Dzelzs deficita anemija

Aizsāka Andriòa 

Dzelzs deficita anemija
22.07.2008 15:57
Jau gadu citigi dzeru dzelzs preperatus, lai atjaunotu ta rezerves organisma, tacu nekadu butisku uzlabojumu nav. Zel, ka ilgstosi saglabajas nogurums, nespeks un lidz ar to neka negribesana darit. Esmu ari kartigi izmekleta, skiet, ka dzelzs izsikums man nav saistits ar iekseju asinosanu, vai kadam ginekologiskam problemam. Turklat patstaviga preperaatu lietosana rada ari diskomfortu, vedersapes un sliktu dusu. Esmu ilgstosi arstejusi ari kungi, dzerot omeprazolu u.c. preperatus. Sobrīd skiet man jaizvelas nogurums, vai saposs veders, jo jutiga vedera del dzelzs preperatu uzņemsana ir apgrutinosa.
Varbut kads var ieteikt, ka cinities ar dzelzs deficita radito nogurumu, pec iespejas mazak kairinot kungi?
Re: Dzelzs deficita anemija
22.07.2008 18:17
Ja dzelzs preparâti nepalîdz, var bût ançmijai ir cita "izcelsme"? vai ir baudîti arî citi varianti?
Re: Dzelzs deficita anemija
22.07.2008 18:38
Anemijas iemesli ir mekleti gana nopietni. Ir pārbauditi visi iespejamie varianti. Man ta nerodas ne no ieksejas asinonas, vai lielam menesreizem. Drizak jauztraucas, ka menesreizes it ka ir, bet loti mazas. Tatad jacer, ka tas nepazudis. Esmu pat bijusi pie hemataloga, kurs izteica lielu varbutibu, ka ta ir no vedera, bet ja veders ir izmeklets un tur nav nekas tads atrasts, tad jadoma kas cits.
Kadi citi iemesli anemijai varetu but?
Re: Dzelzs deficita anemija
22.07.2008 21:21
Tiem kam ir kuòìa kïotâdas iekaisums,parasti novçºo dzelzs deficîtu.
Pamçìiniet injekciju veidâ.
Vçdas iesaka çst un dzert no dzelzs traukiem. Bet no îstiem dzelzs traukiem,tâdiem,kas reaìç uz magnçtu.....
Re: Dzelzs deficita anemija
23.07.2008 10:39
Man sakarâ ar iekðçjâ faktora trûkumu (jeb kâ nu to pareizi sauc) konstatçja B12 ançmiju. Tâ izpauþas lîdzîgi dzelzs deficîta ançmijai. Ir arî Folijskâbes deficîta ançmija. Vai izmeklçjot ir izslçgti ðie ançmiju veidi? Ja Tu saki, ka hematalogs teica ka tas "ir no vçdera", tad jâdomâ ka viòð nosûtîja arî uz ðâdâm pârbaudçm?
Re: Dzelzs deficita anemija
23.07.2008 12:43
Taisnība jau ir, ka kunga glotadas iekaisums pielauj asinu zusanu, tacu paraleli dzelzs preperatiem visu laiku tiek dzerts ari Omeprazols, tagad Nexim, jo no Omeprazola man paradijas izdalijumi no krutim. It ka ar vederu ir labak, bet lidzko dzeru tikai dzelzs preperatus, tas sak sapet atkal.
Prasiju arstei, lai tad lauj injicet dzelzi, jo ta mazak kairina kungi, bet vina teica, ka pirmo reizi to darot tikai slimnica. Vinai bail, ka man saksies kaut kada alegija vai vel kas cits. Saja situacija nezinu ko darit, varbut atkartoti jaludz injekcijas, jo citadi sagurums un neapmierinatiba pasam ar sevi tikai pieaug.
B12 anemija man ir izslegta, folijskabes anemija gan ne, Vai to var izdarit pats Gulbja laboratorija?
Veders man tiesam ir pamatigi izmklets. Nedelu guleju gastroendrologijas nodala, kur parbaudija taisija, gan kobru, gan kolonoskopiju u.c. Neko, kas iekseji asinotu neatrada. Protams, ir visadas mazas kaites, bet tas skiet nekadi ar asinosanu saistit nevar.
Paldies Jums par ieteikumiem!
Re: Dzelzs deficita anemija
23.07.2008 13:30
teikðu godîgi, ko un kâ diagnoscç es nezinu. Palasi internetâ par folijskâbi un gulbja labaratorijâ, ko viòi piedâvâ, tad vajadzçtu tai bildei tapt nedaudz skaidrâkai. Es savâ laikâ, negaidot izmeklçjumu rezultâtus, sâku ðpricçt B12 un tâlâkie notikumi apstiprinâja ðî soïa pareizîbu. Gluþi uz savu galvu tas nebija. Iespçjams, Tev vajadzçtu palietot ko tâdu kur ir folijskâbe?
Un vçl. Vai Tu neievçro striktu diçtu? tas sakarâ ar sâpoðu kuòìi. Pavçrtç, vai lieto pietiekami dzelzi saturoðu produktu. kaut niecîgs atspaids, bet tomçr ir. Vai daktere Tev teica, kâdi vitamîni jâlieto/nav jâlieto, lai sekmçtu dzelzs uzsûkðanos.
Man ir nu jau 10 gadus garð ançmijas stâsts. Rudeòos un pavasaros, neskatoties uz to, ka îpaði neatslâbstu, vienalga uznâk nespçka periodi. Pie tam, savu B12 lietoju kâ vienmçr, bet uzturs mainâs un mans organisms to uzreiz jût. Tâ ka païauties tikai uz zâlçm nedrîkstam.
var bût ir tâdas preparâtu formas (dzelzs), kas uzsûcas citur, nevis kuòìî. Visi tie ir it kâ ïoti vienkârði jautâjumi, bet patiesîbâ pietiekami sareþìîti. man negribas ticçt, ka ârsts tos nav atrisinâjis. bet ej nu Tu sazin. Man hematologs savâ laikâ pateica: Jûs neesat mûsu pacients. Un tâ bija garâkâ frâze manas vizîtes laikâ :)
Re: Dzelzs deficita anemija
23.07.2008 13:53
Paldies, par folijskābi es painteresēšos. Ja bus tada iespeja, tad pati to noteiksu Gulbi. Kaut ari nu jau menesis ir pagajis un bus jaiet pie gimenes arstes un kartejam asins analizem.
Kunga del edu piesardzigi, tacu neesmu atteikusies ne no galas, ne citiem produktiem, kas satur dzelzi. Protams, nevaru apgalvot, ka edu izcili pareizi un pietiekami daudz, bet vismaz censos to darit.
Zinu, ka jalieto C vitamins, lai labak uzsuktos dzelzs. Vai ir vel kadi vitamini, ko lietot?
Tev gan anemijas stasts ir pagars. Es jau pec viena gada sada pasiva saguruma esmu nezina. Jauzteic tevi par izturibu un pacietibu. Es ari vairs nemaz nedrikstu atslabt. It ka loti slikti nepaliek, ja kadu bridi dzelzi nelieto, bet nevar jau teikt, ka paliek labak. Ja nu vienigi veders jutas druksu labak.
Man ari bija tada doma, paspricet vitaminu B. Sliktak jau no ta nebus.
Protams, ar zalem vien nekas nebus lidzets, bet vismaz, ja varetu tikt uz stripas, lai pietiktu speka vairak ar sevi nodarboties. Palutinat sevi un meklet dzelzi saturosus edienus. Man gan saja zina ir ipatneji, es pat zemenes nevaru ieest. Nav ta ka negarso, bet nav ari ta, ka dikti kari skatitos. Zinu mulkigi, jo tajas tak ir daudz dzelzs, bet nekadi netieku sev pari.
Par inejkcijam ar savu arsti esmu runajusi, bet ka jau teicu, pirmajai reizei jabut slimnica. Hemataloge paskatijas uz maniem izmeklejumiem un atri un isi atbildeja, visas problemas vedera. Uzrakstija gimenes arstei, ka jadzer dzelzs lidz ferritins bus 40, tad var patraukt. Man ferritins visu laiku ir robezas no 3-7, nu nekad nav bijis vismaz divciparu skaitlis. Te nu tiesam nevar zinat, ko un ka darit ir pareizak. Varbut es te satraucoc no lieka. Tikai nekadi nevaru sevi motivet ne darbam, ne kadam citam aktivitatem, jo ka zinams sadiem cilveciniem var nebut speka.
Paldies par informāciju!
Re: Dzelzs deficita anemija
23.07.2008 14:26
Meklç un nepadodies. Nav tâ, ka ja reiz pateikts, ka ir ançmija, tad tas ir lâsts uz mûþu. Man ir periodi (un tie ir pârsvarâ), kad par to vispâr aizmirstu. Bet pie nosacîjuma, ka savu B12 ðprici saòemu. Es zinu, ka dzelzs preparâti neder katram kuòìim. Un ja godîgi, tad savâ laikâ ironizçju, ka man ir laime nelaimç. Ja reiz lemta tâda liga, tad vismaz nav dzelzs pie vainas, dzelzs preparâtus nudien neizturçtu.
par uzturu un zemençm. Ja nevari ieçst tâs tâpat, tad mâni sevi tâs blenderçjot un pieliekot, piemçram, jogurtu. Sablenderç zemenes ar cukuru, tik cik vajadzîgs vienai reizei un piejauc jogurtu bez piedevâm. Vai citu skâbpiena produktu, kas garðo. Protams, tas atkarîgs no tâ, kâdâs attiecîbâs Tu esi ar pienu. Ja labâs, var variçt - zemenes + piens. Arî jebkuras citas ogas. Ja çd sausâs brokastis - izvçlies tâs, kur pielikti vitamîni. devas niecîgas, bet tomçr. Tie ir tikai mazi piemçri, tâ var darît ar daudz ko, nedaudz jâmaina attieksme pret çðanu. Vispâr ðâdos gadîjumos der çst to, kas pagatavots âtri - nevis 2 stundas ðmorçtu gaïu, bet labâk kâdu steiku. kaut gan jâdomâ, ka dzelzs stabili iztur arî augstas temperatûras. Es, lai nenoriebtoes gaïas, aknas utt., òçmu pavârgrâmatas izvçlçjos man derîgu recepti un uz priekðu, lai ir daudzveidîba. Ðajâ ziòâ man veicâs - mâjâs ir pavârgrâmatu kolekcionârs. labi der austrumu virtuve ( gan ar korekcijâm) Es nedomâju, ka kâdam ârstam ir laiks mums izstâstît tâdus sîkumus, par laimi ir internets.
Re: Dzelzs deficita anemija
23.07.2008 17:05
Paldies par rosinajumu nepadoties! Ta jau sanak, katram savas mazas nebusanas, tev jasadzivo ar B12 sprici, man ar dzelzs preperatiem. Es vel domaju palugt savai gimenes arstei, lai vismaz spricejamus izraksta man B grupas vitaminus. Par sliktu jau man tas nenaks, varbut ta bus vieglak atgut dzelzs rezerves. Protams, dzerot dzelzi tik un ta. Gruti sev iemanit to dzelzi ir, jo visu laiku gribas pasaudzet savu vederinu, bet saprotu, ka sobrid variantu nav. Atliek vien sanemties un izturet.
Paldies par ieteikumiem uztura sakara. Ar pienu gan ipasi nedraudzejos, bet sablenderet ogas ar pienu varetu gan. Tikai kaut kur lasiju, ka kalcijs trauce dzelzs uzsuksanos. Drosi vien tadas devas tas nav tik traki.
Ir jau loti pareizi, ka ir jasak pasam ar sevi, ar sava uztura revidesanu. Zinu, ka es biezi haltureju ar to, ka est nemaz negribas. Tada zina pie kartibas ved kunga zales, kuras nevar dzert ka pagadas, bet tas jau atkal ir zales. Gribas tacu vismaz vasara atbrivoties no tam.
Reizem paliek pasam sevis zel, bet tur jau ta lieta, ka vislielakais paligs sev esam mes pasi. Citi var dot vertigus ieteikumus, bet musu vieta neko izdarit nevar.
Lielums lielais paldies par uzklausisanu! Padomi ir vera nemami. Tagad meklesu garsigas receptes interneta un saksu sevi lutinat ar gardiem un pats galvenais veseligiem edieniem.
Man tads jautajums.ja cilvekam ir anemija.vai bieza saaukstesanas slimosana un dazadu vietu strotosana ari medz but pie anemijas?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 7?
Ziņa: