Zāles uz ārzemēm?????????

Aizsāka enfuego 

Zāles uz ārzemēm?????????
04.04.2016 19:30
Vajadzēs uz mēnesi aizbraukt uz ārzemēm, man vaig līdzi truxālu un klonazepāmu, ko man pietiek ar to, recepšu kopijām un 2.grupas invaliditātes karti kur aizmugurē rakstīts pa angliski disabilty group un tulkojums pārējam??
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
05.04.2016 11:25
Īsti precīzi nezinu,bet domāju, ka ar kopijām vajadzētu pietikt.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
05.04.2016 12:19
Esmu daudz apkārt braukājusi ar zālēm.
Ne reizi neviens nav "piekasījies" un pat uzmanību pievērsis nav.
Kad lidoju uz Ēģipti, ņēmu no ģimenes ārstes speciālas formas izziņu. Nebija vajadzīga.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
05.04.2016 14:38
Skatoties kāda valsts, kādi ierēdņi, kādas zāles. Reāli svarīgi arī lidosta vai sauszeme/ osta. Lidostas tagad vaktē slikto Briseles un Parīzes nelaimju sakarā.

Principā drošības pēc derētu 1) ārsta izziņa ar diagnozi un tekstu ka nepieciešams lietot medikamentus NNN, devā tādā un tādā, tik un tik dienā.
Loģiski, piem, ja brauc uz U.K , tad angliski. 2) zāļu recepšu kopijas un pašas zāles komplektā ar instrukciju, čeku, oriģinālā iepakojumā.
Nuja, ja ir grupa, tad papildu izziņa varbūt noder ( uz cita papīra ) ka invalīds tāds un šāds,
Bet par zāļu daudzumu (!) jāskatās konkrēti noteikumi konkrētā valstī. Drošāk piem, konsulātā paprasīt, protams, norādot zāļu nosaukumu, koncentrāciju, tabl skaitu utml utjpr.

#
Ar pašām receptēm, cik man teikts, ar BE recepti varēts Francijā nopirkt tramadolu, bet lexotanil nē, kamēr DE neko. Nu atkarīgs ar no konkrētā aptiekāra utt.
#
Man sevišķi neinteresē, jo nekādas zāles nevadāju un neplānoju vest. Rakstu tik, cik prātā ieķēries pirms daudz gadiem no teiktā. Tā ka ņemt vērā, ka neuzskatīt par pilnvērtīgu konsultāciju ! vai ieteikumu.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
07.04.2016 00:53
Šodien nolidoju 5500km ar 2 lidmašīnām. Līdzi vesela kaudze zāļu. Neviens pat nepainteresējās.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
07.04.2016 14:15
Var gadīties ka neinteresējas. Paziņas radiniecei sataisīja bažas dēļ nagu vīlītes un knaiblēm rokas bagāžā. Pirms vairākiem gadiem. Zāļu nekādu nebija.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
07.04.2016 20:06
Viena lieta, ja ceļo baltā sieviete, it sevišķi pusmūžā vai jebkuros cienījamos gados -- loģiski, ka viņai ir kaut kādi medikamenti, varbūt pat tādi, kas visā civilizētajā pasaulē ir izsniedzami tikai pret ārsta recepti, var izraisīt atkarību, ir iekļauti tādos un tādos stingras uzskaites reģistros, bet ar ļoti, ļoti retu varbūtību viņai varētu būt kādas nelegālas vielas, patiesībā tāda iespējamība līdzinās nullei. Tāpēc viņa nevienu neinteresē. Kurš muitnieks vai robežsargs kasīsies kādas sievietes miegazāļu dēl, kas varbūt tiešām netiek vadātas saskaņā ar visām birokrātijas normām.

Tomēr jauns vīrietis ir citādi.

Enfuego vietā es visus dokumentus sakārtotu pēc noteikumiem. Gan jau ir iestādes, kas var sniegt konsultācijas.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
07.04.2016 20:47
Nevar absolutizēt. Narkobaroni labprāt tādas sievietes izmanto. Vēl nesen Malaizijā (bet varbūt kādā citā valstī) vienai britu pusmūža sievietei gados piesprieda nāvessodu. Domāju, ka kontrole mācīta nešķirot pa gadiem.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
07.04.2016 20:56
Protams, vispārināšana ir muļķības pazīme :), piekrītu, bet tas tomēr būs retāk. Vecāki ļaudis vienmēr vadā līdzi daudz vairāk medikamentu nekā jaunieši, it sevišķi dodoties ceļā, kad "viss kas var gadīties", tātad vairāk, nekā ikdienā lieto. Ja visas muitas un robežkontroles ar to vien ņemsies, tad neviens laikā neizlidos.

Un cilvēki tādā vecumā tomēr retāk iekritīs uz avantūrām. Man un maniem vienaudžiem arī ir bijušas finanšu krīzes, bet šādu peļņas iespēju kaut kā neiekļāvām iespēju sarakstā.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
07.04.2016 21:07
Te jau neiet runa par narkotiku. Psihotrops.
Kontroles nav tikai narkotiku dēļ.
Kontroles ir arī tāpēc, lai privātie nepietirgotu pat bezrecepšu zāles, izmantojot cenu atšķirības starp valstīm. Aizdomas var izraisīt, piemēram, liels paracetamola, uztura bag daudzums, ko daudz kur var nopirkt pat benzīntankā. Liels daudzums droši vien domāts daudz daudz iepakojumu.

Slimojošam cilvēkam papīrs ar ko slimo un ko jālieto var palīdzēt arī savādāk ; ja paliek slikti, mediķim ko pastiept.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.04.2016 21:08 by smail.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
08.04.2016 11:25
Psihotropiķiem un nelegālajām narkām, ja gadās kasīgs birokrāts, sankcijas var būt vienādas.

Tāpēc sirdzējam ar ārsta recepti ir labi nepaslinkot un nokārtot papīrus.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
09.04.2016 13:30
Klonazepāms ir 3. narkotisko vielu sarakstā. Psihotropa viela ar ļaunprātīgu izmantošanas iespēju jeb "Bīstamas psihotropās vielas, kuras var tikt izmantotas ļaunprātīgos nolūkos".
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
09.04.2016 13:42
Es par to pašu.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
09.04.2016 15:21
Par papīru kārtošanu jau minēju;). Jākārto,
Vecāks cilvēks ar zālēm dod mazāk aizdomu, kamēr spēcigs jaunietis ar veselīgu izskatu izskatās aizdomīgi pat ar paracetamolu.
Vispār, kaut kādas problēmas var sataisīt arī, ja vedīsi, piem, 20 iepakojumus paracetamola;). Ja grbēs.
Svarīgs ir ne tikai saraksts, bet arī daudzums, kādu ved. Kontrole ir ne tikai narko un terora novēršanai, bet arī ēnu ekonomikas apkarošanai.
Par tiem sarakstiem ir viena lieta = birokrātijas.
Par kontroli un meklēšanu ; sunīšus trenē uz narkotikām, zāli, tabaku ( ir limiti, cik cigaretes utml drīkst vest!), smaržas ( ēnu ekonomikas un terora profilaksei - liels daudzums pudelīšu var izraisit smagas aizdomas ). Sunitis drizāk saodīs vienu narkotiku puteklīti, vienu cigareti ar tabaku nekā klonazepāmu. Pēdējā laikā esot suņi, ko trenē € banknošu saošanā ( skaidrai naudai ir limiti ).
Katrā ziņā nepatikšanas ar lielu soda naudu var notikt, piem, pārkāpjot tabakas, alko limitus, cik drīkst vest.
#
Par ārzemēm ir taisnība, ka arī , piem, lielāks daudzums mobilo telefonu var izraisīt aizdomas par nelegālu biznesu. Savulaik viena lidsabiedrība publicēja ka 1 persona ar 1 mobilo, 1 PDA, 1 portatīvo ne vairāk. Vai, ja 2 mobilie, tad 1 portatīvais un PDA tad nē. Aptuveni tā ( transatlantiskam reisam uz US ).
#
Vēl ir tas, ka citās EU valstīs nav atļauti asaru gāzes baloniņi, citās ne asaru, ne piparu - parastajiem mirstīgajiem. Attiecīgi tur nedrīkst vest! ja neesi firma ar licenzēm un atļaujām! Tajās tikai bandīši var ar automātiem skraidīt pa ielu, kamēr poliči atbrauc. Parastam mirstīgam par baloniņu būs liela soda nauda un problēmas.
Delfos nesen bija raksts, kā sportistam atteica dalību avioreisā, jo šā kravas bagāžā bija paukošanas piederumi. Šašliku cepamos iesmus ( kas manuprāt daudz bīstamāki, ja nav no lētuča ) laikam atļautu vest kravas bagāžā.............nosaukums cits.



Edited 2 time(s). Last edit at 09.04.2016 15:58 by smail.
Dr.Pepper
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 06:33
3. narkotiku sarakstā esošās vielas var ārsti izplatīt cilvēkiem. Tā ir vienīgā atšķirība no 1. un 2. saraksta. 1. saraksta - neizmanto medicīnā vispār. 2. sarakstā - ārsti tikai ļoti īpašos gadījumos drīkst uzrakstīt cilvēkam, valstij ir jāatskaitās ANO vai WHO, cik daudz vielas tiek oficiāli ievests vai saražots.
Narkotisko vielu saraksts nav sastādīts pēc kaitīguma, bet tieši pēc tā, vai vielai ir pieņemti ārstnieciski pielietojumi. Realitātē pat 3.sarakstā esošais klonazepāms ir kaitīgāks cilvēkam un smagāku atkarību izraisošs nekā 1. sarakstā esošā marihuāna vai LSD.
Ja ārsts 3. saraksta vielas cilvēkam nav uzrakstījis, tad cilvēku tiesā tāpat kā par 1. sarakstu. Cilvēki ir cietumā gājuši gan tramadola, gan efedrīna dēļ, kas agrāk bija bez receptes, bet tagad 3. saraksts, un par tirgošanos pat stingra režīma cietumos, jo tas skaitās smags noziegums kā laupīšana vai slepkavība.
Protams, ja ārsts ir uzrakstījis, līdz kam tādam nekad nenonāks, bet būs diezgan nepatīkamas situācijas, ja pierādījumi nav paņemti līdzi.
F11
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 07:58
Sods var būt tas pats, bet 3. saraksts ir tolerantāks pret daudzumiem. Lielu apjomu glabāšana, par ko soda ar 5-10 gadiem cietumā jeb "kā par slepkavību", psihotropo zāļo gadījumos ir no 10 gramiem (vidēji 200-1000 devas), kamēr, piemēram, kokaīnam, kas ir 2. sarakstā, tas ir no 5 gramiem (50-100 devas), bet 1. sarakstā esošajam vispār šausmīgi - jebkādu sugu psihodēliskajām sēnēm bargais cietumsods ir no 5 gramiem (2 devas!).
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 09:55
#
Nopietnākiem ielikšu šo
nhs.uk/chq/Pages/1074.aspx?CategoryID=70
travelsecure.infrastructure.gov.au/international/faq/faq_medicines.aspx
Principā tas pats par papīriem ko minēju. N.B papīrā jābūt aktīvās vielas starpt nosaukumam un tirdzn nosaukumam, cits kā jau minēju.
#
Priekš tiem kas domā - tiem suņiem saraksti ir pie kājas un termiņi arī. To ka priekšmets, apģērbs bijis saskarsmē ar tabaku, zāli, opiātiem viņi var saost pat ja nekā tev vairs klāt nav;). Vai viņi saož kaut kādu klonazepam - maz intereses. To ka nesen stāvēji blakus zāles pīpmanim 99% ka var saost. Attiecīgi sīka un ilga kontrole var notikt, pat ja klāt nekas tāds nebūs.....
.Atmetot narkomurgus, jāpadomā, ka sodīt var arī par ievedamās tabakas, alko daudzuma limitu pārsniegšanu, citu preču limita pārkāpumiem. Neielaist transportā, valstī, vai sodanaudas. Tiem arī limiti iepriekš jānoskaidro.
&
Nabaga tramadols - no tā nabaga opiātu nariķiem lomkas. Parasti nariķi to rīn, kad ilgāk nedabūn opiātus. Vai neopiātu lietotāji . Viņam nav gluži klasisks opiātu mehānisms. Atkarīgie lietojot ļoti lielus daudzumus, kas pat aptiekā zvērīgi dārgi. Maz ticams ka narkokurjeriem to izdevīgi vadāt un pārdot.
&
efedrīns, par viņu padomju narkologi skaidri izteicās vienā teikumā ; Laba lieta, slimniekiem kam vajag, labi palīdz, liels prieks ka narkomāni ar viņu ilgi nevelk;). Tas domāts ka efedrīna ļaunprātīgie lietotāji strauji kāpina devas un ilgi neiztur. Dabiskā atlase notiek ātrāk kā citu vielu ļaunprātīgiem lietotājiem..........
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 11:34
Vai tas bija sarkasms, vai kāds dzīvo pats savā iedomu pasaulītē...
Tramadols un efedrīns ir šausmīgi vāji. Kāpēc lai kāds tos lietotu pat uz lomkām, ja var alkoholu sadzerties, kas ir 10 reižu stiprāka narkotika.
No tiem tramadoliem un efedrīniem lielos daudzumos iestājas nāve, nevis eiforija. Tāpat kā ar kofeīnu. Efedrīns ir bezrecepšu joprojām ASV un pusē Eiropas. Daudz kur tas aizliegts tikai tāpēc, ka no tā viegli izgatavot metamfetamīnu un citus amfetamīnus.
Sākumā parādi vienu "nariku", kas rij to tramadolu un efedrīnu un tieši lai apreibinātos un ir atkarīgs, nevis izplati nepatiesus faktus.
Varbūt kāds uz savām alkohola lomkām dzer kefīru, bet tas nekā nav pielīdzināms. Neviens kefīru nepērk, lai piedzertos, ja vien varbūt kādi 12 gadīgie, kuri grib zināt, kāds ir alkohols, un 12 gadīgie varētu būt vienīgā auditorija, kas pirktu efedrīnu, kodeīnu un citus sūdus apreibināšanās nolūkos.

Šādu viedokļu dēļ, kad vairāki cilvēki sadomājas lietas, kuru reāli nav, uz pārspīlējumu pamata, veido visādus muļķīgus aizliegumus. Un bērni sadzeras un pārdozē kodeīna tabletes, jo domā, ka tās ir narkotikas, jo kaut kas dzirdēts, ka nariki to lieto, tad jau dolbī. Likumdevējiem vēl viens pamatojums, lai to aizliegtu. Bet parastie cilvēki, kas to grib lietot labdabīgos nolūkos un kuru veselībai tas varētu palīdzēt, vairs netiek klāt un ārsti arī tik retos gadījumos drīkst izrakstīt.



Edited 2 time(s). Last edit at 10.04.2016 11:50 by Synapscape.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 12:46
Kā definējami " labdabīgie nolūki "?
Kā definējams teilums " tramadols un efedrīns ir šausmīgi vāji "?
Tātad, piemēram efedrīns. Lūdzu, vai pārliecība " ir šausmīgi vāji " ir kāds pamatojums. Kādā devā " ir šausmīgi vāji "?

_
Par nepatiesajiem faktiem un iedomu pasaulīti.
Ļoti labi atceros kuru tēlu te interesēja kofeīns, gan citā tēmā.
Iedomu pasaules sastāvdaļa ir arī tas, ka publicētais teksts kaut kur pazūd ja foruma lietotājiem vairs nav redzams;).
_
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 15:01
Galīgi neiegaumēju lietotājvārdus, bet teiktais likās līdzīgs citai diskusijai un apskatījos pirms vēl iepriekšējās atbildes - jā, tiešām, tas pats rakstītājs.
Jā, "iedomu pasaule" būtu neprecīzi teikts, jo tādi uzskati nav nekas unikāls, dažkārt pat ir lielā vairumā. Drīzāk runa par stereotipiem. No sērijas "sievietes nemāk vadīt auto".

"Labdabīgi nolūki" - tādi, kuri rada pozitīvas sekas gan cilvēkam, gan apkārtējiem.
"Šausmīgi vāji" - (1) tādā ziņā, ka nav spējīgi radīt efektu cilvēkā, kas to aizrautu pat tad, kad viņam pēc tā nav nekādas vajadzības; nemaz nerunājot par narkomāniju - finansiālu un garīgu pagrimumu (2) vispār efekta ziņā pašos pamatos - kefīrs, salīdzinot ar šņabi, ir šausmīgi vājš - tramadols, salīdzinot ar morfīnu, ir šausmīgi vājš



Edited 2 time(s). Last edit at 10.04.2016 15:12 by Synapscape.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 16:13
"Šausmīgi vāji " un efekts. Tiešām 0,5 gr paracetamola ir tāds pat efekts kā 50,0 gr paracetamola?
Par efedrīna vājumu viedokļa argumentus nesagaidīju. Tas arī bija prognozēts. Ar līdzīgiem panākumiem varēja minēt atropīnu utml;).
Nejauksim padlaiku solutāna deficītu un deguna pilienus ar ampuliņām ko mediķi stacionārā lieto reanimatoloģijā utml.
Pats atzini ka nariki mirstot, tātad pretrunu ar mana teksta būtību ...nav.

Par to tramadols v.s morfīns tu domāji pretsāpju efektu pie vienādas devas? Ja tā, tad jā, pareizi.
Lieto medicīnā, kad nepanes vai blakņu dēļ, vai slimību dēļ nedrīkst dot nesteroidos pretiekaisuma / pretsapju lidzeklus vai vairs nepietiek.
Subjektīvā uzskatā aptuveni analgīna līmenī pretsāpju efektam.
Interesē farmācija?
Tad varbūt interesēs atbildēt 1) kodeīns, kuru minēji, ir..... 2) tramadols ir....
Vienkāršoti - ar ko atšķiras kodeīns, morfīns no tramadola? Farmācijas jautājums, galvenokārt.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 18:34
Nefilozofēšu, nenovirzīšos no tēmas un nesacentīšos zināšanās, ko katrs no Vikipēdijas un citiem resursiem var pārrakstīt.
Es teicu, ka narikiem Tavs efedrīns vispār neinteresē, jo tā eiforiskās kvalitātes ir nekādas. Kafijas dzērāji ir daudz lielāki nariki. Tajā saujiņā valstu, kur efedrīnu kontrolē, to dara, 1) jo tas ir prekursors, 2) jo tas ir saistīts ar nāves gadījumiem jauniem cilvēkiem, kas to izmantoja kā dopingu jeb fizisko spēju pastiprināšanai sportā vai kā anoreksijas līdzekli.
Pasaki, cik daudz cilvēku ir narkoloģiskajā uzskaitē tieši ar efedrīna atkarību un pamato viņa atrašanos 3.sarakstā saistībā ar narkomāniju! To neesmu no Tevis sagaidījis. Ar līdzīgiem panākumiem varu minēt atropīnu, ko Tu arī sauktu par narkotiku milzīgā devā.
Kas Tavā izpratnē ir nariks?



Edited 2 time(s). Last edit at 10.04.2016 18:37 by Synapscape.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 20:07
Komentārs bija prognozējams.
LV internetā acīmredzot pēdējais arguments ir " Katrs no Vikipēdijas var pārrakstīt ";).
Starp citu, mani neinteresē narkomānu uzskaites nianses. Tāpat arī potenciāli iegūstamie reibumi.
Jautājums ar ko tavuprāt tramadols atšķiras no morfija, kodeīna, bija nolūkā uzzināt, vai esi farmācijas utml interesents.
Tas pats pieminot ka ar tādiem pašiem panākumiem varēja jautāt par atropīnu. Nolūkā precizēt, vai vairāk interesē " uzvaras " interneta diskusijās vai farmācija& medicīnas tēmas.
Tev uzreiz ieslēdzās mehānisms " diskusiijas dalībnieks pieraksta to narkotikām ", nevis interese par tematu.
Kā tu vari prasīt kaut ko sagaidīt no manis, ja neesi pat mēģinājis pamatot argumentu " efedrīns ir ļoti vājš ".
Runājot par filozofijas tēmu, eksistē atziņa ka visprecīzākā atbilde ir nepateiktie vārdi;).
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
10.04.2016 20:47
"Tev uzreiz ieslēdzās mehānisms " diskusiijas dalībnieks pieraksta to narkotikām ", nevis interese par tematu."
Tas jau bija sākotnējais temats. Tik to gribēju piebilst, gan jau ne vienīgais. Man nav vēlēšanās diskutēt par ko citu un vairs arī par šo negribu.
Ja Tev tas ir svarīgi, vari saukt to par uzvaru.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
11.04.2016 07:12




Edited 1 time(s). Last edit at 29.11.2017 23:14 by crucial333.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
11.04.2016 12:45
A man līdzi vajag tikai uz 3 dienām, ko ta es tur lidošu speciāli sūda pāris tabletes, 6 klonazepāmi un truxāli pāris, gribi teikt man viņas ņems no maka āra nost, lidoju uz Vācija.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
11.04.2016 13:10
Rekur linku ieliku, tiesa, angliski. Runcene arī rakstīja;).

Paprasi lai ārsts Tev uzraksta izziņu, kur norādītas zāles, Dg, cik jālieto;). Paņem nokopē receptes. Nopērc aptiekā zāles mazā iepakojumā, pieliec čeku ar receptes kopiju klāt, izziņu no Dr līdzi;).
Ja prasīs, būs ko parādīt. Neprasīs arī labi.

Vācija man nepatīk. Pazīstamas radiniecei senos laikos piesējās par nagu vīli un knaiblēm rokas bagāžā reisam uz ASV. Lika pārlikt nododamajā bagāžā. Vīle viņiem nepatilka. N.B zāļu viņai nekādu nebija līdzi.
Lidostas tagad čeko stingrāk kā nesen bija. Varbūt pārbauda rokas bagāžu, varbūt ne ; loterijai līdzīgi.
Smēķu, alko, šķidrumu normu skaties ka nepārsniedz. Labāk nemaz neved, veselīgāk arī.



Edited 2 time(s). Last edit at 11.04.2016 13:16 by smail.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
12.04.2016 23:20
A man zāles būs makā iekšā!
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
14.04.2016 15:30
Par nagu vīlīti- lidostu kontrolei nepatīk jebkuri asi metāliski priekšmeti, kas garāki par 5cm. Ar nagu vīli traks pasažieris var izbakstīt stjuartei aci vai atskrūvēt skrūves tualetē. Tāpēc nedrīkst.
Re: Zāles uz ārzemēm?????????
14.04.2016 15:36
Man Somijā, Tamperes lidostā, somā ielika zīmīti, ka konfiscējuši nododamajā bagāžā sērkociņu kastīti. Pirms tam Rīgā tā pati kastīte RTG vispār netika pamanīta vai ņemta vērā.

Kad strādāju lidostā, daudzi pasažieri sūdzējās, ka Kopenhāgenā viņi ar savu bagāžu mierīgi ir izgājuši cauri, kamēr Rīgā mēs tās pašas mantas konfiscējām. Atkarīgs, cik kurā lidostā ir stingra kontrole. Rīga tobrīd pretendēja kļūt par Baltijas lielāko lidostu, tādēļ viņi ļoti baidījās no starptautiskajiem lidostu drošības novērotājiem- vēl atņems kādu tur drošības kategoriju Rīgai....
Iemet zāļu paciņu jakas kabatā, receptes, čekus (visādam gadījumam) līdzi rokas bagāžā. Lidostas drošības kontrolei rentgenā neinteresē zāļu sastāvs, ja nav pārāk daudz paciņu līdzi. Muitnieku sauks tikai tad, ja Tev kaudze ar zāļu pakām būs RTG redzama. A tā- 1-2 paciņas kabatā... Kam ir laiks tur kasīties?



Edited 3 time(s). Last edit at 14.04.2016 15:47 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 2?
Ziņa: