narkoze?

Aizsāka SanitaO 

SanitaO
narkoze?
02.02.2007 10:38
Tas jau bija pirms vairâkiem gadiem (aptuveni 5). Man tika veikta operâcija pilnâ narkozç. Operâcijas laikâ es sajutu lielas sâpes, es jutu, kâ man ðuj un kaut ko visu laiku urbina. dzirdçju arî ârstu sarunu, ko atceros vçl tagad. Bet pats briesmîgâkais - es nevarçju pakustinât ne pirkstiòu, ne pavçrt muti, ne attaisît acis un likt just ârstam, ka man meþonîgi sâp. Nâkoðajâ dienâ dakterim pastâstîju savas cieðanas. Viòð, teica, ka tâ nevar bût. Tad, kad pastâstîju, ko viòi runâja pie galda, tad dakteris, neko neteicis izlavîjâs no palâtas. Nâkamajâ reizç viòð piebilda, ka tâ mçdzot bût, tikai pacienti par to parasti neatceras. Tagad esmu nobaþîjusies par savu bçrnu - viòam jâveic arî operâcija pilnâ narkozç, bet es baidos, vai viòð nejutîs sâpes. Varbût man tâ tikai patrâpîjâs ar neprasmîgu anesteziologu?
Re: narkoze?
02.02.2007 11:21
Esmu lasîjusi par ðo fenomenu. Jau toreiz domâju, ka tâs ir briesmîgâkâs mokas. Tâ nav anesteziologa vaina, jo neviens râdîtâjs ðo efektu neindeficç, diemþçl. Labâ ziòa ir tâ, ka tâ notiek ârkârtîgi reti un varbûtîba, ka Tavam bçrnam bûs tâpat ir ïoti niecîga.
. ? .
Re: narkoze?
02.02.2007 12:28
Iklausâs patieðâm ðausmîgi...
SanitaO
Re: narkoze?
02.02.2007 12:39
Paðu operâcijas sâkumu es nejutu. Sâku just kaut kur pa vidu operâcijai(ja nebija zudusi atmiòa). Paðas beigas es arî nejutu, bet stulbi, es atceros, kâ mâsiòa paver manus acu plakstiòus un es cerîbâ domâju, ka viòas tagad ieraudzîs, ka es visu jûtu, bet neko - viss kolektîvs tçrzçdams strâdâja tâlâk. Beigas operâcijai es arî neatceros, atmodos reanimâcijâ, kad man bïâva, lai es elpojot. Operâcija nebija sareþìîta, teica, ka pçc tam vedîs uz palâtu, bet rezultâtâ atmodos ar trubâm pilnu degunu un muti. Operâcija - bumbulîtis zem vçdera tauku slâòa.
Abegveita
Re: narkoze?
02.02.2007 13:19
Man ir draugi anesteziologi, kas saka, ka ðitâ mçdzot gadîties un tas esot lielâkais fçleris anesteziologa darbâ, ja ðitâ gadâs. Tad jau esot labâk, ka sirds apstâjas, tâ esot standarta situâcija un ar to varot elementâri tikt galâ, bet ja pacients pçc narkozes saka, ka visu jutis, tad esot baigais abloms. Diemþçl paredzçt iepriekð ðito nevarot, jo narkoze ir aprçíinâta pçc vidçjiem râdîtâjiem, bet katrs cilvçks esot individualitâte un uz narkozi reaìç individuâli.
hiho
Re: narkoze?
02.02.2007 13:26
tas ir sausmigi, man draudzene stastija ka vinai ar bijusi narkoze un vina jutusies sausmigi gribejusi ko teikt bet ka sastingusi un asaras birst.
Re: narkoze?
02.02.2007 13:38
Tâs tieðâm ir ðausmas. Man piemçram, kad veda uz operâciju, man bija tieði tâdas bailes, lai tikai nepamostos operâcijas laikâ. It kâ nepamodos, bet vienu brîdi bija tâ jocîgi - pa miglu dzirdu, kâ ârsti sarunâjas, jûtu spoþu gaismu virs galvas, bet pakustçt ne nieka nevaru. Nejûtu ne sâpes, ne îsti dzirdu saprotamus vârdus, taèu saprotu, ka ap mani krâmçjas. Manuprât, es vienkârði sâku lûgt Dievu, lai tikai nepamostos un spçju iemigt. Tâ arî notika, taèu tâ arî nesapratu, vai tas bija operâcijas laikâ vai tomçr pçc tâs. Tas ir pilnîgi kas cits, jo tieðâm sâpes nejutu un vispâr viss bija kârtîbâ.
Nike
Re: narkoze?
02.02.2007 13:49
Es arî esmu dzirdçjusis daudzus ðausmu stâstus par narkozi. Vispâr gribçtos pajautât ârstiem, kâpçc vieglâkas operâcijas netiek veiktas ar vietçjo narkozi???? Kad man nâcâs operçt apendicîtu,tikai ar lielu piepûli un naudas lîdzekïiem izdevâs ârstu un anesteziologu pierunât uz ðo procesu. Tas bija nepiecieðams, jo pçc pirmâs operâcijas dakteris man ieteica izvairîties no kopçjâs anesetçzijas, jo sirds streikojusi pirmâs operâcijas laikâ. Pati esmu par vietçjo narkozi.
Re: narkoze?
02.02.2007 13:56
Man atkal dçï sirds uzreiz teica, ka atsakâs operçt ar vietçjo. Man variantus neatstâj. Man pat parastâ punkcija bija ar pilno narkozi.
nike
Re: narkoze?
02.02.2007 14:06
Mans subjektîvais viedoklis, ka ârsti tomçr negrib íçpâties ar to vietçjo narkozi, jo tad ar pacientu ir jâprunâjas jâseko uzmanîgâk lîdzi. A, tâ, ja guï kâ bluíis (ar kopçjo narkozi), tad mierîgâk. Vismaz tad, kad ir vietçjâ narkoze var pateikt, ka jûti sâpes. Nu jebkurâ gadîjumâ kopçjâ narkoze cilvçkam ir daudz kaitîgâka kâ vietçjâ. Viens atmoðanâs process vien ir tîrâs ðausmas...

Kakao,

Tu kâdreiz aprunâjies ar citiem ârstiem par savu sirds problçmu un anastçziju. Protams, ja to saka îsts speciâlists, tad ir jâklausâs, bet bieþi vien tie rajona slimnîcu ârsti var visâdus brînumus sastâstît.
Re: narkoze?
02.02.2007 14:12
Man to teica mans kardiologs, to man teica slimnîcâ uzòemðanâ utt. utt. To man visur sastâstija. Man ir bijuðas 4 pilnâs narkozes, trijâs no tâm pie pamoðanâs es raudâju, divâs vçl piedevâm kritu panikâ un vispâr man ir problçmas ar pamoðanos no narkozes. Parasti mâsiòa vçl sauc ârstu palîgâ.
nike
Re: narkoze?
02.02.2007 14:18
Kakao, Tev tieðâm ir nopietna sirds kaite jeb stress ir tas impulss, kas liek sirsniòai klapçt? Man ir tâ, ka man uz stresa pamata var sâkties nenormâlas takihardijas un aritmijas, bet pati pa sevi sirds neesot slima.
Re: narkoze?
02.02.2007 14:23
Viena no tâm èetrâm narkozçm bija sirds operâcijas laikâ! It kâ salâpija man to sirdi, taèu operçts paliek operçts - nevarçtu nosaukt par veselu. Tâpat man viòa ietekmç visu dzîvi un stresi ir viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmç pilnîgi visu, kas ar mani notiek sâkot ar dermatîtu, aizkuòìi un beidzot ar sirdi!!!
Re: narkoze?
02.02.2007 23:10
Man kaadas 4 taas kopeejaas bijushas... Agraak pats gribeeju lai nestrjomiitu no operaacijas bet ar katru reizi peec operaacijas bija ar vien sliktaak un peec ceturtaas bija taada mezhoniiga poha ka no piektaas atteicos un turpmaak domaaju ka aarstiem buus mani gruuti pielauzt uz pilno. Un man godiigi sakot ir pie dirsas ko vinji par to domaa...
kapec
Re: narkoze?
03.02.2007 19:08
ku! ko tik bieþi Tev operçja, hroniska vaina?
Re: narkoze?
03.02.2007 20:40
Nav man nekaa hroniska... peedeejo reizi brucinju opereju...
kapec
Re: narkoze?
03.02.2007 22:28
ku! Un iepriekð mandales?
pieredze
Re: narkoze?
03.02.2007 23:52
...padaliishos savaa pieredzee arii...
Arii man ir bijushas 4-as operaacijas pilnaa narkozee...
Ar pirmo operaaciju nebija probleemu, tikai pamostoties bimbaaju kaa ziidainis ;))
Bet, luuk, otraas operaacijas laikaa arii JUTU ko dara aarsti un DZIRDEEJU vinjus sarunaajamies, bet nekas NEsaapeeja. (Toreiz man opereeja lauztu kaaju, lika virsuu Kalnbeerza aparaatu, luuzums bija sarezhgjiits, ar vairaakaam shkjembaam, operaacija ilga kaadas 4-as h).
Par cik kaajas pirmaa operaacija nebija visai veiksmiiga, naacaas to pashu atkaartot veelreiz, un, dienu pirms operaacijas, kad ienaaca anesteziologs apjautaaties, kaa bija u.c., PATEICU, kaa bija..., nu, ka dzirdeeju un jutu to un sho...
Tad nu tas TIKA njemts veeraa, man sagatavoja speeciigaaku narkozi, BET, jaaaa, taa atmosshanaas - brrrrr, man bija tik shaushaliigi auksti, ka es drebeeju pat zem triis segaam, bet nu, peec laika viss atgaaja tik un taa...
Ceturtaa operaacija bija it kaa pati siikaakaa, NU BET NARKOZES SASTAAVS !!!! Dievs zheeliigais!!! Kaa kaut ko tik s****u var izmantot mediciinaa...
Un tieshi peec taas ceturtaas operaacijas esmu ieguvusi reaalu ps. TRAUMU - bailes no narkozes!!!
Luuk taa...
Moljers
Re: narkoze?
04.02.2007 00:06
Rekomendçju operçties bez narokezes, kâ pirms 200 gadiem.
Piesien pie galda, lasa bîbeli un uz priekðu.
Re: narkoze?
04.02.2007 00:22
Es kaut kut lasîju, ka ar hipnozes palîdzîbu var bez narkozes.
Re: narkoze?
04.02.2007 08:53
Tas nebija Kaðpirovskis kas ðito mçìinâja praktizçt? Vai tas otrs - Èumaks.
Cik dzirdçju diezko spoþi jamiem negâja.
Moljers
Re: narkoze?
04.02.2007 09:09
Nav tik tâlu jâmeklç. Latvijâ hipnotizçti slimnieki ir operçti, nodarbojâs ar to no jau viòsaulç esoðie Zâlîtis un Gerke, bet tas bija sen.
Re: narkoze?
04.02.2007 13:58
Pastâstîðu kâ man bija:Ar kopçjo narkozi tiku operçta trîs reizes,divâs patîkami aizmigu un normâli reanimâcijâ pamodos.Bet treðo reizi pârdzîvoju kâ lielu murgu,pat tagad atceroties nelabi metas!Pagâjuði kâdi pieci gadi,bet vçljoprojâm gribas raudât to atceroties.Pretîgi iemigu,tad uz beigâm sâku dzirdçt ârstu pretîgâs sarunas:te mums vairs nav ko darît,aizies pie dieviem utml.Es ðokâ gribçju pateikt ka visu dzirdu un esmu dzîva,mçìinâju kustinât rokas,kâjas,bet nekâ!Tad noklausîjos vçl visâdas stulbîbas kâ viòi mani modinâja:íirurgs un anesteziologs.Kâ man tajâ momentâ sagribçjâs dzîvot!!!!Tad pçkðòi kâds no viòiem ieraudzîja tomçr kautkâdas dzîvîbas pazîmes un es ar vadiem visâs vietâs pamodos reanimâcijâ,kad pârdzîvoju pâris kritiskâs dienas vemjot utt.
Re: narkoze?
04.02.2007 17:25
Moljers - ja jau tas bija sen, acîmredzot gribçtâju daudz nebija?
Re: narkoze?
04.02.2007 17:29
Varbût vnk gadîjâs stulbi anasteziologi un viss nepareizi apreekjinaaja devu vai kaut kas tamliidziigs!
bet shaadi gadiijumi ir diezgan izplatiiti, kad cilveeks visu juut un dzird tikai nevar pariit un pateikt, ka drausmiigi saap!
Re: narkoze?
04.02.2007 17:36
Man pçc pçdçjâs (no mana mûþa piecâm narkozçm) arî bija drebuïi zem trijâm segâm un nedaudz vemðana. Bet operâcijas laikâ, par laimi, neko nedzirdçju :)
Re: narkoze?
05.02.2007 01:07
Un ar ko ir bijusas saistitas parejas 3 operacijas?
valerija
Re: narkoze?
05.02.2007 01:36
man ir bijusas 4 visparejas narkozes. bija o.k., ari atmosanas.
pagajuso vasar bija iespeja izbaudit operaciju vieteja narkoze. ziniet, es labak par visparejam narkozem, kaut ari tas ir kaitigak veselibai. gulet operaciju zale, blakus cilvekam, kuru griez zem visparejas, skist asinis, tas arstu sarunas utt. brrrrrr. visu cienu arstiem, bet man tas bija par grutu. vienkarsi jutiga esmu:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 3?
Ziņa: