Vidusauss iekaisums-vai obligâti antibiotikas?

Aizsāka Alisy 

Sveiki!
ðodien biju pie Lora un konstatçja visusauss iekaisumu. Izrakstija Nimesil, klepus sîrupu(jo papildus visam ir klepus un iesnas) un Coldargan pilienus. Par cik cenðamies ar vîru tikt pie bçbuka, nolçmâm, ka antibiotikas pagaidâm neliçtoðu, bet nu ârsts izrakstîja recepti visam gadîjumam, ja nu paliek sliktâk.
Bet nu es te tagad i-netâ palasîjos informâciju, ka parasti jâarstç ar antibiotikâm.
Tagad sçþu un nevaru saprast ko darît, dzert vai nedzert tâs antibiotikas, jo negribas iebraukt vçl lielâkâs auzâs...:(
saka, ka pariet bez ari. un starp citu tas tikai ta latvija, ka visam gruz zales. es dzivoju norge un seit neviens nedos antibiotikas uzreiz pret visam kaitem!
bija man te bronhits ziema, aizgaju pie arsta, sis saka, nu uz darbu gan nevajaga iet, bet zales, ne paskatisimies tapat bez vispirms. un biju vesela pec kadam nedelam.
pati esmu ar vidussauss iekasumu bez zalem tikusi gala. bet atkarigs jau no ta ka juties..
Paprasi ârstam, varbût Sinupret var palîdzçt. Tas gan ir degundobuma iekaisumam, bet tur jau viss kopâ saistîts, varbût palîdzçs.
Tâ ir tinktûyra no dabîgajâm zâlîtçm.,
Aptiekâ dod bez receptes.
Homeopâtija ir laba alternatîva, ja galîgi nevar iztikt bez.
Par tâm antibiotikâm pilnîgi piekrîtu, ka LV dakteri raksta tik.
Re: Vidusauss iekaisums-vai obligâti antibiotikas?
28.03.2008 11:47
Vidus auss iekaisums,kâ likums jâârstç ar AB. Tikai jâkonsultçjas ar ârstu par AB veidu. AB nebûtu vçlamas pirmo 3-4 grûtniecîbas mçneðos.
Daþreis strutojoða infekcija ir bîstamâka par AB.
tas atkarîgs no tâ, kâdas problçmas ar ausîm gribi nâkotnç- mçìini ar homeopâtiju-paeksperimentç ar dzirdi...vidusauss iekaisums ir ïoti nopietna lieta,pie tam vispirms apârstç savas kaites un tad mçìini tikt pie bºna!
Es nepiekritu teiktajam par to, ka bez antibiotikam neiztikt! Esmu cilveks, kas no bernu dienam ir slimojis ar deguna-kakla-ausu slimibam un sis ir bijusas kaites, kas man ziemas laika visu laiku piemetas atkartoti. Sodien, 33 gadu vecuma man vairs nav ne aizdeguna, ne kakla mandeles dazadu iemeslu del ;). Netika izrautas tikai tadel, ka arsts teica vajag. Kakla mandeles tikai 30 gados izrava. Es bez cepurem vispar nevaru staigat, jo ta tulin sap ausis. Un tas nesez "galva"!

Te tikko paskatijos latvbijas interneta, ko par vidussauss iekaisumu raksta...
citeju---- ""Kâ ârstç vidusauss iekaisumu?
Tâ kâ vidusauss ir svarîgs un visai sareþìîts orgâns, tad nevajadzçtu mçìinât paðu spçkiem bez speciâlistu palîdzîbas tikt galâ. Jûs riskçjat ar dzirdes pasliktinâðanos - pat tâs zudumu! - un citâm nopietnâm komplikâcijâm.

* Antibakteriâlie lîdzekïi. Taktika daþâdos vecumos ir atðíirîga, atkarîga arî no iepriekðçjâs pieredzes, blakusslimîbâm, slimîbas smaguma. Tie nebût vienmçr ir obligâti. Ðis jautâjums jâizlemj jûsu dakterim.
* Tâ kâ sâpes ir bieþs simptoms vidusauss iekaisuma gadîjumâ, jâpadomâ par racionâlu pretsâpju terapiju.
* Lokâlâs iedarbîbas lîdzekïi samazina gïotâdas tûsku, iekaisumu. Tos nevar lietot ilgstoði bez ârsta norâdîjuma.
* Slimîbas pirmajâs dienâs iespçjams bûs vajadzîgi lîdzekïi pret paaugstinâtu íermeòa temperatûru.
* Siltuma procedûras jâsaskaòo ar jûsu dakteri.
* Slimîbas pirmajâs dienâs ïoti vçlama atkârtota ârsta apskate, lai racionâli izvçlçtos ârstçðanu un nepalaistu garâm iespçjamu komplikâciju veidoðanos.
* Daþos gadîjumos jâizðíiras par bungplçvîtes caurdurðanu, lai izvadîtu no bungdobuma tur sakrâjuðos izdalîjumus."""

un ir vel daudz lidzigu tematu neta. Protams, arstam jaizlemj un pec apskates jaiesaka, ko darit, bet tikai cilvekam pasam lemt, ko darit. Ir biezi gadijumi, kad antibiotikas pat nesaisina atvelosanas laiku! Te nesen lasiju par petijumiem deguna blakusdobuma iekaisuma gadijumiem. Esot izpetits, ka antibiotikam tur neesot nu nekadas nozimes!!! Bet protams, ka viens arsts teiks vienu, bet otrs citu!!
Re: Vidusauss iekaisums-vai obligâti antibiotikas?
28.03.2008 19:43
Slimai palikt stavoklii tikpat nav praata darbs. Taa kaa paaris nedeeljas nogaidot taas zaales tikpat jau buus aaraa no organisma.
Principā vidusauss iekaisumu varot izraisīt arī vīrusi; tad antibiotikām nav jēgas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 6?
Ziņa: