psihoterapeits

Aizsāka Minkaane 

Alstere_m
Re: psihoterapeits
11.12.2005 11:34
to Barba
Ps. t. nav probleemu izrunaashanai&sirds izkratiishanai.
Ja ir tieshaam nopietnas probleemas, kuraam nepaliidz nekas, tad ir veerts uzsaakt terapiju. Un tas nenotiek aatri.
Barba
Re: psihoterapeits
11.12.2005 11:37
to Alstere_m. Sirdi es varu izkratiit arii savai draudzenei. Bet buutiibaa Tu neatbildeeji ne uz vienu manu jautaajumu konkreeti. To, ka psihoterapeiti vispaar ir domaati, lai tos apmekleetu, to, paldies, es jau sen zinu.
Re: psihoterapeits
11.12.2005 13:14
Man tu arii, Alstere par taam kaajaam neatbildeeji. Es vienmeer esmu briiniijusies, ka cilveeki apgalvo visaadas lietas teoreetiskaa liimenii, bet kaa pajautaa konkreeti, taa viss- nav ko atbildeet.
Re: psihoterapeits
11.12.2005 13:26
Barba,

taa tieshaam notiek, ka stunda paiet, un muusu laiks ir beidzies, bet domas Tev ir panesushaas, tachu no taa nav jaabaidaas. Ljauj, lai domas turpinaas, vari pieziimeet kaadaa blocinjaa, tad ar to naakamajaa sesijaa arii vari turpinaat. Viesturs Rudziitis kaut kur izteicaas, ka svariigaakais ir tas, kas notiek pa nedeelju starp sesijaam, nevis tik daudz tas, kas notiek terapeita kabinetaa. Shkjiet, ka tas bija apollo videochataa. Chatu arhiivaa to var pamekleet.

Mana pieredze raada, ka T. atceras diezgan daudz. Psihoterapija nav vienkaarsha viziite pie aarsta gripas laikaa. Ja iet regulaari, tad drusku iemanaas arii pats to laiku menedzjeet un piecas minuutes pirms sesijas beigaam vairs jaunu probleemu cilaat nudien nav gudri. Atstaaj to uz naakamo reizi. T. vajadziigs laiks, lai tevi iepaziitu, saprastu, kaa tu funkcione, jo ilgaaks terapijas periods buus aiz muguras, jo viss ritees raitaak. Saakumaa ir tieshaam taada sajuuta, ka notiek miidiishanaas uz vietas, bet tas arii atkariigs no psihoterapijas virziena, kaadu T. paarstaav.

T. tev nedos gatavas atbildes, te nu es esmu, fiksi salaapi mani. Taa varbuut notiek kriizes centros, bet rezultaats buus iislaiciigs, tikai par konkreeto jautaajumu.

Ja tev jaagaida paaris nedeeljas, neljaujies izmisumam, piefiksee sev kaut kur sho lietu. Aiziesi un saaksi par to runaat, izjuutas atkal uzpeldees. Ja probleema aizsliid kopaa ar ikdienas rutiinu, tas veel nenoziime, ka taa ir atrisinaata.

Psihoterapija nav sirds izkratiishana draudzenei. Nudien ne. Draudzene parasti censhas atbildeet uz visiem taviem jautaajumiem un visu izskaidrot, kas pat nav labi. Tie tad ir vinjas leemumi tavaa galvaa nevis tavi pashas leemumi. Tiem ir iiss muuzhs.

Re: psihoterapeits
11.12.2005 13:33
cottagemouse :-)))
Re: psihoterapeits
11.12.2005 13:52
Mellene,

par tiem pareizajiem un nepareizajiem jautaajumiem, ko T. uzdod. Nu redz, ja es staastu kaadu bezgala nejauku savas dziives notikumu, mana dabiskaa veelme ir paarskriet paari pashaam saapiigaakajaam vietaam taa aatri un veikli, to visbiezhaak es pat nejuutu, neapzinos un nepamanu, bet tieshi tas, ko es izlaizhu savaa staastaa ir tas buutiskaakais, kas sagaadaa man saapes shodien un veel joprojaam vajaa.

Tad T. saak vienkaarshi siikaak iztaujaat, un esmu spiesta izstaastiit visu. Tas ir arii tas, kas rada saapes. Es ar savu pieaugushaa cilveeka praatu tieku ielikta beerniibas situaacijaa, kas varbuut bija pazemojosha. Beerna psihe taadas lietas blokjee. Beerns to nebuutu vareejis iztureet, ja buutu ljaavies visaam izjuutaam, kaadas tobriid rodas. Piemeeram, vinsh neiedriiksteetos dusmoties uz rupju teevu, jo tad vareetu dabuut ar kjebli pa galvu. Beerns iemaacaas to noliegt, pieaugushais turpina shajaa noliegumaa dziivot.

T. man veelreiz paliidz nokljuut shajaa beerniibas epizodee ar pieaugushaa praatu, kad es driikstu dusmoties, man no taa nav jaabaidaas. Bet tad es arii taa iisteni ieraugu, kas ar mani patiesiibaa ir dariits. Tad ir saapes, kas jaaizsaap, bet tas nenogalina, ja jau es izdziivoju toreiz beerniibaa.

Kaapeec man taas dusmas taa iisteni buutu jaaizjuut? Apspiestas dusmas lauzhas aaraa kaa depresija.

Citaam apspiestaam emocijaam vai juutaam ir savas kroplaas dviinju maasas. Ljoti daudz vareetu pateikt par baileem.

Cilveekam piemetas depresija, vinsh saak lietot antidepresantus, un padomju laikos, kad psihoterapijas veel nebija, tas cilveeks ar tiem saradojaas uz visu muuzhu un pa slimniicu vien dziivojaas. Neviens sakni nemekleeja, un taa shis cilveeks pamazaam kljuva par daarzeni.

Tas ir tikai viens aspekts, bet man tas straadaa. Ja arii depresija mani reizeem sveicina, es zinu, no kurienes sakne. Pamekleeju sevii, kas atkal mani mudinaajis apslaapeet juutas.

Taa jau ir kljuvusi par anekdoti, ka T. regulaari jautaa: Kaa juus juutaties, kaa juus toreiz jutaaties etc., bet shis kontakts ar savaam juutaam ir buutisks, lai atveseljotos no psihologjiskaam probleemaam.

Cilveeks, kas ir atvienojies no savaam juutaam ciesh iisteniibaa daudz vairaak nekaa tad, kad vinsh ljaujas vilnim, ljaujas juutaam, kad piedziivo kaut ko ljoti nepatiikamu. Nav normaali, ja cilveeks tiek piekaasts, bet vinsh tikai saka, ka viss ir forshi, gan jau buus labi. Saapes ir jaaizsaap, lai taas neliistu aaraa tad, kad vismazaak to gaidaam.

alko
Re: psihoterapeits
11.12.2005 14:09
Barba, varbût tev bijusi arî negatîva pieredze ar uzticçðanos, un tie cilvçki kuriem esi uzticçjusies, tevi pievîluði. Bet katram vajadzçtu kâdu kam v a r uzticçties. Tu to gaidi laikam no terapeita bet vienlaicîgi baidies. Tad arî labâk ir pateikt terapeitam par savâm bailçm.
Ja to nepasaka, tad sanâk to ârstu provocçt visâdi, lai beigâs varçtu konstatçt - nu tâ. Un ðitais arî mani pievîla. Tâpat kâ visi pârçjie maitas.
Re: psihoterapeits
11.12.2005 14:36
Paldies, runcene, ka tik atklaati raksti. Es varu iedomaaties, kaa tas ir, bet taadaa veidaa juutu izpaushana laikam man nav sagaadaajusi probleemas. Man vairaak aizkjeeraas tas, ko Ku! teica:

"jo vairaak aareejais slaanis piebaazts ar visaadiem viedokljiem, aktivitaateem un aizsargreakcijaam un jo vairaak vinjsh atshkjiras no ieksheejaa slaanja jo gruutaak mums ir griezties pie ieksheejaa slaanja"- man shkjiet, ka tas ir taads konflikts starp ieksheejo un aareejo slaani, kas bojaa dziivi. Kaut kur es lasiiju veel traapiigaak sho staavoklja raksturojumu- kad iekshaa kakji skraapeejaas, bet tu nevari (preciizaak- tai briidii nebuutu labi) to izpaust uz aaru. Tachu apzinaaties jau es to varu, bet variantu nav. Ir idejas, kaa to noveerst?
x
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:05
Un kas tas taads buutu, ko Viesturs Rudziitis apziimee ar maatishkjumu>>??? Vispaar,es domaaju,ka vinjsh ir paaraak ambiciozs/tendenciozs...
Kaut kur lasiiju par crazy psihiatru, kas terorizeeja savu gjimeni... vinja meitinja dziivoja vienaas bailees... bet shim bija ''pie kaajas''...
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:10
Zinu cilveekus( no interneta), kas ir sajuusmaa par Viesturu Rudziiti. Viens no tiem esot bijushais alkoholikjis, paareejie man shkjita ar pazeminaataam speejaam just. Vareetu buut, ka katram ir sava auditorija.
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:17
Kaut kur lasiiju par crazy

-psihiatru
-santehniíi
-menedþeri
-programmçtâju
-sçtnieku
-pârdevçju
-bibliotekâri
-ministru
bezdarbnieku
(vajadzîgo pasvîtrot)

, kas terorizeeja savu gjimeni... vinja meitinja dziivoja vienaas bailees... bet shim bija ''pie kaajas''...
x
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:22
puce
nomierinies!
Ar to es nedomaaju _seetnieku_, bet PSIHIATRU!!!
Kaa man taads vareetu buut autoritaate,man shkjiet,ka vinji arii ir ar savaam psihiskaam vainaam, taapat kaa zobudr. ar smakojoshu muti.
Ceru,ka saprati :P
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:23
psihiatrs arî ir tikai cilvçks, tâpat, kâ tu, x.
x
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:25
sievietes=maatishkjas
viirieshi=infantiili
v.rudziisha dzimumu klasifikaacija.
x
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:43
PUCE>psihiatrs arî ir tikai cilvçks, tâpat, kâ tu, x.

Ko tu vislaik centies pieraadiit? Nav kur izlaadeeties?
Es neesmu psihiatrs, bet ja buutu, tad noteikti buutu ar lielo burtu. Nav man cienjas pret teroristiem, it iipashi, med.paarstaavjiem.
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:52
:))

es pilnîgi neko necenðos pierâdît, atslâbsti...

vari jau tagad rakstît sevi ar lielo burtu, es neiebilstu :)
lapa
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:55
RE:Kontakts ar dabu var ne tikai bûtiski uzlabot fizisko veselîbu, bet atdot cilvçkam arî garîgo lîdzsvaru.

Pie tâda secinâjuma nonâkuði angïu zinâtnieki, kuru eksperimenta rezultâti publicçti specializçtajâ izdevumâ British Medical Journal. Viòi nosaukuði ðâdu ârstçðanas veidu par ekoterapiju.

Pçtîjums cita starpâ apliecinâjis, ka tâdi mazie dzîvnieki kâ vâveres un jenoti palîdz bçrniem atbrîvoties no emocionâlâm un uzvedîbas problçmâm.

Daudzi eksperimentâlâ projekta dalîbnieki apgalvo, ka, atrodoties dabâ, viòi sajutuðies kâ daïa no kolosâlas sistçmas, kas apvieno vienâ veselumâ visas savas sastâvdaïas. Ðâdi projekti veicina sociâlâs izolâcijas pârvarçðanu un uzlabo darbaspçjas, nemaz nerunâjot par visiem tiem plusiem, ko dod vingrinâjumi svaigâ gaisâ.
lotgol
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:56
Klau,puce,ar tevi jej bogu,nov lobi.
Re: psihoterapeits
11.12.2005 15:57
Viesturs Rudziitis ir viens no nedaudzajiem, kam ir graamatas un diezgan daudz publikaaciju, taapec arii vinsh ir redzamaaks.

Ar maatishkjumu vinsh (manupraat) domaa sievieti, kas nav savam viiram sieva, bet gan kaa maate, te runa par kroplaam attieciibaam. Vinsh arii runaa par beernishkjiigiem viirieshiem, kas nevar paartraukt ilgoties peec deela nevis partnera (viira, drauga) lomas partnerattieciibaas. Tie maaminju audzinaatie deelinji, kas maatei ir surogaatpartneri. Dziivee taa notiek, reizeem tur neko nevar dariit, bet Rudziitis runaa par to, ka shaada situaacija ir ljoti nelabveeliiga.

Bija intervija ar Rudziiti novembra Santâ. Gabals par to, kaa izaudzinaat deelu par viirieti. Tur arii savs siecinjsh sievieteem tiek. Graamata Bendes meitinja un vinjas teevs arii veertiigs materiaals.

To, ka pashiem T. ir kaadas probleemas bijushas, nez vai kaads no vinjiem noliegs. Kuram cilveekam tad nav? Ir varbuut jautaajums, kaadelj shaadu specialitaati izveelas, bet nez vai kaads varees mieriigi un pacietiigi klausiities garus beedu staastus, ja nezinaas uz savas aadas, kas tas ir. Tomeer nedomaaju, ka tas klientam ir buutiski. Tas taads dzeltenaas preses variants sanaak. T. pashi iziet psihoterapiju, vinjiem ir supervizori utt.

Nav arii T. par Dievu jaapataisa, nedz arii no vinja debesu briinumi jaagaida.

Nu ir tas Rudziitis mazliet taads dreseetaajs (zinu tikai no nostaastiem), bet ir probleemas, kuras citaadi nerisinaas. Man ir speeciigas aizdomas, ka vinsh zina, ko dara.

ok
Re: psihoterapeits
11.12.2005 16:38
Nju un kaa tad sanaak taa, ka sievietei nav jaabuut labai maatei, kaa tik pieguleetaajai, vai atkal abi varianti reizee ir labi un taa lielaakai daljai arii ir?
Re: psihoterapeits
11.12.2005 17:14
Es arii peec shiis klasifikaacijas esmu iedalaama maatishkjo sievieshu kaartaa. Kopsh man ir beerni, es vairaak ruupeejos par vinjiem. Viirs ir pieaudzis cilveeks un vinjam pasham par sevi ir jaaruupeejaas. Jo audzinaat beernus- taa ir liela slodze. Pilniigi dabiski, ka vinjam uzmaniibas tad tiek daudz mazaak. Viiriesha ego to nevar pieljaut un tad, iespeejams, saakas shaada klasifikaacija.
ok
Re: psihoterapeits
11.12.2005 17:30
Mellene
Pats V.Rudziitis mani par taadu nosauca. ;)
Re: psihoterapeits
11.12.2005 17:45
Ok, un ko tad tu tagad vari iesaakt?:-)))

Man ir aizdomas, ka Rudziitim visu gribas salikt pa plauktinjiem un raamiishiem. Patiesiibaa mans skatiijjums uz visaam shaadaam lietaam ir pavisam no cita lenjkja. Mees katrs esam naakushi shajaa dziivee kaut ko iemaaciities un ieguut kaadu pieredzi. Ja man nebuutu beernu un man nebuutu radies tik speeciigs maates instinkts, es nekad nebuutu paarvareejusi savu egoismu un veel daudzas lietas es nebuutu uzzinaajusi.
Man nav traapiijusies novembra Santa, neesmu lasiijusi rakstu, bet es domaaju, ka lai kaads vareetu kaut ko apgalvot, kaa kursh jaaaudzina, vinjam tas jaaaizdara pasham. Taapat, lai runaatu par kroplaam un veseliigaam attieciibaam, ir jaabuut pasha pozitiivai pieredzei. Spriezjot peec ieprieksheejaam publikaacijaam un arii 2. graamatas- vinjam nav shaadas pieredzes. Patiesiibaa jau vispaar nekas ideaals nevar pastaaveet, taadi kaadi esam, mees maacaamies dziivot un taadaa veidaa, kaa sanaak. Mees daraam labaako, ko tajaa briidii speejam. Cilveekam, kas nedomaa, taapat neko nevar iestaastiit, cilveekam, kas domaa, shis process virziisies pats par sevi:)
Ezitis
Re: psihoterapeits
11.12.2005 17:52
Maatiski iztureties pret savu partneri- viru. Un infantili pret sievu. Ar berniem nav sakara:) a vispar laba reklama Rudzisa kungam:))
,,,
Re: psihoterapeits
11.12.2005 17:56
Atgrieþamies pie tâ vai lai ârstçtu kuòìa èûlu paðam tâ obligâti jâizslimo.
Un tâ, ka mâtçm liekas, ka viòas visu zin tik tâpçc, ka viòâm ir bçrni. Tad no kurienes tik daudz nesaprasto bçrnu?
Re: psihoterapeits
11.12.2005 17:58
...

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:32 by Runcene.
Ok
Re: psihoterapeits
11.12.2005 17:58
Mellene
Es nezinu,ko es varu iesaakt;) Domaaju, ka turpinaashu iesaakto..:)
Es Tev piekriitu,nezinu tik,kaapeec shajos laikos ir taada psih.speciaalistu armija;uz ko tas noraada?Domaaju,ka taa ir kaada X ziime;)))
Re: psihoterapeits
11.12.2005 18:02
"Atgrieþamies pie tâ vai lai ârstçtu kuòìa èûlu paðam tâ obligâti jâizslimo."

Bet jaabuut pieredzei izaarsteeshanaa. Nu kas var buut vieglaak kaa no malas raudziities un ar pirkstu kratiit!

"Un tâ, ka mâtçm liekas, ka viòas visu zin tik tâpçc, ka viòâm ir bçrni. Tad no kurienes tik daudz nesaprasto bçrnu?"

Pameegjini runaat ar sievieteem, kuraam nav beernu, par beerniem. Redzeesi, vinjas vispaar neko nesapratiis.
Un maateem taa nemaz neliekaas. Vinjas maacaas kopaa ar beerniem.
Re: psihoterapeits
11.12.2005 18:07
"Par pozitiivo pieredzi, jaa, nez vai buus kaads zem shiis saules, kuram visas pieredzes vien pozitiivas. "

Pieredzes var buut visaadas un mums visiem ir gan negatiivas, gan pozitiivas, bet secinaajumiem ir jaabuut taadiem, lai pasha dziivee to izmantojot rezultaats buutu pozitiivs. Ja nav, tad kaa to var ieteikt citiem, vai nosodiit citus?
,,,
Re: psihoterapeits
11.12.2005 18:08
Tieði tas jau psihoterapeitiem ir- pieredze izârstçðanâ ;-) Savu pacientu izârstçðanâ.

Hm, par tiem bçrniem joprojâm nepiekrîtu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 5?
Ziņa: