lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju

Aizsāka nu ja 

šonakt acu zobs (2g atpakaļ tīrīts kanāls un plombēts) sastrutoja un piedzina vaigu līdz acij. nu jau ir izrauts un pirmā amoxil kapsula iedzerta. taču man temp tagad ir 38.1, no rīta bija normāla, salst, nedaudz jūtu kaulus, bet tā viegli. sakiet man, lūdzu, viedās, vai tādus simptomus var radīt pamatīgi un strauji iekaisis acu zobs, un vai pietix ar to, ka 3x dienā amoxil 500mg? sajūta nav pavisam sū.., ir tāda normāla, pat apetīte tā kā mostas un, lai gan šprices darbība izgājusi, brūce nesāp. kā jums šķiet, ko man šodien un rīt darīt, jo no rīta paņēmu slimības lapu un pie ģā tik 5dien? lūdzu jūsu domas!
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
25.11.2009 14:11
pampums noiet? ja jā, iespējams, ka kauli un t ir no kāda vīrusiņa, nevis no zoba...
man diezgan pamatīgi saspaidīja to strutaino vaigu un tīrīja pamatīgi pirms likt zāles, tāpēc pampums nemaz nav samazinājies, nemaz, ja tik ne vēl plašāx izpleties..
tā arī nekas nemainās pēc ēšanas un 2. amoxil - t 38.1 vaigs no lūpu kaktiņa līdz acij sapampis pilns un nekādu vīrusa pazīmju - ne iesnas, ne klepus, ne sāpes.. kā parasti laba apetīte un vairs nesalstu. ko tagad - vnk gaidīt rītu un t krišanos tā mierīgi? dzeru zāļu tēju asorti un domāju, ko vēl varu pasākt..
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
25.11.2009 16:34
jaaiet atraadiities pie daktera. varbuut antibiotikas jaapamaina varbuut jaapadrenee.
bija mums tāda runa ar dr - ja kas slikts, tad aizbraucu, bet 1.kārt - šķirāmies tik pirms 5 stundām, 2.kārt - ar t virs 38 negribas apkārt staigāt un 3.kārt - ceru, ka viss kkā pozitīvi atrisināsies :) jums tā nešķiet? tik tā temperatūra kkā nekrīt nezkāpēc..
no AB man vēl ir Doxy-M-ratiopharm 100mg, vai uzskatāt par lietderīgu pamainīt?
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
25.11.2009 18:56
nu ja pirms 5aam stundaam runaaji ar dr tad neko praatiigaaku kaa vinsh teica nevareesim pateikt. kad pampums samazinasies arii t samazinaasies. var notikt 1-2 dienaas.
skjiet ka viss buus ok.
par to, ka t ir paaugstināta, dr nezināja. šorīt t ir nokritusies līdz 37.5, bet pietūkums pamatīgi izpleties - jau pārgājis uz acs augšējo plakstiņu - skats neiepriecinošs, sajūtas normālas, ne sāp, ne kas cits traucē. vai kādas kompreses vai ko citu darīt - kā lai to tūsku apstādina???
intoxikācija mazinājusies - kaulus vēl jūtu, bet mazāk, kā vakar, tāpēc domāju, ka AB der, nav jāmaina un jādzer nozīmētās 5 dienas.
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
26.11.2009 10:04
ja pietūkums ir pamatīgi izpleties, atrādies labāk dokam
paldies par padomiem! ja dr nebūtu stundas attālumā + ar risku saķert vēl kādu papildus ķezu, es to darītu. rīt eju atrādīties ģā, tad jau ko ieteix, ja labāk nepalix, vēlreiz -tnx jums, viedās! :)
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
26.11.2009 12:43
ja pampums turpinās pieaugt, NOTEIKTI jābrauc pie ārsta.
pagaidām lielākais pampums (un šox) bija no rīta pamostoties, kad acs bija gandrīz pilnīgi aiztūkusi. tagad kustoties un daudz dzerot visādas tējas, acs ir daudz labāka un pampums ir tik zem acs. no rīta pat deguns bija 2x biezāx, bet tagad atgājis. jā, un temp atkal 38.1 :( kur lai vazājas tālu ar tādu t? ĢĀ tik 10 min attālumā..
nezinu, vai daru pareizi, bet palielināju AB dozu - amoxil 4x dienā, jo iepakojums - 2
kapsulas to 5ām dienām pieļauj. jā, un deguna malā un plaxtiņos, kuri bija satūkuši, tagad visu laiku tāda kā tirpoņa, satūkums nepalielinās, man šķiet, ka būs labi pēc kādām 3 dienām.
drukas kļūda - 20 kapsulas iepakojumā
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
26.11.2009 18:32
4x dienaa norm.
ja paliek lielaaks - pie daktera.
šorīt temp normā, sajūtas normā, skats labāx, bet vēl ne-normā, lapu šodien slēgšu - dzīvosim! :) tnx!
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
27.11.2009 08:13
jaacer ka uznjeemi bildes ko raadiit beerniem lai saprot kas notiek kad netiira zobus.
:) bērns mani novērtēja, bet kur cēlonis šai ķezai zinu labi - jau 5.mēnesi ik dienas peldu jūrā, nu, un tam acu zobiņam par auxtu bija :( ilgi slimot vnk nedrīxtu, šī spēja ielīst auxtumā ātri zūd - 2 dienas nebiju, bet šodien jūrā būšu! paldies par drošības sajūtu un lai jums laba diena - ko gan mēs bez jums.. :)
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
27.11.2009 08:53
nu ja:

normāls zobs pat pēc aukstām peldēm neiekaistu. vnk saasinājās hronisks iekaisums zem zoba.
ai, piekrītu par 200% - man uz šitādu rezultātu ir nosliexme :( bet, tā kā zinu padaudz roņus ar stāžu, tad ir vēl, kam tieši zobi, un tikai! netur.. bez zobiem var, bet ne bez jūras ;)
sveiki! es nesaprotu, kāpēc viss atkārtojas pēc iepriekšējā scenārija? - vakar izrāva zoba sakni - dr teica, ka saknē strutu nav, satūkuma vai sāpju nav, bet atkal jūtu kaulus, atkal temp 37.8 - kas tā par dīvainu reakciju, nesaprotu.. jau iedzēru AB tbl, pēc analoģijas.. :) vīrusi nav, apetīte laba, vakar vēl jūrā biju pirms rāva zobu, šodien darbā bija OK. vai ir idejas, no kā tāda reakcija?
ja te tusē kaut viens zobinieks, tad taču vajadzētu zināt, cik nežēlīgi toksisku anestēziju laiž pirms zoba izraušanas.. vai pēc katra zoba raušanas jāņem slimības lapa paaugstinātās temp un kaulu laušanas dēļ?
Kas tās par toksiskajām anestēzijām?
Vispārējā narkoze ir daudz toksiskāka.
Tev pēc zobu raušanas piemeties vīruss.Nav nekāds brīnums, jo arī antibiotikas lietoji, tās tikai imūnsistēmu novājina.
Aizteci pie sava daktera un palūdz lai uztaisa rentgenu rautajai vietai.
paldies, kitana, bet garām - vīrusa nav, ir tikai paradoksāla reakcija uz zobārsta ievadīto vietējo anestēziju. vispārējās bijušas 3 un ļoti viegli panesu, bet tagad ik pēc 2 nedēļām reaģēju pat uz anestēzijas bērnu dozu ar samazināto adrenalīna devu.. es tiešām nesaprotu, kāpēc tas tā.. šodien, pēc 2 AB tbl temp normā, esmu darbā un ir OK, kaulus pavisam vairs nejūtu, un rtg nav vajadzīgs, jo tur viss labi - ēdu, un nekas nesāp.. tagad gan nezinu, vai laist zobu vietējo anestēziju vēl kādreiz, vai labāk tomēr vispārējā?
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
16.12.2009 19:34
visticamaak tas ir saistiits ar bekteeriju iekljuushanu organismaa peec zoba izraushanas. auksta pelde galiigi tam nepaliidz.
paldies, zb, par atbildi! kas tās varētu būt par baktērijām, kuras šo reakciju izraisa un vai tas varētu turpināties? - katrs raujamais zobs ar paaugstinātu temperatūru, kaulu laušanu un slimības lapu vai arī varētu būt kāda cita izeja? itkā nekādu iekaisumu man organismā nav - tikko asins analīzē EGĀ 2mm tikai.
Re: lūdzu padomu par acu zobu un tālāko terapiju
16.12.2009 21:45
ja mutee sastrutojushi zobi, paarpalikushas saknes - tad tur arii taas bakteerijas seezh. raujot zobus aaraa bakteerijas tiek iegruuztas asinsritee - organisms saak spuroties pretiim - temperatuura celjas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 6?
Ziņa: