atstasana_psihoneirologiska_slimnica

Aizsāka Lukreecija 

Lukreecija
atstasana_psihoneirologiska_slimnica
05.12.2005 13:25
Vai kâdam ir pieredze ar pensijas vecuma psihiskâ slimnieka atstâðanu psihoneiroloìiskajâ slimnîcâ un neòemðanu uz mâjâm? Lai viòu sociâlie darbinieki ir spiesti iekârtot âtrâk pansionâtâ. Es gaidu rindâ savai mâtei uz parasto pansionâtu, rinda rit lçni. Ârsti izskaidroja ka ja noteiktu ka vajadzîgs speciâlais, rinda vispâr nevirzîtos ja cilvçciòam ir vispâr kur palikt unviòa ir deklarçjusi savu dzîvesvietu manâ dzîvoklî. Baidos ka kamçr pienâks rinda uz parasto, viòa jau bûs tiktâl sajukusi ka tur vairs neòems, jo prognoze ir pilnîgs vâjprâts, kas var pienâkt vçlâk vai âtrâk. Oficiâlâs diagnozes - iegûta epilepsija ar mazâm lçkmçm un discirkulatora encefalopâtija. Varçtu bût arî ðizofrçnija jau visu dzîvi, bet tagad es galîgi neesu ieinteresçta pierâdît ka viòai tâ ir. Vienvârdsakot visu psihisko slimîbu pastiprinâðanâs vecumâ kad ìimenei vienîgais veids kâ sakârtot savu dzîvi ir dabût viòu prom no mâjâm, lai likvidçtu apzagðanas (cenðas iegût atslçgas, jau saslçdza lîgumus ar izplatîtajiem, nemâk aizslçgt un aizvçrt durvis), applûðanas, gâzes eksplodijas un viòas paðnâvîbas draudus, ieviest tîrîbu un kartîbu mâjâs. Man ideju par atstâðanu slimnîcâ ieteica mana psiholoìe.
Situâcija, iespçjams, traìiska, bet nu par psiholoìi esmu ðokâ.
Lukreecija
Re: atstasana_psihoneirologiska_slimnica
05.12.2005 13:44
Un ko varçtu ieteikt Tu?
Tad jau labak pamedini kadam kas par to rindu atbildigs samaksat. Un cik zinu, tie kuriem ir pilnigi chau, jau tapat dzivo tajaa slimnicaa menesiem, kaa izrakstas, taa pec nedelas tapat atpakal. Bet vispar tev ir neapskauzana situacija
Lukreecija
Re: atstasana_psihoneirologiska_slimnica
05.12.2005 15:05
Musdienas ir maksas vietas - ievieto kaut tulit, bet tas prasitu no manis kadus 100 latus menesi papildus vinjas pensijai, kamer pienaktu rinda. A man vel vinjas meita kam 50 lati pensija jo Dauna slimiba jauztur kamer pienak rinda uz dzivokli invalidiem (shama uz pansionatu negrib, toties reizeem grib preceties) kur shos socialais darbinieks uzrauga. Ja tie kam chau negrib pashi iet slimnica, nemegjina kaadu novaakt vai izdarit pashnavibu, bet tikai draud slimnica ar varu neliek. Mana ideja bija ljaut vinjai aizmukt lai aatrie savaac (ir jau savaakushi, bet vinja pasaka ka neies slimnica un palaiz vala) vai izsaukt kad histerijas lekme. Tas rodas kad kautko neljauj darit, tad macas visiem (ari berniem) virsu un draud ar pasnavibu.
Man Tçvs pçc insulta bij galîgi èau, bet es nestâdos priekðâ, kas SAVU TÇVU izdzîtu uz ielas, lai âtrie savâc vai apzinâti kacinâtu histçrijas izsaukðanai,lai var nogrûst. Cik gan tâlu materiâla nestabilitâte var novest cilvçkus ;-(

Nav pârliecîbas par to maksu, bet kad draudzenei vectçvs sagribçja uz pansionâtu, tik un tâ bij jâpiemaksâ, kaut rinda jau bij pienâkusi, jo ar pensiju nepietika.
Lukreecija
Re: atstasana_psihoneirologiska_slimnica
05.12.2005 15:25
Maneejaa uz ielas nav jaadzen, bet maajaas jaaspundee, jo pati grib doties paklejot... Un histerija uznak kad nedod atslegas lai aizietu kad neviena nav majas. Mani tik talu nav novedusi materiala nestabilitate, bet 2 psihiski slimi sieviskji mana dzivokli, kas nespej dzivot atseviskji un patstavigi, kam jaatnjem vinju naudas mazuminjsh jo negribu visu maksat par vinjam (est ta gribas). Mana mamma ir chau visu dzivi - iztelojieties ka ir ka nevis es dabonu lielu punci, bet mamma no svesa opisa kas izradas siziks, vinjai piedzimst Daunis un liela milestiba iestajas, a man ta jaaug kautkur. Taa ka mammas un meitas milestiba mums nekad nav bijusi, jo manas intereses nesaskaneja ar vinjas lielo milestibu kam tika upuretas ari materialas vertibas sedzot jaunas gjimenes izdevumus kamer opis lika naudu bancinja un pabalstija citas savas meitas gjimeni. Negribu investet abas trakajas, bet savos bernos kas ar no vinjam cies. Esu ar mieru piemaksat, bet ne maksat par komercvietam abam.
Re: atstasana_psihoneirologiska_slimnica
12.12.2005 12:14
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:27 by Runcene.
Es nezinu...varbût ir iespçjams ârstçt???
Es protams neizprotu varbût situâciju.
Manai vecaimammai pçdçjos dzîves mçneðos uznâca,ka viòai likâs ,ka viòa ir apzagta...un cçlâs naktiis pârskaitîja naudiòu..Bet man viòas ilgi vçl pietruuka,kad nebija starp mums.
Katram varbût mums aizies ciet,citam nodilst kauli,citam atrofçjas smadzenes....Bet lai es savu mâti,kura atdevusi man visu savu lielâko daïas dzîves,nav atdevusi bçrnu namâ ,bet audzinâjusi,barojusi,sçdçjusi klât,kad slimoju......neârstçtu,bet nogrûstu pansionâtâ....Man ir ðoks.
Ja ir nepiecieðama palîdzîba,tâ ir cita lieta.

þçl,ka nevari pajautât savai mâtei-tad,kad viòai gâja grûti-kâdçï tevi nenogrûda tevi bçrnu namâ...tad viòai tâdâs rindâs nevajadzçtu stâvçt,jo nebûtu apgâdnieku....
Pagâjuðajâ nedçïâ skatîjos Ainas ðovu par bçrniem,kuri atsakâs no saviem vecâkiem...Man raudât lîdzi gribçjâs tiem veciem cilvçkiem.
>es gaidu rindâ savai mâtei uz parasto pansionâtu....Mani pâròem ðausmas...kur rodas tâdi cilvçki??????
No malas
Re: atstasana_psihoneirologiska_slimnica
12.12.2005 12:46
Pamçìini ievietot lauku rajonu pansionâtos. Tur ir mazâka rinda un jârunâ uzreiz ar paðiem direktoriem... Ja cilvçks uzvedas nepieskaitâmi, daþreiz "nelaboð radus" nosodît ir vieglâk, nekâ uzòemties rûpes... Tur tâdus cilvçciòus pieskata daudz maz. Lai veicas!
Re: atstasana_psihoneirologiska_slimnica
12.12.2005 15:54
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:28 by Runcene.
Manuprât ir 2 varianti mûsu valstî- maksât, lai tur kâdâ pansionâtâ, vai ïaut lai cilvçks pats dzîvo ar visu savu slimîbu. Valsts nekâdi nerûpçjas par ðiem cilvçkiem, ðizofrçnijas slimnieku radiniekiem arî nav ieejama nekâda informâcija, kâ rîkoties, kâ sadzîvot ar ðiem cilvçkiem. Turklât ja slimîba smaga- cilvçkam taèu vajadzîga nepârtraukta uzraudzîba- vidçjs Latvijâs iedzîvotâjs to nevar ne atïauties, ne pats paveikt.

Slimam cilvçkam ir nepiecieðama specifiska aprûpe, jo ko parasts cilvçks, teiksim grâmatvede kâdâ mazpilsçtas firmâ, var atïauties- neko, ne kopçju, ne pati nestrâdât. Galu galâ- cilvçku ar audzçju liek slimnîcâ-kur speicâlisti aprûpç, nevis tur mâjâs. Tâpat ar garîgajâm slimîgâm- ðos cilvçkus, seviðíi gados vecus, kam papildus ir visâdas íermeòa kaites, jâaprûpç apmâcîtam personâlam. Ðiem cilvçkiem taèu regulâri jâlieto zâles, bet tabletes viòi nemaz tâ negrib dzert- jâtaisa injekcijas.

Tâpçc neuzskatu par sliktiem tos cilvçkus, kas savus slimos radiniekus nodod speciâlistu aprûpç nevis moka to slimnieku un mokâs paði.
Tas viss bûtu OK, ja tais speciâlajâs iestâdçs tos cilvçkus no tiesas aprûpçtu, nevis nopotçtu lîdz dârzeòa stâvoklim. Atkal atduramies pret naudu- valstiskâ un sava paða maciòa lîmenî.
Re: atstasana_psihoneirologiska_slimnica
12.12.2005 22:17
...

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:28 by Runcene.
Lukreecija:

Izsaku lîdzjûtîbu!
Ja ir tâ kâ raksti, tad pareizi bûs tâ, kâ pati atrodi par iespçjamu ðo situâciju atrisinât! Rîkojies un nepârmet sev!
p.s. pilnîgi droði var teikt, ka mçs neviens nespçtu ar ko tâdu sadzîvot!!
Turies un saudzç sevi!!!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 2?
Ziņa: