Ârsta palîga profesija

Aizsāka Jaanis 

Sveiki!

Gribçtos pajautât vienu jautajumu. Medicînas koledþâs var izmâcîties par Ârsta palîgu (ex. feldðers). Pçc 3 gadiem iegûsti diplomu un ej strâdât. Tâtad: ko îsti var darît tâds Âsrta palîgs? Strâdât uz âtrajmiem, tramapunktos u.c. vietâs. Kâ slimnîcâs? Cik zinu (Liepâjas slimnîcâ), tur nav tâdas ðtata vietas kâ ârsta palîgs - ir tikai mâsa....

Esmu dzirdçjis, to ka kadâs farmâcijas firmâs vai kur var stradât. Tâ ir tiesa? Varbût kâds ðîs profesijas pârstâvis var padaklîtiesa?
Re: Ârsta palîga profesija
30.04.2007 14:20
Slimnîcâs uzòemðanas nodaïâs ir ârsta palîgu ðtata vietas, varbût ne visâs. Ârstu praksçs var strâdât, pie tiem paðiem ìimenes ârstiem. Farmâcijas firmâ bez augstâkâs izglîtîbas tikt bûs grûti, bet ne neiespçjami.
Re: Ârsta palîga profesija
30.04.2007 14:21
esmu izbijis feldsheris. pie taadas algas, kaa tagad ir Latvijaa, nav jeegas maaciities. Gjimeni neuztureesi. aatrajos pagaidaam ir shiis shtata vietas, nemaaku teikt par traumpunktiem. farmaacijas firmaa? Nu tur jau mudzh no izbijushajiem dakteriem un maasaam, kas turp devushies mediciinaa vispaarzinaamaas probleemas dziiti -- zemo algu deelj. kaapeec Tev jaaapguust profesija, kas orienteeta uz neatliekamaas paliidziibas sniegshanu, lai peec tam straadaatu zaalju firmaa?

agraak laukos bija FVP jebshu feldsheru-vecmaashu punkti, kur feldsheris driixteeja izsniegt slimiibas lapu uz 3 dienaam, bija daktera vietaa tur, kur aarsts gruuti sasniedzams. Bet tas nu laikam ir veesture, ja nu vieniigi shur tur ir pa kaadai pirmspensijas vecuma feldsherienei. viirieshus faktiski nesastapsi.

Mani puishu kaartas grupasbiedri ir izstudeejushi mediciinu un kljuvushi par aarstiem, ir aizbraukushi uz aarzemeem, ir mainiijushi profesiju. Par aarsta paliigu neviens vairs nestraadaa (cik man zinaams).



Edited 1 time(s). Last edit at 30.04.2007 14:38 by Runcene.
Jaanis
Re: Ârsta palîga profesija
01.05.2007 20:08
Skaidrs...
Tad jau sanâk ka nekas spoþs nesagaida...??
stunete
Re: Ârsta palîga profesija
02.05.2007 14:34
Es domaju ka ir jegas macîties ,jo medikamentu kompanijas labas algas!!!
Re: Ârsta palîga profesija
03.05.2007 11:56
Ârsta palîgs nemaz nav tik bezcerîga profesija. Atmaksa ir atkarîga no tavas mâkas.Vari strâdât ,kâ brîvâs profesijas pârstâvis savâ medpunktâ. Protams par ârstu ir mâcîties labâk bet ârkârtîgi ilgi un grûti. Tur jâbût labai veselîbai ,spçjâm zubrît,zubrît un vçlreiz zubrît. Bet tad tu esi inteliìences virsotnç uz visu mûþu.
Ârsta palîgs tagad ir ar pirmâ lîmeòa augstâko profesionâlo izglîtîbu.
Tâdas darba vietas ir armijâ ïoti pieprasîtas.Atalgojums ir augstâks par civilajiem.Spçcîgs sociâlais nodroðinâjums(pensija,ârstçðana par brîvu,medikamenti par brîvu,zobârsts par brîvu,izòemot protezçðanu,ja zobus nezaudç mâcîbâs,kaujâ)formas tçrps Bet jâbût gataviem uz Afganistânu,skraidîðanu pa meþu,cîòa ar apstulbuðiem no varas serþantiem un leitnantiòiem.Jâmâk lasît lekcijas pret alkoholu,atkarîbu veidojoðâm vielâm,SeksuâliTransmisîvâs Slimîbas,traumatismu,personîgo un sabiedrisko higiçnu ,infekciju slimîbu profilaksi,pirmâs palîdzîbas sniegðanu. Masu iznîcinâðanas ieroèu sekâm , lauku sanitâriju,çdinâðanas îpatnîbâm,ûdens nodroðinâðanas sanitârija u.t.t.Angïu valoda ir jâzin labi ,citâdi netiksi uz Miera misijâm,paðsaprotami. Slimîbas lapas ir tiesîbas rakstît lîdz 14 dienâm,ja ir sertifikâts.Ir tiesîbas pieòemt lçmumu par pacienta ârstçðanu savâ apjomâ.
Paðlaik Ârsta palîgs tiek orientçts uz âtrâs palîdzîbas darbu. Ja mâcies angïu valodu,tad vari cerçt uz mâsas vietu ârzemçs. Nav tik bezcerîgi. Protams atkârtoju,ka ârsts ir ârsts un ârsts-asistents ir cita lieta
Re: Ârsta palîga profesija
03.05.2007 12:23
...mazdakteri, bravo...:)...pilnâ nopietnîbâ...viens no nedaudzajiem, kurð nekurn...cienu...:)
Re: Ârsta palîga profesija
03.05.2007 13:05
Aarsta paliigs shobriid peec likuma nevar straadaat savaa medpunktaa. Ja mees runaajam par nopietnu medpunktu, nevis traumpunktu dzelzcelja stacijaa vai dezhuuras atskurbtuvee. Tagadiit gjimenes aarsts kungs un kjeizars.
Re: Ârsta palîga profesija
04.05.2007 07:38
Kâ brîvâs profesijas pârstâvis viòð var pieòemt slimniekus savâ kabinetâ,jo ìimenes ârsts netiek galâ ar visu.Viòð ir tiesîgs iet uz mâjas vizîtçm un ârstçt savâ apjomâ,kur nevajag ârsta iejaukðanos. Vajag lasît likumus.
Re: Ârsta palîga profesija
04.05.2007 09:48
savaa kabinetaa gjimenes aarstu prakses ietvaros...
Re: Ârsta palîga profesija
04.05.2007 10:32
to ,,,
Armija viss ir nedaudz citadi. Najauci divas lietas ;) Ari receptes var izrakstit. Tai skaita uz stipri iedarbigam...

Savu praksi nevar atvert, cik zinu, tas ir. Arsta pasparne tikai.

to mazdakteris1
Ir viena nianse. To jus nedaudz parspilejat. Arsta paligs nevar stradat sava specialitate arzemes. Jo profesija nav registreta ES papiros.
Ja cilveks grib stradat arzemes jamacas koledza (vel labak universitate) par parasto med.masinu. Mazak vazasanos ar papiriem un nevajadzes pieradit katrai stulbai babai, ka neessi ezelis.

Perspektivas Latvija.
Atra palidziba, uznemsanas nodalas, gimenes arsta prakses, armija, dazas slimnicas - reanimacijas nodalas (tajas arsta paligus mil, dazreiz pat maina statu vietu sarakstu. Ta bija izdarits piemeram Gailezera. Jo arsta paligs reanimacijas nodala ir perspektivaks par med.masu).
Talak. Nakotne arsta paligs vares iegut bakalaura gradu un pat magistra gradu. Izmainas likuma ir veiktas, prakse pagaidam nav dzirdets ka apmaciba notiek.

Vel jasaprot, ka ar 3 gadiem ampacibas nekas nebeigsies. Pec tam vel jadabuj sertifikatu, tas ir vel 3 gadi. Kopa - 6 gadi.

Realitate.
Pagaidam zema alga. Stradat naksies 1,5-2 slodzes. Vel atbildiba dazviet ir loti liela. Bet alga uz slodzi ir zem realas izdzivosanas robezas. Kassiere sanem vairak. Atrajos darbs antisanitarajos apstaklos katra 2 izsaukuma, ekstremalajos apstaklos, dzeraji, narkomani, bomzi, pie tam bez apdrosinasanas, vai ta ir fiktiva. Ielidosi avarija un dzivosi uz pensiju ~50-60Ls vissu atlikuso dzivi. Bet ar musu autovaditaju kulturu ieklut avarija ir viegli. Loti viegli. Jo atros neciena un dazi pat ienist. Man paveicas es aizbraucu, paveicas tiesa veida, jo mana ambulance (konkreti maneja, ar kuru braucu) ielidoja avarija un sitiens bija taja vieta kur vajadzeja sedet man...

Mans ieteikums - ja patik ekstrims. Macies. Nepatik, nemacies, jo bez fanatisma, ta un ta nestradasi. Tada specialitate. Jo jauninie, kuri iet stradat uz atriem tagad, vai nu ekstrimali-fanatiki, vai nesaprot, ko dara.

Ja gribi stradat farmacijas firma macies par farmaceitu, ja zinasanas pa svakku - farmaceita assistents (2,5 gadi ja nemaldos, kaut kas ta. Negribas meklet).



Edited 7 time(s). Last edit at 04.05.2007 10:49 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Ârsta palîga profesija
04.05.2007 11:18
Es nerunaaju par armiju, jo tas manupraat vispaar nav nopietni... Tam maz sakara ar mediciinu... Tikai manas domas...
Re: Ârsta palîga profesija
04.05.2007 22:15
Tur darbs vairak savas specifikas. Kuru civilajam gruti iedomaties )))) Un katra konkreta vieta specifika bus sava. Jo uzdevumi savi.

Jazin tadas lietas, ko civilie nezin. Specifika. ;)))) Tu varesi 30 min laika ar 7 puisiem uzcelt lielo rotas telti? Pieslegt generatorus, apkuri, salikt galdus, medikamentus un organizt transportu, pa to laiku vel izlamat autovaditaju ta, lai parspetu vina "kulturalo" vardu krajumu... ;)

Ir atskaites. Papiri. Pienemsanas, dispetcera darbs un NMP (sava apjoma, rupji, jo smalkas lietinas nav parasti pieejamas un vienmer var civilo ANMP pasaukt, galvenais no meza izvilkt...).

Jamak izdzivot ar leitnantiniem kuri beidza akademiju (labi ja vel to). Un kuriem prata taja galva...

Jazin tadus brinumus, ka stressa luzumi un jamak tos atskirt, visadi menisciti, mioziti, Slahera sl., par ARS un ARVI paklusesim, adas slimibas, STS... Jamak atskirt psihus. Kam var dot atlauju uz ierocu nesasanu, kam ne. Dispanserizacijas. Ikgadejas potes ( DDDD pamegini organizet potesanu 800-1000 cilvekiem )))) Specifika ;))) Dezuras ;) Kad jaruna ar purnu no kura jadabuj infu kur un cik vins izdzera un jadabuj no ta promiles limeni ar vissadiem parakstiem, narko-testi. DDD Jamak stradat ar ednicu, kontrolet to, sanitaras normas. Ari lauku apmacibas laika. Kur tualete, kadu udeni dzert, no kurienes.
Jamak lekcijas lassit. Stradat ar masveida saslimsanam. Kad uz plikas vietas pa nakti sak gazties, bet essi viens. Nu baigi smiekligi paliek. Un tie vederi, kam isteniba slikti, kam vienkarsi armija apnika un gribas atpusties... Specifika ;) Bet lauku macibas ;) Bet parades ;) 11, 18 Novembra svetki un dezuras tajos uz placa/laukuma. Augsto viesu vizites. Trennini. To drigst, to nedrigst, to var, to nevar.

Kara un missijas protams vel trakkak ;) Kad jadoma, ka pacurat kur var un kur nevar. Jo tur var nosaut, vai uz minas uzkapt.

Tur tada medicina, kuru mila ",,," pat iedomaties nevaretu ;) Katrs pilda savu uzdevumu. Katram savs darbs. Sava specifika.



Edited 1 time(s). Last edit at 04.05.2007 22:16 by Dr.asist. Raimonds.
Ārsta palīgs ir gan tiesīgs atvērt un vadīt medpunktus un ambulances. Un tas ir juridiski likumīgi un notiek daudzās Latvijas pilsētās! Ārsta palīgs ir tik pat kā dakteris,ir tiesīgs viņu aizvietot prombūtnes laikā,izrakstīt receptes,slimības lapu uz 10dienām,uzstādīt diagnozi,nozīmēt ārstēšanos,nozīmēt uz izmeklējumiem pie speciālistiem!
Tuvākajā nākotnē Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēs uz izsaukumiem brauks nevis ārsti, bet ārstu palīgi, komentējot darbinieku trūkumu “ātrajā” palīdzībā, portālam Diena.lv pastāstīja veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS).
Daudzās rietumu valstīs uz izsaukumiem brauc nevis ārsti, bet speciāli apmācīti cilvēki, norādīja J.Bārzdiņš. Amerikā tie ir paramediķi. Latvijā viņu līmenim atbilst feldšeri vai ārstu palīgi.
“Pagaidām mums ir priekšrocība, ka uz izsaukumiem vēl brauc ārsti. Bagātās valstis nevar atļauties uz izsaukumiem sūtīt ārstus. Nākotnē arī pie mums to arvien vairāk darīs vidējais personāls, kā ārstu palīgi. Mediķu trūkst arī citās veselības aprūpes nozarēs,” tā ministrs.
Pašlaik norit intensīva ārstu palīgu apmācība un daudzas medicīnas māsas pārkvalificējas par ārstu palīgiem.
Ministrs nepiekrīt, ka “ātrās” palīdzības darbinieku trūkuma iemesls būtu atalgojums. “Atalgojums neatliekamajai palīdzībai nav slikts. Slimnīcās atalgojums ir zemāks,” skaidroja J. Bārzdiņš. Viņš arī uzskata, ka mediķu – viesstrādnieku ieplūšana Latvijā no citām valstīm ir neizbēgama.
Jau vēstījām, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) "katastrofāli trūkst darbinieku" un dažiem nākas strādāt pat divas slodzes, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē atzina NMPD vadītājs Armands Ploriņš.
Pēc viņa teiktā, liela problēma ir arī darbinieku vecums, 21% no personāla ir vecumā no 51 līdz 60 gadiem, bet fiziskā slodze ir ļoti liela un šādā vecumā ir grūti "brist divus kilometrus pa kupenām".
Re: Ârsta palîga profesija
18.01.2012 02:27
Galvenais ir nevis darbinieku trūkums bet naudas trūkums. Bet ārsta palīgi ir vajadzīgi lai to pašu darbu veiktu par mazāku atalgojumu. Tā paša iemesla dēļ ir vajadzīgi mediķi - viesstrādnieki...

Bet kāds fantastikas rakstnieks kādreiz rakstija, ka nākotnē uz ātrās palīdzības izsaukumu brauks tikai tehniķis. Pamazām tuvojamies tam brīdim...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ârsta palîga profesija
18.01.2012 10:46
Neiesaku kļūt par ārsta palīgu! Būs problēmas Eirozonas valstīs..Tur tādu profesiju nepazīst. Vienīgais ja mūsu gudreļi- Veselības ministrijā beidzot sapratīs,ka ārsta palīga diplomā jāieraksta arī medmāsa.Citās Eiropas valstīs par saviem cilvēkiem rūpējas.Dod diplomus,kas atbilst Eiropai. Mūsējie domā,ka mēģināsim apkrāpt.Izdosim diplomus,kā dzimtcilvēkiem, bez tiesībām izbraukt no Latvijas. Un maksāsim,attiecīgi mazāk par šausmīgu darbu.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.01.2012 10:47 by Mazdakteris1.
Ezis99
Re: Ârsta palîga profesija
18.01.2012 13:31
Ej par stomatologa palīgu. Domāju darbs nav īpaši sarežģits, maksā arī iespējams vairāk.
Re: Ârsta palîga profesija
18.01.2012 17:24
Labdien! Sen neessam redzeejusies :)
Par ārsta palīgu tagad nekādā gadījumā nedrīgst mācīties. Tā ir visīstākā šmaukšanās no valsts pusses. Nekur EUrpas Savienībā to neatzīst. Latvijā algas ir smieklīgas, atbildība ļoti liela un vel trenkā ar sertifikāciju, kā nenormālie. Pie tammizglītības līmenis kļuva sliktāks, mums bīja 3,5 (gandrīz 4 gadi), pašlaik 3 gadi. Un dot kautkādu mistisku augstāko prof. Izglītību, kuru ārzemēs arī neatzīst. Tie paši suomi dot bakalauru + māsu + NMP (3,5-4 gadi). Tas ir diplomu ar dubultspecialitāti, un viņš strādā ES un viņu atzīst arī USA un pat "arābijās".

Vel, ja Jūs rūpīgi ieskatīsities LR Profesiju klassifikātorā, un salīdzināsiet Ārsta palīga prof. kodu ar ISCO (United Nations) profesiju klassifikātoru, tad ieraudzīsiet ka Ārsta palīgs ir Paramediķis. Manos laikos mūsu kodi atbilsta Ārstu apakšgrpai!!! Un bīja attiecīga apmācība (es mācījos 1999-2003 gados). Nessen arī ārstniecības likumu pielaboja! Starp cittu, izstrādāta arī jaunā specialitāte, Militārais paramediķis (2,5gadi) un viņu pieskaitīja pie Ārstu palīgiem. Es nezinu kas tajā Veselības ministrijā notiek, bet ar galvu viņiem točna nav vis kārtībā, jo rakstīju, zvanīju un skaidroju ilgi un daudz, ka Ārsta palīgiem jādot arī māsas diplomus (jeb dubultspecialitāti), tajā vietā viņi vel papildus samazina juridisko pamatu specialitātei un degradē to.

Latviešiem kautkāda mānija ņirgāties vienam par otru...



Edited 2 time(s). Last edit at 18.01.2012 17:46 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Ârsta palîga profesija
18.01.2012 18:29
Manuprāt problēma tur, ka veselības ministrija nav pārliecināta par sagatooto kadru kvalitāti kā rezultātā nolēma to profesiju starptautiski "samazināt" lai nebūtu skandāls par to, ka latvija piepludina eiropu un pasauli ar neatbilstoša līmeņa speciālistiem. Kā nekā runa ir par medicīnu...!

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ârsta palîga profesija
18.01.2012 18:38
sākot no psrs līdz gluži nesenam laikam māsas un ārsta palīga mācību programmas bija ļoti līdzīgas; turklāt ā. p. mācījās ilgāk, pusgadu laikam, tik nez kāpēc toreiz beigušās māsas var braukt uz ES, bet ārsta palīgam ir jāpārtop par māsu, pirms viņš to var izdarīt.

man drīzāk šķiet, ka VM (kā vienmēr) nezina, ko dara tai ziņā, ka tādus vēl sagatavo un jauc civjiem galvu.

un ar "pārmācīšanas" programmu daudzi labi nopelna... ES iedeva naudiņu, un kāda starpība, ko ar to pie mums dara.
Re: Ârsta palîga profesija
18.01.2012 18:44
Nē Ku! Izglītībai kā tādai (līmenim) pagaidam nav ne vainas, Ārsta palīgi viegli velk māsas līmeni un to pierāda tā saucamie "pārkvalifikācijas kursa" rezultāti. Šajā ziņā problēmu nav.

Problēma ir cittur, vajag lēto darbaspēku, kurš nevarētu no Latvijas aizbraukt. Kalpi vajadzīgi. Un VM acimredzot ir pie kājas, ka viņi uzmet savus pilsoņus ar nekam juridiski nederīgiem diplomiem. Tas viss izbrīna. Un tikai kārtējo reizi pierāda, ka specialistus Latvijā novertēt nemāk. Vel problēma ir tajā, ka māsu lobbi un ārstu associācijas &Co, vissiem spēkiem cenšās iznīdēt ĀP. Jo māsām ĀP nepatīk, jo ir kas labāks par māsu (konkurence). Ārstiem arī konkurence pat tik zemā līmenī arī nav vajadzīga. Bet tajā pašā brīdī ne pirmie, ne otrie uz NMP neiet strādāt, jo māsas ir pastulbas NMP lietās un lielākā daļa pieradusi tikai skaisti runāt par NMP konferencēs, bet praksē izpildīt ārsta norādījumus kad ir akūta situācija (nedomāt ar galvu), bet dažiem no viņām tā urīns, ar vissu podiņu, trāpija pa galvu, ka pat cenšās lasīt NMP lekcijas diplomētiem ĀP! Bīju Latvijā, izsmēju vienu tādu gudreli vissas auditorijas priekšā. Jo tas ir tas pats, ja sanitāre, kaut vai ar vissu maģistra grādu, mēģinātu lasīt lekciju kā kopt pacientu māsai!

Ārsti savukārt uz NMP neiet jo nav viņiem tur ko darīt un naudas mazas. Tapēc ĀP sagatavo pašlaik labi tikai priekš NMP, bet daudz ko no pārējās apmācības programmas lēniņām sviež ārā. Atkartojos, māsas līmenim tā vissa tomēr pietiek, jo pamatizglītība ĀP laba, vienīgais trūks māszinības teoriju.

Bet slikti, ka arī juridiskajā līmenī vājina specialitāti. Pie tam viņus neinteresē, ka agrāk Ārsta palīgus sagatavoja daudz labāk, bet tagad vissus vienā kaudzē met. Absurdākais ir tas, ka "vecos" ārsta palīgus pabāza zem "jauniem" akademiskā līmenī! Man patīk, jāmācās mazāk, bet akadēmiskais līmenis augstāks :) Bardaks.

Ārsta palīga specialitāti jaattīsta un diplomos papildus jaieraksta MĀSA automātiski. Labāk mācīt universitātes līmenī. Bet ja grib ko lētāku, tad tiešām lai sagatavo NMP Tehniķus (1-1,5 gadi piemērām) un nebojā labu profesiju.



Edited 4 time(s). Last edit at 19.01.2012 03:05 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Ârsta palîga profesija
18.01.2012 20:32
Raimonds raksta.
Nē, Ku! Problēma ir tur, ka vajag lēto darbaspēku, kurš nevarētu no Latvijas aizbraukt. Kalpi vajadzīgi. Un nekas, ka uzmet savus pilsoņus. Vēl problēma ir tajā, ka māsas un ārstu associācijas un klani vissiem spēkiem cenšās iznīdēt ĀP. Jo pirmiem ĀP nepatīk, tā kā ir(bija?) Kas bija labāks par māsu. Otriem, konkurence ,pat tādā līmenī nav vajadzīga. Bet ne pirmie, ne otrie uz NMP neiet strādāt . Jo māsas ir pastulbas NMP lietās un pieradušas skaisti runāt konferencēs. Māk tikai izpildīt ārsta norādījumus, kad akūta situācija (nedomāt ar galvu). Bet ārsti uz NMP neiet, jo nav viņiem tur ko darīt un naudas maz maksā. Tapēc ārsta palīgus sagatavo ,pašlaik, labi priekš NMP .Toties daudz ko no apmācības programmas lēniņām izsvieda. Arī juridiskajā līmenī vājina specialitāti. Pie tam, viņus neinteresē, ka agrāk Ārsta palīgus sagatavoja daudz labāk, bet tagad vissus vienā kaudzē!

Ārsta palīga specialitāti jaattīsta un diplomos papildus jaieraksta MĀSA. Bet ja grib ko lētāku, tad tiešām lai sagatavo Paramdiķus un nečakarē cilvēku dzīves.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bēdīgi,ja tā ir patiesība. Tad jau rodas jautājums.Esam mēs vai neesam Eiro savienībā? Vai VM ir tiesīga nerēķināties ar starptautiskajiem (Eirosavienības) līgumiem? Ierēdniecība augstāka par likumu?



Edited 2 time(s). Last edit at 18.01.2012 20:33 by Mazdakteris1.
Re: Ârsta palîga profesija
18.01.2012 21:35
Izlaboju savu iepriekšējo tekstu, lai būtu saprotamāk.
Re: Ârsta palîga profesija
19.01.2012 15:37
Bet tajā pašā brīdī ne pirmie, ne otrie uz NMP neiet strādāt. Jo māsas ir pastulbas NMP lietās un lielākā daļa pieradusi tikai skaisti runāt par NMP konferencēs. Bet praksē izpildīt ārsta norādījumus kad ir akūta situācija (nedomāt ar galvu), bet dažiem no viņām tā urīns, ar vissu podiņu, trāpija pa galvu, ka pat cenšās lasīt NMP lekcijas diplomētiem ĀP!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izrēcos!!!! ....bet dažiem no viņām tā urīns, ar vissu podiņu, trāpija pa galvu....Tā nedrīkst! Var nosmakt no rēkšanas.Talants izteikties,kas papildināts ar īpatnēju somu akcentu:)
Re: Ârsta palîga profesija
20.01.2012 11:44
Raimondam gandrīz sanāca slepkavība aiz neuzmanības... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ârsta palîga profesija
20.01.2012 21:31
Varu padalities un teikt, ka paslaik mans ĀP diploms atrodas kadas valsts ''salidzinaashanas agjenturaa'' .. kad uzzinashu, kam tas ir pieliidzinaats, tad padaliishos ar interesentiem sheit .. katraa zinjaa nekadas baigas ceribas neloloju, bet nu laiks raadiis
Re: Ârsta palîga profesija
21.01.2012 17:19
Sobaks Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Varu padalities un teikt, ka paslaik mans ĀP
> diploms atrodas kadas valsts ''salidzinaashanas
> agjenturaa'' .. kad uzzinashu, kam tas ir
> pieliidzinaats, tad padaliishos ar interesentiem
> sheit .. katraa zinjaa nekadas baigas ceribas
> neloloju, bet nu laiks raadiis
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Latvijā bija iespēja,par Eiropas naudu,pārkfalivicēties par medmāsu.Pat farmeceiti un vecmātes tur gāja,cik zinu.Bet tā izziņa daudz ko nedod.Cita lieta ja izdotu jaunu diplomu ar ierakstu medmasa.Bet mūsu VM gudreļi, tam par gudru,lai par SAVIEM cilvēkiem parūpētos.Viņos vēl padomijas gars.Aizbēgi,tātad ne mūsējais,riebsim.Bet Eiropas naudu,jā to dodiet.Jo vairāk, jo labāk!
viesis
Re: Ârsta palîga profesija
21.01.2012 20:42
To. ka augstākā izglītība ir jāreorganizē. nav šaubu. Nesaku, ka jāslēdz programmas, bet apmācības sistēma. Konkrēti par medicīnisko izglītību. Medicīnas koledžas, kuras tagad ir abu universitāšu paspārnē. Pasniedzēji tie pasi, kas med. Fakultāte , gan koledža. Koledžas beidz bez bakalaura grāda, jo bakalaurs no 120 KP līdz 160 KP. Lai dabūtu bakalauru jāmācas vel viens gada un redziet par gadu dabu 160 KP, bet par trim to nevar. Vai tad grūti vel koledžas beidzējiem sameklēt kādus 20 KP. Jaatzime, ka citas valstis, koledžas beidzējiem ir atvieglota iestāšanas med. Fakultāte. Krievija 2 kursa, Armēnijā teicamnieki 3 kursa, pārējie otrajā. LU pat izdomājusi tādu stulbumu, ka papildus pie iestāšanas jauno mediķu skola –vidusskolnieki beidzēji saņem papildus 10 punktus, bet koledžas beidzējs -mediķis ne ka.
Ludzu uzraksti, kad kaut ko uzzini. Paldies
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 15?
Ziņa: