neiroleptiķi

Aizsāka ef 

neiroleptiķi
23.10.2009 15:53
Hello,

Man ir tāds jautājums, varbūt atradīsies kāds zinātājs un spēs uz to atbildēt. Vai ,pēc samērā ilgstošas neiroleptiķu lietošanas un pārtraukšasnas, dopamīna izdale smadzenēs atjaunojās ? (varbūt neprecīzi formulēju jautājumu, bet domāju ka jautājums ir diezgan skaidrs) .

Mlai veicās,
ef
Re: neiroleptiķi
23.10.2009 16:11
jautājums ir skaidrs, bet nekas nav zināms par lietotāju.

diagnoze, cik ilgi lietots, kas ir darīts (psihoterapija utt.), jo pats jau nekas še vietās nenostājas.

varbūt jā, varbūt nē...

ja nav lietots baisi ilgi (bet kas lai zina, cik tas katram atsevišķam pilsonim), tad reaktīvā stāvoklī (reaktīva depresija, somatoformi stāvokļi, dumpīga veģetātika, panikas trauc. utt.) var cerēt, ka kaut kas sāk šiverēt pats; ar piebildi, ka mainīta dzīve, domāšana.

ja šizofrēnija ar tās loka diagnozēm, tad nav lielu cerību...
ef
Re: neiroleptiķi
23.10.2009 16:40
diagnoze akūti psihiski traucējumi, bet faktiski tās bija ārprātīgas muguras sāpes, kurām nevarēja atrast izskaidrojumu + reizēm histērijas no sāpēm. lietoju 3 nedēļas intensīvi un vēlāk periodiski pa nedēļai mērenās devās.. diezgan plašs loks izstrādājumu. īstenība es tomēr nedomāju, ka Tu uztvēri domu - t.i. neirleptiķi dopamīna izdali bloķē - vai ne? ar atsevišķiem izņēmumiem. jautājums ir ,vai pārstājot lietot šīs zāles, dopamīna receptori utt atkal aktivīzējas.. un dopamīniņš atkal sāk ritēt, dot enerģiju un tā. man ir aizdomas, ka manā gadījumā nē, jo diezgan lielā mērā dēļ disforijas , kuru. iespējams, izraisīja zāles esmu sācis smēķēt (ko nevienam neiesaku darīt).. lai arī pirms tam biju nesmēķētājs divarpus gadus.

ai, labi ir jau labi, tikai sagribējās zināt kā tur viss ķīmiski notiek :)
Re: neiroleptiķi
23.10.2009 17:27
cilvēks nav laboratorijas trauks, lai precīzi varētu pateikt. vistuvāk nojaust varēs Tavs psihiatrs.

strauja pārtraukšana nebija?

kādi citi medikamenti?

tur viss jāskata kopsakarībās.

pēc akūtiem stāvokļiem psihiatrijā it bieži ir izsīkums (iemesls nav tikai neiroleptiķi), pat dziļa depresija var būt. tad mēdz nozīmēt antidepresantus vai kādu zāļu kombināciju, kas palīdz savākties.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 13?
Ziņa: