Izsitumi,piepampums...

Aizsāka _nezinukodarīt_ 

Nezinu vairs ko iesākt... viss sākās ar to ka 2016.gada septembrī/oktobrī parādījās pēkšņi izsitumi uz kājām,niezoši un kājas arī ik pa laikam uzpampa tā ka nevarēju uzvilkt pat kurpes normāli. Daktere sūtīja uz analīzēm,kur neko neuzrādīja. Lika dzert alerģijas zāles no kurām pazuda nieze,bet pašās pumpas nē! Tad pēc aptuveni mēneša visi izsitumi pēkšņi pazuda!! Tad atkal 2017.gada janvārī viss atkal atgriezās- izsitumi uz kājām,nieze,piepampums... Daktere atkal sūta uz analīzēm (kurās nekas neuzrādās!!) Sūta pie alergologa,arī nekas neuzrādās!! 2017.gada martā palieku stāvoklī un viss pazuda kā nebijis!!! Līdz atkal 2018.gada jūnijā atkal atgriežas izsitumi! (Un ne vairs tikai uz kājām,bet arī uz vēdera un rokām!!) Ik pa laikam piepmast roku pirksti! Alerģijas zāles palīdz novērst niezi,bet pašas pumpas nepazūd!! Šoreiz ievēroju to ka izsitumi parādījās tad,kad biju saslimusi... bija sarkans kakls,temp vakarā uzkāpa uz 38ar9,iedzēru paracetamolu un iegāju gulēt,nākamajā rīta piecēlos un kājas bija pumpās!! Visu laiku dzēru pret alerģijas zāles,lai varu ikdienā normāli funkcionēt (savādāk grūti kaut ko darīt,ja niez visu laiku) Līdz pēkšņi vakardien vakarā jūtu ka kaut kāda jocīga seja paliek... skatos spogulī ka lēnām sāk piepamt labā acs... un pēc 10min jūtu ka arī augšējā lūpa paliek jocīga! Stundas laikā bija piepampusi acs un lūpa!!! Iedzeru 2 tavegil tabletes,it kā uz brīdi liekas ka paliek labāk,ieeju gulēt... naktī grūti pagulēt,jo pampums aizgājis arī uz otru aci un līdz ar to arī deguns pietūcis!! No rīta dodos pie ģimenes ārsta,viņa atkal nosūta uz analīzēm (analīzēs neuzrārādas nekāds iekaisums!!) Daktere izpilina sistēmu (dexametazon),pēc pāris stundām pampums noiet... saprotu ka tā ir kaut kāda alerģija,bet nesaprotu no kā!! Daktere atkal sūta pie alergologa!! Viņa tā pat kā es ir nesaprašanā par visu,jo nav nekādas specifiskas lietas ēstas (kas tik pēkšņi varētu izraisīt pampumu un niezi), nav nekas mainīts (ne jauni kremi,ne šampūni,nekas...) ko lai dara?? Pie kā,lai vēršas,lai saprastu no kā tas viss ir?
Nu es darītu tā.

Vispirms nomierinātos un sāktu loģiski domāt.
Kād pumpas parādās?
Nu ieēsts nekas nav Gadalaiki nav tjipa pavasaris, rudens, ziedputeksnji utt
Vieta? Vai slimojot piemēram sēdi kādā telpā ilgstoši tajā pašā nu tjipa kā mājās tā pumpa.
Nu pelde jūrā baseinā arī nesanāk. Dzīvnieki mājā, pelējums zem vannas,
Krāna ūdens, gultasveļa no veļaspulvera pārāk moderna , veļasmašīna
nesmako? Piesērē truba neizskalojās drēbes labi..

"Iegāju gulēt, pamodos..."

Moš gultā kaut kas, putekļu ērcītes tjipa..
Kāds tev uz spilvendrānas sāli kaisa piemēram vai no griestiem
gultā kautkas sabirst kad slauki putekļus no skapja.. vai mazgā logus
a pilieni notā līdzekļa nok,lust veļā nu tjipa tavo...

Zāles, pārēdās vitamīnu tabletes arī pumpas rodas.

Nu armija viss pampa un pumpoja , moshka trukst vielas tjipa vitamins c
kā cinga kautkāda.

Nezinu jādomā
Kā jau rakstīju,pumpas parādās dažādos gadalaikos- sākuma bija rudenī (septembri/oktobris), tad ziemā atgriezās (janvārī) un tagad vasarā (jūnijā)... tāpēc domāju ka ar gadalaikiem vai ziedputekšņiem īsti sasitība nav... kad parādījās pumpas pirmo reizi dzīvojām dzīvoklī,kur bija pelējums,domāju ka no tā,uztaisīju analīzes uz to,bet negatīvs! Pēc tam pārvacāmies uz citu dzīvokli, kur nav ne pelējums nekas! Nav tā ka ilgstoši atrodos vienā vietā un tad sarodas pumpas... ja būtu no ūdens tad kāpēc abos dzīvokļos pēkšņi parādījās? Pulveri nelietojam nekādu īpašo, to ko pirms pumpu parādīšanās, to arī tagad. Kremus nekādus īpašos arī nē. Ēdusi arī neesmu neko tādu īpašu... tajā dienā,kad uzpampa seja pa dienu biju ēdusi parastus ceptus kartupeļus un kafiju,bet to arī biju ēdusi pirms tam un nekas tad neuzpampa!!
elfs
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 15:46
Ja analīzes neko neuzrāda, tad, iespējams, tā ir psihosomatika?
Kas īsti ir psihomastika?
Nu domā.
Nav nekāda somātika, visam ir loģisks izskaidrojums.
Es tikai saku veidu kā jādomā, ar izslēgšanas metodi..
Psihiatrs nepalīdzēs, iestāstīs ka pumpas ir visiem ģeniāliem cilvēkiem...

Nu piemēram pamēģini nemazgāties...

reku meklē googlē kā citiem iet


Ja pazīstat sajūtas, kas rodas, pieskaroties nātrei, zināt: ne velti kņudošus un dedzinošus izsitumus dēvē par nātreni. Dažkārt pumpiņas ir citādākas, bet niez tikpat nepatīkami.

Nātrene ir asinsvadu reakcija, kad no tiem apkārtējos audos izdalās niezi, apsārtumu un tūsku izraisošas bioloģiski aktīvas vielas. Ja iemesls ir tiešs kontakts ar alergēnu, tā parasti pazūd bez pēdām jau vidēji pusstundas laikā, taču alerģijas gadījumā ar katru nākamo reizi reakcija var pastiprināties. Iekaisumam pastāvot ilgstoši, āda sabiezē un kļūst raupja. Taču ar atbilstošu kopšanu un ārstēšanu nepatīkamās izpausmes iespējams mazināt, atzīst dermatoloģe Līga Jaceviča.

Ja problēma atkārtojas, jānoskaidro niezošo izsitumu iemesls. Nereti pat jāraksta dienasgrāmata, atzīmējot, kam nācies pieskarties, kas ir apēsts, vai ikdienā nav kaut kas mainījies, kad kaite saasinājusies.

Lai noteiktu iespējamo alergēnu, jāveic speciālas asins analīzes. Jāņem vērā, ka to rezultātus var ietekmēt antihistamīnu saturošu medikamentu lietošana.

Diagnozes noskaidrošanai izmanto arī kontakta alergēnu testus, mugurai uz 48 stundām pielīmējot speciālus plāksterus ar biežāk sastopamajiem alergēniem un nosakot agrīnu un vēlīnu reakciju.

Ja ir pieņēmums, kas varētu būt vainīgais, veic tā saukto skrāpējumu testu, ievadot ādas virskārtā aizdomas radošās vielas niecīgā daudzumā. Tiesa, dažkārt problēmas cēloni tā arī neizdodas atklāt.

Kaitnieki – saule un ūdens


Vasarā diezgan bieži rodas tā sauktā sviedrene, kad sasvīstot parādās sarkanas niezošas pumpiņas, visbiežāk vietās, kur ķermenis nospiests, piemēram, zem cieši piegulošām drēbēm, rokas pulksteņa ķēdītes vai jostas.

Ādu sausina saule, peldes jūrā vai baseinā. Ja kopjot āda netiek mitrināta, tā kļūst daudz jutīgāka pret dažādiem kairinājumiem un tajā vieglāk iekļūst mikrobi, vīrusi, alergēni, kas izraisa iekaisumu.

Biežāk niez nevis netīrības, kā pierasts domāt, bet pārāk cītīgas mazgāšanās dēļ, jo tad āda zaudē dabīgo aizsargslānīti. Katru dienu nevajadzētu visu ķermeni mazgāt ar ziepēm vai dušas želeju. Vannu ieteicams izmantot tikai dažkārt ķermeņa palutināšanai un ārstnieciskos nolūkos, nevis mērcēties tajā ik dienu.

Pēc mazgāšanās vai peldes svarīgi kārtīgi noslaucīties. Daudzi to nedara, jo domā, ka labāk iedegs, taču šādi āda zaudē mitrumu. Tad ieteicams lietot losjonu, kas atjauno izšķīdināto aizsargslāni.

Bieži vien problēmas novēršanai pietiek ar ādas pareizu kopšanu. Vasarā, ja vien āda nav izteikti sausa, jāizmanto vieglas konsistences kosmētika. Ādas stāvokli var uzlabot linolskābi un citas taukskābes vai urea saturoši līdzekļi.
intuīciju ieslēdz,

iedomājies bērnu ziepes vai pat veļas ziepes
ūdeņraža pārskābe nu atšķaidīta
medus uz ādas
kefīrs vai rūgušpiens nu krejums
propoliss eļla vai spirtā
tējaskoka ella [ļoti jāšķaida}
Esmu jau visu izdomājusi- ko ēdu tad,ko tad, kādu kremu lietoju, kādu šampūnu... vai nebija kaut kas neparasts tajā dienā- ēsts, dzerts, smērēts u.t.t. un nekas no tā nav bijis!!! Tāpēc jau arī prasu šeit padomu- kur iet un kādas analīzes veikt,lai saprastu kāpēc rodas šie izsitumi,nieze un pat pampums!! Un tās nav mazas pumiņas kā tad kad nātrene sadzeļ,tās ir diezgan palielas sarkanas niezošas pumpas! Sākumā bija tikai uz kājām,bet tagad kad parādījās jūnijā bija jau pa visu ķermeni gandrīz,vienīgā vieta kur nebija tā bija seja!
Un šīs pumpas nepazūd pusstundas laikā vai dienas laikā!! Mēdz pat būt arī mēnesi no vietas un tad vienā dienā vienkārši vairāk nav!! Uz vairākiem mēnešiem pazūd un tad atkal parādās,lai gan ikdienā neesmu neko mainījusi! Esmu arī pierakstījusi visu- ko ēdu tad,ko tad,kādu šampūnu lietoju u.t.t. ja piemēram esmu ēdusi kartupeļus gandrīz katru dienu un nekas nav bijis,tad kāpēc pēkšņi vienā dienā ieēdot kartupeļus sametas pumpas? Ja kafiju dzeru ikdienā vairākas krūzes un neviena pumpa nav bijusi,bet iedzerot tajā dienā uzreiz ir pumpas?? Tas pats at šampūniem, kremiem, veļas pulveriem... vannā nesēžu,parasti dušā ātri ieskrienu,jo nepatīk vannas... saule nevarētu būt pie vainas,jo ziemā jau tāda saule kā vasarā nav. Ūdens- aprīlī biju baseinā ar bērniem, nevirna pumpa neparādījās, citur nekur neesmu bijusi peldēties! Tātad ūdens arī nevarētu būt pie vainas....
elfs
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 18:19
https://www.arstipsihoterapeiti.lv/lv/ada---stresa-skatuve.html
Nu šeit lasa vai nu psihi vai psihiatri

Nu ārsti jau pateica ka nevar līdzēt.
Tāpēc jādomā saviem spēkiem.
Uz sejas nav, pēdas sākumā vēders, tātad kur beržas drēbes
vai kur saule netiek klāt.
Slimības laikā utt tas nozīmē no darba brīvā laikā.
Kartupeļi kafija, vienmēr vienādi? Cits ūdens sāls cukurs?
Nu labi, ja es ēdu tikai burkānus, tad saka ;man no viņiem vemt gribās;
Moška tā organisms reaģē kad viņam apnicis tikai kartupeļus un
kafiju, tjipa nu ir pardaudz. Nu piem taspats skābums, kafija kartoška
ir skāba, kermenī skābes pardaudz viņš jau ieraugot kartupeli sāk
svīst un pumpot. kā uz pohām redzot snabi sanāk vemiens.

Nu intuicija saka kafija kartupelis, a soda ,arbūzs citrons burkāni biezpiens
ko saka intuicija no arbuza bus pumpa?

Gatavo kafiju un kartupeli uz gāzes vai elektribas, udens vārās gan kafijai
gan kartupelim mosh tev virs plīts filtrs pilns ar bakterijam tvaikā
aktivizejas salien drebes vai uzsilst , varbūt tajās reizēs kad ir pumpas
vārot ūdeni durvis virtuve ciet, cireiz vaļā, utt
Nav jau tā ka tikai ēdu kartupeļus un kafiju dzeru! ???? saku ka esmu pierakstījusi viau ko ēdu,dzeru u.t.t. bet ja pirms tam esmu ēdusi tos pašus kartupeļus un nekas nav bijis,tad pēkšņi ieēdot kartupeļus var izmesties alerģija? Kafijas dzeru dažādas un daudz kur- gan mājās,gan ciemos... ja pirms tam esmu dzērusi pupiņu kafiju ikreiz,kad aizeju ciemos pie māsas un nav bijusi alerģija,tad kāpēc tagad izdzerot to kafiju ir alerģija?
Ēdusi esmu arbūzu nav bijušas pumpas! Citronūdeni bieži dzeru arī neka!! Vecajā dzīvoklī,kad parādījās 1x pumpas tad uz gāzes plīts, šajā dzīvoklī elektriskā! Šajā dzīvoklī arī ir tvaiku nosūcējs. Virtuvē durvis nav.
aberz
Re: RTe: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 20:27
_nezinukodarīt_ Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ēdusi esmu arbūzu nav bijušas pumpas!
> Citronūdeni bieži dzeru arī neka!! Vecajā
> dzīvoklī,kad parādījās 1x pumpas tad uz
> gāzes plīts, šajā dzīvoklī elektriskā!
> Šajā dzīvoklī arī ir tvaiku nosūcējs.
> Virtuvē durvis nav.

Nu cīnies, arbūzi citroni soda ir sarmaini, varbūt
pāriet ja lieto sārmainu.

Nu jatā ir psihosomātika, tad klausi mani, es esmu tādas dignozes
uzveicis, tikko tu iedzersi citronūdeni, pumpas pāries un nekad
neparādīsies. Tas tev enerģijas vampīri psihiatri sūta psi viļņus
lai tiktu pie kārtējā pacienta, viņi baidās no citroniem un manis.
Joks protams bet bet tas strādās.

Ja man katkas pūžņo niez kasās vai izsitās es attīru organismu,
nu dauz visādas metodes.

Es dzeru lakricas tēju ar aktivo ogli, kalmes sakni utt.
bet nu jau sen viss ok.
iii
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 20:49
Tas ir visai spēcīgs organisma piesāŗņojums, dakteri par to maz ko zina. Jāattīra organisms. Un visai nopietni tas jādara.
iii
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 20:51
Un nevajag uztraukties jo nav nekas sarežģīts tas.
aberz
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 20:58
iii Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tas ir visai spēcīgs organisma piesāŗņojums,
> dakteri par to maz ko zina. Jāattīra organisms.
> Un visai nopietni tas jādara.


Es pat teiktu asinis piesārņotas kaut neko no tā nesaprotu.
Domā pati, ārsti visu zina tikai viņiem slinkums vai pofig.

Kā teica paziņa, ,,ārsti arī ir dažādi,,

domā starp ārstiem nav alkoholiķi zagļi vai ...
nu kur paliek cilvēki utt...
Kādā veidā var attīrīt organismu? Varbūt ir kāds veids kā varu uzzināt vai asinis ir piesārņotas? Esmu gatava izmēģināt jebko,jo nu tas nav normāli ka vai nu ir pumpas vai piepamst visa seja tā ka nevar ne paelpot,ne redzēt kaut ko...
Patreiz ģimenes ārste arī īsti nezin ko iesākt... saka ka tagad jāpagaida kamēr iziet no organisam visi tie antihistamīni kk man salaida un tad jābrauc vēlreiz pie alergologa... bet biju jau vienreiz tur un viņa uztaisīja testus uz visbiežāk sastopamajām alerģijām un teica ka viņai tie testi ir tik daudz ka nemaz uz rokam man vietas nepietiktu,lai visus uztaisītu...
iii
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 21:22
Te ir vairākas metodes aprakstītas,http://vesels.latvianforum.net/f5-veseliba
ja nav nekas traks tad labāk sākt ar maigākajām un varbūt naturālām jeb dabīgām...es gan esmu praktizējis visspēcīgākās, ja ļoti gribi- vari uzrakstīt uz e pastu ih61@inbox.lv, varu drusku kaut ko pastāstīt vairāk, bet varu arī te, vienīgi nez vai neparādīsies spams.
Tā ir protams grūti uzreiz metodi ieteikt- kuru izvēlēties...nē, un tā pilnīgi noteikti nav psihosomatika..bet- ir vispār kaut kas ar nerviem? Kas konkrēti?
iii
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 21:24
Jā- man ir bijusi depresija, alerģija un vēl daudz kas, viss ir pazudis.. drusku vēl tikai nelielas problēmas, nelielas.
iii
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 21:28
Vari palasīt ko saka H.H. Reckeweg,arī par to situāciju ka analīzes neko neuzrāda
https://econet.ru/articles/70303-gans-genrih-rekeveg-gomotoksikologiya-ili-stadii-zashlakovannosti-organizma

Tā tas ir līdz 4. organisma piesāŗņojuma stadijai- analīzes klusē...
iii Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Te ir vairākas metodes
> aprakstītas,http://vesels.latvianforum.net/f5-ves
> eliba
> ja nav nekas traks tad labāk sākt ar
> maigākajām un varbūt naturālām jeb
> dabīgām...es gan esmu praktizējis
> visspēcīgākās, ja ļoti gribi- vari uzrakstīt
> uz e pastu ih61@inbox.lv, varu drusku kaut ko
> pastāstīt vairāk, bet varu arī te, vienīgi
> nez vai neparādīsies spams.
> Tā ir protams grūti uzreiz metodi ieteikt- kuru
> izvēlēties...nē, un tā pilnīgi noteikti nav
> psihosomatika..bet- ir vispār kaut kas ar
> nerviem? Kas konkrēti?

Nav nekas ar nerviem! Mazais pa rokam bija un nepaskatījos pareizi kurā sadaļā ievietoju šo... ???? palasīšu to info varbūt kaut kas noderīgs būs!! Paldies!
_nezinukodarīt_
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 22:02
iii Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vari palasīt ko saka H.H. Reckeweg,arī par to
> situāciju ka analīzes neko neuzrāda
> https://econet.ru/articles/70303-gans-genrih-rekev
> eg-gomotoksikologiya-ili-stadii-zashlakovannosti-o
> rganizma
>
> Tā tas ir līdz 4. organisma piesāŗņojuma
> stadijai- analīzes klusē...


Paskatīšos arī šo ko ieteicāt! Varbūt kaut ko izdodas "savilkt kopā"
aberz
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 22:25
_nezinukodarīt_ Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kādā veidā var attīrīt organismu? Varbūt ir
> kāds veids kā varu uzzināt vai asinis ir
> piesārņotas? Esmu gatava izmēģināt jebko,jo
> nu tas nav normāli ka vai nu ir pumpas vai
> piepamst visa seja tā ka nevar ne paelpot,ne
> redzēt kaut ko...

uzzināt var tikai pie ārsta
es lietoju lakricas tēju organisma attīrīšanai, es to daru tā ka
dzeru tukšā dūšā lakricas tēju nu gluži kā parasto,
tad kat kad paēd un vēlāk pēc stundām kādām iedzeru
aktīvo ogli 4-8 tabletes. Sākumā pirmās trīs dienas var būt ne visai patīkami.
Tas kādas 2 nedēļas un ja patīk vēl.
Te ieteicams kustēties, pastaigāt vai mīt pedāļus.

Vēl labi atindē kalmes sakne, nu kā lietot var meklēt netā, es vienkārši
košļāju gabalus. Tas nobeidz arī baktērijas, pēctam jāpiebaro aktimeli vai ko.

Protams ūdeni daudz jo tad tam nav jegas.
iii
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 22:44
Šeit un šādā stilā neko laikam neko nevarēs saprast.
aberz
Re: Izsitumi,piepampums...
07.07.2018 23:21
iii Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Šeit un šādā stilā neko laikam neko nevarēs
> saprast.

es ari nesaprotu

nevaig dzert kafiju un est kartupeļus un viss
;-p
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 7?
Ziņa: