Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā

Aizsāka Plombe 

Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
08.08.2013 20:28
Kaut kāds zems līmenis tiem amerikāņiem. Jo nekas nav teikts par plombes atlieku savākšanu, transportēšanu un atbilsošu apglabāšanu vai pārstrādi...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
zobārstiem darba apjomu taču vajag uzturēt :)
Te vēl viens resurss (angļu valodā) tiem, kuri vēlas uzzināt vairāk par dzīvsudraba ietekmi uz organismu, kā arī rast pirmās atbildes uz praktiskiem organisma attīrīšanas jautājumiem.
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/01/13/mercury-detoxification-protocol.aspx
Pētniek, vai Tev ir arī zināms cik maksā viena plombe ASV?
Domāju, ka Latvijā Tu to nevarēsi samaksāt...
ASV, protams, tās plombes ir ļoti dārgas. Atceros bija gadījums pat, ka pat tie kuri pārvākušies uz patstāvīgu dzīvošanu ASV speciāli brauca atpakaļ uz Latviju labot zobus ... tikai tāpēc, ka šeit vairāk reižu lētāk tā pati plombēšana.

Vienīgā cerība, ka šīs tendences par Amalgam aizstāšanu nonāks arī līdz Latvijai visai drīz.

Tāpēc arī jautājums vai Latvijā kāds ar to jau nodarbojas? :D Cenas kompozītmateriāliem būs augstākas, bet, domājams, nesasniegs ASV līmeni.

Starp citu Eiropas komisijas pētījumā kā viens no četriem kaitīgās ietekmes uz vidi samazināšanas scenārijiem ir "dental amalgam" aizliegšanu līdz 2018 gadam visā Eiropas savienībā.

http://ec.europa.eu/environment/chemicals/mercury/pdf/Final_report_11.07.12.pdf
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
08.08.2013 23:39
Es teikšu tā, ka tā tautas baidēšana ar amalgamas plombēm ir vistīrākā blefošana. Tā vienkārši ir pateicīga nozare kur var nopelnīt jo dzīvsudrabs ir tāds mistisks un leģendām apvīts elements un visi zin, ka viņš ir ļoti indīgs.Bet reāli agrak tas tika plaši izmantots dažādās tehniskās ierīcēs un joprojām tas ir daudz kur sastopamas un ja viņš būtu tik indīgs tad sen jau visi būtu mirusi kas ar dzivsudrabu bijuši kaut kādā saskarē. Dzīvsudraba kaitīgums ne tuvu nestāv klāt pārtikas rūpniecības un citu tehnogēnu vielu vai procesu kaitējumam cilvēku veselībai. Automašīnas vien ir ko vērts. Un ķīmiskā rūpniecība? Tā pati plastmasu ražošana. Un pārtikas ražošana? Mati reizēm sāk uz galvas kustēties... Kāds tur dzīvsudrabs... Un ko svins? Katrs autiņš 10 kg svina vadā sev līdz. Ā, bez viņa nevar. Ja akumulātori tikai uz dzīvsudraba darbotos, visi aci nemirkšķinot lietu tur 10 kg dzīvsudraba un pat nekunkstētu... A te amalgama, iedomājies...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
@ku! Tas laikam no sērijas, ka dzīvot vispār ir kaitīgi - kāda tur starpība viens kaitīgs faktors vairāk vai mazāk ... tāpat visi nonāk tur .... :D

Bet ja nopietni, tad ir arī cilvēki, kas vairāk kā divus/trīs gadu desmitus staigājuši ar teju vai duci šādu plombju, katru gadu paborējot un atjaunojot kādu pārīti no šīm plombēm un pa reizei apmeklējot higēnistu, kurš nopulē šos meisterdarbus, pats strādājot maskā. Ja šiem daudzo plombju īpašniekiem beidzot izdodas veiksmīgi atbrīvoties no plombēm, viņi bieži vien izjūt veselības uzlabošanos un ar to dalās ar citiem savos stāstos. Vai gan viņiem var par to pārmest? Katram pašam lemt vai ticēt cita subjektīvajai pasaulei vai ne.

Īpatnējs ir arī oficiālais viedoklis "jāsamazina vai vispār jāaizliedz amalgāms jo tas rada videi katīgus atkritumus", bet kamēr mutē amalgāms "nu it nemaz nav kaitīgs" vai sliktākā gadījumā tikai "pieļaujami kaitīgs". Ir pamats domāt, ka amalgāmu oficiāli aizliegs ES negatīvās ietekmes uz vidi dēļ. Nu tas tas būs tāds kompromisa variants - ārsti būs savu __________ un arī amalgāms būs aizliegts, bet ne jau ietekmes uz veselību dēļ .... ietekmes uz vidi dēļ ... (nu netieši arī uz veselību).

Eh cerams, ka kāda Latviešu zobārstniecības prakse pamanīs "korektas amalgāma aizstāšanas tirgus nišu" (biologic, holistic, utml.) pirms to pamana kaimiņi Lietuvieši vai Igauņi. Ir pamats domāt, ka tie tomēr būs Igauņi, jo viņi ir tuvāk Skandināvijai, kur šīs idejas jau plaukst. Tad tiem Latvieši kuri vēlēsies šādu pakalpojumu varēs doties pie brāļiem Igauņiem.

Lai jauks vakars! :D
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
10.08.2013 13:01
Skandināvijā Ag plombes liek un kā vēl...

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
10.08.2013 13:05
Gumijas dambis :DDDD

koferdams tas saucās

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
10.08.2013 13:49
Hmm? Kruta! Izrādās, ka viņu izmanto arī seksā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
10.08.2013 13:51
http://en.wikipedia.org/wiki/Dental_dam

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Diez cik sarežģīti Latvijā būtu veikt šādus HgII un MeHg testus?
http://www.quicksilverscientific.com/clinical/clinical-testing.html

Cik var saprast, tad tuvākā vieta, kur šādi testi ir pieejami, ir Diseldorfa Vācija.
http://www.quicksilverscientific.com/clinical/practitioner-locator.html
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
18.08.2013 14:23
Gan jau ka mūsu pašu kriminālistikas laboratorija nosaka dzīvsudrabu un domāju, ka tā nav vienīgā jo tāda lieta kā testi uz smagajie metāliem pastāv jau sen.

Bet kas attiecas uz mani tad nez vai es šādu testu kādreiz veikšu. Jo vienkārši neinteresē. Dzīvsudrabs ir tik cik viņš ir un mazāk no analīžu taisīšanas viņš nekļūs. Kaut vai tāpēc, ka daļa aparātu ko es izmantoju darbā satur dzīvsudrabu bet tādēļ taču es nemainīšu darbu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Lai gan interesanti būtu notekt kur tajā skalā atrodas plombju īpašnieka (cilvēka) organisms savā spējā tikt galā ar smagajiem metāliem - konkrēti HgII, svarīgāk laikam tomēr ir stiprināt imūnsistēmu un veicināt paša organisma spēju izvadīt smagos metālus. Tā teikt ir papildus motivācija ieturēt izcili veselīgu dzīvesveidu :D
@ku!
Dzīvsudrabu saturoši aparāti paši par sevi bieži vien nav katīgi, ja vien fiziski netiek sadauzīti, kā šīs fluorescentās spuldzes: http://www.youtube.com/watch?v=Mn3uMfSwOW0

Turklāt, ja organisms strādā kā tam vajadzētu, tad jau tiešām nav nekāda pamata neko mainīt ... :D

Diemžēl tas tā nav visiem un tie tad arī uzdod jautājumus un paši meklē atbildes ....
Vēl daži fakti:

2013. gada janvārī Ženēvā 140 valstis ir atbalstījuša dzīvsudraba atkritumu ierobežošanu. Šis atbalsts pagaidām neparedz konkrētus soļus, bet amalgāms tur tiek minēts kā viens no būtiskiem dzīvsudraba piesārņojumu avotiem.
http://www.theguardian.com/environment/2013/jan/19/140-countries-agree-mercury-treaty

Te 2013.gada augusta preses konferences ieraksta fragmenti (7 video) par godu 2. lielākajam amalgāma ražotājam pasaulē Dentsply no Pensilvānijas.
http://www.youtube.com/watch?v=FeDQYe-d2g0&feature=share&list=PL7YKya_R1ROuQQDk0ligioT2KUVzBDWIa

Izrādās amalgāmam ir relatīvi gara vēsture - jau kopš 1819.gada.
http://www.drwolfe.com/dentistry/mercury_fillings
Interesanti vai tas sagaidīs savu 200 dzimšanas dienu jeb tomēr nē ?
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
05.12.2013 12:42
Kaa arguments pret AG blombeem tiek minets arii, ka taas izplesaas zobaa un rada spiedienu uz zobu un ar laiku zobaa var rasties plaisas, kas var novest pie taa, ka atluust gabals no zoba vai arii bakteerijas caur plaisu iekluust zobaa un rada iekaisumu.Tas ka zobs reagee uz aukstumu kaa ceelonis arii var buut, ka zobs ir ieplaisaajis. Bet ja ar AG blombeem viss ir kaartiibaa un cilveekam nav nekaadu suudziibu, tad ar blombju mainiisanu nevajadzeetu aizrauties,jo urbsana rada vibraaciju ne tikai zobaa, ko labo, bet arii apkaarteejos zobos. Vieniigaa uz peetiijumiem pieraadiitaa ietekme uz cilveeka veseliibu ir ka atseviskiem cilveekiem var rasties alergiska reakcija pret AG blombeem, kas izpauzas kaa balti vai sarkani izsitumi glotaadaa vai meelee, vietaa kur blombe saskaraas ar audiem.
Galu galā šīs plombju samazināšanos/pazušanu rietumos visdrīzāk un visātrāk panāks viedes aizsardzības atbalstītāji ...

Tiem, kam patīk žandrs ar nosaukumu "Infographics".
http://media.mercola.com/assets/images/infographic/dental-fillings.jpg
Tomēr ir interesanti, ko piedāvā zobārsti? Kā ir iespējams nomainīt šīs plombas, un ko liek vietā? Tomēr pastāv iespēja, ka manu kuņģīti, kurš nemitīgi sāp, bez redzamiem iemesliem, kairina nemitīgi tajā nonākošais dzīvsudrabs. Ka vispār cilvēkiem, lielākā daļa alerģiju un kairināto zarnu, arī ir izraisījis šis dzīvsudrabs, ko regulāri košļājot paši esam apēduši!
Cik tad kaitīgas ir plastmasas plombas, ja salīdzina ar dzīvsudrabu?
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
29.10.2014 23:20
Alerģijas ziņā noteikti nav mazāk kaitīgas.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re pamazām arī Eiropas komisijas ziņojumi ietver skadras norādes uz amalgāmu kā riska faktoru.

Citāts no vi.gov.lv:

"Elementārā jeb metāliskā Hg iedarbība rodas ieelpojot dzīvsudraba tvaikus (lokālais gaisa piesārņojums, piemēram, saplīstot ķermeņa termometram; ieelpojot zobu amalgamas tvaikus – (zobu amalgama tiek izgatavota no Hg sakausējuma (ar varu, sudrabu, zeltu u.c.) pulvera, attiecībā 1:1 ar metālisko Hg; parasti Hg sakausējuma pulveris satur 70% sudraba, 25 % alvas, nedaudz vara un cinka). Ieelpojot dzīvsudraba tvaikus, plaušas uzņem apmēram 80% Hg. Metāliskais Hg pēc uzsūkšanās plaušās nonāk eritrocītos, aknās, smadzenēs un šeit ātri oksidējās par neorganisko Hg jonu. Šie Hg joni iet labi caur asiņu - smadzeņu barjeru un placentu. Hg joni piesaistās sēru saturošām organisma molekulām, izraisot organisma funkcionālus traucējumus. Norijot metālisko dzīvsudrabu, tas praktiski neuzsūcas organismā."

http://vi.gov.lv/lv/vides-veseliba/vides-drosiba/vides-riska-faktori/dzivsudrabs-risks-veselibai-un-videi
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
22.01.2015 12:28
Jā, galvenā problēma ir amalgamas izgatavošanas process. Tāpēc cik zinu, tagad to dara slēgta iepakojumā. Pēc amalgamas sacietēšanas loģiski, ka nekāds tvaiks no viņas neizdalās.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Ja godīgi, par to, ka dzīvsudrabs ir kaitīgs veselībai, neviens vairs nešaubās! Strīdiņš ir vienīgi par to, vai tas nonāk organismā amalgāma plombju 1) ielikšanas, 2) lietošanas, 3) izņemšanas procesā. Pēdējos gados publicētie (2013-2014) pētījumi parāda, ka dzīvsudrabs tomēr var nonākt organismā un negatīvi ietekmēt veselību.

Tiem, kuri nav redzējuši šādu pētījumu rezultātus ieteicams iegriezties PUBMED - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=dental+amalgam+mercury

Lielākais risks dzīvsudraba nonākšanai organismā ir izņemšanas process - sīko daļiņu ieelpošana urbšanas procecā. Zemāk Mercola - mediķa citāts:

"It's crucial to understand these risks when removing and replacing amalgam "silver" fillings, or you could risk acute toxicity from the mercury released during the removal process I can testify to these risks first-hand, as I suffered kidney damage as a result of improper amalgam removal in the mid-90's by an otherwise qualified and competent dentist Still today, two decades later, I struggle with some kidney challenges"

Ja nu kādam tomēr nepieciešams atbrīvoties no dzīvsudraba "uzkrājumiem" organismā, svarīgākais vispirms savest kārtībā veselību un tikai tad domāt par dzīvsudraba izvadīšans pasākumiem. Zemāk citāts ar konkrētiem ieteikumiem un adresēm "detox" protokolam. Svarīgi ir rūpīgi iepazīties ar tur aprakstīto informāciju un konsultēties ar speciālistu pirms veikt kādas darbības, jo kā jau rakstīts iepriekš pats plombju izņemšanas process arī var radīt komplikācijas!

"Dental amalgams. Dental amalgam fillings, which are 50 percent mercury by weight, are one of the major sources of heavy metal toxicity. However, you should be healthy prior to having them removed. Once you have adjusted to following the diet described in my optimized nutrition plan http://www.mercola.com/nutritionplan/index.htm, you can follow the mercury detox protocol http://www.mercola.com/article/mercury/detox_protocol.htm and then find a biological dentist to have your amalgams removed."
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
12.02.2015 13:37
Jā, ļoti interesanti. Un tieši tā arī ir, ka nav jau nekādas šaubas par dzīvsudraba kaitīgumu. Bet kaitīgi ir tikai dzivsudraba tvaiki. Taču plombē dzīvsudrabs ir saistītā veidā - amalgamā. Un nav dzirdēts, ka amalgama ar laiku izžūtu vai izskalotos. Tieši pretēji, amalgamas plombes ļoti labi turas zobos un tāpēc tās izmanto joprojām.

Kas attiecas uz amalgamas plombes izņemšanu tad tas gan varētu būt potenciāli bīstams veselībai proces un būtu prātīgi nostāties pret tiem zobārstiem kas bez vajadzības iesaka nomainīt visas amalgamas plombes.

Kas attiecas uz to detoksikāciju tad tas vairāk ir tāds bizness priekš alternatīvās medicīnas speciālistiem.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
"Tiem, kuri nav redzējuši šādu pētījumu rezultātus ieteicams iegriezties PUBMED - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=dental+amalgam+mercury"
Iegriezos, un neko prātīgu neieraudzīju. Dod linku uz konkrētiem pētījumiem.

Bet tas sviests par "detoksikāciju" un diētam vispār ir smieklīgs. Un nez vai Mercola būs tas labākais informācijas avots:
http://www.sciencebasedmedicine.org/joe-mercola-quackery-pays/
Re: Amalgama vai sudraba plombes aizliegtas Norvēģijā, Zviedrijā un Dānijā
18.02.2015 22:06
Urbjot ārā sudraba amalgāmas plombes, pielieto permanentu ūdens dzesēšanu (sprejs) un vienaicīgu radušās suspensijas (amalgamas putekļi+ūdens) vakuumaatsūkšanu. Neredzu, kādā veidā amalgamas plombju izņemšana varētu būt kaitīga, pat teorētiski.

__________________
dr.puce@gmail.com
Gvido Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> "Tiem, kuri nav redzējuši šādu pētījumu
> rezultātus ieteicams iegriezties PUBMED -
> http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=dental+am
> algam+mercury"
> Iegriezos, un neko prātīgu neieraudzīju. Dod
> linku uz konkrētiem pētījumiem.

-------------------------------------
Lai gan jautājums ir strīdīgs par to cik liels dzīvsudraba daudzums organismā ir patiešām kaitīgs, pētījumi parāda, ka nelielos daudzumos tas tomēr nonāk pacienta organismā pat tikai plobmbju lietošanas procesā – ir paaugstināts dzīvsudraba daudzums matos, asinīs, urīnā. Saskaņā ar pētījumiem tas var kaitēt dažiem cilvēkiem vairāk nekā citiem.

Zemāk daži svaigi 2013.g. -2014.g. raksti ar secinājumu/kopsavilkumu vai citātu angļu valodā.

--------------------------------------
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24420334 - 2014.g. citu pētījumu analīze:
Abstract: .... Two key studies known as the Children’s Amalgam Trials are widely cited as evidence of safety. However, four recent reanalyses of one of these trials now suggest harm, particularly to boys with common genetic variants. These and other studies suggest that susceptibility to mercury toxicity differs among individuals based on multiple genes, not all of which have been identified. These studies further suggest that the levels of exposure to mercury vapor from dental amalgams may be unsafe for certain subpopulations. Moreover, a simple comparison of typical exposures versus regulatory safety standards suggests that many people receive unsafe exposures. Chronic mercury toxicity is especially insidious because symptoms are variable and nonspecific, diagnostic tests are often misunderstood, and treatments are speculative at best. Throughout the world, efforts are underway to phase down or eliminate the use of mercury dental amalgam.

Pilns raksta teksts http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3905169/

--------------------------------------
Ja dzīvsudrabs nenonāk pacienta organismā, tad pasakiet kā dzīvsudraba daudzums matos korelē (ir sakarība) amalgama plombju skaitam???
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24333995 - 2014.g.
The hair mercury content increased significantly with the number of dental amalgam fillings, explaining partially the higher levels in the mothers …..

--------------------------------------
Atkal pētījums par to, ka dzīvsudraba saturs urīnā augstāks tiem, kuriem ir plombas.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23984857 - 2013.g.
RESULTS: Urinary mercury levels were statistically significantly higher in participants with amalgam surfaces, with an average difference of 0.55 μg/g-creatinine. Per amalgam surface, we estimated an expected increase of 0.04 μg/g-creatinine. Measured urinary mercury levels were also statistically significantly higher in participants with dental amalgam surfaces following the oral administration of 2,3-dimercaptopropane-l-sulfonate (DMPS) and meso-2,3-dimercaptosuccinic acid (DMSA) which are used to mobilize mercury from the blood and tissues.

--------------------------------------
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25404430 - 2014.g.
CONCLUSIONS: Our findings suggest that mercury exposure from amalgam fillings adversely impact health and therefore are a health risk. The use of safer alternative materials for dental fillings should be encouraged to avoid the increased risk of health deterioration associated with unnecessary exposure to mercury.

--------------------------------------
Te par tiem, kuri ilgstoši nēsā amalgama plombas mutē:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24731778 - 2014.g.
Conclusions The long-term presence of dental amalgam (at least 5 years) did not result in any remarkable changes in the levels of mercury and tin in the pulp tissue; however, there were increases in the level of mercury in the blood circulation even five years following the placement of the restoration.

-------------------------------------
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24593143 - 2014.g.
Five hundred and seven children, 8-12 yr of age at baseline, participated in a clinical trial to evaluate the neurobehavioral effects of Hg from dental amalgam tooth fillings. ………..
…. These findings suggest increased susceptibility to the adverse neurobehavioral effects of Hg among children with common genetic variants of COMT, and may have important implications for strategies aimed at protecting children from the potential health risks associated with Hg exposure.

--------------------------------------
Te eksperimenti ar laboratorijas žurkām – korelācija starp „amalgamu” un mutes audu bojājumiem pēcnācējiem. Pētnieki gan arī attiecina to uz clivēkiem iesaka jaunajām māmiņām atturēties no amalgāma ielikšanas vai izņemšanas mazuļa gaidīšanas laikā.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23611063 - 2013.g.

CONCLUSIONS: There is a positive correlation between blood mercury levels and oral tissue response in mothers, however, the negative impact of mercury on oral tissues of offspring rats was due to high mercury levels in their mothers' blood during pregnancy. We would recommend that women should - as far as possible - postpone having dental amalgam filling placed or removed during pregnancy to avoid its harmful effect on the foetus. Further clinical studies are recommended to test our findings in man.

--------------------------------
Iespējama negatīva ietekme uz nierēm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22893351 - 2014.g.

The results of our study suggest that dental amalgams contribute to ongoing kidney damage at the level of the PTs in a dose-dependent fashion.

--------------------------------
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22683759 - 2012.g.

Our data provide evidence that low exposure to Hg from dental amalgam fillings exerts an effect on kidney tubular functions in children.
Gvido Rakstīja:
-------------------------------------------------------

> Bet tas sviests par "detoksikāciju" un diētam
> vispār ir smieklīgs. Un nez vai Mercola būs tas
> labākais informācijas avots:
> http://www.sciencebasedmedicine.org/joe-mercola-qu
> ackery-pays/

Principā katram var būt sava interese/ieinteresētība - atbalstīt to vai citu dzīves veidu, bīdīt to vai citu produktu, bet to ka dažādām diētām ir dažāda ietekme uz organismu zina ne tikai dietalogi.

Te vēl literatūra, kas nav vairs jauna, bet varētu būt interesanta amalgāma plombju īpašniekiem.
"Amalgam Illness - diagnosis and treatment" - Andrew Hall Cutler PhD PE

Google Books daļu no grāmtas var aplūkot arī bez maksas.
http://books.google.ca/books?id=ZG9glNfif5YC
puce Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Urbjot ārā sudraba amalgāmas plombes, pielieto
> permanentu ūdens dzesēšanu (sprejs) un
> vienaicīgu radušās suspensijas (amalgamas
> putekļi+ūdens) vakuumaatsūkšanu. Neredzu,
> kādā veidā amalgamas plombju izņemšana
> varētu būt kaitīga, pat teorētiski.

Šķiet zemāk esošais pētījums arī apliecina to, ka sprejs un vakumatsūkšana ievērojami samazina dzīvsudraba putekļus "When both water spray and suction were used, mercury vapor levels were consistently below this threshold". Tomēr runa rakstā ir par klāt esošo medicīnas studentu darba drošību, nevis par par pacientu, kura mutē notiek urbšana.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24090056

CONCLUSIONS: The Alberta Occupational Health and Safety threshold limit value for mercury vapor over an eight-hour time-weighted period is 25.0 μg/m3. The absolute ceiling for mercury vapor, not to be exceeded at any time, is 125.0 μg/m3. When both water spray and suction were used, mercury vapor levels were consistently below this threshold. When suction without water spray was used, mercury vapor levels exceeded the safety threshold 8% of the time. When neither water spray nor suction was used, 36% of the mercury vapor readings exceeded the absolute ceiling value. To maximize safety, dental schools should train students to remove amalgam only while using water spray and high volume suction. Alternatively, students should use appropriate occupational hygiene personal protective equipment during amalgam removals.
Video nav jauns, bet informatīvs.
https://www.youtube.com/watch?v=MgIUrj7s3PA
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 8?
Ziņa: