Pie kura ārsta man ir jāveršas?

Aizsāka Jaunkundze 

Jaunkundze
Pie kura ārsta man ir jāveršas?
21.10.2009 11:50
Es cīnos ar nepanesamu uztraukumu, trauksmes sajūtu. Esmu dzērusi visus iespējamos bezrecepšu nomierinošos medikamentus - nepalīdz! Esmu nolēmusi vērsties pie ārsta, bet es īsti nezinu pie kura - psihologs, neirologs, neiropatalogs .... ? Iesakiet, lūdzu, pie kura man iet.
Re: Pie kura ārsta man ir jāveršas?
21.10.2009 12:08
Psihoterapeits
Re: Pie kura ārsta man ir jāveršas?
21.10.2009 12:48
bet jārēķinās, ka tas nebūs vienas dienas pasākums un tas arī maksās.

ja psihoterapeits neraksta zāles un ja ar psihoterapiju vien nevar tikt galā, tad var nākties apmeklēt psihiatru. neirologs (neiropatologs ir vecais nosaukums) arī it kā raksta prettrauksmes un tamlīdzīgas zāles (viņu lauciņi mazliet pārklājas), bet psihiatrs noteikti ir kompetentāks. tas gan nenozīmē, ka uzreiz vajadzētu nesties uz kādu valsts iestādi (nokļūsi datubāzē), labāk pameklēt privātpraksi. bet zāles ir pats pēdējais variants, ja galīgi dzīve ir šķērsām, ja nevar gulēt un strādāt.

psihologs vispār nav ārsts un strādā īsāk, ar "vieglākiem" gadījumiem nekā psihoterapeits.

psihoterapeiti ir gan ārsti, gan neārsti. tā ir cita profesija. tie, kas ir ārsti, it bieži raksta arī zāles (bet ne visi), ja tā kopīgi nolemj, bet galvenais viņu rīks ir sarunas. tadējādi var dabūt divus vienā un nav nekur citur jāiet. jāmeklē tāds, kāds cilvēciski patīk.

ja sākumā ir grūti ar naudām, tad atliek psihiatrs un intensīvi jādomā, ko tālāk, jo ilgstoši uz zālēm vien dzīvot nav vēlams.

īsā atbilde ir tāda, ka tā nav gluži "plika" medicīna, bet medicīnas un psiholoģijas (vēl citu jomu arī) apvienojums, kad kaut kas ir sevī jāmaina.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.10.2009 12:51 by Runcene.
Jaunkundze
Re: Pie kura ārsta man ir jāveršas?
21.10.2009 13:34
Paldies, par atbildēm.
Runcene - jā, nevar ne strādāt, ne mācīties. Vienīgi gulēt, jo tas uztraukums pamatīgi nogurdina.
Re: Pie kura ārsta man ir jāveršas?
13.11.2009 22:33
Ātrākam rezultātam iesaku Daci Rolavu (www.nlp.lv)

* * * * * *
Ļaujiet sev bût laimîgiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 5?
Ziņa: