Hroniska caureja uz nervu pamata.

Aizsāka Meldra 

Sveiki. Vēršos pēc palīdzības.
Man ir 17gadi. Es jau vairāk kā mēnesi slimoju ar hronisku caureju. Sākumā uztvēru to kā parastu vēdera virusu. Sadzeros daudz oglītes un dzīvoju tālāk, bet tad sapratu, ka man tā caureja nepāriet. Sāku domāt lidzi notiekošajam un centos šo visu atrisināt. Visu laiku sekoju līdzi savam uzturam. Analīzes bija labs, ārsti domāja, ka es simulēju, lai dabūtu zīmi un nebūtu jāiet uz skolu..
Man pašai pirms 2gadiem tika konstatēta veģetatīvā distonija. Visu bērnību nodzīvoju ar milzīgām galvas sapēm, kurām fiziska izskaidrojuma nebija. (Proti- tā pati veģetatīvā distonija pie vainas). Arī viens svarīgs fakts- man vēl nav sākušās mēnešreizes. Arsti teica, ka tas tpc, ka nervu sistēma tāda..
Un tagad es jau galīgi vairs nejūtos kā cilvēks. Līdz ko sāku ko darīt vai saku pildīt mājasdarbus, gatavojos pārbaudes darbam vai kā tā, tā uzreiz caureja.
Zinu, ka tam visam izskaidrojums meklējams galvā. Jau visus šos gadus esmu centusies visu nelaist tik ļoti caur emocijām utt, bet tas tpt notiek zemapziņā. Kādi ir jūsu ieteikumi? Iet man pie psihologa? (Es baidos un arī nespēju parunāt par lietām, kas saistās ar mani- uzreiz sāku raudāt un vārdi mutē nenāk) varbūt ir kāda literatūra, ko iesākumam varu palasīt?
Re: Hroniska caureja uz nervu pamata.
07.11.2017 09:34
VD pilnais nosaukums ir somatoforma veģetatīva disfunkcija, ja tautas valodā runājam, varam teikt, ka nervi ir aizgājuši jau līdz ķermenim.

Domāju, ka Tev ļoti derētu psihoterapeits, citādi vari kļūt par zāļu vergu. Mūsdienās ir labākas iespējas.

Tas nekas, ka raudi, gan pamazām iemācīsies arī kaut ko pateikt.

Man savulaik bija ļoti līdzīgi, bet tad vēl nebija psihologu.
Re: Hroniska caureja uz nervu pamata.
07.11.2017 15:39
Jā, un Tu jautāji par literatūru.

Grūti pateikt, vai šādā somatizācijas fāzē tā daudz dos, jo Tev ir jāatrod cēlonis, taču nevienā grāmatā nav rakstīts tieši par Tevi, bet Tu vari apskatīties veikalu plauktos -- varbūt kaut kas uzrunā. Es parasti tā izvēlos grāmatas, bet mums forumā ir viena "pielīmētā" tēma par grāmatām, ko visi kopā esam veidojuši.
Es gan neieteiktu grāmatas kuru nosaukums veidots pēc principa- izcils rezultāts īsā laikā jo tas ir mārketinga triks ko mūsdienās plaši izmanto lai labi pārdotu grāmatu, bet saturs var būt ļoti maldinošs. Bet nu tas ir mans ļoti subjektīvs viedoklis.
Re: Hroniska caureja uz nervu pamata.
07.11.2017 17:24
Tādas, Ivar, es vispār nelasu... ;)
Biju domājis- ko ieteikt jo vispār šie virsraksti uzrunā, tur ir zināms aprēķins un ja cilvēkam nav liela pieredze tad var nesaprast arī, jā- ne vienmēr to virsrakstu viegli tā var atpazīt ka tas uz šo kategoriju attiecas. Tapēc varbūt tomēr labāk kaut ko no ieteiktā palasīt.
Jeb vienkārši sakot- visi jau nav tik gudri:))
..........
Re: Hroniska caureja uz nervu pamata.
10.11.2017 16:10
Zinu vairākus cilvēkus, kas pie stresiem dabū caureju un visādas citādas vēdera problēmas.
Man jau aptuveni 2 gadus pēc lieliem stresiem ne tikai caureja, bet vēl arī jāvemj, bet galīgi par to neuztraucos. Ja tā nav katru dienu un nepārtraukti, nekas briesmīgs nenotiks.
Bet noteikti ieteiktu aiziet pie tiešām labas un mīļas ginekoloģes, kas gan parasti ir pieejamas par maksu. Tas, ka 17.gados var pateikt, ka viss ir OK, ka nav mēnešreizes, kaut kā neizklausās prātīgi.
Vispār jau caureja un vemšana ir organisma dabīga ekstrēma attīrīšanās, tas ka tās parādās arī pie stresiem- ir ko padomāt, tāpat pie VD...
Medicīna arī iesnas uzskata par slimību.... a zrja...
Medicīna arī ne visai labas attiecības ģimenē un šaubas par savu seksuālo orientāciju uzskata par psihisku slimību, kas turklāt vēl ir jāreģistrē ar noteiktām slimībām slimojošo pacientu reģistrā, kurā ieraksti nekad netiek dzēsti, un kuriem jebkurš ārsts var tikt klāt.
Arī ir ko padomāt.
Vecāki meitenei iespējams ar gājienu pie psihiatra, kas noteica VD diagnozi, ir drusciņ sabojājuši nākotnes iespējas. Vismaz skolās un bērnu dārzos vairs nevarēs strādāt, arī armijā viņu neņems, nekādās drošības struktūras, lidostās, aviokompānijās un tml. viņa strādāt nevarēs, jo VD arī ir psihiska saslimšana.
Man bērnam ir problēmas, gan ne īpaši ārstējamas, skolotājiem pateicu, bet pie psiho ārstiem nevedu, lai vai kā dārziņā un skolā man to prasa.
Man bērnam ir problēmas, gan ne īpaši ārstējamas/c/ Nav, gandrīz nav nekā ko nevar ārstēt, to nemāk tikai medicīna... par tām formalitātēm- var dzīvot arī bez šīm iespējām- skola, armija utt. un visai neslikti, nav jāsatraucās..
A vot kā izārstēt Aspergera sindromu, gudriniek? Turklāt iedzimtu no vecvecākiem. Līdz šim neko tādu neesmu atradusi.
Nu nav forši, ja tev piedāvā labu darbu lidostā, bet, zinot par kādiem ierakstiem pacientu reģistrā, jāmeklē darbs citur.
Šī meitene nevarēs vasarās lidostā piestrādāt, par stjuarti arī nevarēs strādāt, kaut gan tas ir ļoti labs darbs, kas jaunām meitenēm patīk un ko var labi savienot ar mācībām.
Bet mans Aspers varēs strādāt visur, jo kad izaugs liels, būs gudrāks un savas dīvainības labi mācēs noslēpt.
Ja tas par gudrinieku bij man domāts tad atbilde ir- tāpat kā depresiju, šizofrēniju, VD uc- daudz slimību...
Līdz šim neko tādu neesmu atradusi./c/ zinu, zinu...
Nu- ja vienas iespējas ir slēgtas tad vispār pastāv labākas arī iespējas, stjuarte taču nav labākais darbs uz pasaules..
Vari meklēt infu par alternatīvām, varu arī drusku pastāstīt, bet tas ka neesi līdz šim atradusi, neizsaka neko, pilnīgi neko.. un iedzimtība arī nē- pārsvarā nekas neiedzimst ģenētiski bet fizioloģiski un līdzarto nav nolemtība.
Re: Hroniska caureja uz nervu pamata.
10.11.2017 17:51
Ja vien var, nevajag iet uz iestādēm, kur liek uzskaitē, it sevišķi, ja ir bažas. Es gan esmu strādājusi par skolotāju :) , man ir VD un depresijas diagnoze, bet tur es aiz laba prāta tagad neietu. Par stjuarti jaunībā arī nekāroju, bet katram savs. Tāpat zemūdenē negribētu būt.

Vācijas pilots gan bija pabijis pie 40 ārstiem, bet tas viņam neliedza lidot.

Man ir viens labs paziņa, kuram bija vairākas Latvijā noteiktas diagnozes (tagad viņš ir citā valstī), viņš ir atzīts par augsti funkcionējošu (ir izieti visādi psihiatru un psihologu testi), un ir amatā, kur jānēsā ierocis un kur to var nākties lietot.

Varēšana ieņemt amatu ir ļoti atkarīga no paša cilvēka. Man, zinot pat to, ka jaunībā esmu bijusi neirožu nodaļā (pirms 20 gadiem), ir piedāvāti atbildīgi amati, vienu esmu ieņēmusi, bet esmu vairāk brīvais meža zvērs, neesmu "kostīmu cilvēks".

Daudzas lietas ir atkarīgas no cilvēka stāvokļa, no tarakānu attiecībām ar pašu to nēsātāju. Manuprāt, nekas īpaši nav jāslēpj, ja prot sevi "pasniegt" ar visu diagnozi. Ja neprot, tad varbūt labāk turēt muti, bet kopumā es domāju, ka īpaši plātīties nevajag, jo vienmēr ir nenovīdīgi cilvēki, kas to var izmantot kā trumpi, lai tiktu vaļā no konkurenta.
Ja nedrīkstētu naudu tērēt ar tādu diagnozi tad es saprastu kreņķi:)
...........
Re: Hroniska caureja uz nervu pamata.
10.11.2017 18:45
Labi tikai nevajag. Būsim reālisti. Viens ir kas ir rakstīts uz papīra, otrs - kas notiek patiesībā.
Iesaku labāk lidot ar AirBaltic - zinu, ka tur neviens pilots nav psihiatru pacients.
Esmu strādājusi vairākos uzņēmumos, visur ir bijuši drošībnieki, kas īpaši neslēpa, ka noskaidro par vajadzīgajiem darbiniekiem VISU. Sanāca saruna ar vienu, mēs ar kolēģi smējāmies, ka viņš ir lielībnieks, viņš nākamajā dienā atnāca un pastāstīja šo to par mums abām, tai skaitā par manām ginekoloģiskām problēmām.
Protams, pārdevēju veikalā nepārbauda, un labi zināmus cilvēkus, kurus aicina strādāt vadošā amatā, nepārbauda, bet nezināmu cilvēku vadošā vai atbildīgā amatā neviens sakarīgs uzņēmums, nepārbaudot psihiskās saslimšanas, darbā nepieņems.
Sen atpakaļ, pieņemto aukli, es arī lūdzu palīdzību vienam bijušam policistam ... es bērnu viņai neuzticētu, ja kas atklātos, pat ja tā būtu tikai depresija.
Attiecībā uz sevi jau vari darīt ko gribi, it īpaši, ja zini, ka visu atlikušo mūžu būsi pašnodarbinātais, bet bērnu vest pie psihiatra gan nav prāta darbs. Kas tad iepriekš var pateikt, ko bērns kādreiz darīs un kas viņš būs?
Tīri subjektīvi - es tomēr labāk jūtos, ka manam bērnam, kurš ir kā uzburts uz tehniku, būs iespējas strādāt pie lidmašīnām, kuģiem, ar gāzes iekārtām, kara tehniku un tml. Un ne mirkli nenožēloju, ka izturēju bērnudārza audzinātājas un vadītājas spiedienu, lai es bērnu vedu pie psihiatra. Tagad skolā, uz kuru viņš mērķē, man pateica, ka viņi neņemot bērnus ar dažādām "problēmām". Protams, var jau skaisti rakstīt, ka arī no vissūdīgākās vidusskolas bērns visu var sasniegt, vajag tikai gribēt utt., bet es tomēr labāk jūtos, ja es esmu varējusi viņam nodrošināt labu dzīves starta pozīciju, tai skaitā labu vidusskolu, kur viņam gribot negribot būs labi jāmācās.
Vēl viens piemērs - man vienu radinieku padomju laikos par katru cenu un ilgus gadus dažādas skolas gribēja aizsūtīt uz palīgskolu. Tagad viņš strādā tiešām labos amatos, pelna neslikti, uzcēlis māju par vairākiem simtiem tūkstošiem, uztur sievu un 4 bērnus. Vai viņš to būtu izdarījis, ja viņa mamma padomju laikos nebūtu "karojusi" ar skolām? Var jau būt, bet grūtāk noteikti viņam tas būtu.
iii, vai esi saskāries ar īstu asperu? Viņi ir savādāki, nesaku, ka kaut kādā veidā slikti, bet smadzenes viņiem strādā savādāk. Un atkal tīri subjektīvi - kāpēc vispār kaut kas jāmaina vai jāārstē? Lai skolotājiem un bērnudārza audzinātājiem būtu vieglāk? Vai, lai vecākiem būtu vieglāk? Ja Dievs tādu cilvēku ir radījis, tad jau viņš zināja, ko dara ... Cilvēkiem atliek tikai to akceptēt (nevis piekarināt psiho birku vai likt sarakstos).
Nē, neesmu saskāries, ja godīgi jo es arī nezinu kāda kuram ir diagnoze no tiem ar ko esmu saskāries tā ka- es neiešu melot.
kāpēc vispār kaut kas jāmaina vai jāārstē?/c/ tāpēc ka slimībām ir viens cēlonis un to likvidējot radikāli uzlabojas dzīves kvalitāte, pazūd slimības kā tādas. Svarīgi saprast ka cēlonis ir viens.. tad padomā- kapēc to nelikvidēt? Ir argumenti? Protams- var un vajag izvēlēties metodi kādu lieto jo nevajag pa zvirbuļiem šaut ar lielgabalu, jo spēcīgāka metode jo lielāks risks, diskomforts... vēzis 4. stadijā prasa kaut ko pavisam citu nekā lēni ritošs Aspergera sindroms.
Bet nu tā es protams cilvēkus esmu redzējis daudz...
Runcenei
Re: Hroniska caureja uz nervu pamata.
10.11.2017 20:40
Nu nevajag atkal lobēt psihoterapeitus. Nu saproti taču, ka ja Tev palīdzēja, tas vēl nenozīmē, ka citiem palīdzēs.
Daudziem citiem un man personīgi ir pavisam cita pieredze - tas neko nedod.
Cilvēkam 17 gados ir pārāk maz pieredzes, lai saprastu, vai psihoterapeits ir labs vai nē.
Nav slimību, ir organisma stāvokļi bet tie kā likums progresē... tapēc cēloni vajag likvidēt..
. Nu saproti taču, ka ja Tev palīdzēja, tas vēl nenozīmē, ka citiem palīdzēs./c/ tīri cilvēcīgi tomēr var saprast ka ja palīdzēja tad palīdzēs arī citiem lai gan es, protams, arī domāju ka nepalīdzēs, bet saprast var, es arī runāju par to kas man ir palīdzējis, un ne tikai man... bet tomēr...
Psihoterapija atgriež smadzenes alfa stāvoklī ko arī var konstatēt ar EEG, tas ir viens no Runcenes argumentiem un zināms efekts no tā ir, lai gan nekas nepierāda ka ir likvidēts cēlonis tomēr- efekts ir- vienam lielāks, citam nekāds...
Bet placebo darbojās tāpat.
...............
Re: Hroniska caureja uz nervu pamata.
10.11.2017 22:28
Mjā, cepuri nost, iiii, izskatās, ka Tu māki uzreiz ieraudzīt jebkuru domāšanas kļūdu, un skaisti nevienu neaizvainjot uzrakstīt, ka viņš ir sarakstījis mulķības. Apskaužu tādu spēju. Kā Tev tas izdodas?
Bet attiecībā par Asperiem, iegūglē "Asperger syndrome". Tur nav iespējams neko mainīt, uzlabot vai novērst. Un nekas sliktāk arī nekļūst. Tas ir tas pats kas ar psihopātiem - viņiem smadzenes strādā savādāk. Tā nav slimība. Tas ir kā piedzimt bez rokas vai kājas, ataudzēt nav iespējams. Ir iespējams tikai iemācīties, kā ar to sadzīvot.
Nu kapēc lai es lietotu gugli? Saproti- ir lietas ko tā nezina..ok- Tu saki ka es drusku kaut ko protu vai saprotu...piemēram ieraudzīt kaut ko- kļūdu vai ko citu... bet nu man ir pietiekams pamats teikt ka Aspergera sindromu var ārstēt ar tām metodēm ko es lietoju.. un tur neko nevar vispār arī zaudēt.
Tas ir kā piedzimt bez rokas vai kājas/c/ Nē, tas nav tā un tāpēc arī es nesaku ka ārstēt var pilnīgi visu bez jebkādiem ierobežojumiem.Piemēram-nevarētu ārstēt cilvēku ar iedzimtiem smadzeņu defektiem līdzīgi ka ja nav roka..
Redzi- guglē nav aprakstīts, atrodams arī tas ko es esmu panācis, vismaz vienkārši ieguglējot..
Bet Aspergera sindroma gadījumā manuprāt kaut kas traucē neironu saišu veidošanos,vismaz zināmu iemaņu joma nevis smadzenes strādā pavisam atšķirīgi. Tas taču ir autisma paveids jeb tam līdzīga lieta..
Re: Hroniska caureja uz nervu pamata.
11.11.2017 11:59
Gribētu atgādināt, ka saistībā ar psihoterapiju es nerunāju tikai no savas pieredzes, un šajā gadījumā, ja nav mēnešreižu un ir caureja, tad viens otru loģiski skaidro -- organismam trūkst celtniecības materiāla.

Ja tas tā turpināsies, tad agri vai vēl gaida kaut kāda slimnīca, ar privātu psihiatru nevarēs izlīdzēties.

Ja par psihiatrisko uzskaiti, tad tās iestādes, kam ir pieeja šiem datiem, to, protams, var uzzināt, bet tur jau sākas drošības policijas u. tml. līmeņi. Ja darba drošība prasa izziņu no psihiatrijas iestādēm, tad tur sevišķi neizlocīsies, bet bieži psihiatri saviem pacientiem atļauj strādāt ļoti daudzās jomās. Viņiem ir tādas tiesības. Uzskaite nav kritērijs, kritērijs ir veselības stāvoklis.

Turklāt labi pelnošajā IT jomā tādas izziņas neprasa. Ja arī ir vajadzīga medicīniskā komisija, tad tur pārbauda redzi, paņem asinsanalīzi un izklausa plaušas un sirdi.

Un Latvijā ir ļoti daudz privāti praktizējošu psihiatru, kas nevienam nekādas izziņas un atskaites nesniedz. Viņu pacientus faktiski nav iespējams noskaidrot, kaut viņš būtu nez kāds pilots, ko nez kā izspiego. Polises arī nesedz psihiatra vizīti, tā kā to neviens tur nelietos, un visi gali ir ūdenī.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 6?
Ziņa: