Plaušu Rtg tulkojums

Aizsāka Rtg 

Rtg
Plaušu Rtg tulkojums
01.03.2010 13:23
Saņēmu plaušu Rtg atbildi, kurā rakstīts: "Krūšu kurvja orgāni - sirds, videne ir bez redzamām patoloģiskām izmaiņām. Fibroze abu plaušu galotnēs."
Pieraksts pie pulmonologa 4dien, internets pilns ar šausmu prognozēm fibrozes sakarā, varbūt kāds zinošs cilvēks var mani mierināt, izskaidrojot, ko šāds slēdziens var nozīmēt? No subjektīvām sūdzībām pēd.laikā man ir grūtības ievilkt dziļu elpu - ir vēlme it kā nopūsties, bet neizdodas ievilkt šo dziļo elpu. Nekad nav bijušas sūdzības saistībā ar plaušām, klepu, trokšņainu elpošanu vai tml., nekad neesmu smēķējusi vai elpojusi indīgas vielas. Ģimenes ārsts par šīm elpošanas grūtībām teica, ka tas no nerviem, kas izklausījās neticami, tāpēc lūdzu nosūtījumu uz Rtg.
Lilina
Re: Plaušu Rtg tulkojums
01.03.2010 14:33
Pilnīgi normāls RTG un ģimenes ārstam par nerviem būs taisnība :) par to elpas ievilkšanu. Un fibroze nav nekas šausmīgs...
Rtg
Re: Plaušu Rtg tulkojums
02.03.2010 17:50
Kādi vēl varianti, ja sirds izmeklēta, plaušas arī, citu subjektīvu sūdzību nav, kā vienīgi šis elpas trūkums - velkot dziļi elpu, tā iestrēgst, diafragma sasprindzinās, bet elpa uz priekšu netiek. Tas ir pārāk mehāniski, lai noveltu to uz nerviem, turklāt neesmu ne stresaina, ne nervoza.... Paldies!
Re: Plaušu Rtg tulkojums
03.03.2010 12:15
pastāsti 4dien, kā gāja pie pulmonologa.
Rtg
Re: Plaušu Rtg tulkojums
04.03.2010 10:57
Pulmonologs izklausīja, veica elpošanas testu un no savas puses manā elpas trūkumā vainu nesaskatot... Varbūt diafragma, varbūt nervi. Un atkal jāklauvē pie cita kabineta durvīm. Es sajūsminos par ārstu šauro kompetenci un nespēju palīdzēt kaut ar padomu. Manuprāt, ārstam ir jāredz cilvēks kopumā un jāārstē cilvēks, nevis slimība. Ko tālāk? Jau ar šausmām iedomājos ģimenes ārsta seju, kad atkal klauvēšu pie viņa durvīm, lai lūgtu jaunu nosūtījumu pie nākamā speciālista...............
Lilina
Re: Plaušu Rtg tulkojums
04.03.2010 13:17
Rtg, atslābsti taču! Un nav ko te sajūsmināties :)
Tev visdrīzāk nekas nekaiš, izņemot jau minētos nervus.. un tas nekas, ka pašai/am šķiet, ka neesi no nervozajiem.

Piedod par jautājumu - vai Tev ir sekss? Un ja ir- vai seksa laikā Tevi arī uztrauc šis elpas trūkums?
Nepārproti! Mani neinteresē Tava sex dzīve, bet pavēro - vai tad, kad Tu pilnībā par to esi aizmirsusi (piemēram, seksa laikā), Tev tas elpas trūkums arī traucē?
Rtg
Re: Plaušu Rtg tulkojums
04.03.2010 17:39
Jā, arī seksa laikā mani nevis uztrauc šis elpas trūkums, bet reāli tās pietrūkst. Ir it kā sažņaugta diafragma un tā neļauj elpu līdz galam ievilkt. Uz nerviem var norakstīt dajebkuru funkcionālu kaiti, pati to zinu, taču šis nav no tiem gadījumiem, jo nepalīdz ne elpošanas vingrinājumi, ne joga, ne atslābināšanās. Turklāt esmu pazīstama ar somatoformām veģetatīvās nervu sistēmas izpausmēm, kuras pazūd, ja tām nepievērš uzmanību.. Bet šīs ieelpas grūtības nepazūd. Nu, tā..
Fibroze
Re: Plaušu Rtg tulkojums
05.03.2010 04:27
Fibroze nu gan nav vegetativa vai psihiska.
Fibrosis ir audu stavoklis,patologija.
Ja nav progress un ta talak, varat pat piecdesmit gadus mierigi dzivot.
Ja ir progress, tad jamekle celonis.
No arsta paprasit rtg bildi/pasu bildi/, tagad arsti medz ari dot tikai sledzienu.Bildi vajag labi saglabat.
Tas noder pat pec vairakiem gadiem, salidzinat, ir progress vai nav.
Ir bijis klepus, anamneze bronhiti,TBC,pneimonija/s, lietota kimijterapija, kaitigs darbs u.t.m.l??
P.S fibroze nav nekas nekaitigs un ipasi,ja galotnes vinja ir.Firboze nav slimiba, tas ir izmainas sunas,audos.Tam ir iemesli.
Cik jusu vecums?
Bet parak nesatraucieties, nav bistama, ja vina neprogrese.
Rtg
Re: Plaušu Rtg tulkojums
05.03.2010 18:33
Anamnēzē nav ne bronhītu, ne plaušu karsoņu, ne TBC. Nesmēķēju un darbs nav kaitīgs. Ļoti dīvaina šī fibrozes izcelsme. Ārsts teica, ka tas nekas neesot - tā esot gandrīz katram... Ja elpas trūkumā nav vainojama šī fibroze, tad pie kādā ārsta lai vēl vēršos? Tikai ne pie ģim.ārsta - viņa ir pārliecināta, ka tas ir no emocijām... Gadi man ir 35.
ManAri
Re: Plaušu Rtg tulkojums
31.03.2010 19:00
Man arī ir līdzīga situācija, jo nevaru ievilkt dziļo elpu un trūkst gaisa. Manas sajūtas koncentrējas ap sirdi - liekas, ka tā gurst un "nevelk" kā pienāktos.. tā tīri intuitīvi liekas, ka sirdij trūkst skābekļa. Arī mans ģimenes ārsts neko prātīgu nevarēja ieteikt. Kardiogrammā ekstrasistoles, spiediens ļoti zems. Pati izdomāju sākt dzert Mildronātu...elpas trūkums nav mazinājies, bet vismaz pašsajūta ir mazliet uzlabojusies. Tā arī nesaprotu, kas ir šāda elpas trūkuma iemesls un kā to novērst. Varbūt kādam ir ko ieteikt no pieredzes vai kaut kā savādāk?
Rtg
Re: Plaušu Rtg tulkojums
16.05.2010 17:14
Nekur tālu ar savu elpas trūkumu neesmu tikusi - tās trūkst visas dienas garumā. Esmu jau "atelpojusies zila" - velku iekšā, tā kā būtu vajadzība pēc dziļas nopūtas. Retu reizi sanāk, bet lielāko tiesu nesanāk, tāpēc elpoju sekli, ar vēderu, un kad galīgi uznāk trūkstamais, tad velku iekšā, cik spēka. Nosmakusi neesmu, taču pārgurusi un izmisusi gan. Nespēju atelpoties, un tas ir tik mokoši. Kā lai sev palīdz?
Man arī pilnīgi tas pats ar to elpošanu. Man ir VD un elpas trukums man uz nervu pamata. Pilnigi visu laiku ir elpas trukums un bieži sajuta ka kkas kaklā traucē. Agrāk baigi stresoju un domaju par to un tad tas vis tikai saasinājās. Vislabakais ir mēģinat nedomat par to un tad elpas trūkums samazinās. Ir vien jasadzivo gan ar laiku pazudis. Man pašam jau 9 mēneši pilnigi visu laiku ir tas elpas trūkums. Ļoti gruti uzsakt darit kko fizisku bet kad uzsak tad elpot pec tam paliek vieglak. Vairak jasporto
Rtg
Re: Plaušu Rtg tulkojums
19.05.2010 19:45
Jocīgi, ka, piemēram, glāze alus vai vīna spēj "aizmirstināt" par elpošanas grūtībām. Bet tas ir tikai uz To mirkli...
eseses
Re: Plaušu Rtg tulkojums
12.08.2010 12:45
Man arī bija un vēl mazliet ir šāda problēma. Pārbaudīju sirdi, plaušas, vairogdziedzeri, viss ok. Viens ārsts man pateica, ka tas elpas trūkums varētu būt no mugurkaula. Vai Tev ir sēdošs darbs? Es aizgāju pie viena muguras taisnotāja un padzēru Papazolu un tagad jūtos labi, elpot ir daudz vieglāk. Cenšos sēdēt taisni un kustēties vairāk. Ik pa laikam atkal padzeru Papazolu, lai sirdij vieglāk. Jūtos tagad daudz, daudz labāk :)
Tante
Re: Plaušu Rtg tulkojums
14.08.2010 02:26
Kā teica viena tante - jo vairāk velk iekšā, jo mazāk gribas :)
Pamēģiniet tā neelpot, CO2 asinīs būs vairāk, smadzenēm pieplūdīs vairāk asiņu un "elpas trūkums" jeb, pareizāk sakot, "nespēja ieelpot vēl dziļāk par dziļu ieelpu" pati pazudīs, tas ir 99% VD radīts, ja nav objektīvu rādītāju. To var manīt, ja izdodas aizmirsties - sports, alkohols, utt.
Vēlreiz - nedomājiet par elpošanu - tas notiek automātiski.
perdelis
Re: Plaušu Rtg tulkojums
26.09.2010 13:05
Man arii ir elpas truukums nu jau kaadu gadu! Domaaju ka VD, jo citu suudziibu itkaa nav, dazhreiz reibonji nelieli kad stresoju. Pie aarsta gan bijis neesmu. Blin suudiiigi, ja visu muuzhu taa buus tad nav nekaas prieks. Man 26.
Re: Plaušu Rtg tulkojums
29.09.2010 13:51
Man parasti tā dziļi ievilkt elpu ir grūtāk (šķiet, ka kaut kas traucē un elpošana sanāk sekla), ja problēmas ar hemoglobīnu.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.09.2010 13:54 by Īva.
angel
Re: Plaušu Rtg tulkojums
18.10.2016 00:56
Ieteiktu psihologa vai psihiatra apmeklējumu ;)
Nav runa, ka esi "slima ar galvu". Bet, ja nav redzamu iemeslu, tad pie vainas ir nervi.
Grūtības elpot - "kas Tevi smacē nost"? Attiecības ar otru pusi? Skola? Ģimene? Darbavieta? Varbūt kkas ir piegriezies līdz mielēm? Iespējams kāds tik ļoooti ir pārņemts ar Tavas dzīves nodrošināšanu? Varbūt veca trauma?
Veiksmi atrast cēloni ;)
Ir man šī paša problēma ar elpošanu visu dzīvi. Tad parādas, tad pazūd. Bērnībā bija daudz nervozitātes, taka nezinu - varbūt no tā. Bet nu pateikšu vienu. 14 gadus pīpēju zāli. Tad šī problēma vispār pazūd un ir prieks elpot. Nujau nedēļu, kā esmu nometis un atkal ir parādījusies problēma. Tapēc arī esmu šeit tagad. Bet nu pieļauju, ka tiešām tie ir nervi, par cik pīpējot marihuānu, nervi nomierinas.
Palīdziet iztulkot rengenu , Plaušu apjoms palielināts difūzas emfizematozes dēļ, infiltratīvas izmaiņas nevēro, labās plaušas viduslaukā mazliet pazemināts caurspīdīgums iespējams pektorālā muskuļa dēļ. Plaušu saknes strukturētas, laterālie sinusi brīvi. Pirms šitā bija ARVI, klepus, iesnas, palika grūtāk ievilkt gaisu, izpūst viegli. Pirms divām nedēļām pirms šī rentgena arī bija rentgens un tur viss bija ok. Man 19 gadu, vīrietis. Vai grūtāk ievilkt elpu saistīts ar šo te?
Labdien, vai variet lūdzu iztulkot plaušu rengena atbildi.
Plaušu pneimatizācija simetriska. Plaušu zīmējums ar pneimofibrotiskām ēnām parahilāri, bazāli. Plaušu saknes strukturētas. Infiltratīva vai perēkļveida pārmaiņas plaušās nevēro. Sirds ēna nedaudz paplatināta šķērsizmērā, aorta parastas konfigurācijas. Diafragmas kupoli gludi, lb.augstāk lokalizēts. Sīnusi brīvi.
Abās plaušās pilnasinīgs, sabiezēts plaušu zīmējums. Plašas, blīvas, infiltratīvas izmaiĦas labajā plaušā (iespējams centrāls neoprocess!).Plaušu saknes fibrozi deformētas, sabiezētas. Videnes ēna bez patoloăiskām izmaiĦām. Diafragmas kupoli gludi, sīnusi brīvi. SLĒDZIENS: deformējoša bronhīta aina (dzīves, darba, slimību anamnēze nav zināma -secinājums, vadoties no rtg - gr.). Labās plaušas plašas, infiltratīvas izmaiĦas. REKOMENDĀCIJAS: Nepieciešama CT izmeklēšana krūšu kurvja orgāniem, lai izvērtētupilnvērtīgi pārmaiĦas plaušās un izslēgtu pārmaiĦas citviet
Krista56
Re: Plaušu Rtg tulkojums
10.04.2020 17:40
Krista56 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Lūdzu pārtulkojiet!
> Abās plaušās pilnasinīgs, sabiezēts plaušu
> zīmējums. Plašas, blīvas, infiltratīvas
> izmaiĦas labajā plaušā (iespējams centrāls
> neoprocess!).Plaušu saknes fibrozi deformētas,
> sabiezētas. Videnes ēna bez patoloăiskām
> izmaiĦām. Diafragmas kupoli gludi, sīnusi
> brīvi. SLĒDZIENS: deformējoša
> bronhīta aina (dzīves, darba, slimību anamnēze
> nav zināma -secinājums, vadoties no rtg - gr.).
> Labās plaušas plašas, infiltratīvas izmaiĦas.
> REKOMENDĀCIJAS: Nepieciešama CT
> izmeklēšana krūšu kurvja orgāniem, lai
> izvērtētupilnvērtīgi pārmaiĦas plaušās un
> izslēgtu pārmaiĦas citviet
Moljers
Re: Plaušu Rtg tulkojums
11.04.2020 11:46
Kas tieši nav skaidrs ?
It kā latviešu valodā , gandrīz neviena svešvarda
Nezinot sudzibas, nezinot ieprieksejo slimibas gaitu izteikt sledzienu butu loti stulbi
Galvenais kas jasaprot - ir problema, kuras precizesanai nepieciesama ct !
labdien! ko nozimē nodulāra struktūra plaušu rtg?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 16?
Ziņa: