iesakiet lûdzu par brillçm uc

Aizsāka moss 

moss
iesakiet lûdzu par brillçm uc
18.12.2005 13:19
Nupat blakus tçmâ izlasîju par redzi un brillçm un sapratu, ka viss, beidzot jâizdara tas. jâpasûta brilles. Man ir drausmîgi mînusi, bet nçsâju tikai kontakltçcas un pat mâjâs vakaros nelieku brilles. tas ir traki un nepareizi, es zinu. Bet man nav! Ir vienas vecas, kurâm stiprums uz pusi par mazu. Bet beidzot jâuztaisa labas brilles, jo, kaut gan man radzene ir izturîga, tomçr acis sâk nogurt, iekaist..pçdçjâ laikâ izteikti.. visam savas robeþas.. Un tâ kâ negribu galîgi acis sabeigt un atòemt sev iespçju nçsât lçcas, jo brilles man nepiestâv..
man ir ..lçcâm -7, bet nav ideâli ne tuvu.. îpaði labai acij.. astigmatisms... tai noteikti ir -8 lçcâm, tâtad brillçm apm. -9..
Gribçju jums jautât ( neko nezinu par brillçm)- vai ar tik lieliem mînusiem ir iepçja pasûtît tos plânos stiklus, jeb tâpat nebûs plâni? vai pastâv stikli, caur kuriem acis pie -8 ,-9 neizskatâs mazas?? Cik tâdi stikli apmçram maksâ?? Cik saprotu, tad râmîti arî jâòem savâdâku, nevis tâs ''skrûvbrilles'' , jo tad skats ir drausmîgs uz to stiklu biezumu? ;/
Ko jûs varçtu ieteikt, kuru optikas salonu, iestâdi, un kâdas apmçram ir cenas tiem stikliem, kâdi ir to stiklu veidi... un vai optikas salonos var uzticçties optometristiem jeb labâk iet pie sava acu ârsta, lai precîzi nosaka mînusus briïïu receptei??

paldies!
Re: iesakiet lûdzu par brillçm uc
18.12.2005 13:38
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:48 by Runcene.
Arii biezos stiklus liek tievajos raamiishos - apsliipee taa, ka dalja stikla ir raamiitii, dalja iekshpusee (acs pusee). Izskataas gana labi, (neiedomaajies klasiskaas raga brilles! ;)
Plastmasas leecas ir vieglas, taapeec labaak turas uz deguna (daargaakas gan un vieglaak saskraapeejamas). Stikli ir ljoti smagi shaadaam dioptrijaam.
Plaanaakas laikam ir cilindriskaas leecas - vinjas sliipee kaut kaa savaadaak, ir mazliet jociigaak skatiities nekaa caur parastajaam, bet pierod. Kaa tas ietekmee acu izmeeru, nezinu. Bet fizika ir fizika, no mazaam aciim neizbeegsi, ja vien peekshnji neieguusi + dioptrijas.
Brilles piestaav gandriiz visiem, tikai jaapiemeklee labs raamis pareizaa formaa. Buutu labi, ja Tu uz briljlju veikalu ietu ar "stilistu" - cilveeku, kuram ir zinaashanas par cilveeka noformeejumu vai vienkaarshi laba gaume. (Pameklee kaadu draugu ar brilleem, kuram taas labi izskataas).

Labaak aizej uz optikas veikalu, tur spechi visu izstaastiis par tehniskajaam lietaam, es taads mazmiinusu komenteetaajs.
Savas brilles taisu Pasaules Optikaa Matiisa ielaa (pie Teerbatas ielas). Zinaataajs rekomendeeja kaa labus speciaalistus. Neko sliktu nevaru pateikt. Vinju optometrists arii sameeriija, ko vajag - ir OK.

Bet tas ir mans personiskais viedoklis. Viens draugs ar -7 taisa savas Vision Express uz Aspazijas bulvaara (?) pretii Nacionaalajam teaatrim pie tramvaja sliedeem (informaacija nav vakardienas, varbuut kaut kas mainiijies). Ir ljoti apmierinaats.

Ja Tev ir savs acu aarsts, kas zina, kas un kaa Tev ir ar aciim, labaak droshi vien ir recepte no vinja.
paldies Runcene, paldies, Trix

tâ jau ir, jâiet un jâuzzina visi tehniskie/fiziskie parametri un iespçjas...

bet man arî liekas, ka âtrâk un ºtâk bûstuuz vietas ar optometristu.. jo acu ârsts- piemkârt, rinda, otrkârt, tâpat sûta vçl pie optometrista.. nu ja.paldies vçlreiz.
Ja pie acu aarsta rinda, tad nav veerts mociities. Optometristiem taapat tehnika daudz ko sadara pati. Plus tas viss vienaa piegaajienaa. Vari dabuut recepti un uzreiz pasuutiit brilles, ja atrodi smuku raamiiti. Vari pielaikot, noveerteet. Leecas ir, tad jau redzeesi, kaa izskataas! ;)
Lai izdodas! :)
dansiga
moss
18.12.2005 14:40
Es gan ieteiktu jaunu maajiigu optikas veikalinju - Gjimenes optika, kas atrodas Kr.Barona un Tallinas stuurii. Tur ir noteikti leetaak nekaa Pasaules optikaa, jo veikala iipashniece ir pirms tam straadaajusi Pasaules optikaa. Divas fantastiskas dakteriites (viena no vinjaam - Kariina - ir arii iipashniece tai optikai). Pashas neesaa brilles un ljoti labi izjuut briljljainu cilveeku. Pirmo reizi muuzhaa man veselu stundu parbaudiija acis un ar 100 un vienu metodi. Daudz ko jaunu uzzinaaju par savaam aciim - par ko jaauztraucaas, par ko neee ....
Kariina meedz arii pasuutiit konkreetam cilvekam konkreetas brilles, ja uz to briidi veikalaa nav nekas , kas tam cilveekam piestaaveetu ...
Un ja ir BTA apdroshinaashana - buus arii atlaides.
moss
18.12.2005 15:39
Varbût painteresçjies arî Zeis-optikâ.Kvalitâte perfekta.
aicis
Re: iesakiet lûdzu par brillçm uc
19.12.2005 12:33
Kâda starpîba, kâdâ paskatâ brilles, ja Tu uz ielas ar viòâm neiesi?
arî taisnîba :)) man laikam vienkârði gribâs zinât visu katram gadîjumam .. :) ja nu sabeidzu acis lîdz stadijai, ka jânçsâ brilles, tad mani interesç, vai ðâdiem mînusiem arî ir plânie stikli, kâdi vispâr ir stiklu veidi un kâ izskatâs acis .. :) es aju zinu, ka jâiet uz optikas salonu runât, bet tâpat paldies visiem par info ;))
man ir tuvredziba 7
nemu brilles pasaules optikâ ar planajiem stikliem, UV un pretskrâpçðanâs parklâjumu, un tas man parasti izmaksâ tâ ap ls 50 kopâ ar râmîti, kuru izvçlos ïoti ilgi un rûpîgi
tikai pçdçjâs reizes pasaules optikâ bija tâdi neieinteresçti pârdevçji, no kuriem visas papildiespçjas gandrîz vai jâizlûdzas, un kuri galîgi negrib piedalîties daþâdu râmîðu uzlaikoðanâ. tâpçc labâk òem lîdzi kâdu draudzeni, kura palîdz izvçlçties ietvaru, kas tev piestâv.
hmm, paldies tev, es-e!!
interesanti, ka ar -7 ir plânie stikli par 50 Ls! skan jau labi. protams, es maksâðu, cik vajadzçs, bet biðíiò jau ir 200 ls brillçm..

es-e, vai tev ir tie stikla jeb plastmasas ( ja es pareizi saku)??
nu nezinu gan 50ls par -7, ja nu vienîgi tâs bija domâts par vienu lçcu. man ir -5 un -5.5, tad nu tie paði plânâkie jau gadus 3-4 bija ls 60 par vienu, varbût to pasâkuma sadârdzina tas, ka man arî ir astigmâtisms. bet nu es pârgâju uz lçcâm un vakaros, ja jûtu ka acis noguruðas, tad uzlieku brilles.
man liekas, ka tâs plâninâtâs bija tikai plastikâta, es vienreiz uztaisîju stikla man spieda uz degunu, stikls ir smagâks par plastikâtu.
tie 50 ls ir stikli kopa ar ramiti un taisisanu! òemu vidçji dârgus râmîðus - tiem ari ir vislielâkâ izvçke.
astigmatijas gan man nav.
lçcas man ir stikla. plastmasas neòemu tâdçï, ka man bail, ka tâs bûs pârâk vieglas un man nokritîs! pie maniem paradumiem strauji kustçties :)
vçl, man bail saskrâpçt. taèu briïïu sasiðanas manos paradumos nav. tâdçï mana izvçle - stikls.

nejûtu nekâdas neçrtîbas, it îpaði pçc ilgajiem gadiem, kuros nçsâju milzîgas un biezstiklainas brilles.

taèu ja tev vajag tikai mâjas lietoðanai, tad jau vari òemt lçtos râmjus un visu lçtu.
ievuciic
Re: iesakiet lûdzu par brillçm uc
19.12.2005 16:45
Es pirms kaada laika Cobergaa taisiiju, un lai arii man ir mazaaki miinusi -3,0 un -4,0 bet ar kaut kas ap 50Ls samaksaaju, par plastmasas lçcâm ar kaut kâdu vçl pretskrâpçjuma pârklâjumu....Cobergâ, kurð atrodas virs pasaules optikas arî pie nacionâlâ teâtra.
paldies visiem!:)
dansiga
Re: iesakiet lûdzu par brillçm uc
20.12.2005 00:59
cobergs izmegjinaats , pasaules optika arii ..... un tomeer palieku pi GJimenes optikas Kr.barona ielaa ....
Ogijs
Re: iesakiet lûdzu par brillçm uc
20.12.2005 07:57
Brilles ar izmaksâm 'Pasaules optikâ' Ðíûòu ielâ pçrnajâ septembrî:
Dioptrijas: -7,75 - 8,0
Lçcas izmçri ("taisnstûra" râmis) ~ 45 x 28 mm, 'titâna' stikli; vienas lçcas cena 8 - 10 Ls. Vislielâkais biezums (ârçjâs malas): ~ 4,6 mm.
Izmaksas: ârsta izmeklçðana + râmis (ap 35 Ls) + lçcas + darbs - 10% (pastâvîgs klients) = ~55 Ls
Re: iesakiet lûdzu par brillçm uc
20.12.2005 09:34
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:48 by Runcene.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 18?
Ziņa: