Narcisma apkauðana

Aizsāka Kupºi 

Kupºi
Narcisma apkauðana
08.02.2006 09:27
Vai ir iespçjams "izârstçt", tikt galâ ar, tikt vaïâ no narcisisma, uzspieþot sev citâdâku rîcîbu? It kâ slçpjot simptomus (nenosodît citus, bût emocionâlâkam, atvçrtâkam), kuri izriet no dziïas pagâtnes un personîbas dzîlçm. Vai tas visu tikai sabojâs, sareþìîs? Vai ir nepiecieðama (uzsveru, NEPIECIEÐAMA) psihoterapeita palîdzîba, lai ar to cînîtos, vai varbût tomçr to var izdarît cilvçks pats?
Lûdzu, bez moralizçðanas un pârlieku kvçliem "idiòð, tâdus kâ tevi vajag..." tekstiem, jo nu parasti jau tie visu tikai sareþìî, jo seviðíi pie tâdâm psiholoìiskâm kaitçm.
Tâtad, varbût no pieredzes, varbût no grâmatâm - kâ cînîties ar narcisismu sevî?

Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 09:29
Kâ Tu zini, ka Tu esi narciss ? Varbût Tu esi tikai veselîgi egoistisks ?

Kupºi
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 09:53
Palasîju ðâdu tâdu literatûru un atklâju lçrumu mçslu sevî, visu to bloku, kuram pieder depresija un narcisisms. Vismaz visi simptomi atbilst.
Par to narcisismu tikai vakar sapratu, izlasîju te kaut kâdâ forumâ, kur bija kaut kâda runa par privâtîpaðnieciskumu. Man kâ reize tikko izjuka attiecîbas ar meiteni visu to mçslu, kuri pilnîgi necieðami ietekmç visu manu uzvedîbu, dçï!
bes
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 10:14
ko tu sauc par narcisismu? es kaut kur lasiju, ka tas ir empatijas trukums - nespeja iejusties otra cilveka juutaas. bet tu laikam doma kaut ko citu?
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 10:25
Neesmu psihologs, bet es Tavâ vietâ nesteigtos ar jebkâdas diagnozes uzstâdîðanu sev. Par psihoterapeitiem mana pieredze ir tâda, ka viòi paði ir ar baigâm problçmâm un labâkajâ gadîjumâ viòi Tevi tikai uzklausîs. Es parunâtu tâ uzmanîgi ar sev tuviem cilvçkiem, kâdu viòi Tevi redz, saprot. Îsts draugs vai draudzene Tev pateiks tâdas lietas , ko ârsts nekad nedarîs. Vçl bûtu labi, ja Tu par izjukuðajâm attiecîbâm parunâtos ar meiteni, ar kuru esi izðíîries. Uzklausi viòu, vai pareizâk bûtu teikt, ieklausies viòâ. Pat ja viòai nevarçs piekrist, tad vismaz Tu redzçsi un sapratîsi, ka pasauli, lietas, notikumus, cilvçkus mçs redzam un traktçjam tik daþâdi un ka nav sevi jâlauþ un jâmaina otra dçï, jo iemîlçties un pat apprecçties var vairâkkârt, ko tad ? , katru reizi iet psihoterapijas kursu ? Esmu sapratusi, ka mîïotais cilvçks ar ko dzîvo kopâ ir kâ spogulis , kurâ ieraugi arvien ko jaunu pats sevî. Nedomâju, ka bûs daudz cilvçku, kuri apgalvos, ka attiecîbâs iet kâ pa sviestu, lielâkai daïai tas ir pacietîbas pârbaudîjums.

Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 10:37
Kupºi

Es arii iesaku neaizrauties ar sevis nosodiishanu. Vienkaarshi nepieveers tik lielu uzmaniibu savam izskatam kad esi sabiedriibaa un viss buus labi.
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 10:43
Runâjot par simptomiem - ja lasa par kautkâdu slimîbu, tad visus simptomus arî var atrast - piemçram kad es mâcîjos, "izslimoju" visu buíeti ar iekðíîgajâm slimîbâm un infekcijas slimîbâm. Un ne es vienîgâ. Vienîgâs "slimîbas" ko "neizslimoja" mûsu grupas puiði bija grûtniecîba, ârpusdzemdes grûtniecîba un eklampsija.
Tâ kâ nevajag nodarboties ar paðdiagnostiku, labâk aiziet pie speciâlista, kuram tâdas lietas ir daudz zinâmâkas. Un nekad nav labi sevi brutâli piespiest kautko darît - tas parasti rada vçl nepatîkamâkas sekas un psiholoìisku diskomfortu.
palasi
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 14:08
http://www.angelfire.com/ab8/pab_riga

(View > Encoding - jâpârliek uz Baltic)
Narcisms... tas ir arii tad ja es trenninju laikaa priecaajos par savu progresu? Ja man patiik kaa es izskatos? Ja es litinu sevi ar solaariju, parfimeeriju un labaam dreebeem? Hmm... taadaa gadijumaa es juutos labi taadaa veidolaa :DDD

Bet ja tas ir saistiits ar sveshu juutu neieveeroshanu nepamaniishanu... tad laikam tas ir smagaak... bet tas pieraada to, ka nesmu narcisma upuris :D
tea
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 16:24
Mateus
Labaak paklusee ;)
dace
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 16:28
Piekrîtu tea
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 18:14
Mateus, tas, ko tu aprakstîji pirmajâ rindkopâ, nav viss narcisisms, bet gan metroseksuâlisms, kas manâ uztverç, ir ïoti atbalstâma parâdîba :)
Kupºi
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 19:01
Paldies palasi kungam/kundzei par linku! Desmitniekâ! :)
ix
Re: Narcisma apkauðana
08.02.2006 20:16
Noela...

Metroseksuâlism ir diagnoze nevis atbalstâma parâdîba :PPP

Ir atðíirîba, vai vîrietis sevi kopj, uztur labâ fiziskâ formâ, piedomâ par savu izskatu, apìçrbu, utt., vai arî kïûst par dolbannuju faðonfrîku, kura kosmçtikas plaukts ir krietni garâks nekâ viòa sievietei, skapis pilns ar visâdâm dolèçm un bananâm, versaèçm un citu bulðitu, solârjâ pârsauïojies kâ saþuvis âbols, un runât viòð ar ne par ko citu kâ lupatâm un "aktuâlajâm tendencçm" nejçdz. Jâ, un vçl ðiem metroseksuâïiem saucamajiem ir raksturîga totâla informâcijas un domâðanas virspusçjîba - mçtâ kaut kur izlasîtas tukðas frâzîtes par izrâdçm, ko nav redzçjis, grâmatâm, ko nav lasîjis un vîniem, ko nav dzçris :PP Un tâdu ðitu tu sauc par "apsveicamu parâdîbu" :P
hmm... vispaar jau metroseksuaalismam ir savaadaaka definiicija...
Man liidz metrosexuaalismam ir dikti taalu... manikiiru netaisu, nekad neesmu gludi skuvies, dreebju skapii ir LJOTI maz dreebju utt :D

Metroseksuaali ir ljoti vienkaarshi sajaukt ar geju :P
med med
Re: Narcisma apkauðana
09.02.2006 20:55
Virietim zinama deva narcisms ir normala paraadiiba.
Viiriesi miil ar aciim.To vini attiecina arii uz sevi.
Jaatceras,ka sievietes miil ar ausiim. Runaa ar meitenem,kop sevi un viss buus normaali. Veiksmi.
es gribçtu zinât
Re: Narcisma apkauðana
10.02.2006 19:47
kâds sakars narcismam ar depresiju?????????????????
lûdzu paskaidrojiet kâds! ..
Aiga
Re: Narcisma apkauðana
19.11.2022 15:55
Narciss nekad nedomās, ka ir narciss. Es nedomaju, ka ja tu būtu patiešām narciss, tu veidotu šādu tēmu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 4?
Ziņa: