Kontracepcijas tabletes

Aizsāka Ineta 

Kontracepcijas tabletes
07.02.2015 17:39
Man ir nepieciešams, ka no 3.jūlija un turpmākās dažas dienas man nav mēnešreizes. Kad man sākt lietot hormonālās pretapaugļošanās tabletes? Ja sāku jūnijā, tad vienalga sanāk, ka attiecīgajos datumos ir mēnešreizes. Ja sāku jūlijā, tad arī, protams bezjēdzīgi,jo tabletes jau neaptur asiņošanu.


Priecāšos par atbildēm!
Re: Kontracepcijas tabletes
07.02.2015 18:18
Atceries, ka uzsaakot lietot kontracepcijas tabletes ir iespeejama smeereesanaas visu pirmo meenesi. Ja iepakojumaa ir 21 tablete, tad vajadzeetu saakt maijaa meenesreizu 1. Dienaa, peec 21. tabletes iedzersanas nedeelu ir beztablesu periods, kuru laikaa iestaajas meenesreizes. Tad 8. dienaa peec peedeejaas tabletes iedzersanas jaasaak jauns iepakojums, ja neveelies meenesreizes juulija saakumaa, tad peec 21. tabletes iedzersanas, uzreiz uzsaac jaunu iepakojumu (netaisi beztablesu periodu). Bet nevar drosi apgalvot, ka nesaaksies neliela smeereesanaas.
Bet katraa zinaa izrunaa ar ginekologu, jo kontracepcijas tabletes ir daudz un dazaadas. Kaa arii padomaa vai hormonaalaas sisteemas cakareesana ir tavu juulija plaanu veerta.
Tur jau tā lieta, ka es ļoti nevēlos lietot tabletes, bet pasākums ir neatceļams un mēnešreizes tajās dienās tik tiešām ir nevēlamas. Laiks vēl ir, jāpadomā. Cik aptuveni ilgi mans organisms būtu "hormonu varā" pēc divu iepakojumu izlietošanas?
Re: Kontracepcijas tabletes
07.02.2015 20:19
Var buut neregulaaras meenesreizes peec tam kaadu laiku.
Tas štrunts. Galvenais, cik ilgi manī tupētu hormoni?!
Re: Kontracepcijas tabletes
11.02.2015 13:54
hormonālie preparāti noārdās ļoti ātri - diena, divas, pēc tam vajadzīgs laiks, lai izregulētā endokrīnā sistēma atkal pielāgojas jaunajiem apstākļiem , kāds mēnesis līdz diviem.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.02.2015 16:14 by nex.
Re: Kontracepcijas tabletes
11.02.2015 15:52
Godīguma labad jāpiebilst, ka šī "izregulētā endokrīnā sistēma" dažkārt tā arī vairs nekad atpakaļ neieregulējas. Un to jau nevar iepriekš zināt cik kurai viņa ir trausla.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Kontracepcijas tabletes
11.02.2015 16:55
Diezgan spilgts endokrīnās sistēmas nokaušanas piemērs ir anoreksija.

Pat ja visas medicīnas jomas kopā un arī psihologi/psihoterapeiti to sievieti patur/atgriež pie dzīvības, tad uz grūtniecību gan parasti vairs var necerēt.

Par OK ir sākuši rakstīt psihoterapeiti, arī mūsu pašu Viesturs Rudzītis, gan mazliet citā griezumā, jo OK nokauj sievietē to, kas iz dabas tai ir dots, proti, visas tās smalkās lietiņas par sevi, ko tikai spēj izjust sieviete, ja ir kontaktā ar procesiem, kas notiek viņas ķermenī. Arī intuīciju un mirkli, kad bērns ļoti grib nākt un kad tam ir īstais laiks. Tāpat iznāk, ka ģimeni neregulē pāris, visu savstarpēji saskaņojot, ar lielāko atbildību vīram, bet sieviete viena pati, ko viņa patiesībā nemaz nav spējīga darīt un var savārīt tikai ziepes, kas visu laiku pasaulē notiek un neved ne uz ko labu, jo kavē cilvēces attīstību un progresu plašākā nozīmē. Kaut vai ideja, ka sieviete viena var izaudzināt puiku, kas ir totāls blefs. Pēc tam tam vīrietim būs ļoti jācenšas, lai atrastu ceļu pie sevis.

OK ļoti nelabvēlīgi ietekmē psihi, un nemaz ne uz tik īsu brīdi, bet tā ir gara un smalka stāstīšana, nebūs tam laika.

Turklāt feministes mani par to nokaus, jo zinātniski pierādīt to pagaidām nevar (un nez vai varēs), bet viņām vienmēr vajag atsauces, lai izvairītos no atbildības par sevis sastrādāto.

Tie pagaidām ir vērojumi par to visu (tai skaitā arī OK), ko mums te ir sadarījusi visāda "sieviešu vienlīdzība" un citas muļķības.
Anoreksija?? Nezinu nevienu sievieti, kura lietojot tabletes ir novājējusi - tieši otrādi! Vai arī tas ir domāts tā, ka svars pazūd, kad pārtraukta lietošana?
Re: Kontracepcijas tabletes
16.02.2015 09:22
Runcene, laikam, runāja, vispārīgi par endokrīnās sistēmas disbalnasu, ne konkrēti par kontracepcijas teblešu izraisīto., kaut arī kontracepciju tablešu izraisītais disbalanss var novest, kā pie aptaukošanās, tā pie anoreksijas, kas, kā, un kurā brīdī nojuks un uz kuru pusi svaru kauss sasvērsies, tas atkarīgs no ļoti daudziem kompleksiem apstākļiem un praktiski nav paredzams.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.02.2015 09:23 by nex.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 17?
Ziņa: