Dulla galva, sirreālas sajūtas.

Aizsāka Medisona 

Medisona
Dulla galva, sirreālas sajūtas.
09.04.2010 12:22
Esmu mazliet noraizējusies. Pēdējā laikā man ir nepārtraukti galvas reiboņi, galva kā spainis, pat trulas galvassāpes. Tam visam pievienojas arī sirreālas izjūtas - nejutīga āda, reisēm nejūtu, bet nojaušu, piemēram, savas rokas - vienkārši vieglas, neko nevaru īsti noturēt rokās. Daudz strādāju ar datoru. Jāpiebilst, ka man ir VD, bet ikdienā zāles nelietoju, tikai ekstrēmos brīžos, kad jūtu, ka panikas lēkme var uznākt.

Pēdējās nedēļas šīs sajūtas ir tik izteiktas, ka traucē strādāt. Vakaros esmu galīgi izmocīta. Acis skrien katra uz savu pusi, grūi nofokusēt skatienu. Vai arī šīs sajūtas jānoraksta uz VD? Šodien sāp acis, pieskaroties - visa pieres daļa, virsdegune - it kā būtu kādā brīdī atsitusi galvu, bet neesmu.

Esmu samērā nosvērts cilvēks ikdienā, bet šis man paliek krietni traucējoši. Vai vaina varētu būt, piemēram, kāda kakla daļā nospiestam nervam? Pie ārsta tieku tikai pirmdien. Ir agrāk bijusi galvas trauma. Bet sen un nekādas pārbaudes nav taisītas jau sen.

Vai ir vērts domāt un taisīt nopietnākas pārbaudes (Magnētisko, piem.)? Vai tas varētu būt norakstāms uz VD?

Paldies jau iepriekš!
Re: Dulla galva, sirreālas sajūtas.
09.04.2010 13:06
Manuprāt pirms nosaka VD vajadzētu tomēr aizstaigāt uz magnētisko rez., parbaudit ari vai nav spandiloze+vai ar asinsvadiem galvā ir ok. Man piemēram ir spandiloze, asinsrites traucējumi galvā+vēl pa virsu tam visam VD :(
Medisona
Re: Dulla galva, sirreālas sajūtas.
09.04.2010 13:17
VD man kā oficiāla diagnoze ir jau gadus 14. Pirms tam veikti tika visi iespējamie izmeklējumi, biju kardiologa uzskaitē, pēc vidusskolas tie tika atkārtoti. Pirmo panikas lēkmi piedzīvoju tikai pag. gada augustā. Tāpēc es rakstu, ka sevi es pazīstu un VD neesmu sagrābstījusi no zila gaisa kā diagnozi. Ar pašdarbību nenodarbojos. Ir visādi bijis: klasiskās VD izpausmes un viss izmeklēšanas standarta cikls. Esmu izgājusi AD kursu, bet ikdienā nodarbojos ar lietderigākām lietām, nekā izpausmju čekošana. Esmu pacietīgs cilvēks, bet nupat kā esmu mazliet noraizējusies tīri tādēļ, ka traucē strādāt, traucē pat grāmatu vakarā palasīt. Ir divi aktīvi bērni, nevaru atļauties gulņāt uz dīvāna un vaidēt.
Re: Dulla galva, sirreālas sajūtas.
09.04.2010 13:45
jāmēģina fiziski aktivizēties. izmeklēties jau var, bet VD ir tieksme mainīt uzvedību un dot jaunus simptomus, it sevišķi, ja cilvēks ir sapratis, ka iepriekšējie ir "no galvas".

varbūt pārāk pacietīgs cilvēks esi, reizēm vajag būt arī nepacietīgam.

masāža nav mēģināta?

stress provocē VD, varbūt vajag kādu atelpu, ne nu uz dīvāna, protams, bet mainot vidi, kaut uz pāris dienām.

ja ir panikas lēkmes, tad tie ir nopietni signāli, jādomā, kā dabūt iekšējo stabilitāti. jādomā arī, kas notika, kad simptomi sākās vai saasinājās.

kas ar to galvas traumu? cik smaga? kad? sekas? ja nebūtu tās, es teiktu, ka viss norakstāms uz VD.
Re: Dulla galva, sirreālas sajūtas.
09.04.2010 15:36
Simptomātika gan visai izplūdusi, var būt VD, var būt avitaminoze, pavasara neirostēnija,..., ja pāris dienu laikā nepāriet, labāk butu tomēr griesties pie speciālista.
Re: Dulla galva, sirreālas sajūtas.
09.04.2010 16:01
Kārtīgu dozņaku ar vitamīniem, minerālvielām un mikroelementiem un lieta stipri vien uz labo pusi ies...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Medisona
Re: Dulla galva, sirreālas sajūtas.
09.04.2010 16:28
2-3 nedēļā nodarbojos ar aerobo un kardio slodzi. Ikrītu stiepšanās un vēderpresītes. Cenšos nepārforsēt, man pietiek ikdienā ar 20 -30 minūšu tādu sodzi, plus pastaigas.

Ēdu samērā veselīgi, daudz zaļumus, diedzēju sēklas utt. Mikroelementu un folijskābes, kālja pietiekami.

Nē, nu pacietīgs esmu cilvēks, bet reizēm traucē ta trauksmes sajūta.

Galvas trauma bija spēcīgs smadzeņu satricinājums autoavārijas dēļ (sasitu galvu pret jumtu, stuklu, plus kāds cits pret manu galvu dabūja ij zilu aci, ij sev vieglu smadzeņu trīci), no kura ir palikusi liela jutība pret gaismu, reizēm sāp sasistā puse (vairāk kreisā puse, sāns, pakauša daļa).
Masāža pirms pāris mēnešiem. Teica, ka ļoti saspringta kakla zona, bet mugurkauls ir viss lielisks, plus skriemeļi nemanījās nekur izbīdīti.
Iesaku izlasīt šo rakstu: http://www.medicine.lv/qa-view.php?rid=16926
Man ir līdzīgi, smaguma sajūta sirds rajonā, grūti paelpot, nelieli galvas reiboņi, bailes sajūta, ka atstiepšu kātus utt, tādas kā lēkmes ik pa laikam uznāk. Visnepatīkamāk ir brīžos, kad uzrodas šīs sajūtas vadot auto. Kad iedzeru alu, nedaudz atslābinos un palīdz, paliek vieglāk. Taču interesanti ir tas, ka šīs sajūtas parasti parādās un saasinās tieši pavasarī. Apmēram vienos un tajos pašos laika posmos jau 3 gadu. Aktīvi sportoju, esmu veicis kardiogrammu, veloengometriju, visur viss normas robežās. Tad nu par cik pavasaris ir klāt, visas šīs sajūtas ir klāt pastiprināti, ir kādi ieteikumi? Esmu apsvēris domu par psihiatru, jo zāles, manuprāt, šo kaiti neizārstēs...
Re: Dulla galva, sirreālas sajūtas.
09.04.2010 18:11
zāles nofonē, bet te ir svarīgi cik vecss esi, ir tāds termiņš: pavasara astēnija, parasti uz endokrionālās disharmonijas fona, sievīetēm menopauzē, vīriešiem ap 40 un tad ap 60 gadu vecumu.
Medisona
Re: Dulla galva, sirreālas sajūtas.
09.04.2010 18:34
Vadot auto, tfu - tfu! - nav gadījies. Mašīna mani savāc, pat nomierina. Man pašai līdz menopauzei tā kā patālu - krietni. Un nav man pavasaros tā bijis. Es uz pavasari parasti atplaukstu, jūtos tieši labāk!
vecums - 23
Medisona
Re: Dulla galva, sirreālas sajūtas.
10.04.2010 20:07
Ir aizdomas uz spondilozi, pirmdien vicošu pie daktera.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 6?
Ziņa: