apnicis

Aizsāka dr. 

dr.
apnicis
10.04.2006 15:24
man nav skaidrs jautâjums par valsts valodas pielietoðanu savâ darba vietâ t.i. slimnîcâ.jautâjums ir-vai man ar krievvalodîgo pacientu(jaunu cilvçku) ir pienâkums runât krievu valodâ?paldies

doctus
Re: apnicis
10.04.2006 15:27
Man liekas,ka nav obligaati. Bet vinjs jau nesapratiis neko iespeejams un tas arii nav tavaas interesees....
dr.
Re: apnicis
10.04.2006 15:30
man ir grûtîbas runât krisvu valodâ.vai ir pârkâpums palûgt pacientu runât latvieðu valodâ.cik saprotu ,latvieðu valoda ir valsts valoda,vai tas neattiecas arî uz medicînas nozari?
ai
Re: apnicis
10.04.2006 15:32
analoìiski- un vai ar ârzemnieku ir pienâkums sarunâties angïu valodâ?
Re: apnicis
10.04.2006 15:32
Attiecas. Tâ ir tikai labdarîba ar ðâdu pilsoni runât krieviski. Vismaz ðâdas likuma normas man nav zinâmas.
Nez kâdçï ar angli man nav obligâti jâmâk sazinâties. Manas zinâðanas ir tikai mans lepnums un priekðrocîbas, bet ne vairâk.
doctus
Re: apnicis
10.04.2006 15:33
Latvijaa nav divvalodiibas oficiaali. Bet, nav jeegas,ja vinjs neko nesaprot, runaat latviski. Vieglaak jau tev iemaaciities krieviski-noderees. Bet liela dalja no taam babkaam vairs neierubiis valsts valodu. Parmest var tikai jaunajiem
ai
Re: apnicis
10.04.2006 15:34
Vai labâk palûgt ârzemnieku runât latviski?
dr.
Re: to ai
10.04.2006 15:34
mans jautâjums ir saistîts ar likumdoðanu.nejaukt lûdzu gaisu.gribu kâ ârsts zinât savas tiesîbas.tass viss
dr.
Re: apnicis
10.04.2006 15:40
runa jau nav par babkâm..tur par vçlu kaut ko teikt..0) mani kaitina jaunie cilvçki,kuri neprot valsts valodu.
Re: apnicis
10.04.2006 15:41
Liela daïa prot, tik ta sviòiem tâds savâds principa jautâjums- tçlot ka neprot viss. Mudaki.
doctus
Re: apnicis
10.04.2006 15:45
Da nu, ar jauniem toch nerunaa. Vinji visu saprot.
Lv ir valsts valoda latvieshu un taadaa arii jaarunaa. Paareejais ir veelmes un pieklaajiiba
dr.
Re: apnicis
10.04.2006 15:53
paldies par info..secinu, mani neviens madekki neiesûdzçs par necieòas celðanu un personas aizskarðanu.
Arî Dr.
Re: apnicis
10.04.2006 15:54
Noteikti nav jârunâ krieviski, ja nu vienîgi ârkârtas situâcija. Lai iet uz privâtklîniku, ja grib îpaðu attieksmi.
Savâdâk ârsts paliek par galîgu prostitûtu, strâdâ par velti un vçl jârunâ visâs valodâs.
besk
Re: apnicis
10.04.2006 15:54
man liekas, ir zinâms, ka LV vismaz 30% cilvçku ir krievu tautîbas. (ðis procents nav salîdzinâms ne ar kâdiem citiem ârzemniekiem.)
un dr. to zinâja jau tad, kad izvçlçjâs profesiju.

man liktos ïoti neþçlîgi cilvçkam, kas slimîbas dçï nespçj par sevi parûpçties un varbût ðobrîd mirst nost, lasît lekcijas par vçsturisko taisnîbu un valsts valodu. kaut kâ neiet kopâ ar mediía profesijas þçlsirdîgo bûtîbu.

tad varbût uzstâjieties ar kampaòu masu mçdijos - krievi, mâcieties latvieðu valodu, citâdi, kad mirsiet, ârsti par jums zinis neliksies, ja nerunâsiet pareizâ valodâ?
Re: apnicis
10.04.2006 15:55
nu un ko tad ar ârzemniekiem darît?
Re: apnicis
10.04.2006 15:55
nedomâju, ka te iet runa par bezpalîdzîgiem, mirstoðiem cilvçkiem...
doctus
Re: apnicis
10.04.2006 15:58
Nee, nu principa peec jau vareetu ar vinju runaat tikai latviski, bet saruna var izraadiities neaugliiga. Manupraat, aarstam nevajadzeetu tieshaam nodarboties ar audzinaashanu un deklareet savas tiesiibas un bla bla bla.
Vienkaarshi, ja mana, ka vinjs visu saprot, tad runaat latviski un viss
dr.
Re: to besk
10.04.2006 15:59
nevajag lûdzu likt visu vienâ maisâ..mirstoðam vai smagam pacientam es nepiesieðos.
Re: apnicis
10.04.2006 16:00
Jautâjums- kam vajag to sarunas rezultâtu- man vai viòam. Man nevajag.
doctus
Re: apnicis
10.04.2006 16:01
NU it kaa jau jaa. Par jaunieshie es piekriitu.A ja krievu babkai,kas nerubii neviena vaarda- tad es arii varu vinjai krieviski paskaidrot.
Re: apnicis
10.04.2006 16:02
hmmmm, es gan te piekritîðu besk - cilvçki galu galâ nâk pçc palîdzîbas, nevis diskutçt par politisko situâciju valstî (tâdos gadîjumos es, protams, arî dodu pretî pçc pilnas programmas) lai gan jâatzîst, ka man nav problçmas komunicçt ne latvieðu, ne krievu, ne angïu valodâ, tâpçc, ja vçlos lai mani saprastu pareizi, tad runâju tajâ valodâ, kurâ tad tas cilvçks mani sapratîs.
Bet nu - ja likumdoðanâ tas nav atrunâts, tad tâ ir katra ârsta brîva izvçle. Protams, ja nav problçmu ar valodâm.
Re: apnicis
10.04.2006 16:04
;-)
Manâ pieredzç âtro palîdzîbu sauc tieði, lai padiskutçto par politekonomisko situâciju valstî. Diskusija, protams, krieviski ;-)
dr.
Re: apnicis
10.04.2006 16:06
ârzemnieki reti gadâs,tad arî avru praktizçt savas angïu zinâðanas...0)tur es nesaskatu bezkaunîbu.
leea
Re: apnicis
10.04.2006 16:06
nekad netaisos mâcîties krievu val. te ir LATVIJA. Man ir principi , kurus nekad nepârkâpðu.
Re: apnicis
10.04.2006 16:08
Krievi LV ir vairaak kaa 30% ;) juutami vairaak. Riiga ~60%

Es izveelos labaak runaat krievu valodaa nevis mekleet iespeeju sadirsties vai kaa. Pirms tam soliidi pajautaaju... vai tieshaam neprot LV valodu un ja saka ka nee... taa arii jautaaju: kaads Tev bij noveerteejums latv val eksaamenaa :) Biezhi sanaak ka peec taa atziist, ka maak, bet kaunaas no izrunas runaajot un tad mees runaajam katrs savaa valodaa un visu saprotam

Es nemeedzu mekleet kur piekasiities likumaa vai kur citur... atrodu kompromisu.



__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
ai
Re: apnicis
10.04.2006 16:08
Cien . ârsti!
Par ðo jautâjumu ðeit nav jâdiskutç, bet jâizlasa likumi.Starp citu- nedaudz ieskatîjos- ir pat pacientu tiesîbu aizsardzîbas likumprojekts, kur par ðiem jautâjumiem var pasmelties...
dr.
Re: apnicis
10.04.2006 16:10
johaidî..pietiek tikai palûgt pacientam runât valsts valodâ,tâ uzreiz tiek saskatîts politiskais jautâjums..bezcerîgi.
dr.
Re: to ai
10.04.2006 16:13
varbût mani vçl nobançjiet! uzdevu sasâpçjuðos jautâjumu.
Re: apnicis
10.04.2006 16:13
CIENÎJAMIE DAMAS UN KUÒÌI!
Es buðu stastît par savs darbs un brivs laiks. Man ir berni un virs, tapec man ir mazs laiks. Es macos un stradaju uz fabrikas. Mes taisam aukles un diegs no ðíiedra. Berniem patik speïeties. Viòi piesien aukli starp divi kreslu kajam un lec viòai pari...
Mums ir ari darziòð ar pieciem sotíiem. Tur aug bieði, pupi, ziròi un citi. Pagajuða vasara kaut kas nozaìçja musu zemeòus.
Mans virs ir policists. Katra diena viòð stav uz ceïiem un prasa ðoferi apstaties un radît dokumentus. Berni iet uz darzu. Audzetaja maca viòus pa latviski.
Driz es beigðu universitatu un mums bus svinigs izlaidibas akts. Ðis gads no musu grupas izlaiþas divi zeòi un èetri meiteòi. Es ðuðu jauna balta kleita. Manai masai bus tada pati kazas kleita, kad viòa vasra bus preceties. Man tagad ir vairak nauda. Vecmamiòa man iedeva krajkasu ar naudi. Viòa ir cûka ar caurumu galva, kur naudi svieþ. Ari virs labi pelni. Viòð pin no kluìiem daþadi lieti. Ar piðanu viòð aizòemas jau daudzi gadi. Par to viòð dabu nauda. Man patik adit un tamboret. To es var darît ar aizslçgtam acîm. Bralis strada Tjumenî. Viòð ir ìeologs un mekïej nafti. Viòð arî sûkâ nafti no urbuma.
Mes ari atpuðamies. Man patik muzika un baïets. Mana draudzene ir klavierniece un mes ar viòu Doma baznica klausîjâm orgânu muziku. Jermaks speïçja labi. Visi viòa dveseïa speíi aiziet uz muziku. Visi ïaudi pec koncerta skaïi sita plauktus. Baïetâ es redzeju Zitu Ersu. Uz skatuves viòa radîja divi teïi kopâ ar Liepu. Viòa ir izdevîga baïerina un es to varu aplecinat.
Aizgajis gads mes bijam Sigulda. Tur ir skaisti vieti un es biju uzbrinita par to. Latvija ir daudz skaistu vecu pîïu un viena ir Turaide. Siguldas parka ir vel tilts, kas buts sataisits no neskaitamam dçlçm. Parasti atpuðoties mes braucam ar maðini. Berni ir mazi, tapec virs sed priekðâ aiz stûra, bet mes ar dçli un meitu viòam pakaïa. Mes parasti apstaties pïavâ, pinam vainaìi no pûíiem un maucam uz galva. Mes ejam ari parieðanâ ar kajâm. Bernus mes atvieglinâm, jo viòi neko nenesâ ne rokâ, ne uz mugura.
Visbieþâk atpuðoties mes braucam uz Jurmala vai Piga. Jurmâlâ man patik staiguïot basiem kajiem pa smiltu kapiem un skatit, kâ jurâ peldas daudzi kuìi. Est mes parasti ejam uz restaranu, jo tur ir daudz garðigas çdes. Man patik varita mele, bezpeòa placeniði un uzputîgs krejums ar cukuru. Ja laiks ir labs, mes ejam aizdedzinaties uz pludmalu, bet ja ir apmâcîjies, tad braucam uz vilciena Rigâ. Daþreiz mes braukalejam ar lauvam pa Kiðezeru.
Rudeni mes ejam uz meþu aiz senes un ogas. Ja list liets, tad pçc caurejas pa meþu mes visi esam slapòi. Rudeni braukt ar maðinu gruti, jo ceïi dubïojas.

Natâlija Kovaïova
Re: apnicis
10.04.2006 16:13
mekle kashkji?
ja es buutu krievs un man kaads pateiktu: runaa valsts valodaa... es 100% tajaa saziimeetu politisku spiedienu un nac naida kurinaashanu.

Taa arii pasaki, ka Tu nemaaki krievu valodu un neko no vinja teiktaa nesaproti! Bet ja saproti... neredzu probleemu-atbildi latviski. Ja redzi, ka tieshaam auzas... nu pasaki krieviski... vai arii pievienojies www.latviesi.lv
Tie ar Tevi buus vienaas domaas par valsts valodu



__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 22?
Ziņa: