Saaposs priekseejais zobs - kanaala vaina

Aizsāka Eila seila 

Eila seila
Saaposs priekseejais zobs - kanaala vaina
07.04.2009 16:28
Man gadu atpakal saaka saapet priekszobs, reageeja uz aukstu gaisu. Daktere, taatad, tiiriija kanaalus un uzlika jaunu plombi. (BEZ anesteezijas, taa kaa laikam tacu tas zobs jau bija nedziivs).
Nupat sis pats zobs saaka saapet atkal - nepatiikami smelgt. Taa kaa esmu ar mazu ziidaini, pie savas dakteres Riigaa netieku, aizgaaju savaa pilseetaa pie citas. Vina iztiiriija man kanaalu un uzlika pagaidu plombi, teica, ka bija strutas. Bet zobs saap un saap ar visu tiirisanu. Kas tagad gaidaams? Tiiriis veel? Un plombees tikai naakamajaa viziitee? Antibiotikas nevaru lietot, jo mans mazais ir kruutsbeerns - ko tad lai dara? Pie dakteres peec divaam dienaam, vai taados gadiijumos paliidz saalsuudens?
(Atvainojos par garumziimeem, cik saprotu, seit forumaa taas nenem - paarversas keburos.)
Re: Saaposs priekseejais zobs - kanaala vaina
07.04.2009 20:24
buus jaatiira veel. plombi/kroni liks kad nebuus simptomi. pajautaa savam aarstejosham aarstam (gjimenes vai ginekologam) vai galiigi nevari lietot antibiotikas. taas vareetu buut vajadziigas lai likvideetu infekciju.
saalsuudens nepaliidzees. labaak lieto karstu uudeni - cik vien karstu vari patureet ap zobu uz 8-10 min ik peec katraam 2aam stundaam. tas vareetu paliidzeet mazinaat sapampumu ja taads ir.
Re: Saaposs priekseejais zobs - kanaala vaina
10.04.2009 21:28
palīdz gan tas sālsūdens. protams, nav nekāds brīnumlīdzeklis, bet sapampumu palīdz noņemt.
Re: Saaposs priekseejais zobs - kanaala vaina
10.04.2009 21:30
Eila seila:

pamēgini pa tām 2 dienām kaut cik iekrāt pieniņu!
zinu, ka ir antibiotikas, kuras var lietot barojošas mātes, nav jau nekādi vitamīni, taču ir . zinošam dakterim būtu jāzina, es domāju ginekologam vai drīzāk ģimenes ārstam, ne jau zobārstam. man pašai gandrīz jau iznāca lietot, bet viss beidzās labi tāpat, diemžēl neatceros nosaukumu :(((
Biju šodien Stom. ins.-tā un izrādījās, ka problēma ir - mikroskopisks metāla gabaliņš kanālā, kas radies no instrumenta, acīmredzot, iepriekšējā ārstēšanas reizē pagājušogad. Normāli, ne? Saskatīja tikai mikroskopā. Antibiotikas nav jādzer. Bet no kada instrumenta daktere sīkāk nepaskaidroja. Tā lūk. Nedomaju, ka iepriekšējā daktere šo man atstāja tīšām, bet nu tā mana dzīvē pirmoreizi gadījies.
Re: Saaposs priekseejais zobs - kanaala vaina
14.04.2009 16:27
ja viss pildīšanas brīdī ir bijis tīrs, instruments sterils un lokāla imunitāte ir normāla, tad diez vai dēļ tā instrumenta gabaliņa varētu rasties problēmas, ja vien tas nav izgrūsts ārpus saknes.
Nu labi, es jau nestrīdēšos, jo nepārzinu. Bet līdz tam svešķermenim kanāls bija aizpildīts (par 3/4) , bet aiz tā - nebija. Nu kā bija, bija - cerams šajā iestādē par bargu naudu - salabos kvalitatīvi.
Re: Saaposs priekseejais zobs - kanaala vaina
14.04.2009 23:27
Eila seila Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Bet
> kanāls bija aizpildīts
> (par 3/4)


tas arī ir tas īstais problēmu cēlonis.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 13?
Ziņa: