Alveolīts, vai var atkārtoties?

Aizsāka Ev. 

Ev.
Alveolīts, vai var atkārtoties?
21.06.2017 15:52
Pirms 6 dienām izrava ilgi pirms tam labotu un no nerviem tīrītu apakšējā zokļa dzerokli (bet ne gudrības zobu). Antibiotikas neizrakstīja, ieteica neskalot - gan pats tiks galā. 2 dienas bija ok, 3. un 4. sāka stipri sāpet, ka pat ibumetīns nelīdz.
Zvanīju ārstam - teica nekavējoties braukt uz klīniku.

Bija sācies iekaisums, bet vēl bez smakas. Anestēzija - tīrīja visu āra līdz kaulam (tik dzirdi un jūti kā skrāpets un tīrīts tiek žokļa kauls). Izrakstīja antibiotikas Dalacin 3x dienā, skalošanu sākot ar nākamo dienu ar specialu līdzekli un vel 2 vakarus tavegilu.

Pirmdien tīrīja - šodien ir trešdiena (pagājušas 2.5 dienas), smagana vel aizvien sarkana, sapampusi, sāp. Sajūta, ka pat sāp visa apakšēja žokļa priekšējo zobu rinda. Bedre smaganā gan izskatās daudz labāk kā pirms tīrīšanas. Tagad pārklājusies ar baltu kārtu. Visus ārsta norādījumus pildu godam, pa dienu vel dzerot un paturot aiz vaiga kumelīšu tēju.

Bet vai tas ir ok, ka vēl aizvien sāp, apsārtusi un sapampusi smagana? Vai atkal jau veidojas iekaisums?
Neziņā..
Re: Alveolīts, vai var atkārtoties?
22.06.2017 23:01
Smagana vēl var būt iekaisusi, tā tomēr ir vairākkārt traumēta. Galvenais, ka 1) ir balta kārta, tātad, alveola nav tukša; 2) nav plēsošas sāpes pēc 2-3 dienām, kas ir raksturīgi alveolītam. Visa apakšējo zobu rinda var sāpēt, jo ir nedaudz traumēts apakšžokļa nervs vai arī izstaro sāpes no brūces rajona. Secinājums viens - jāgaida, kad sadzīs :)

__________________
dr.puce@gmail.com
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 3?
Ziņa: