cenas, kas ir RIMI. Viņi bieži vien ir pabojājušes, bet tur ļauj izlasīt no kaudzes, tā kā viss ir ok! Brāķus es nepērku, pašu lētāko tikai tāpēc, ka lētāks, es nepērku! TĀ var ietaupīt mēnesī ap 50€, par ko aiziet uz kafejnīcu, kino, nopirkt jaunas drēbes :)

700€- tā tiešām nav alga, par kuru nevar Rīgā izdzīvot!
Attiecībā uz medicīnu- man ĢĀ raksta nosūtījumus. Tad ir meklēšana www.rindapiearsta.lv pēc valsts apmaksātiem med.pakalpojumiem. Salīdzinu iestādes, ārsta prestižu ar iespējamo rindas garumu un pazvanos. Domāju, cik man svarīgi kkatrā gadījumā dabūt jomas «zvaigzni», vai pietkis ar ārstu «parasto»? Lielāko daļu var par valsts nosūtījumiem dabūt. Ja nevar, tad domāju, kur, kad, kā?
Paldies par atbildi!

Pārsvarā sanāk gatavot mājās, tāpēc ēdiens ir vairākām reizēm. + Izdevīgi ir auzu pārslas, kuras aplejot ēdu ar ūdeni. Tas jau ietaupa. Būs jāmēģina iet uz tirgu pēc dārzeņiem. Venmēr tur tik pēc gaļas esmu gājis :) Paldies par ieteikumiem, centīšos pievērst vairāk uzmanības preces svaram.

Viss jau būtu labi, ja vien par īri nebūtu jāatdod 200 euro. Dzīvokļa saimniece jau paziņoja, ka paaugstinās ar nākamo mēnesi uz 230, domāju, ka gada beigās aizies pat uz 250.
Tā jau īrēju vienkāršu 1-istabas dzīvokli. Bet, kad padomāju, diezgan žēlīgi paliek, ka liela daļa algas aiziet saimniekam vnk peļņā par īri
Re: Kā izdzīvot mēnesī ar 700 euro?
14.02.2018 22:08
700 eiro uz rokām ir daudz! Daudzus gadus dzīvoju ar 450 eiro uz rokām.
Re: Kā izdzīvot mēnesī ar 700 euro?
24.02.2018 09:35
700 eiro nav maza alga. Ja dzīvokli īrē, parasti cilvēki dzīvo kopā un izmaksas sarūk. Par internetu, mobilo un saimniecības precēm tās arī var samazināt.
Esi skaitļus pārspīlējis, bet gan jau vēl kādas izmaksas gadās tāpat. Beigās tur sanāk 5-7 eiro dienā par pārtiku. Man pat grūti iedomāties, kas jāēd, lai viens cilvēks, kas neapmeklē ēstuves un kafejnīcas, tērētu vairāk. Ja aplej auzu pārslas ar ūdeni, kā it kā dari, tad jau iznāk kādi 20-30 centi brokastīm.

Preces svars, manuprāt, vispār nav būtisks. Uzturvērtība ir būtiska, bet tā mēdz būt bieži pielāgota cenai. It kā jau var aizbāzt kuņģi ar ko nevērtīgu, bet tas rada lielāku bada sajūtu pēc tam un maksā uz nākotnes rēķina. Tā ir arī pierasta prakse, ka pārtikas precēm liek izskatīties lielākām, cilvēki domā, ka tas uzreiz izdevīgāk.



Edited 2 time(s). Last edit at 24.02.2018 09:44 by Synapscape.
Ja 700 euro uz rokām nav maza alga priekš Rīgas, tad kāpēc dzīvokļu īres cenas Rīgā neiet kopā ar atalgojumiem. Jo jau tā, var teikt, īrēju ekonomisku variantu pa 200 (nu jau pa 230) + komunālie par to. Tādu dzīvokli kādu gribētu īrēt (neapkaunojošu, bet nav arī luksuss) man izmaksātu 350 - 400 euro mēnesī.
Kur tad Rīgā dzīvo tie, kam tās algas uz rokām 450?

Synapscape, bet vai 30 gadu vecumā vēl īrēt istabu vai dzīvokli kopā ar kādu ir normāli? Nav takā "lūzeriski" džekam, būtībā, vecim ?

Nu tās auzu pārslas reti kad ēdu vienas, ja tā padomā.... Klāt pielieku, kādu rozīni, zemesriekstus, lai būtu dažādība. Reiz izdomāju gatavot lazanju, eju uz veici, sapērkos malto gaļu, selerijas kātus, tomātu mērci, lazanjas plāksnes, parasto krievijas sieru ko tur vēl + kādu našķi. Un man tur jau virs 10 eiro. Jo vēl jau maltā kafija paķeras līdzi. Tagad rūpīgāk domāju pie tēriņiem... Baidos pārtērēties. Izsalcis vispār cenšos veikalā kāju nespert.
Lai gan- tur nav benzīna izmaksas, ar tramvaju braukt nav kruta:)
Ivariņ, un ko tad tu pats būtu savā dzīvē tādu sasniedzis? Vispirms vecākiem uz kakla biji, pēc tam sievas aizgādībā. Izcili.

p.s. riebj cilvēki, kas runā par to, ko paši nekad nav darījuši.
z.- Dieviņš Tev palīdzēs:)
Bet ja par mani tad esmu strādājis, arī pa 16 stundām dienā lai nopelnītu un vairāk.Un 7 dienas nedēļā.
Man, Ivariņ, memļaciņ, atšķirībā no tevis, kā reiz viss ir pašas, nevis mantots.
i žiļjo i beļjo:)
Jeb latviski- pašas īstie mati vēl .....:)
Jā, tieši tā. Un pati, sieviete būdama, remontu taisu svilpodama. I puikam savā laikā uz 18 gadiem maīnu pa 10.000 nopirt varēju, i autoskolu uzsaukt, i tehniskās apkopes, i visu pārjo.
I puikam savā laikā uz 18 gadiem maīnu pa 10.000 nopirt varēju, i autoskolu uzsaukt, i tehniskās apkopes, i visu pārjo./c/

Tapēc jau viņš tagad ir tāds lūzeris:)
Atcerējos, kā es puiku mācīju braukāt. Mums nebija, kas palīdz un bez atoskolas bija vēlamas papildnodrbības.
Tad nu es bīdīju puiku vakaros izbraukt pa Rīgas šaurajam šķērsieliņām, ta, lai neuzrautos uz ceļu satiksmes policiju.
Vot, kāda mamačka biju. Paši prieks! :)
Ivariņ, slimnieciņ, pa muti dabūt gribi? Ko tu zini par manu dēlu, lai viņu apsaukātu? Debīls esi un tāds arī paliksi.

p.s. man labakais dēls pasaulē un ta tam būs būt!!!
A ko Tu man pārmet un ne savējam puikam? Es žigulīti pats nopirku..
Ivariņ, slimnieciņ, pa muti dabūt gribi?/c/

Iedosi?:))
A man pie dirsas tavs žigulīts. Ne jau 18. gados to mēslu nopirki (principā, puikam es mašīnu nopirku vēl tad, kad viņam nebija 18, tolaik viņam bija 17 un viņs vēl mācījās.)
Protams ka nē, tad kad nopelnīju- laikam 28 os. Strādājot.
Un mans dēls auto pats nopelnīja, nevis saņēma, es tikai nopelnīt iemācīju.
Man nekas dēlam nebija jāiemāca. Viņš pats visu māk un pelna ļoti labi.
Tas būtu ļoti dīvaini ja Tu viņam kaut ko būtu iemācījusi:))))
Konkrēti, kas dīvains.
Tev, slimnieciņ Ivar, savādi prieciņi, tādi, ko necienu pie cilvēkiem. Reāli necienu.
A ko citu kā pasmieties? Man ko- raudāt par Taviem tekstiem?:)))
Jā, nu protams, nepadomāju, ka tipam ar 40 gadu zāļu lietošanas stāžu nekas cits neatliek.
z. Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Atcerējos, kā es puiku mācīju braukāt. Mums
> nebija, kas palīdz un bez atoskolas bija vēlamas
> papildnodrbības.
> Tad nu es bīdīju puiku vakaros izbraukt pa
> Rīgas šaurajam šķērsieliņām, ta, lai
> neuzrautos uz ceļu satiksmes policiju.
> Vot, kāda mamačka biju. Paši prieks! :)

matj geroinja:))
Biju izgājusi līdz veikalam, galu galā kādam ir arī jāieprkās.
Nu un ko tad tavs, avārijā cietušā un 40 gadus ilgā tablešu lietotāja prātiņš izsecinājis?
Nebūs jāmin ne 2x, ne 3x, lai zinātu, ka tavs, Ivar, slimais prātiņš noteikti visu saprot "pa savam", jo nav neviena jautājuma.

A es uzrakstīšu. Agrākā praksīte bija kalnu divritenis, ātrumnieks, ar kuru vēlāk braukāju pati. Mums bija vieniem no pirmajiem in Rīga, tolaik vēl tik pat kā neviens ar riteņiem pa pilsētu nebraukāja. Jau tad mācīju puiku izvairīties no iespējamam avārijām. Mums bija dažādas sarunas.
Sarunas bija arī pirms un pēc izbraucieniem ar maīnu pa vakarīgo Rīgu.
Labas sarunas bija, vētīgas. Stāstīt varēju dēlam par savām bailēm, ka var būt dažādi braucēji, gan tādi, kas braukā, tabletes salietojušies, gan tādi, kas braukā dzērumā, gan narkomāni.
Mums bija labs arī a/m pārdevējs, kurš no savas pieredzes mācēja teikt, ka ļoti bieži avārijas notiek apm. pēc divu gadu uzmanīgās baraukšanas, jo tad, vēlāk, cilvēks var kļūt pārāk pašpārliecināts un ar mazāku uzmanību. Visu ko runājām ar dēlu.
Tā, ka tā, Ivariņ, slimniecin, pird vien tālāk savā mantotajā dīvānā.
Mums cita dzīve, cita uztvere, ne tev, Iveriņ, saprotama, ne tev sagremojama.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 21?
Ziņa: