Saīsināt pārāk garu ciklu?

Aizsāka Tea 

Tea
Saīsināt pārāk garu ciklu?
26.04.2015 20:22
Labdien, kopš janvāra radās problēma - no jau tā garā cikla 32 dienas, tas ir kļuvis par 45 dienu ciklu. Man ir gandrīz 29 gadi, vēlamies tikt pie bērna, bet iepriekšējās 2 reizes bijuši SA. Pierakstījāmies uz izpēti klīnikā. Kopumā esmu vesela, ģinekoloģisku problēmu nav. Bet mani tagad nomāc tas, ka cikls kļuvis tik garš - kāpēc? Kā var saīsināt cikla pirmo fāzi līdz ovulācijai, jo nu sanāk gaidīt mēnesi līdz ovulācijai un tad +14 dienas otrai fāzei.
Šis fakts visam klāt tīri praktiski rada tātad mazākas iespējas tikt pie bērna ar tik garu ciklu, jo sanāk, ka varu palikt stāvoklī reizi pusotrā mēnesī...

Vai un kā ir iespējams saīsināt tik garu ciklu?
Re: Saīsināt pārāk garu ciklu?
27.04.2015 09:19
Ir, - ar hormonāliem preparātiem.
Jā, to es jau paredzēju, bet te rodas jautājums - šādu hormonālo līdzekļu lietošana var būt savienojama ar bērna plānošanu jeb tas viss novirzās uz nezin cik ilgu laiku, jo "3 mēn. lietot, tad vēl 3 mēn. dot organismam atgūties no hormonālajiem" utt. utjp.? Vai ir kādi hormonālie līdzekļi, kuri labo cikla ilgumu, kurus jālieto paralēli 1. vai 2. fāzē (vai abās divās) nepārtraucot censties tikt pie grūtniecības?
Re: Saīsināt pārāk garu ciklu?
27.04.2015 14:04
Vispirms vajadzētu paanalizēt, kas vārētu būt par iemeslu tik garam ciklam. Slimības, mazs svars, svara samazināšana? Un kā var teikt, ka ginekoloģiski problēmu nav, ja cikls ir 45 dienas? Vai arī mēs par kādu citu ciklu runājam...?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Kā es varu zināt, kas var būt par iemeslu? To es noteikti apspriedīšu ar savu ārstu, es te tagad teoretizēju pirms apmeklējuma, lai pareizi saprastu, vai man vajadzīgs tas cikla samazinājums, vai nē.
Pārbaudos regulāri un pirms mēneša biju pie ginekologa, viss kārtībā - olnīcas veselas, hormoni un analīzes labas! Svara un auguma proporcija normāla. Pierakstījos ar vīru uz ģenētiskiem izmeklējumiem (tas par SA), bet mans jautājums ir konkrēti par šāda cikla garuma mijiedarbību ar grūtniecības plānošanu! Manās interesēs to ir saīsināt, lai ovulācija notiktu biežāk - kā tam jābūt - reizi mēnesī, nevis reizi pusotrā! Bet par kādu cenu to saīsina - ja saīsina ar hormonālajiem un saka, ka šajā laikā kamēr lieto, jāizsargājas + vēl pēc tam jāievēro izsargāšanās kādu laiku, tad man to nevajag! Man ir 29 gadi, nevis 19. Tas tā....
Interesējos teorētiski, lai zinu, kā un ko man jautāt pie ginekologa, lai izparastu, kas manā situācijā ir izdevīgāk.
Kā jau minēju, tas ir kopš janvāra 45 dienu garš cikls, pirms tam bijis 32 dienas.
Re: Saīsināt pārāk garu ciklu?
27.04.2015 19:19
garš cikls parasti ir jaunām meitenēm, ar vecumu tas parasti saīsinās, un tas, ka tas pagarinājās nav prognostiski labs simptoms, garš cikls, virs 35 dienām var norādīt uz anovulācijas sindromu, vajadzētu diezgan nopietnu ginekoloģiski - endokrinoloģisku izmeklēšanu (nezin kādas tur hormonālās analīzes taisīja parasts ginekologs, nepieciešams būtu speciālists ginekoloģiskajā endokrinoloģijā) un noskaidrot garā cikla iemeslu, tas varētu būt visai komplekss. jautājums.
Kā arī , derētu pārbaudīt vairogdziedzera funkciju, ģenētiskie testi tas arī labi, bet arī vīra spermogramma būtu jāzin.



Edited 3 time(s). Last edit at 27.04.2015 19:33 by nex.
Paldies nex, vajadzēs rakt dziļāk.
mana
Re: Saīsināt pārāk garu ciklu?
08.05.2015 16:45
Fitopreparāti, konkrēti, Agnus castus (sastāvdaļa, ne preparāta nosaukums). Jālieto vismaz 3 mēnešus un tad –kad atkal cikls garš paliek.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 14?
Ziņa: