Nejūtīga lūpa pēc gudrības zoba izoperēšanas - kā veicināt nerva atjaunošanos?

Aizsāka marko_nepolo 

Ko darīt, ja pēc gudrības zoba izņemšanas daļa zoda un lūpa ir nejutīga? Vai tur ir sačakarēts nervs un kā veicināt tā atjaunošanu? Vai kādam ir personīga pieredze? Kā ārstējāt, cik ilgi ievilkās un kādi bija simptomi īsi pirms atveseļošanās?

Es Internetā salasījos šausmu stāstus, ka dažiem tas nejutīgums varot nemaz nepāriet vai vilkties mēnešiem, vai arī vajag neiroķirurģisku operāciju.

Sekos vairāk info.

Man nu jau 4 dienas pēc operācijas ir vēl arvien notirpis zods un lūpa no priekšas, un arī daži priekšzobi ir nejutīgi. Grūti saprast, vai dzerot netek gar lūpu (parasti jau netek, bet šķiet, ka to lūpu visu laiku par daudz savelku, jo nejūtu, vai tā pieskaras krūzei vai karotei) un arī kaut ko atkožot nevar saprast pareizo spiedienu.

Ap to bijušā zoba vietu un žokli gan jutība ir atjaunojusies normāli.

Reizēm jūtu kaut kādu fantomu niezi tajā nejutīgajā vietā, un tad ir tā jocīgi - niez, bet nevar to niezi apmierināt, jo kasot nejutīgo vietu neko nejūtu. Kad paberzēju zodu, tad pēc pāris sekundēm arī ir tāda pati nieze, kaut gan berzēšanas laikā pilnīgi neko nejūtu. Laikam jau ir labi, ka niez; tas nozīmē, ka nervi pamazām mēģina atjēgties?

Man bija no smagajiem gadījumiem - zobs nav izlīdis laukā, bet spiež uz blakuszobu, kurā novērojamas mistiskas sāpes sakožot (iespējams, ieplaisājis, bet par to man bija jau cita tēma šajā forumā). Nolēmām, ka nav jēgas ārstēt sāpošo zobu, ja tas gudrības zobs turpinās čakarēties.

Tā kā zobs bija dziļi, kabinetā nosēdēju 70 minūtes. Daudz urbšanas, vilkšanas. Domāju, ka biju noguris gan es, gan ārsts :D

Cik varēju saprast, ārsts darīja visu pēc labākās sirdsapziņas - rentgens pirms un pēc darba, aizšūšana, iedeva pretsāpju un antibiotiku tableti un arī aukstu pudelīti, ko paturēt pie vaiga, kamēr tieku līdz mājām, un arī mājās vajagot obligāti pēc iespējas turēt to vēsumu pie vaiga. Izrakstīja recepti. Nobrīdināja, ka droši vien nākošās dienas būs smagas, zobs esot bijis tuvu virs asinsvada un tūska varot būt spēcīga.

Un vēl sekoja neparasta piezīme - iespējams, ka lūpa no priekšpuses būšot pāris dienas nejutīga, un tad varot vēlreiz atbraukt pie viņiem. Es īsti neko sīkāk pajautāt neapķēros (varbūt pirmā gudrības zuduma pazīme :D ) un arī cik bija iepriekš laboti zobi, nekad nekas līdzīgs nebija bijis.

Tagad domāju - ko ārsts tur varētu līdzēt kā vienīgi gaidīt, kad viss sadzīs?

Ātri tikt pie tā paša ārsta gan būs problēma - ārsts Rīgā, es Jēkabpilī. Nākošā vizīte bija ieplānota tikai pēc 12 dienām, kad ārstējošai zobārstei bija iespēja pieņemt - tad arī izņems šuves un domāsim, kas tālāk ar to mistiski sāpīgo zobu. Bet ja tad vēl būs tas tirpums, tad nezinu...

Kopumā ir vēl arvien vaigs sapampis un vakarpusē sāk zobi sāpēt, taču nevis asi, bet tā smeldzoši, kā caurs zobs. Uz nakti paņemu pa pretsāpju tabletei, un, protams, antibiotikas divreiz dienā. Ēst jau varu diezgan normāli, mute atveras pietiekoši plati bez sāpēm. Sākumā gan bija traki. Vienīgais, traucē tas priekšpuses nejutīgums. Temperatūra bija ap 37, bet tagad jau ir mana normālā, 36.6.



Edited 1 time(s). Last edit at 23.07.2017 14:08 by marko_nepolo.
Sazinājos ar ārstu, viņš domā, ka mēnesi jāpagaida, kamēr pilnībā sadzīs rētas, lai varētu kaut ko secināt par nerva bojājuma pakāpi. Mjā, sarežģīti, nezināju, ka gudrības zoba izraušana ir tik bīstama. Nebūs labi, ja visu dzīvi vajadzēs uzmanīties, lai neiekostu lūpā, un arī runājot visu laiku ir neērti, šķiet, ka šļupstu.
Re: Nejūtīga lūpa pēc gudrības zoba izoperēšanas - kā veicināt nerva atjaunošanos?
27.07.2017 21:20
B grupas vitamīnus paraksta tādos gadījumos. Ja nerva bojājums nav dziļš, nervs var pamazām atjaunoties, bet lēni - dažreiz tas prasa pat līdz pusgadam.

__________________
dr.puce@gmail.com
Neesmu speciāliste, bet – varbūt tas cita starpā arī tūskas dēļ? Nervs ir nospiests un jutīgums atjaunosies, kad tūska būs pārgājusi pilnībā – ne vien sejā, bet arī dziļākos audos žoklī, piemēram?
Jā, varētu būt, ka ir tūskas dēļ. Nu jau kopš 19.datuma ir pagājis kāds laiks un no ārpuses tūskas vairs jau nav nemaz, tomēr iekšā vēl ir tas sāns sāpīgs.

Šķiet, ka jutība pamazām atjaunojas, bet grūti pateikt, izmaiņas notiek tik lēni, ka nejūtu atšķirību starp dienām. Dušā nejūtu, kad ūdens bungo to lūpas daļu, bet ja paturu klāt viegli piespiestu kādu priekšmetu, tad pēc dažām sekundēm jau tā miglaini varu noteikt, kurā vietā tas pieskaras un arī mazliet jūtu temperatūru, vai tas priekšmets ir silts vai vēss.

Nu ko, pacietīšos, un ja pēc diviem mēnešiem nebūs nekādu būtisku uzlabojumu, tad pie neirologa.
Sveiks,man tas pats stāsts-tik zobs cits-5ais!Jau nedēļu visi tavi simptomi u.t.t.!Padalies ar pieredzi,kā tas beidzās,ko lietoji,lai nervam palīdzētu!!!Ar cieņu-Aivars.
Sveiks,man tas pats stāsts-tik zobs cits-5ais!Jau nedēļu visi tavi simptomi u.t.t.!Padalies ar pieredzi,kā tas beidzās,ko lietoji,lai nervam palīdzētu!!!Varbūt arī man kas noderēs,arī sajūtas bezcerīgas!Ar cieņu-Aivars.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 15?
Ziņa: