alkohoslisma aarsteeshana

Aizsāka draugs 

draugs
alkohoslisma aarsteeshana
13.08.2006 11:53
Sakiet luudzu, kur ir jaagriezhaas draugiem un tuvniekiem peec konsultaacijas par alkoholisma aarsteeshanas iespeejaam. Labs cilveeks slikst shajaa purvaa, un mees noleemaam vinjam paliidzeet. Jaa protams, vinjam pasham ir jaaapzinaas shii probleema, bet mees vimaz gribam vinjam paliidzeet to sakt dariit.
Paldies
draugs
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 11:09
liekas ka tik izplatiita kaite Latvijaa, bet padomu nav :(
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 12:45
Atkariibas profilaxes centrs, tur sniedz atbalstu arii liidzatkariigajiem.

www.narcomania.lv

Zvaniet un jautaajiet.

Ir psihoterapeiti, kas straadaa ar liidzatkariigajiem.

www.psihoterapija.lv bij meils, var aizsuutiit jautaajumu, gan jau pratiis ieteikt kaadu terapeitu.
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 15:19
Teema bija pacelta un daudz apspriesta. Vajag skatiities arhiivu.Tur ir dazhaadi padomi un adreses.
Labi cilveeki nedzer.
Iesaku no taadiem tureeties taalaak.
Parasti neliidz nekas. Ja nu vieniigi luugshanas.
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 15:56
...labi arî dzer..par provi - es :))
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 16:30
Mazdakteri1, visaadi cilveeki dzer:)
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 20:14
Alkoholikis nav un nevar buut labs cilveeks. Vins ir bezveidiigs,biistams,nekauniigs slimnieks.
Alkaholiki var aizstaavet tikai nepieredzeejushi ,naivi vai ... cilveeki.



Edited 1 time(s). Last edit at 15.08.2006 10:59 by Mazdakteris1.
laniite
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 20:18
Alkoholikji ir slimi. Tachu, atshkjiribaa no sirds un kunjgja slimniekiem, alkoholikjis pats sev izveelaas sho slimiibu. Un pie tam alkoholisms NAV arstejams.
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 20:21
...hm...alK(A)holiíis jeb alk(O)holoíis??...cilvçks, kas dzer - vnk labs cilvçks...alkoholiíis - slikts cilvçks..:))
laniite
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 20:25
Tikko izkopeju no letonika.lv:

alcoholismus
- 1. Slimîba, kurai raksturîga tieksme pçc alkohola un kura saslimuðo noved pie psihiska un fiziska sabrukuma, kâ arî sociâlâs degradâcijas.
- 2. Bieþa alkoholisko dzçrienu lietoðana.


Secinajums- mazdakteris1 nav dakteris!
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 20:31
laniite
Tu vari saukt mazdakteri kâ vien ienâk prâtâ, tas nemaina to, ka ðajâ jautâjumâ viòam ir taisnîba.
Hmm...
Re: alkohoslisma aarsteeshana
14.08.2006 21:39
Man jau liekas, ka alkoholiki ir loti nelaimigi cilveki. Vini ir vaji. Bet vai slikti?
laniite
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 00:51
plants
vai iznjemot to, ka es vardu "alkoholikjis"rakstu ar "o",bet mazdakteris ar "a", Tu pamaniji veel kaadas buutiskas atshkjiribas muusu abu uzskatos? Ja nee, tad nav ko velti runaat.
plants no cita PC
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 10:22
Mçs visi te velti runâjam. Nav dzirdçts, ka kâdam te maksâ.
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 11:10
Esmu paaraak daudz redzeejis trageedijas, ko rada alkoholiki.Esmu redzeejis tikai vienu cilveeku, kas bija atmetis dzershanu. Vins nebija daavana apkaarteejiem arii tad. Kaut gan es vinu cieniiju par to ka vins nedzer. Alkoholisms ir noziegums pret gimeni,beerniem un sabiedriibu. Alkoholikis nevar buut labs. Jo neviens noziedznieks nevar buut labs sabiedriibas aciis. Vinus var zeelot tikai par nelaimi sev un savai gimenei.
Jo mazaak mees vinus zeelosim, jo mazaak vinu buus.Ar shaadu riiciibu mees viniem paliidzeesim pienemt leemumu aarsteeties.Jo aatraak mees to saaksim ,jo mazaak cilveeku kluus par alkoholikiem.Jo mazaak buus alkoholiku, jo mazaak buus sagrautas gimenes,spiidzinaatu beernu,debiilu beernu,slepkaviibas,zagshanas,izvaroshanas.Visiem alkohola cieniitaajiem ir jau no pasha saakuma jaazin,ka alkoholisma gadiijumaa vinhs tiks izsleegts no sabiedriibas,kaa potenciaalais noziedznieks.Alkoholikus var aizstaavet tikai noziedznieki,alkoholiki un vieglpraatiigi cilveeki.Pret alkoholikiem ir jaabuut principiaali neiecietiigiem jau no pasha saakuma.Alkoholikus nedriikst radiit.
Tur sleepjas iistais humaanisms.
Hmm...
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 12:28
Mazdakteris1 raksta ka vecs dakteris balta kokvilnas halata un balto medika mici galva, kas saka absolutas patiesibas, ko citiem nebus apsaubit!

Bet es atlausos apsaubit! Nevajag noversties, bet vajag palidzet. Un te es nedomaju zelosanu, jo ta tiesam nepalidz. Vajag palidzet cilvekam saprast, ka vins ir slims, bet nedrikst noversties, jo tas dzis vinus alkoholisma vel dzilak. Jabut loti stingrai nostajai, bet nedrikst noversies. Vini ir vaji.
Un ko nozime "izslegt no sabiedribas"? Kur tad ta sabiedriba vinus liks? Vai tik Mazdakteris1 nemudina uz neiecietbu sabiedriba? Tas ari nav labi, vajag but politiski korektam!
madcynics garâmejot
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 12:43
...alkoholisms ir izlaidîba...ja grib dzert,lai dzer...radijums pats izvçlejies savu dzîves ceïu...jâ, pienâk laiks, kad ðî izlaidîba pâriet citâ stadijâ...þelot,ârstçt???...par manu naudu???
lîze
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 14:44
Cilvçks padomu lûdza, a jûs - maisu ar akmeòiem - þvîks, þvîks..
Apðaut tagad tos alkoholiíus vai?
Man vairâk no narkomâniem bail.. tos arî...

Ârstçties var. Izârstçties, diez vai. Vienîgi paða gribasspçks.
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 14:59
Kaapeec apshaut? Izvest uz vientulju salu kameer neiemaacaas sociaali pienjemami uzvesties.
madcynics garâmejot
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 15:08
...tie, kuri tieðam grib, tiek vaïâ no ðî netikuma...no netikuma, nevis slimîbas...:)...jau degradçjuðos tipiòus - viòi jau ir iekðâ procesâ...tur nekas netiek lîdzçts..:))
Naziitis
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 19:08
Speciaali Mazdakterim..

Es arii atmetu dzershanu.Nestaasti pekstinjus,ka esmu bijusi ljauna,bezatbildiiga un bezveidiiga:)) Saakaas viss ar tusinjiem,boheemu..beidzaas ar dzilju depresiju un cieshanaam.Labi,ka mani tuvinieki un dazhi draugi nenoveersaas. Esmu laimiiga,vesela un laba mamma.Beerns man ir piedevis un sapratis.Tas ir galvenais.
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 19:24
Speciaali Naziitis.
Apsveicu.Un izsaku cienu. Taadi ir loti reti.
Sievietes ir vairaak motiveetas to dariit.(izaarsteeties).
Bet mana ilgaa dziives pieredze dod man tiesiibas teikt. Jo mazaak mees vinus zeelosim,jo vairaak un agraak vini sapratiis,ka alkoholiki netiek zeeloti, jo mazaak vinu buus( arii narkomaani).
Ar patiesu cienu,arii kritikiem.
Sevishki kritikiem,kas nav izbaudiijushi kaa atkariigie laupa sit normaalos un biezi noslepkavo tos lai tiktu pie savas devas,meerina.
Jo vini mazaak buus,jo mazaak buus zadziibas,laupiishanas,slepkaviibas,nevainiigi sabraukti cilveeki.
Atbalstiit atkariigos, noziimee atbalstiit slepkavas,laupiitaajus,izvarotaajus,zaglus,slaistus,liekeezhus,nelieshus.
Tas noziimee atbalstiit narko tirgonus,alkohola izplatiitaajus.
Hmm...
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 19:49
Skarbi teikts, Mazdakteri1...
Nu a ko tad ar viniem darit? Noversties un izlikties, ka vinu nemaz nav? Nu tad gan vini bus launi un nejauki pret sabiedribu, kas vinus posta novedusi un tagad neliekas ne zinis. Par alkoholiki nepiedzimst, par tadu klust!
Mazdakteri1, varbut pie reizes noversisimies ari no vinu gimenem, draugiem, jo vini ir kontaktejusies ar so launo radijimu - alkoholiki, un varbut pat zelojusi vinu, lidz ar to veicinot alkoholisma izplatibu?

Mazdakteri1, zelosana ne vienmer (gandriz nekad) ir palidziba, vajag atskirt sos divus jedzienus.

Un kas rinda nakamais, no ka mums vajadzetu noversties?
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 20:21
vai Mazdakterim liekas, ka kaads zeelo alkoholikus, kuraa vietaa tu to redzi muusu sabiedriibaa???? man liekas, vienai lielai daïai tas viss vispaar ir vienaldziigi, bet otrai tie riebjas. Ka es dzeeru es arii sev riebos, bet tas nenoziimee, ka biju launa vai kaada tur. nedzert var, tikai jaazin kaapeeec nedzert!!!
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 20:50
...ak nazît...ak ezît...ak es...nu esam mçs no nievâjamo kastas - kodçji un narkomâni...nu nevar ar mums kontaktçt...nu esam mçs ïauni...nja..:))
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 20:56
nu, bet piekriiti Mad..., ka ar lietojosu kaartiigu alkoholiki tiesam ir paagruuti kontakteet, tie viheri kas naak araa, tas ir pi....vislabak ir kodeeju likt vispar mieraa, lai dara ko grib, izlikt no maajaam, lai koþ un uzdziivo kameer taa juura vairs nebuus liidz ceïiem. Izpeldees, tad izpeldees, ja ne, ta ne:)
Re: alkohoslisma aarsteeshana
15.08.2006 21:22
...es pats ar sevi tajâ laikâ, nekâdas, uzsveru - NEKÂDAS rektes neveidotu...vismaz ar sevi personîgi..tas tâ...ja koþ, grib kost, tad neviens neapstâdinâs...pareizi ir - ïaut vai nu izpeldçt, vai nokosties...jâ, ja kodçjâ ir reâli saskatâma vçlme izdzîvot, tâtad izíepuroties, viemnçr laipni, palîdzçðu...man arî palîdzçja...bet pie ðamaòiem, tas ir - psihoterapeitiem, gan klât nelaistu...kamçr rakòâsies pa cietçja pari, meklçdams bçrnîbas traumu postoðo ietekmi uz topoðo alkoholiíi. tikâm ðamçjs nokodîsies lîdz baltajâm pelîtçm...
Dzçrajs 3
Re: alkohoslisma aarsteeshana
16.08.2006 10:00
Skumjâkais visâ augstâkminçtaja ir tas, ka cilvçks visos laikos ir mâcçjis apdullinâties tâ vai savadâk, un to kuri apdullinâs skaits nav nekâds mazais. Uzskatu, ka katrs alkoholiíis ir savâdâkâks, tas droði vien atkarîgs no organisma îpatnîbâm. Degradâcija gan ir neizbçgama, taèu viens nodzeras un kïûst par deìenerâtu gada laikâ. Cits dzer visu mûþu, un kad viòð nav ierâvis neizskatâs pçc cilvçka. Vel cits reguâlâri iedzer piektdienas vakarâ un viss. Kâ viòus visus iebâzt vienâ maisâ? Pagrûti. Centieni aizliegt alkoholu cilvçces vçsturç ir bijuði daudz, un nekad tas nav novedis pie ilgstoða alkohola aizlieguma. Tajâ pat laikâ ir tûkstoðiem alkoholiíu, kuri dzer savâ nodabâ, nevienam sliktu nedara ir pat vientuïi, tâdçjadi neaiskar ìimenes intereses. Vienîgais kaitçjums ko ðâds alkoholiíis nodara apkârtçjiem ir tas, ka iespçjams viòð tçrç lielâku daïu no veselîbas aizsardzîbas budþeta. Viens no sodiem alkoholiíiem varçtu neârstçðana pçc parastiem principiem. Savukârt kâ noteikt kurð ir dzçrâjs kurð nç? Latvijâ nav sistçmas, kâ noteikt kurð ir dzçrâjs un kurð ne, un viòu praktiski nav iespçjams izveidot.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 8?
Ziņa: