tricikliskie antidepresanti - pieredze?

Aizsāka damage inc. 

damage inc.
tricikliskie antidepresanti - pieredze?
08.07.2005 11:22
Kaads var padaliities pieredzee ar tiem? Konkreeti vairaak intereseeja atsauksmes par Anafranil un Noritren.
Pamatprobleema – baisa nespeeja koncentreeties un domu haoss, briizham varu n reizes peec kaartas lasiit tekstu un faktiski neko neatcereeties, apzinjas viegla “peldeeshana” un totaala nespeeja “reaali” domaat, uznjemoties atbildiibu. Laikm OCD ira. Var jau buut, ka skaitaas arii depresija, bet es spiitiigi tur negribu ierakstiities. Plus veel panikas leekmes shad un tad, lai gan reti. Saakumaa bija trakaak, katru dienu faktiski jutos slikti un biezhas panikas leekmes. Tad parakstiija zaales – Seroxat + Fluanxol + Cikladols + Fanazepaams / Truxal. Fanazepaams drausmiigi riebaas, taapeec faktiski nelietoju – tikai tad, kad tieshaam palika pavisam slikti. Dzeeru to visu apmeeram pusgadu, rezultaats – it kaa slikti nav, bet nu paliku par cilveeku-mashiinu. Absoluuts emociju trulums, nekaada iipasha dziivesprieka un viena vieniiga nemitiiga atluushana. Piegriezaas. Atmetu visu uz sitiena, Truxal vien palika pirms guleetieshanas, tad arii tas beidzaas un iztiku ar baldrijaanjiem pirms guleetieshanas. Emocijas atgriezaas. :) Bet organisma jushanaas zinjaa palika gan pakaapeniski sliktaak – apzinjaa absoluuti nekaada jushanaas. Izstaigaaju visaadus aarstus – nekaa. Saka, ka zaales jaalietojot. Es pret zaaleem atkal esmu skeptisks. Bet nu ko dariit... Padzeeru tiiru Fluanxolu – nekaadaa jeegaa. Tagad Truxal – lai kaut kaads miegs sanaak. Bet nu saakot atkal riit Truxal juutu – kaut kaada vitalitaate un speeja apsmieties par siikumiem manii saak zust. Miegam un domu skaidriibai gan vairaak noder alkohols, bet nu taadaa veidaa jau var veesi nodzerties. Un speeju koncentreeties tas nepalielina. Aizgaaju pie cita aarsta, kas parakstiija shos divus saakumaa mineetos medikamentus. Deva pakaapeniski jaapalielina un paliek pavisam nopietna uz 125mg (Anafranilam) + 50 mg Noritrena. Bet kaut kaa bail uzsaakt, njemot veeraa ieprieksheejo pieredzi. Un devas ne tuvu shitaadiem apjomiem nebija.
Protams, ir pa pilnam probleemu un neapmierinaatiibu, bet nu to risinaashana pie aarsta panjem baigu laiku. Man savukaart vajag aatri savaakties, lai pats varu atrisinaat lielu dalju no shiim probleemaam. Sports? Nekaadiigi nevaru uzsaakt kaut vai elementaaru vingroshanu un kaa galveno tomeer uzskatu nespeeju koncentreeties, ko man liekas vingrojumi neatrisina.
Taatad – manas viizija: varbuut jaapalieto zaales dazhus meeneshus, lai pietiekami var piepacelties un tad taalaak rauties ar saviem speekiem. Shaadaa aspektaa arii luugums padaliities pieredzee un ieteikumos.
Ja veelaties ieteikt kaadu no SSRI grupas medikamentiem, tad pirms Seroxata meenesi vai divus lietoju vienu citu SSRI tipa medikamentu, bet nekaadaa jeegaa. Izskataas, ka tiem nav iipasha efekta uz mani. :| Bet nu pilniigi nenjemos spriest...
Tavi simptomi izklausas pec depresijas. Ieej www.depresija.lv un noteste sevi pec tur noraditas skalas. Iesaku tomer sakt nodarboties ar sportu, nu kaut vai doties stundu gara pastaiga KATRU DENU. Fiziskas aktivitates smadzenes izdala ipasu kimiju, kas uzlabo garastavokli un sniedz atslabumu, domaju, ka palidzes ari pie Taviem simptomiem. Vai tad arsti Tev neieteica fiziskas aktivitates ka papildterapijas lidzekli?
Par Tevis minetajiem tricikliskajiem antidepresantiem man ne jausmas, bet esmu lietojusi un joprojam lietoju Efexor un Fluanxol. Pec savas pieredzes varu teikt - sis zales strada ta: nonemot kadu noteiktu simptomu tas vieta rada kadu citu, ko tad nu laikam var uzskatit par so zalu blakusparadibam. Es, par piemeru, jau albu laicinu nedz speju ipasi priecaties par kaut ko nedz bedaties. Pie ta visa vel esmu pienemussies svara (no efexor) un piklniba pazaudejusi dzimumtieksmi. Tada ir realitate. Manuprat, Tev pasam jaizverte, vai vieglak dzivot ar Tevis nosauktajiem simptomiem, vai lietas labad kadu laiku sadzivot ar zalu blakusparadibam.
Re: tricikliskie antidepresanti - pieredze?
08.07.2005 12:08
Diemþçl ir dakteri, kas saraksta zâïu kaudzes un tad nekâdi nevar tikt skaidrîbâ, kas un kâ. No vienâm zâlçm daþâdiem cilvçkiem ir absolûti daþâdas reakcijas no "nekâdu blakuspârâdîbu" lîdz "tagad padzersim vçl vienas zâles, kas blakusparâdîbas likvidçs". Un panesas;((( No viena tâda daktera savâ laikâ aizmuku.
Nekad neesmu lietojusi zâles, kas lietu bûtîbâ padara vçl ïaunâku. Un devas arî ir bijuðas pat ïoti minimâlas, (sprieþot pçc anotâcijas) lai arî stâvoklis bija smags. Lîdz ar to arî lietojot zâles vienmçr ir bijusi absolûti skaidra galva.
Bet sports ir labâkais antidepresants ar apmçram 1/2 dienas iedarbîbu vismaz + vçl pârçjâ veselîba. Tikko tas iespçjams vai stâvoklis nav tik smags var un vajag ðâdâ veidâ paðam sev palîdzçt.
veerotaaja
Re: tricikliskie antidepresanti - pieredze?
08.07.2005 12:29
Savukaart man, lietojot efeksoru un noritrenu, nezuda nekaadas emocijas, tikai taas nebija tik paarspiileetas. Shiis zaales uz mani iedarbijaas loti labi, ja neskaita graujoshu svara pieaugumu (tatad man tomeer neder - tas no efeksora, klaat naaca vismaz 10 kg) un dzimimtieksmes zudumu gan arii. Bet jutos perfekti. Noritrenu lietoju uz nakti. Visu to apaljo tabletiiti.
Shaadaa situacaijaa es noteikti nokonsulteetos pie veel kaada aarsta. Jo iisti riktiiga man taada zaalju kaudze neshkjiet.
damage inc.
Re: tricikliskie antidepresanti - pieredze?
08.07.2005 13:18
To depresijas testu nopietni negribas njemt. Tur jau vairumaa atbilzhu var maukt max punktu skaitu un ja tic rezultaatiem, tad buutu jaasabruuk elsaas. Bet sejaa smiins. :)

Nu baac. Cilveekam pasham peec idejas nav jaabuut pietiekami speeciigam, lai izietu? Tikai vajag saakuma impulsu. No pirmaa zaalju maisiijuma taada nebija un nebuutu arii, ja turpinaatu, tad ierakstiitos vien statistikaa, kas gadiem rij taas zaales un suudzas, ka nevar atmest, ka ja samazina devu, tad momentaa gandriiz beigts vai ka pietaisiijis bikses un nav to pamaniijis (bij taada suudziiba ar vienaa Seroxata grupaa :D) Man gan bija arii baigi zheel tos 15 ls par 30 tableteem, taapeec varbuut vieglaak bija pasuutiit nafig. Varbuut impulss aiziet no tagadeejaa maisiijuma, bet negribas riskeet ar totaalu trulumu. Un blakusefekti... 100 punkti, ka buus. Ieprieksh jau bija. Varbuut sakariigaak saaku eest, bet agraak es tomeer sveeru par 20 kg mazaak (man gan bija paaraak mazs svars). Dzimumtieksme arii bij 0 lielumaa. Ja vien nebuutu taa sasodiitaa probleema koncentreeties, tad izveele buutu skaidra. Tagad nav ne jausmas. Nopirktas ir un staav plauktaa.

Juus te minat Efexor. Interesanti. Wikipedia uzraada, ka neieder ne pie viena no galvenajaam grupaam - SSRI vai tricikliskajiem. 8)

Abet par Noritrenu - man ierakstiits, ka jaarij divas taas apaljaas tabletes vakaraa ar dazhu stundu starpiibu... Tomeer - dubulta deva.

Kas tad skaitaas atziitaakie zaalju aarsti ieksh Latvijas?
Iesaku dr. Tarandu.
Dr. Biruta Kupca.
dr. maara jumeja - ok

Nez vai zâles ko dos

es arii shobriid lietoju Seroxat 20mg/d un Truxal 75mg/d, plus veel Xanax 1mg/d. Truxals bishki notrulina emocijas un negribas nekaadas fiziskas aktivitaates, vairaak velk uz diivaana, bet vinjsh man patiik, jo beidzot varu izguleeties. uz seroxatu paargaaju no cipralexa, jo tas neko neliidzeeja vispaar. kopumaa shobriid neesmu apmierinaats, vajadzees vainu lielinaat devu vai mainiit pret kautko citu laikam, jo trauksme nemazinaas. arii koncentreeshanaas un atminjas probleemas man ir.

es domaaju ka zaales ir vajadziigas noteikti, bet nevajag uz vinjaam likt paaraak lielas ceriibas, vismaz kas skar depresiju, trauksmi, paniku utt. ir zaales kas mazina simptomus un ljauj vieglaak dziivot. bet tas emociju kamols, kas ir pamataa shiim lietaam tomeer ir jaashkjetina valjaa kopaa ar psihoterapeitu. daargi gan tas sanaak, bet es parakstiijos pameegjinaat. paraleeli lietoshu zaales. redzees kaa buus.

damage inc (tas tipa kaa metallicas albuuma nosaukums ? :), ehh jauniiba) -

tu nestreso, zaalju piemekleeshana ir nepatiikams process. es kad gaaju nost no cipralexa arii 1 nedeelju raapos vai pa sienu uz augshu. peec tam viss normaali.
Re: tricikliskie antidepresanti - pieredze?
09.07.2005 18:52
Es arii lietoju Noritren 25mg 2reizes dienaa un Fluanxol 1mg dienaa, juutos labi un pamazaam samazinu Fluanxol devu. Blakusparaadiibu praktiski nav, tikai saakumaa bisskki miglojaas redze. Pirms tam lietoju Coaxil maximaalo devu + 1,5 mg Fluanxol rezultaati bija tikai aarsteessanas saakumaa, peec tam atkal panikas leekmes atkaartojaas. Bet kopss lietoju Noritren izteiktu panikas leekmju nav bijis. Lloti gribas cereet ka tikssu galaa un pienaaks diena kad zaales vairs nebuus jaalieto.
Es,savukaart, kaut kaa kuïos ar Cipralex(saakumaa klaat Betamax+Xanax)+ veselu gadu psihoterapija+ vingroshana!!Man aizdomas,ja neapmekleetu psihoterapeitu,iedziivotos zaalju kaudzees..
Vobsem man arvien vairaak kllust skaidrs.
Es atlkal uz SEROXAT seezzu. nekaadi netieu vallaa kaa mazinu va paetu saakas neizturai elektris laadinni galvas saapes un es atkal atsaaku. Man subjektiivi liekas ka man vinnu nevajag, bet dzeru pa tabletei dienaa citaadi gals klaat - LOMKA.
Pizdets vobsem domaju jaadod tiesaa tie zaallu razzotaaj, ekperimenteetaaju meerglli.
Praktiski es vairs neatceros sevi, kad esmu juties labi ar saidru galuv visu laiu dzivoju miglaa.
ZAJEBALLOOO.

ja aads aarsts lasa omentaarus, tad gaidu Juusu viedokli
Veel iebldiishu.
Savula letoju Klonozepaama ceturdallu. Reaalas zaales ja suudgi edzer ceturdalu un pat praats noskaidrojas un trauksme izgast. Pameeggniet un vsi modge akaribu radoshie meesli Jums liksies neefektiivi.
Iedodied to dakteru koordinaates
Arii klonazepaams tendeetai personai radiis atkariibu. Taa atkariibas profils ir augstaaks nekaa, piemeeram, alprazolamam.
Katram, kuram liekas, ka vinjsh kljuvis atkariigs no zaaleem ir tiesiibas un tas arii jaadara, lai zaalju lietoshana naakotnee kljuutu droshaaka, jo uzkraatos vairaak lietotaaju informaacijas, zinjot ar sava aarsta starpnieciibu vai bez taas razhotaajkompaanijai (Latvijas apstaakljos parasti taas ir zaalju firmu paarstaavnieciibas) par Juusupraat noveerotajaam blakusparaadiibaam-, ieskaitot atkariibas rashanos. Kompaanijas kraaj sho informaaciju apkopojot to zaalju droshiibas profilaa. Latvijaa pat aarsti maz zina par to, ka, kaa un kur un kam par to jaazinjo. Taapat kaa par alergjiskaam reakcijaam.
Z -Kubam -

Par klonazepamu tomer Tev iebildisu. man bija izrakstita ceturtdala klonazepama uz nakti (labakam miegam), lietoju vinu apmeram pusgadu - katru vakaru, un taja bridi, kad man vinu atcela, sakas reals murgs - aptuveni nedelu no vietas naktis vispar neguleju, man bija totals bezmiegs, nevareju aizmigt. Darbadienu aizvadiju ka tada menesserdziga. Pec nedelu ilgam ciesanam, akd vairs galigi nevareju izturet, iedzeru atkal karteko ceturtdalu klonazepama uz nakti, un ar miegu nekadu problemu! Tad atkal turpinaju cinu, un saca veida aptuveni 2-3 nedelu alika izkulos. Kops ta laika kategoriski esmu atteikusies parakstities uz vel vienu, kayu vismazako klonazepama devu.

Starp citu, es esmu ta pati, kas tagad nevar "nokapt" no Fluanxol.
Jumeja - loti laba daktere - 9440575
Daina - Paldies, kur vinna piennem?

Sabiine. Taa var buut. es kaadu laiku dzeeru man nekas no klonozepaama neradaas. Piellauj ka tas taa vareeja buut, bet tomeer pakaapeniski tu no vinaa izgaaji. Es no SEROXAT nevaru.:(
Miiljie-izklausaas kaa no narkomaanu atminjaam:)) Es varu smieties,jo pati piederu shim pulcinjam.Par atkariibu varu teikt-ka viss atkariigs no pasha. VAR atmest jebkuru zaali,tik vajag iekshas.Neviena trauksme vai bezmiegs nav neizturams.Pashi zinaat.bet,ja pie jebkuras stresa paziimes kjersim ripu,tad nekad valjaa netiksim.
Mana daktere dr.Taranda saka-neesaa liidz alprazolam(Xanax),bet..pirms iedzer,padomaa,varbuut vai shobriid iztikt.Varbuut nav tik slikti.Un tieshaam,parasti varu iztikt.bet,ja izeju no maajas,vienmeer njemu liidz zaales.
Vinja pienem Riigas rajona polikliinikaa uz Laacpleesa ielas pagalmaa, pretii Jaunajam Riigas teaatrim, 3.staavaa. Bet nevajag kautreeties, sazvaniities, pasaki, ka Diaana ieteica, sarunaa viziiti. Ja vinja uzreiz netraapa iiistaas zaales , vinja maina, vispaar ljoti forsha daamiite. Turklaat parasti jau vinja meedz traapiit.
Diana

A kas vinna ir peec specialitaates un cix maksaa viziite?
Vinja peec spesialitaates ir psihiatre, kas Tev arii ir vajadziiga, bet vinja ir kaa psihiatre-psihoterapeite, vizite maksaa Ls 10, bet, taa kaa es skaidri pasaku, ka maz pelnu, tad ar laiku man taa ir Ls 7. Turklaat, ja ir, zaales iedod, es ilgu laiku visdaargaakaas zaales pat nepirku. Viziite ilgst apm. stundu.
Loti veeriiga.
Runaajot par klonazep.,arii es lietoju 2.meen.garumaa (uz nakti,miegam-man miegs bija,bet"caurs",sajuuta,ka nebiju guleejusi),bet vienaa dienaa to atmetu,viss bija ok.Shad un tad to lietoju-tad ,kad pashsajuuta dienaa bijusi atkal sliktaaka,liidz ar to miegs murgainaags....
Gribeeju vaicaat - vai kaadam no jums nav taadas sajuutas,kuras var nomainiities dienas laikaa vairaakas reizes:uznaak taada kaa apaatija,gruuta koncentreeshanaas,koordinaacijas-neliels truukums,bet paiet 0,5 h vai 1 h un viss ir normaali...?Agraak ciinijos ar panikas leekmeem-tipiskaam:nelaba duusha,triiceklis,bailes,nerealitaates izjuutas un utt.
Varbuut tagad mans organisms reagee savaadaak uz stresu?Vai kaadam ir bijis liidziigi?!!
Man laikam taa nav. Reizeem nelabums uznaakun paariet, garastaavoklis strauji var mainiiies tikai tad, ja tam ir obj. iemesls. bet es Sabiines teemaa mineeju par to kungja spazmu leekmi - taa arii paargaaja un , dod Dievs, ka vismaz uz gadu.
to xxxx - vienmçr òemu lîdzi ... zâles - vai tâ arî nav atkarîba gadîjumâ: òemu lîdzi zâles , jo nevarçðu iespçjams bez tâm iztikt . Atkarîba , vai arî - nç ?
autoram
Taas zaales bija murgs manam beernam/14-16g./ un visai gjimenei...tik daudz blaknes,,,beerns suudzeejaas par nelabu duushu un tukshu galvu...+svara pieaugums... MARASMS..!!!
FUI taam zaaleem!!!
dakterim
Ir jau ir,laikam psiholoìiskâ atkarîba.Bet,ja skatâs pozitîvi,tad labâk tâda,nekâ fiziskâ.:))
Turklât zâles nedzeru,tik
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 24?
Ziņa: