Sāpes gūžas locītavā, izstaro uz celi

Aizsāka Linduxy 

Sāpes gūžas locītavā, izstaro uz celi
18.03.2012 20:18
Sieviete 25 gadi, 6 gadus nodarbojos ar fitnesu. Jau iepriekš bija problēmas ar ceļa locītavām, bet traumatologa slēdziens- saudzīgāk. Ceļi ik pa laikam sāp no pārpūles. Slodzi samazināju, bet ne pavisam.
Problēma- pēc 2 nedēļu pauzes atsāku skriet, noskrēju 5 km uz veloceliņa un nākamajā dienā parādījās sāpe labajā gūžas locītavā pie iešanas un īpaši- balstīšanās uz tās kājāš. Vēl pēc dienas jau sāpes izstaroja uz celi. Lietas labā darīts nekas netika, jo esmu ārzemēs. Apmeklēju fitnesa klubu. Sāpes celī ir ārpusē, pārsvarā ejot un balstoties.
Kas varēu būt par iemeslu, vai ir kādi ieteikumi, bez šaubām, pie pirmās iespējas eju pie traumatologa.
Par iemeslu var būt daudz kas, tam ir vajadzīgas izmeklēšanas. Tik pat labi var būt arī problēma mugurai nevis kājai, ja sāpe staigā pa kāju. Arī jāskatās vai skriets tiek pareizi un vai nav plakanās pēdas iezīmes.
Katrā ziņā kaut vai profilaksei vajadzētu padzert glikozamīnu+hondroitīnu.
Ja ceļi regulāri jau tagad sāp, tad ir vērts nākotnes labā skriešanu nomainīt uz velotrenažieri vai ko citu. Ja ir iespēja, tad labāk ir skriet brīvā dabā pa nelīdzenu reljefu lauku apvidos.
Re: Sāpes gūžas locītavā, izstaro uz celi
19.03.2012 11:03
Paldies par ieteikumiem. Jā, ar muguru ir problēmas. Trūce. Bet nedomāju, ka mugura šoreiz izraisīja sāpes, drīzāk pārpūle pēc skrējiena vai nepareiza slodze.
Tieši trūce muguras lejas daļā, spiežot uz nervu, var izraisīt sāpju sajūtas kājā. Bet tas jānoskaidro speciālistam caur izmeklējumiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 7?
Ziņa: