Ko tas nozīmē?

Aizsāka Vāverēns 

Vāverēns
Ko tas nozīmē?
25.09.2020 18:46
Dzemde ir vērsta anteversio, tās CC izmērs kopā ar dzemdes kakliņa daļu ~ 7,3 cm, AP izmērs ~ 3,5 cm un LL izmērs ~ 4,5 cm.
Dzemde ir ar gludām ārējām kontūrām, ar viegli nehomogēnu miometriju. Miometrija savienojuma zona līnijveida, līdz ~ 0,7 cm.
Dzemdes corpus un fundus daļā vairāki pilnībā subserozi lokalizēti leiomiomas mezgli, lielākais no tiem ~ 6,0 cm. Mezgli labi norobežoti, ar gludām vai lobulārām kontūrām, visi mezgli T2 uzsvērtos attēlos un T1 uzsvērtos attēlos ir ar izteikti zemu signāla intensitāti. DW uzsvērtos attēlos pie B vērtības 1000 visi mezgli ir ar izteikti zemu signāla intensitāti.
Endometrijs līdz ~ 0,6 cm.
Dzemdes kakliņa daļā patoloģiskas signāla intensitātes izmaiņas ar MR metodi nekonstatē.
Abas olnīcas novietotas tuvāk dzemdei, tās neliela apjoma T2, pārsvarā, izteikti hipointensām izmaiņām. Abu olnīcu lokalizācijā atsevišķi sīki, serozam šķidrumam atbilstoši, unilokulāri, cistiski ieslēgumi, lb olnīcas lokalizācijā lielākais līdz 1,3 cm, kreisās olnīcas lokalizācijā lielākais līdz 1,0 cm. Cistiskie ieslēgumi bez redzamiem piesienas mezgliem, bez pārliecinoši redzama izteikta lokāla DW ierobežojuma pie B vērtības 1000. Pēc i/v kontrastvielas bolus injekcijas patoloģisku k/v krāšanos neredz.
Taisnajā zarnā ar MR metodi norādījumus par lokālām tilpuma izmaiņām neiegūst.
Colon sigmoideum divertīkuļi. Norādījumi par dolihosigmu.
Brīvu šķidrumu mazajā iegurnī neredz.
Urīnpūslis gluds, plānām sieniņām, ar homogēnu saturu, bez MR redzamām lokālām tilpuma izmaiņām.
Patoloģiska lieluma limfmezglus abpusēji parailiakāli, kā arī abpusēji ingvinālos rajonos neredz.
Os ileum kreisajā pusē kaula struktūrā DW uzsvērtos attēlos augstas signāla intensitātes perēklis, T1 zema signāla intensitātes perēklis, T2 ar zemu signāla intensitāti, pēc k/v ievadīšanas ļoti vāja k/v krāšanās šajā perēklī. Citur kaulos pārliecinošus norādījumus par patoloģiskām perēkļainām izmaiņām neiegūst. Kopumā radioloģiskā atradne ir bez nozīmīgas mainības dinamikā, salīdzinot ar iepriekš veikto MR izmeklējumu no 2016.gada, radioloģiskā atradne vērtējama kā labdabīga.
Vēdera priekšējās sienas neliela nabas trūce.

SECINĀJUMS
Pēc MR multipli dzemdes leiomiomas mezgli, pārsvarā, pilnībā subserozi lokalizēti, ar lielāko varbūtību, atbilst labdabīga rakstura leiomiomas mezgliem.
Abu olnīcu lokalizācijā sīki, unilokulāri, serozam šķidruma atbilstoši cistiski ieslēgumi, pēc MR – O-RADS 1. Pārliecinošus norādījumus par malignitāti ar MR metodi neiegūst.
Dolihosigma. Colon sigmoideum divertīkuļi.
Neskaidrs perēklis os ileum kreisajā pusē.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 8?
Ziņa: