Vai zobārsts var sajaukt īsto zobu ar piena zobu?

Aizsāka i.nara 

Bija it kā drusku sācis kustēties acu zobs, bērnam, 13 gadi. Zobārsts teica, ka tas ir piena zobs un izrāva, lai netraucētu jaunajam zobam augt, tas tūlīt sākošt plēst smaganu vai tamlīdzīgi. Tagad vairāk kā 3 mēneši pagājuši, no zoba ne vēsts, vispār nekā. Tāpēc gribu pajautāt - vai tā vispār var būt, ka netīšām norauj īsto zobu piena zoba vietā? Pretējā pusē arī esot vēl piena acu zobs, lai gan vizuāli tas ideāli iekļaujas starp pārējiem - īstajiem. Vai ir vispār iespējams sajaukt tādaslietas?
Re: Vai zobārsts var sajaukt īsto zobu ar piena zobu?
15.04.2009 22:48
augsheejie acu zobi parasti naak 11-12 gadu vecumaa, apaksheejie 9-10 gadu vecumaa. bet var buut nobiides - atkariigs no beerna vispaareejaas attistiibas.
iistais zoba iznaakshana var buut pat ilgaaka kaa 3 meeneshi ja piena zobs tikai "itkaa" kusteejaas un neauga blakus iistajam.
vai zobaarsts neteica kas redzams rentgenaa?
konkreetajaa gadiijuma gruuti teikt kaadu zobu zobaarsts "noraava". shaadas lietas ir gruuti bet iespeejams sajaukt. meerkakjis arii pa laikam nokriit no koka....
Labi, tad vajadzētu vēl nogaidīt, kas notiek - aug vai neuag? Rentgenu netaisīja. Puiks labi attīstīts, vasarā būs jau 14. Bet ne viņš, ne es nevaram atcerēties, vai tie augšējie acu zobi mainījās. Vismaz otrā puse (man, nespeciālistam) izskatās pēc īstā (jo nekādi neizceļas no blakus zobiiem, ne izmēru, krāsas, ne citā ziņā) Es tikai domāju - vai tiešām aina nav savādāka, kad norauj īsto vai piena zobu - nu tas, kas tur paliek apakšā un kāda izskatās norautā vieta... Tā kā šķita šūpojamies, skrēja pie dr., jo likās, ka varbūt īstajam kaut kas nav OK. Negribas ne domāt, ka būtu sajaukts. Gaidīsim.
Re: Vai zobārsts var sajaukt īsto zobu ar piena zobu?
16.04.2009 21:36
aina ir savaadaaka.
vislabaak buut aiziet un uztaisiit rentgenu un tad redz kas ir kas.
Re: Vai zobārsts var sajaukt īsto zobu ar piena zobu?
17.04.2009 17:10
jāsāk uztraukties, ja īstais nenāk pusgada laikā, bet lai pataupītu savus nervus, labāk uztaisīt rtg un tad redzēs, ir vai nav kaulā īstais zobs.
diez vai zobārsts sajauktu piena ar īsto, piena zobiem tomēr ir savas īpatnības. cita lieta, ka tas varēja būt piena zobs, bet zem tā var nebūt īstā zoba aizmetnis (tā arī gadās, kaut gan biežāk tomēr 2. zobiem)
Re: Vai zobārsts var sajaukt īsto zobu ar piena zobu?
17.04.2009 17:32
puce

No Tava teiktā izriet, ka taisnību šajā jomā nav ko meklēt... Tātad var aiztaupīt pūles uz rentgena taisīšanu... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vai zobārsts var sajaukt īsto zobu ar piena zobu?
17.04.2009 17:35
nu pēc rtg vismaz kļūs skaidrs, ko gaidīt un ko negaidīt ;)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 21?
Ziņa: