Hronisks gastrīts...

Aizsāka saule020202 

Re: Hronisks gastrīts...
02.04.2013 21:48
jamm Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vai kaut kādu jogurtu var apēst piemēram ap 9
> vakarā?
_____________________________
Paklau,tev ko? Septiņi gadi? Čurāt atļauju.Jogurtu apēst atļauju.Masturbēt un sūkāt pirkstu arī atļauju:) Ja vēl jautāsi ... siksna būs...:)
Re: Hronisks gastrīts...
02.04.2013 21:49
Man nav septiņi, man jau astoņi palika nesen! Kas ir masturbēt? Es tādas lietas nezinu, skolā mums tādu vēl nemācīja.
Re: Hronisks gastrīts...
02.04.2013 21:59
"Paklau,tev ko? Septiņi gadi? Čurāt atļauju.Jogurtu apēst atļauju.Masturbēt un sūkāt pirkstu arī atļauju:) Ja vēl jautāsi ... siksna būs...:)"

*********

šedevrs :)

jamm ar savu kobru māk labi iesaistīt forumu, lai gadījumā kāds nepalaižas slinkumā vai vienaldzībā pret smagi slimiem cietējiem :)

Nu tad, jamm, rīt gaidām atskaites :)
Re: Hronisks gastrīts...
02.04.2013 22:12
Ja izcīnīšu šo kauju ar kobru, kaut ar cīņā gūtām brūcēm un pēdējiem spēkiem, tikšu līdz savām mājām, ievilkšu pamatīgu elpas vilcienu, aiztenterēšu līdz savam datoram un......un tad gan jau būs atskaites :) Lai visi kara dievi stāv man klāt!



Edited 1 time(s). Last edit at 02.04.2013 22:13 by jamm.
Re: Hronisks gastrīts...
03.04.2013 17:21
Cīņa uzvarēta!
Gala secinājums - atkārtot to vairs negribētu! :D
Nu ko, sākam atskaiti. Pirmstam gan jāpiebilst, ka teica par kunģi, ka tur viss kārtībā, bet kaut kas barības vadā esot nedaudz iekaisis. Sākam:
Atradnes: Barības vads brīvi caurejams, Z līnijas rajonā sīki gļotaini bojājumi, kardija neslēdzas, kardijas līnija ap 3 cm virs diafragmas iežmaugas. Kuņģa gļotāda hiperemēta, sīkgraudaina, gļotezers putains ar žulti. B. duodeni un descendējoša daļā bez īpatnībām.

Eu tests H.pylori negatīvs. (kas tas ir - nav ne jausmas!)

Slēdziens: Hiatāla herņija ar refluksa ezofagīta pazīmēm. Gatropātija. (Izklausās biedējoši, bet ja jau pati daktere teica, ka nekas traks man neesot, tad nu nezinu... kā ir, tā jādzīvo.

Prasīju vēl vai ir kaut kādi ierobežojumi ēšanā utt, atbildēja, ka nē.. Tad vēl paprasīju vai man nav hroniskā gastrīta, uz ko man atbildēja, ka gastrīts jau visiem esot... tā arī beigās neko nesapratu :D



Edited 3 time(s). Last edit at 03.04.2013 17:23 by jamm.
Re: Hronisks gastrīts...
03.04.2013 22:13
Hiatālā trūce,kad kunģa augšdaļa atrodas nedaudz augstā par diafragmu,kas normā nedrīkstētu būt. Neslēdzas pilnībā kuņģa slēdzējmuskulis. Tāpēc barības vadā nokļūst kunģa skābe ,žults( refluks) un apdedzina barības vadu.Gastropātija. Gastro-kuņģis. Pātija- mazspēja.
Vajag ēst biežāk bet mazām porcijām. Gulēt tā lai ķermeņa augšdaļa būtu augstāk, tad kuņģa saturs nekāps barības vadā.Gultas galvgali pacelt augstāk.
Ar to visu vajag iet pie gastroenterologa. Vīņš nozīmēs medikamentus,kas palīdzēs. Tests uz helikobaktēriju negatīvs. Ar ko arī apsveicam.
Re: Hronisks gastrīts...
04.04.2013 00:41
Paldies par skaidrojumu un ieteikumiem! Centīšos ievērot.
Skorpions
Re: Hronisks gastrīts...
06.04.2013 15:18
Man ar kuņģim vārstuļi neverās kārtīgi. Kā tādās situācijās ir ar alkoholu? drīkst vai kategoriski nedrīkst?
Re: Hronisks gastrīts...
06.04.2013 22:09
Tikai atšķaidītu ,ne" plikā" dūšā. Mazās devās un neaizrauties ar uzkodām.Gultas kājgali celt par entiem grādiem.
Lai veiksme.
Re: Hronisks gastrīts...
11.04.2013 22:04
Njā, pierakstījos pie gastroenterologa, kurš ātrākais ir 7. jūnijā :D Nezinu ko līdz tam laikam darīt. It kā vajadzētu sākt ārstēt, bet bez tā gastroenterologa nezināšu ar ko un kā.
Re: Hronisks gastrīts...
11.04.2013 22:52
Ģimenes ārsti zina prof. Danilāna shēmas; to stāsta lekcijās sertifikāta atjaunošanai. Tās visi ģ. ā. šādiem gadījumiem lieto apmēram vienādi; nekā sarežģīta.

Vai tad nemāk protona sūkņa inhibitoru (mazinās skābi) un motilium (2 ned. palieto, lai sadzīst tas apdegums; viņš tur muskuli ciet uz lietošanas laiku) izrakstīt?

Kaut kādu omeprazolu tagad var pat bez receptes dabūt; 20 mg no rīta 1x dienā. Vislabākie (bet nu, prptams, kā kuram) ir (skaitās) esomeprazoli (piem., "Nexium"), bet tiem receptes vajadzīgas; krietni dārgāki arī.

Šitas, ko es tagad darbu, jamm, gan nav īsti legāli, bet man ir apmēram tāda pati "kobras" atrade, tad nu riskēju un "iesaku" vismaz sākumam.



Edited 1 time(s). Last edit at 13.04.2013 10:53 by Runcene.
Re: Hronisks gastrīts...
12.04.2013 11:04
Ok, paldies, Runcene. Nopirkšu to Omeprazolu tad pagaidām, kamēr tikšu pie receptēm tiem.
Re: Hronisks gastrīts...
12.04.2013 14:23
Diēta un veselīgs ēdiens, nekāds alkohols, un stress. Un gastrīts nebūs, hronisks gastrīts ir uz mūžu, vairāk to izjūt pavasarī un Rudenī, tad tikai lietoju Olmapraolu.
Re: Hronisks gastrīts...
13.04.2013 10:57
Stress ir neizbēgams, jautājums ir par toleranci. Esmu sevi puslīdz savākusi, svarīgi nesēdēt sakumpušam ar pilnu punci.

Man vissliktāk iedarbojas un rada atvilni saldinātās limpenes. Es principā nedzeru, bet reizēm ir kādas viesības vai tusi, kad par ūdeni ir aizmirsies vai tas jau izdzerts, bet vienmēr to limpeni nožēloju.

Tad palīdz soda vai TV reklamētais "Raniberl".



Edited 1 time(s). Last edit at 16.04.2013 00:22 by Runcene.
Re: Hronisks gastrīts...
16.04.2013 00:12
Šipu4ka :)
Re: Hronisks gastrīts...
16.04.2013 22:23
Tagad jau 3 dienas no rīta pa omeprazolam. Izlietošu tās 2 nedēļas un tad laikam iešu prasīt ģimenes ārstam, lai izraksta tos protona sūkņa inhibitorus un motilium. Vienīgais, ko neesmu sapratis, ir tas vai man ir tas hroniskais gastrīts arī vai nav. Ja ir, tad tas izskaidrotu tās dīvainās sajūtas vēderā reizēm(ieduršanās, spiediena sajūta)-nav jau tā, ka nevar paciest tikai liekas jocīgi.
Re: Hronisks gastrīts...
16.04.2013 22:25
omeprazols jau ir tas sūkņu inhibitors...

pēc slēdziena Tev ir gastrīts.
Re: Hronisks gastrīts...
07.05.2013 18:07
Ko var no tradicionālās medicīnas metodēm izmantot šāda veida ārstēšanā? Vnk es jūtu, ka nemaz nedabūšu nekādu recepti tāpat vien no ģimenes ārsta.. bez tā gastroenterologa ziņas neko nedabūšu laikam.. jo zinot savu ģimenes ārsti,tad tā būs.. Bet līdz 7. jūnijam gribas kaut kā paārstēt
jammm
Re: Hronisks gastrīts...
07.06.2013 15:50
Tātad šodien biju. Izrakstīja gan to motilum, gan vēl Gastrocaps. Nedrīkstu ēst: zaļos lokus, dzērvenes, citronus,cidonijas,jāņogas, skābenes, rabarberus, antonofkas ābolus un neko gāzētu dzert nevaru. Pārējo varu.. Par kačāšanos uzzināju to, ka presīti nevaru kačāt un vēl rokas gaisā celt ar hantelēm izstieptas virs galvas(kaut kā tā) pārējo it kā varu.. Un pēc tiem analīžu rezultātiem izrādās arī, ka man kaut kāds diafragmas plīsums vai kaut kas tāds paralēli tam, ka kuņģa muskuļi neslēdzas.. par to plīsumu pirmstam man neviens neko neteica.. Varbūt tiem, kam vēl ir tas pats, kas man, var padalīties ar kaut ko, ko vēl nevar ēst vai ko darīt utt.. Par alkoholu uzzināju to, ka drīkstu dzert šņabi un labu konjaku, bet protams paēdušam jābūt.. minēja arī, ka labāk uz svētkiem tikai, bet nu kas nu ies tik reti iemalkot :D
Re: Hronisks gastrīts...
07.06.2013 15:55
Kas nu ies tik reti iemalkot?
Katrs, kuram alkohols nav atkarība. Jo ja tā nav atkarība, nav ne mazāko problēmu to nedarīt. Kam ir atkarība, drīzāk nonāks līdz perforētai gunģa čūlai, nekā ievēros ārsta teikto :) Lai veicas! ;)
Re: Hronisks gastrīts...
07.06.2013 16:00
Mateus, vai Tu biku par niknu neņem?

No psiholoģiskā viedokļa alkohola lietošana ir lielu cilvēku rotaļāšanās. Nu kurš gan grib smilšu kastē tikai pa augstiem svētkiem būt?

Ja tas netraucē dzīvei, darbam un otrai pusesi, tad savu vakaru ieņemt tak nav nekāda slimība. ne jau visiem rokas trīc, kā gribas.

ja cilvēkam ir bijušas problēmas darba dēļ utt., tad gan ir cita opera, bet ne jau visi, kam garšo un kas iedzer, sirgst ar atkarību.

jamm

par to plīsumu to doku sīkāk neiztaujāji?
pie neēdamām lietām es vēl pievienotu saldumus, bet nu pašam jāskatās, kas un kā, jo no manas peiredzes ne visi saldumi uzvedas vienādi.
Re: Hronisks gastrīts...
07.06.2013 16:26
es par to, ka ja man doks pateiktu - nedriikst...es to vnk njemu veeraa un viss.
Man peec sporta kjimijas akna ari bij pasuudiiga. Nu ok...ne ljoti bet man ar to pietika lai gadu ne piles nedzertu. Tagad pāris reizes ned mēdu iemalkot koni. Bet ja atkal kaut kas būtu, ka nedrīkst dzert - nedzertu
bmw
Re: Hronisks gastrīts...
07.06.2013 16:59
Nevajag jau tā iespringt par to ko doks teicis,vai maz ko uz pohām nesarunā:)
Re: Hronisks gastrīts...
07.06.2013 17:31
Es savu diagnozi jau biju šeit forumā izlicis uzreiz kā biju uztaisijis to endogastroskopiju jeb kobru.. neviens it kā man neko par plīsumu diafragmā neteica.. Daktere tikai par to pateica tad, kad izlasīja to diagnozi. Pirmstam mani iztaustīja vēderu un teica, ka "tur normāli, tur normāli, tur arī.. te neslēdzas muskulis kuņģim ciet.. utt" bet tikai tad, kad paņēma to manu lapu ar diagnozi,tad it kā konstatēja, ka ir arī diafragmas trūce un teica, ka tā uz visu mūžu un to, ka tā var kļūt ar laiku lielāka un kuņģis var pie sirds iebīdīties un tad var sākt streikot reizēm sirds... Par to plīsumu man arī bija jaunums, jo neviens man nebija neko tādu teicis..

Tātad viņa izlasīja šo, ko jau vienreiz biju te arī kopējis un pēc tā arī teica par kaut kādu plīsumu:

Atradnes: Barības vads brīvi caurejams, Z līnijas rajonā sīki gļotaini bojājumi, kardija neslēdzas, kardijas līnija ap 3 cm virs diafragmas iežmaugas. Kuņģa gļotāda hiperemēta, sīkgraudaina, gļotezers putains ar žulti. B. duodeni un descendējoša daļā bez īpatnībām.

Eu tests H.pylori negatīvs.


Slēdziens: Hiatāla hernija ar refluksa ezofagīta pazīmēm. Gatropātija.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.06.2013 17:41 by jamm.
man kadu laiku ir vemsana un uzputies veders sledziena ir rakstits kair bulbits un hroniskais gatrits ko lai dara
Re: Hronisks gastrīts...
14.06.2013 15:13
Tas ir labi, ka ir slēdziens bet labāk būtu ja būtu arī slēdziens par to kas to gastrītu un bulbītu izraisijis. Un vēl labāk būtu ja tas kas to diagnozi uzstādijis, ņemtu un to visu arī izārstētu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Hronisks gastrīts...
22.06.2013 15:20
Jautājums tiem ,kam līdzīga kaite kā man. Par cik braukšu šovakar prom uz vairākām dienas svinēt Jāņus, tad radās jautājums šāds - Jūs alu dzersiet pa šiem svētkiem? :D Es paņēmu 0,7 brendiju un tomēr arī 2 aliņus(tomēr uz Jāņiem tas aliņš ar jāiedzer), pēc kuriem ceru, ka man vēders neārdīsies pārāk traki.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.06.2013 15:21 by jamm.
Re: Hronisks gastrīts...
22.06.2013 23:24
To ir grūti pateikt. Pirmkārt tas viss ir individuāli. Otrkārt, tas ir atkarīgs no konkretajām ēdienu un dzērienu kombinācijām.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Hronisks gastrīts...
22.06.2013 23:25
Es šādos gadijumos vienmēr turu rezervē dažas pudeles Boržomi.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Kuņģa problēma
15.04.2014 17:16
Labdien!
Fibragastroskopijas slēdziens:
SLĒDZIENS: HP test Jā
Kardijas funkcionālās nepietiekamības aina.
Slīdošās diafragmālās trūces pazīmes.
Hroniska piloro-antrālās gastrīta aina.
Hemoraģiska bulbīta aina.

vīrietis 25 gadi, svars 72, augums 1,75.
Vairāk kā divi mēneši nav apetītes,slikta pašsājūta, traucēts miegs. Dažkārt asinsspiediens paaugstināts.
Biju pie gastro-endrokrinologa ieteica lietot Omeprezolu sindrol ~1mēnesi, un Oroperidys. Kā jau vienmēr visu ārstam nepajautāju. Kad man apetīte varētu parādīties? Citreiz kad vakaros daudz saēdos nākamajā dienā ir baigi slikta pašsajūta, ieēst vispār neko nevar. dažkārt liekas,ka pat ir temperatūra. Ārste teica,ka neslēdzās augšējais slēdzējmuskulis un ir žults reflukss. Vai tas var ietekmēt, ka ilgstoši nav apetītes? Arī barība slikti pārstrādājās kaut ēdu 3-4reizes dienā lai varētu pavilkt kājas,bet sajūta,ka viss ko ēdu birst cauri.
p.s. pirms tam biju dzēris 10dienas fromilid 500mg, lai iznīdētu HP.
Gaidīšu zinošu cilvēku atbildes!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 3?
Ziņa: