Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.

Aizsāka Rikðotâja 

Lûk, ilgi gatavojos, salasîjos visâdus padomus: uzsâku skriet.
Iesildîjos (izstaipîðanâs+ vispârçja izlocîðanâs- kâ vingroðanâ), skrçju apmçram 15 minûtes, ik pa laikam apstâjos, iepauzzçju un skrçju tâlâk. Centos elpot/izelpot ritmâ 4+4. (izelpa, èetri soïi, ieelpa- 4 soïi).

Patîkami noskrçjusies, nolçmu, ka vajag ne tikai "atstiept sevi" atpakaï, bet arî pasoïot- tas laikam bija lieki, jo ðîs jaukâs, "veselîbas stundas" rezultâtâ sâp augðtilbi, nevaru saliekt kâjas un pa kâpnçm pârvietojos knapi.

Kur bija mana kïûme? Pârâk ilgi skrçju? Tâ soïoðana? Neatstiepos?


Paldies par ieteikumiem.
Sâkumâ ðâdas muskuïu sâpes ir tîri neizbçgamas,bet ,lai vçlâk tâ nebûtu es ieteiktu pirms un pçc katras skrieðanas kârtîgi izstaipîties.
Baþâm nav pamata,sâpes jau pâries:)))
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
02.08.2006 16:26
tas ir normaali, muskuli vienkaaarsi nav pieradusi, panem kaadu dienu paartraukumu un tad tik turpini, paliks labaak:) pirms skreejiena ne tikai sirds jaiesilda, bet arii muskuliisi-pastaipies:)
paldies, vakar izlaidu, ðodien ieðu atkal uz parku. :)


Viss, kâpçc biðíi sabaþîjos: man ir drusku saèakarçti ceïi, proti, nav vienas saites, tâpçc salikâs, ka slodze ir uzlikusies par lielu... Arî mçneðus 3 nav vingrots :(.

Varbût, ir kâdi labi padomi par speciâlajiem apaviem? Ir kâdi labi linki par skrieðanas tehniku, ja nu tomçr kaut ko tur galîg nepareizi daru ?
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
02.08.2006 17:00
Aizvietot skrieshanu ar peldeeshanu, akvaerobiku vai ko citu? Deelj tiem celjiem.
ka var nepareizi skriet??? vajag vienkarsi regulari kusteties nevis reizi paris menesos!
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
03.08.2006 12:06
(izelpa, èetri soïi, ieelpa- 4 soïi). ?????????????
Moins... shaadaa attieciibaa Tev plausha maz speej tureet?
Meegjini skriet 2solji ieelpa 3.solis izelpa. Ieelpa parasti bez piepuules notiek pie normaalas slodzes. Vieniigi izelpa sanaak bik taa piespiesti taisaama.

Ik pa laikam apstaties nav labi. Skrien monotonaa ritmaa tik cik vari. Skrien ar taadu slodzi, lai saakumaa speej mieriigi 15min noskriet, bet peec meeneshai lai vari jau 40min. Vairaak par 40min arii nav iisti vajadziibas, ja vien negatavojies maratonam. Seko liidzi pulsam. Nezinu gan Tavu vecumu, bet man 26 gadu vecumaa sanaak pieskatiit, lai pulss nekaapj virs 130. Tad taa ir vienkaarsha meerena slodze un labs treninjsh sirdij. Es gan vairs neskrienu jo esmu sasniedzis 85kg robezhu un saudzeejot lociitavas braucu ar velo.

Ja ir vel kaadi jautaajumi, varu paliidzeet, ja raxtiisi man uz e-pastu. Un nee es neko neizplatu un nekaadus uztura bagaatinaataajus neieteikshu.
Mateus, nebrûc tik man, lûgtum, uzreiz nikni virsû, bet ïoti daudzos avotos iesâcçjiem iesaka sâkumâ skriet ar pârtraukumu. Es pati sâku skriet pçc grâmatas "Skrieðana Sievietçm" un sâkumâ vispâr ritms bija 2 min. skriet, 2 min. soïot, kopâ pusstundu. Zinu, ka jaunam spiortiskam cilvçkam tas liekas kaut kas neiedomâjams, bet es biju ilgstoði slimojusi ar sirdi, 0 trençtîba, un man pat tâs 2 minûtes bija grûti. Lîdz tâdam lîmenim, kad varçju noskriet 2x pa 15 minûtçm, liekas, cînîjos kâdu gadu. Bet tas nu tâ, ekstrçms gadîjums, bet tieðâm, ïoti daudz kur esmu lasîjusi, ka iesâcçjiem pirmâs pâris reizes labi sâkt ar pârtraukumum, kaut vai tâs paðas 2x 15 minûtes, starpâ 1-2 minûtes soïojot, pçc tam pâriet uz pusstundas skrçjienu, tad pamazâm palielinât laiku. Tas, protams, nav nekâdâ veidâ jâattiecina uz SPORTU, bet uz skrieðanu veselîbai, kur darbojas pavisam citi likumi.
Tas pats ir ar elpoðanu. Ja palasâs internetâ, ïoti daudz kur iesaka tieði ðo 4:4 ritmu, acîmrezot ïoti lçnam skrçjienam tas tomçr der. Bet par elpoðanas ritmu tie ieteikumi ïoti atðíiras: 4:4, 3:4, 3:3, 2:3, utt.
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
03.08.2006 12:34
mnjaaa... "Skrieðana sievietçm"... kuda mir katitsja...
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
03.08.2006 12:40
Mnjamz... tieshaam piekriitu gh
Shaada te paartraukumu taisiishana Tev nedod nekaadu labumu, bet gan driizaak ljaunumu. Ja Tu sirdi te darbinaasi ar 150bpm un te peekshnji izdomaasi pauzi uztaisiit - buus paarslodze. Vajag skriet 120-130bpm... peec vecuma jaaskataas. Tad nepaarsniegsi anaerobo slieksni, nebuus paarslodze, varesi skriet bez pauzeem un buus tieshaam kardio treninjsh.

Nav nekaada starpiiba vai skrien viirietis vai sieviete.

UN ja Tu uzskati, ka Tava elposhana ir pareiza dari taa. Bet es uzskatu, ka taadejaadi Tu radi gultni skaabeklja truukumam. Bet nav maa dariishana - lasi to graamatu un dari kaa zini... Tu prasiiji padomu, es Tev to devu, ja Tevi tas nesaista... ko es vel varu ieteikt? Dari kaa raxtiits tai "gudrajaa" graamataa.
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
03.08.2006 12:46
"2x pa 15 minûtçm, liekas, cînîjos kâdu gadu"
Tas vien noraada uz kljuudaam treninju metodikaa.
Cilveeki ar nopietnaam sirds kaiteem pie rehailitaacijas shaadus rezultaatus (1x40min) ieguust 2 meeneshu laikaa pie pareiziem treninjiem, kad organisms ir apgaadaats ar pietiekami daudz skabekli, shkjidrumu, mineraalvielaam utm
Tâ konkrçtâ grâmata ir tipisks amerikâòu produkts, daudz kas tajâ pilnîgi nebaudâms, ieskaitot nosaukumu, bet tajâ bija konkrçts treniòa plâns iesâcçjam ar ïoti sliktu fizisko kondîciju. Man bija arî cits ïoti lîdzîgs treniòa plâns no kâdas krievu skrçjçja grâmatas, bet to nozaudçju.
Vçsture - tieði ASV pirms nu jau daudziem gadiem nâca modç veselîbas skrieðana ar moto "bçgðana no infarkta". Bet daudzi fiziski nesagatavoti cilvçki ar vâju sirdi tieði tâdâ veidâ noíçra infarktu vârda vistieðâkajâ nozîmç. Tâpçc tas ir daudz pçtîts un izstrâdâtas ðâdas rekomendâcijas iesâcçjiem - ne jau sportistiem un ne cilvçkiem ar labu fizisko sagatavotîbu, bet tiem pârçjiem, kas tâdâ veidâ vçlas uzlabot veselîbu un tikt vaïâ no liekâ svara, nevis kïût par sportistiem-skrçjçjiem.
Kad es sâku skriet, man ar padomu palîdzçja vairâki "veci" skrçjçji un ieteica sâkt tieði ðâdâ veidâ, kas turklât izrâdîjâs ïoti efektîvs, jo, kâ jau teicu, toreiz knapi spçju vienâ piegâjienâ noskriet tâs paðas 2 minûtes.
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
04.08.2006 13:30
Njemot veeraa, ka Tu pati visu ljoti labi zini - kaadeelj te vispaar kaut ko jautaa? o_O

Sportistam skreejeejam taas 40min ar aatrumu 7-9km/h ir kakjim zem astes. Tas ir vienkaarsha cilveeka nooooooormaals rezultaats, bet TAALU no sportista.

Bet Tu jau to visu zini...

...man NEKAD nepieleks kaa shaadi cilveeku tipi var pastaaveet - atbildes visas jau zinaamas, bet vel jautaa kaut ko. Striideeties gribas? Nu nestriideesies ar Tevi ;) Veci skreejeeji paliidzeeja... labi ka vinji un Tu esat grudraaki par LOK aarstiem...
PSC :/
Mîïais cilvçk, to jautâjumu neuzdevu ES, es arî tikai komentçju pçc savas personiskâs sapraðnaas un pieredzes :)))))
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
04.08.2006 16:23
Hm.. toch neuzdevi... bet taadaa gadijumaa kaadeelj Tu iesaki muljkjiibas? :D
Autore: labaakais risinaajums: sporta aarsts, treneris un liela pacietiiba. Un treneris nevis kaads kursh lasa graamatu Skrieshana sievieteem ;)
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
04.08.2006 17:17
Es vispaar nevienem bez lielas vajadziibas neiesaku forseet ar skrieshanu. Vienas nepatikshanas ar muguru.
Slodzeem jaabut pakaapeniskaam.Ja saap muskuli,slidze ir bijusi par lielu.
Soloshana dod visu.Svaigu gaisu,labu garstaavokli. Peldeshana aizvieto slodzi uz mugurkaulu, bet nevajag paarspiileet.
Skriet tikai ja vajag loti.
Ir konkreeta pieredze muguras bojaashanaa.
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
04.08.2006 18:24
Bet ko tad darît, ja ârsti iesaka kustçties un pati taèu jûtu, ka trûkst kustîbu organismam. Pilnîgs bezkustîgums un flegmoðanâs ikdienâ. Tâ arî ir - palasu, ka nepareizi skriet ir slikti, vajag spec.amortizçjoðus apavus uttt., aerobika slikti, jo var satraumçt vçl vairâk muguru..,peldçt ari vajag pareizi, jo arî citâdi traumatiski...Ko tad darît? Tâpçc arî neko nedaru, jo acîmredzot labâk neko, nekâ nepareizi kaut ko?
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
04.08.2006 18:33
Peldçt ir vislabâk, nekâ traumatiska. Kaut arî man ir oficiâli atzîta sprandas osteohodroze, es peldot turu galvu virs ûdens (kas neskaitâs pareizi) un tik un tâ man mugura nesâp.
Nu, man jau nu liekas, ka skrieðana ir fantastisks sporta veids, kam ir milzîgi daudz priekðrocîbu un lielajam vairumam tas nâk tikai par labu. Atliek paskatîties kaut vai Anglijâ, Vâcijâ, u.c. cik daudz cilvçku skrien parkos un ielâs- man liekas, ka LV masu sacensîbu laikos tik daudz nesavâcas.
Izòçmumi ir tikai tie, kam ir problçmas ar muguru vai ceïgaliem - tad, jâ, tad ir jâpiemeklç kâds cits sportoðanas veids, bet citâdi - zinu ïooooti daudzus cilvçkus, kas skrien, un neviens nav sûdzçjies, ka ar skrieðanu sev ko sliktu bûtu padarîjis!
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
04.08.2006 22:37
iesaaceejiem iesaakumaa skriet ar paartraukumiem iesaka lielaakaa dalja padomdeveeju!

piemeeram,

http://www.bupa.co.uk/health_information/html/healthy_living/lifestyle/exercise/running/beginner/programme.html

http://www.eveningtimes.co.uk/lo/features/7023603.html

http://www.serpentine.org.uk/advice/begin/starting.php

http://www.runnersrescue.com/Beginner_Runner.htm

http://www.janatrains.com/default.asp?id=3&newsaction=newsdetail&articleid=32

http://www.lifehack.org/articles/lifehack/running-for-beginners.html

utt.
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
05.08.2006 13:15
Nu ja, strawberry, tur jau tas bij joks ar nepareizu peldçðanu, ka nedrîkstot galvu turçt virs ûdens. Tâpçc atmetu, jo zem ûdens turçt nesanâk un visu laiku peldçt uz muguras negribas. Laikam jâiet uz ârstniecisko, bet tas nman liekas tâds lçnais variants. man patîk aerobika, bet doki saka, ka traumatiska. trâ nu sçþu un nekustos...Kaut milzîgu problçmu ar muguru nav.
jasâp neko darît
jârikðo vairâk:)
ja skrien tad taèu sâp muskuïi
Re: Sâku skriet+soïot. Sâp augðstilbu muskuïi.
13.08.2006 15:33
Skrieshana nav panaceja.Jaadara tik daudz un tik biezi lai buutu labs garstaavoklis. Bez skrieshanas ir vingroshana,peldeeshana,masaazhas,pashmasaazas.Seks viens no vingroshanas paveidiem.
Labi iet pie krishnam uz K.Barona 56.
Tur ir speciaala dieeta,dzives veids,kas nelaus palikt resnam.Paneemieni kaa kolektiiva justies labi,izsist adrenaliinu,kas veicina tauku dedzinashanau.
Dziives uztveres maina.Sievietes kluust ne tikai aareeji skaistas bet mainaa rakstura,kas dara taas aarkaartiigi pievilciigas viirieshu aciis.
Nav tur obligaati jaadziivo.Tur maaca veseliigu ,mieriigu,skaist un harmonisku dziives veidu bez uzbashanaas.
Meeginaat var.Ar virvi neviens nesien.Es tur naaku kad gribu un aizeju ,kad gribu.Daru tikai to kas man liekas pienemams.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 5?
Ziņa: