neliela problema

Aizsāka Jugusalu 

neliela problema
25.01.2008 20:30
Labdien,
Zinu, ka atbildi meklet foruma nav seviski gudri, bet esmu prom, tadel ari seit jautaju.
Ka tas var but un kapec tas ta ir, ka man julija salaboja zobu (k-v. def.), tad tas palika jutigs. Tad augusta laboja to pasu zobu atkal, tikai cita vieta, jo tur bija nedaudz sacies kariess. Tad tas zobs saka divaini uzvesties, bija tadas ka velkosas sapes (nelielas, islaicigas un jutigs, bet jutiba ar laiku pargaja). Kad svetku brivdienas biju majas, aizgaju pie dakteres, vina ielika pagaidu plombu, pec menesa iznema un ielika citu, ari pagaidu. Bet tas zobs vienalga nikojas. Kapec tas ta ir un uz ko tas varetu noradit?
Re: neliela problema
26.01.2008 00:04
ar kaadu meerkji lika pagaidu plombes?

ja zobs reagjee uz temperatuuru, saldu, skaabu, bet aatri (minuutes) peec tam paariet - tas vareetu buut vai nu peecplombeeshanas juutiigums, vai nu vnk kaut kur plombe nepiegulj kaa vajag.

ja zobs reagjee uz temperatuuru (iipashi uz karstu), un ilgi peec tam saap, vai arii zobam ir kaada juutiiga vietinja, kurai nevar pieskarties, jo saap, zobs saap vairaak uz vakara pusi un naktii, un meedz taa kaa pulseet, tad visdriizaak tas ir pulpiits un vairumaa gadiijumu nervs ir jaanjem aaraa un jaapilda kanaals(-i). reizeem, kad ir shaubas, shaados gadiijumos liek "nomierinoshu" pagaidplombi un tad skataas, kaa buus - maybe tas ir Tavs variants...
Re: neliela problema
26.01.2008 12:23
Paldies, Pûce!
Bija tâ, ka tâs vainas sâkâs pçc tâ í-v. d. novçrðanas. Bija diezgan liels jûtîgums uz temperatûrâm, bet tas pârgâja. Tagad, kad biju mâjâs pa svçtkiem, daktere skatîjâs vai nav pârkares (nebija), izòçma to îsto plombu un ielika pagaidu. Tad pçc mçneða, pirms aizbraukðanas, secinâjâm, ka mazi uzlabojumi tâ kâ ir un ka uz pâris mçneðiem ieliks vçl citu pagaidu plombu. Sâpes ir îslaicîgas, tâdas kâ velkoðas, samçrâ âtri pâriet (it kâ nav vajadzîbas lietot pretsâpju zâles, nelietoju). Uz vakara pusi nekâdu lielâku sliktumu nejûtu.
Un vçl kas - vai var paspçt pa divâm nedçïâm, ja tas vajadzîgs, izòemt nervu un visu izdarît?
Re: neliela problema
26.01.2008 17:55
var paspeet.
cik ilgaa laikaa saapes paariet?
Re: neliela problema
26.01.2008 20:04
Sâpes ir îslaicîgas un nav pulsçjoðas. Pasâp kâdu brîtiòu un pâriet. Vakarpusç pasliktinâjumu nav.
Re: neliela problema
26.01.2008 20:06
Jautâju dakterei, vai tur varçtu bût strutas, viòa teica, ka nç. Neuzticçties un neticçt man nav iemesla, jo vçl nesen no ïoti riebîgâm problçmâm paglâba, ko viena cita ârste vilka garumâ 2 gadus un uz labo pusi nekas nemainîjâs.
Re: neliela problema
26.01.2008 23:32
Jugusalu:

uzticies savai dakterîtei un neuztraucies :)

ja sâpes ir tâdas, kâ Tu apraksti, tad gan jau pâries pçc laiciòa. Nedomâju, ka nervs bûs jâòem ârâ. Manuprât, zobiòð ir jâsaplombç kârtîgi, vçl kakliòð un apkârt plombei jâapsmçrç ar jûtîguma noòçmçju, un jâgaida, kad viss pâries. Jâatcerâs, ka katra pârplombçðana ir lielâkâ vai mazâkâ mçrâ zoba traumatizâcija; jo mazâk zobu aiztiek (pie nosacîjuma, ka tajâ ir kvalitatîva plombe un nav kariess), jo âtrâk viss nokârtosies.

veiksmi :)

P.S. Nervu var izòemt pusstundas laikâ, vçl 20 min plombes ielikðanai :)



Edited 1 time(s). Last edit at 26.01.2008 23:34 by puce.
Re: neliela problema
27.01.2008 11:10
Paldies, Pûce, kaut nu bûtu, kâ Tu saki! Vienkârði man tâs problçmas ar zobiem sâk apnikt, goda vârds. Un tâs ir ar visu to, ka zobârstam esmu diezgan regulârs viesis.

Bet es reâli zinu cilvçkus, kas pie zobârsta neiet vispâr un dzîvo bez problçmâm. Pûce, kâ tas var bût iespçjams? Esmu pat redzçjusi, ka ar zobiem pudelei koríi attaisa...
Re: neliela problema
27.01.2008 19:30
Jugusalu:

Ir cilvçki, kam zobi nebojâjas, un ir cilvçki, kam nekad nekas nesâp, tâpçc arî nenâk pie zobârsta. Tiem pçdçjiem parasti situâcija beigâs sanâk diezgan dramatiska...
Re: neliela problema
27.01.2008 19:51
To Pûce - ak, laimîgie. Ko tur teikt...
Re: neliela problema
27.01.2008 20:40
pirmie - noteikti :)
Re: neliela problema
28.01.2008 18:51
Ja, piekritu, Puce. :) Bet gan ja, ka zobarstiem bez tiem laimigajiem tapat darba pilnas rokas. :)
Bet ko nozime dramatiska situacija??? Un vai tiesam obligati janomirst jaunam, lai,nebutu jaliek protezes?
Re: neliela problema
28.01.2008 23:50
dramatiska situâcija - kad nekas nekad nav sâpçjis, tik "pa druskai drupa", un beigâs jâkonstatç, ka ïoti daudzi zobi jau ir sapuvushas saknes stadijâ un glâbjami vairs nav.
tad jau labâk, lai pasâp, tad vismaz daudzmaz laicîgi atnâks:)

tas viss, protams, par tiem neapzinîgajiem...
Re: neliela problema
30.01.2008 18:44
To Puce:
Ja, manam nelaikja onkolim ta bija, ka Tu rakstiji. Tie gan bija pavisam citi laiki, bet vienmer, kad bijam kopa, panesas tas runas, ka vinam vienmer sapeja zobi, kaut kas ar saknem (laikam puvusas utt.), bet pie dr. negaja, ja nu vienigi, kad vairs galigi nevareja. To es no bernibas ka shausmu stastu atceros.

Es pat vienubrid, kad te vel nebiju jautajusi, iedomajos, bet ja nu tas man no vina ir iedzimis. Tikai atskiriba ta, ka es slikti panesu kaut nelielas sapes un tas man liek aizdomaties, ko darit.
Re: neliela problema
30.01.2008 22:55
Jugusalu Wrote:
-------------------------------------------------------
es slikti panesu kaut
> nelielas sapes un tas man liek aizdomaties, ko
> darit.

vot tieði tas ir labi, lielâka varbûtîba, ka nepalaidîsi neko garâm :)
Re: neliela problema
31.01.2008 19:44
Ak vai, Puce, izredzes tadas diezgan... bet paldies par atbildi!
Re: neliela problema
31.01.2008 23:14
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 16?
Ziņa: