Lūzums potītē

Aizsāka Daisy 

roka
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 08:14
ku!, - vai to uztvert kā nopēlumu vai komplimentu? :) man gan vairāk interesētu auksta jūras ūdens ietekme uz kaulu lūzuma seku likvidēšanas problēmu risinājumu, ja kāds to tā zinātu.
roka
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 09:08
bet tās lūzuma sekas ir tādas kā, piemēram, - pastāvīgi nejūtīgi un notirpuši 2 pirksti, sajūta, ka kauls bez ģipša atkal sadalās gabalos :( diskomforts vienvārdsakot.. kāds zin, kā tikt no tā vaļā?
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 12:15
Iesaku uztvert to kā joku un tulkot sev izdevīgā virzienā... :) Ņemot vērā to, ka kaukstuma ietekme ir relatīvi īslaicīga bet pārējā laikā iespaids uz organismu pozitīvs, domāju, ka nebūs ne vainas...
Smagu lūzumu gadijumā nereti tiek bojāti nervi un dažreiz šīs sekas var būt paliekošas... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
roka
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 12:33
nu, paldīs, ku! :) vēl jau Dr kontrole nav beigusies, tik 2 nedēļas jāpaciešas, tad zināšu, kādas prognozes tiem pirkstiem dod Dr..
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 14:59
Pievienojos Ku.
Lūzuma gadijumā var būt bojāti kādi sīkie nervi.Es neieteiktu pārāk aizrauties ar aukstām peldēm šajā periodā.
Jādod iespēju audiem atjaunoties. Aukstums to neveicina. Negaidot ķirurga apskati vajadzētu aiziet pie neiropatologa.Viņš nozīmēs "B" grupas vitamīnus,nervu signālu pastiprinošus preperātus ,perifēro asinsvadu paplašinātājus un fizioprocedūras.Tas ļaus maksimāli samazināt lūzuma sekas.
Testosterons + adrenalīns ir dabiskās narkotikas, kas jauno organismu novirza tikai vienam galvenajam mērķim- sugas turpināšanai. Pārējais netiek ņemts vēra.
Ja organisms prasa šīs peldes,tad tas jādara ļõti īslaicīgi! Pēc tam rokas jānosusina.Jāieģērbj siltos elegantos nenospiedošos cimdos.
Auksta ūdens burvību pēc peldēm esmu jaunībā baudījis.Peldējos pat pie mīnus 20 grādiem. Sajūtas pasakainas.Tagad es gan zinātu,ka jāievēro ļoti īslaicīgas peldes.
Cieņā.
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 15:33
Mja, es arī peldos pie -20. Īslaicīgi, un tikai iznākot no karstas pirts :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
roka
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 17:41
Mazdakteris1 - to es zinu, ka peldot vajag ļauties sajūtām - darīt to regulāri un nepārspīlēt - piemēram, tikko nopeldējos jūrā un lietū, bet ir ļoti OK. āliņģī gan nelienu. -10 grādi - ir ciešami, jo ūdens jau tāpat ir plusos :)
roka esot pēc peldes ar elastīgo saiti jābindē, ko arī daru.
procedūras (dūņas + magnētus) nozīmēja, bet nevaru izbraukāt, paliek tikai masāžas, pēc kurām roka arī tiek vingrināta - locīta līdz un nedaudz sāpju zonā.
mēdzot būt, ka jušanas nervi atjaunojas pat 1/2 gada laikā, uz ko ceru arī es.
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 23:09
Daisy, pateicoties silta ūdens vanniņām, Tu būsi tūskas vietā saaudzējusi smukus saistaudus, kas neļaus atjaunot kustību amplitūdu iepriekšējā apjomā. Tāpēc jau es te tā ēdos uz Mazdakteri, ka uz viņa totāli nekompetento muldēšanu uzķeras cilvēki, kas notic, ka tie idiotiskie padomi ir ko vērti un cenšas tos izpildīt. Un, ja par jautājumu, ko Tev darīt ar kāju, tad es jau atbildēju - sameklē fizioterapeitu un izej rehabilitācijas kursu. Tu taču zobus, apavus un ūdenstrubas nelabo pati, bet gan meklē zobārstu, kurpnieku un santehniķi, ne? Nu tad kādēļ gan Tev ir ilūzija, ka esi gana kompetenta, lai patstāvīgi veiktu rehabilitāciju pēc traumas?

roka, nnja, ja rokai ir jušanas traucējumi, neredzot pacientu, nevar sniegt viennozīmīgu atbildi. tak vispārēji aukstums traumām ir kudi labāks par siltumu.

Mazdakteri, atkal jau totāli izgāzies, tas Tev sāk kļūt par ieradumu, ne? :D Nu kā lai Tevi, cilvēk, pārliecina, nebāzties ar savas apšaubāmas kvalitātes spriedelējumiem tēmās, no kurām neko nejēdz? A, ja tomēr jēdz, tad vienu reizi pacenties un izskaidro savu "rekomendāciju" fizioloģisko pamatojumu. Ar visiem iedarbības mehānismiem - mehāniskajiem, reflektorajiem, neirālajiem, neiroendokrīnajiem utt

Man pietiks ar vienu reizi, ja jēgsi man pamatoti izskaidrot, kādēļ siltums pie tūskainiem posttraumatiskiem stāvokļiem ir vēlams, bet aukstums ne, nocelšu cepuri un atvainošos. Ja ne - sorry, vecīt, šai forumā jau tā reti ielūkojas normāli speci un, ja viņiem vēl jākaro ar šitādu pseidoviszini, tad skaidrs, ka viņi atmet ar roku un aiziet savos darbos, lai šeit vairs nekad nerādītos, tāpēc negaidi īpaši tolerantu attieksmi.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.04.2010 23:09 by Gimli.
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 23:34
Gimli

Es neesmu mediķis un droši vien kretni stulbāks par Jums abiem bet man ir lūgums, varbūt Tu vari nebraukt virsū ar tādu vērienu. Man šķiet, ka Tavi argumentētie paskaidrojumi ir korektāki kā Mazdakteris1 ieteikumi bet varbūt var pie tā arī palikt. Kāpc jāēdās? Tu sniedz pamatotus ieteikumus, Mazdakteris1 nepamatotus. Un viss. Šeit ir publisks forums un visi saka ko uzskata par vajadzīgu. Maza demokrātijas saliņa faktiski nedemokrātiskajā valstī. Kāpēc es to saku? Tāpēc, ka mediķi nez kāpēc iedomājas, ka viņiem vienmēr ir 100% taisnība. Nu nav tā. Medicīna ir viena no visrelatīvākajām zinātnēm. To ir pierādijusi medicīnas vēsture, to ir pierādijis augošais slimo cilvēku skaits. Būsim iecietīgi viens pret otru. Redzu, ka Tu esi profesionālis un man prieks, ka ir tāds cilvēks kas raksta te savus komentārus. Turpini to darīt un pamato savu teikto. Vienkārši un lieliski...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Lūzums potītē
29.04.2010 23:45
Viss jau būtu jauki, ja vien cilvēki netaptu maldināti un nedomātu, ka saņem profesionālus, uz nopietnām zināšanām pamatotus un vērtīgus padomus. Diemžēl Mazdakteris producē vien glupības kvadrātā, kuru jēgu pats pat neizprot, ja jau nespēj pat pamatot savus ieteikumus. Ja Tu pamanīji, es nespraužos ar padomiem tēmās, kuras neatbilst manam kompetences līmenim, ļaujot tajās izteikties tiem, kas vielu pārzin labāk.

Un, vai Tev nekad nav ienācis prātā, ka pieaugošais slimnieku skaits ir nevis pateicoties mediķu inkompetencei, bet gan tieši šādu šarlatānu skaita straujam pieaugumam?
Re: Lūzums potītē
30.04.2010 00:30
Hmm? Gadās jau tā, ka daži cilvji uztver to visu kā absolūtu mediķu sniegtu patiesību bet vairums normālu cilvju ļoti labi saprot - ja viņi izvēlējušies ārsta apmeklējuma vieta konsultāciju anonīmā foruma tad arī adbilžu kvalitāte būs atbilstoša un ieteikumu pielietošana uz savu risku...

Forums nav ārstniecības iestāde un komentētājiem nav jāuzņemas atbildība par ārstēšanas rezultātiem.

Tādu domu kā "Un, vai Tev nekad nav ienācis prātā, ka pieaugošais slimnieku skaits ir nevis pateicoties mediķu inkompetencei, bet gan tieši šādu šarlatānu skaita straujam pieaugumam?" es gaidiju :) Mana atbilde būs - nē. Jo uzskatu, ka šarlatānu skaita pieaugums notiek tad, kad kaut kādu iemeslu dēļ mediķi nevar nodrošināt ajadzīgo rezultātu. Es nesaku, ka tas viennozimīgi saistīts ar inkompetenci taču kopējais rezultāts ir neapmierinošs.

Bet tas ir mans personīgais viedoklis...

Un kā jau teicu iepriekš, par Tavu plusu uzskatu visnotaļ labi pamatotus ieteikumus. Tie kam to vajadzēs, pratīs to novērtēt un izmantot. Par pārējiem nevajag uztrukties...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Lūzums potītē
30.04.2010 01:29
Šis forums lepni dēvējas par "Medicīnas forumu", kas Cilvēkam Parastajam liek maldīgi uzskatīt, ka šeit komentē zinoši mediķi. Ar visām no tā izrietošām sekām. Un savulaik šeit arī apgrozījās ārsti, kuri varēja sniegt vērtīgus padomus, taču, atkārtošos, bet teikšu, ka tieši šādu inkompetentu padomdevēju agresīvā uzmācība ir izēdusi speciālistus no foruma. Arī man, atverot un izlasot kārtējo Mazdaktera pērli, gribas aizcirst forumu ciet un nevērt vairs vaļā, jo nav padoma, kā cīnīties ar tik totālu muļķību.

Tak sametas žēl tā nabaga Cilvēka Parastā, kurš, izlasījis atbildi uz savu bēdustāstu Medicīnas forumā, diebj mājup, lai visā nopietnībā cītīgi ievērotu "daktera" rekomendācijas. Ar visām no tā izrietošām sekām.

Savā ziņā tas ir arī foruma prestiža jautājums, jo, ja te toni nosaka cilvēki, kuru zināšanas medicīnā nesniedzas pat žurnālīša "Veselība" abonenta līmenī, tad nemūžam nesagaidīt, ka šeit atgriezīsies īstie ārsti un visas "Medicīnas foruma" rekomendācijas būs un paliks vien tāda tirgus plača līmenī.

Kas attiecas uz jautājumu par šarlatānu skaita pieaugumu, tad man domāt, tas ir tieši samērāms ar šādu pacientu dezinformāciju un cilvēku neizglītotību. Cilvēkiem allaž gribas brīnumu, pie tam gribas, lai tas brīnums atnāk, jau sākot no vakardienas ij reti kurš ir gatavs reāli uzņemties atbildību par savu veselību. Daudz vieglāks un patīkamāks ceļš ir doties pie "speciālista", kurš sola šo brīnumu paveikt.

Savā darbā es ar šo saskaros ik dienas - cilvēks, kuram mugura ir sāpējusi jau 15-20 gadus, saviebjas, kad izdzird, ka nāksies kādu mēnesi intensīvi rehabilitēties un, ja cītīgi ar sevi nodarbosies, rezultāti pilnībā nostiprināsies pēc 2 gadiem. Saviebjas un dod priekšroku simptomātiskai terapijai, kura gan uz kādu laiku reducē sūdzības, bet, diemžēl, neko neārstē.

Tai pat laikā neviens nav tik stulbs, lai domātu, ka pēc 2 mēnešu autoskolas kursu pabeigšanas, viņš nākamā dienā brauks labāk nekā Šumahers, vai, ka angļu valodu var iemācīties, vienu reizi apmeklējot kursu nodarbību un pēc tam vairs nekad nevingrinoties - šādu piemēru gadījumā ikviens saprot, ka sekmes būs atkarīgas vien no paša darba, tak, tiklīdz runa ir par veselību, ieslēdzas vecumvecais padomju stereotips "pacients slimo/ārsts ārstē" - katram ir sava nodarbošanās un viņu intereses nekad nesaskaras.
Re: Lūzums potītē
30.04.2010 03:17
Jā, šajā forumā valda zināmas pretrunas... tā tas ir . Tās sākās pirms es sāku šajā forumā apgrozīties un tāda acīm rdzot ir foruma īpašnieku nostāja (tātad tā vajag). Savukārt administrators ir ar medicīnu nesaistīts cilvēks kura uzdevums ir nodrošināt lai forums strādā. Kas arī notiek... Kāpēc šis ir nevis ārstu forums bet medicīnas forums, paskaidrot nevaru. Bet tā kā gadus piecus jau šeit apgrozos tad ir arī šādi tādi novērojumi un pieredze pa šo laiku izveidojusies. Runa ir ne tik daudz par pieredzi medicīnā cik saskarsmē. Tobiš lai visiem labi būtu... Jā, no profesionālās medicīnas iedokļa šis forums ir pilnīgi garām... Bet visu šo peripetiju rezultātā forums ir izveidojies par tādu, kādu to vēlas redzēt tas pats "Cilvēks Parastais". Jo pats viņš sāka tos dakterus noriet un pats kaut kādā brīdī mitējās riet un iestājās šis mistiskais līdzsvars... Vai ir vajadzība šo līdzsvaru izjaukt? Nezinu. Domāju, ka nē. Es šeit varētu izteikt virkni ar apsvērumiem, bet domāju, ka tam nav nekāda vērā ņemama nozīme...

Rezumējums: Foruma īpašnieks ir rāls dievs un mums viņu nesaprast. Bet viņš mums ir devis admini kura uzdevums ir izdarīt tā lai forumā būtu miers un visiem labs prāts. Ja intensīvi lūgsim, tad varēsim viņu sasaukt... Vēl ir daži moderātori (ieskaitot mani) kuru uzdevums ir izdarīt tā, lai foruma īpašnieku miers netiktu traucēts. Jā dzēsīsim "Cilvēkus Parastos" būs slikti. Jā dzēsīsim dakterus, atkal būs slikti... Tobiš, neņem ļaunā, bet te ir tā kā te ir...

Mana personīgā pieredze ar medicīnas forumiem rāda, ka šis nav pats sliktākais variānts (a varbūt pat labākais) no apmeklējamības viedokļiem. Protams, ir forumi kuros valda ārsti. Bet tie ir ļoti garlaicīgi un maz apmeklēti forumi. A "Cilvēkiem Parastajiem" tā gribas papļāpāt...

Ko vēl var piebilst... Foruma prestiža jautājums? Ārsti šeit apgrozas un sniedz savus ietikumus. Viņu nav daudz bet ir. Vienkārši ne visi ārsti var komentēt publiskā forumā. Lielākā daļa pieprasa tūlītēju bezierunu pakļaušanos un tā kā izmeklēšana onlainā nav iespējama tad atbilde praktiski ir viena - griezieties pie sava ģimenes ārsta...

Kas attiecas uz stereotipu "pacients slimo/ārsts ārstē", tad tas nav vis vecumvecais padomju bet gan jaunumjaunais kapitālistu stereotips. Jo tieši ar kapitālismu medicīnā ienāca - es par to esmu samaksājis un man neinteresē kā to izdarīs. Tām ir jābūt. Tagad nav padomju laiki, jums ir eiropas un amerikas tehnoloģijas. Tā kā lai tūlīt būtu gatavs. Ja saka, ka nevar - tātad slikts. Ja teica, ka var bet neizdarija - tad uz tiesu... Domāju, ka padomju laikos bija daudz "cilvēcīgāka" medicīna (tikai ar anestēziju bija grūtības) :)

p.s. Es 30 gadus tajos padomju laikos nodzīvoju un labprāt gribētu tur atpakaļ...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
roka
Re: Lūzums potītē
30.04.2010 05:28
Gimli, pateicība tev par aukstuma atbalstu lūzumam, vairs nesvārstos šajā jautājumā :) bet par pārējo - pat doki dod pretējus ieteikumus, tad ko darīt tam CP? Parastais Cilvēks to visu pārbauda uz savas ādas, ar savām iekšām un savu dzīves kvalitāti.. diemžēl.. un tad spiež pats par rezultātu un ir ieguvis kkādu - labu/sliktu pieredzi un paliekošas sekas.. diemžēl..
roka
Re: Lūzums potītē
30.04.2010 07:06
Mazdakteris1, - roņi pēc ziemas peldes un arī vēl tagad neslaukās dvielī, bet ātri mauc visu virsū :) āda pēc peldes ir tik jūtīga, ka jebkurš pieskāriens ir diezgan sāpīgs, īpaši salā. tas tā...
Re: Lūzums potītē
30.04.2010 15:04
Gimli.
Varbūt atkārtošos, ka pie fizioterapeta iešu, kad būšu tikusi līdz LV un tagad jau ir skaidrs, ka tas būs pēc Jāņiem, tāpēc griezos šeit pēc padomiem ko es pati varu darīt līdz tam laikam, lai nenokavēju "kājas iekustināšanu". Padomu, ka man jādodas pie ārsta man nevajadzēja, to pati es ļoti labi saprotu, tik žēl, ka nesaņēmu derīgus padomus no kompetenta cilvēka:(
Re: Lūzums potītē
16.05.2010 12:31
Vai tā varētu būt, ka tagad potītes atveseļošanās ir tā kā "iesprūdusi" jo kā bija kādas 3 nedēļas atpakaļ, tā ir tagad, nekādi uzlabojumi vairs nenotiek, kaut gan zāles dzeru, masēt masēju, stiepju pēdu pielietojot PIR metodi...
Staigājot sāp iekšā kājā un uz papēdi vispār nevar nostāties-sāp...
roka
Re: Lūzums potītē
16.05.2010 14:01
man tāpat ir sāpes un ādas jutības traucējumi, bet sāku magnetoterapiju. visi Dr apgalvo, ka ir laba un ka palīdzēs atjaunoties un noņems sāpes. vbt vari painteresēties tur, kur esi, par magnetoterapiju? lai veicas!
Re: Lūzums potītē
16.05.2010 19:34
roka: tā magnetoterapija ir domāta kā terapija ar magnētiem? Ar ko notiek tā terapija? Kaut kā jāsameklē tulkojums šajā valodā, lai saprot vismaz ko vēlos:)))
roka
Re: Lūzums potītē
17.05.2010 08:14
jā, Daisy! = tā ir fizioterapijas metode.. pieliek katrā pusē lūzumam magnētu (elektro) , noorientē pēc virziena Z-D un laiž strāvu uz kādu laiku. tie magnēti uz lūzumu iedarbojas - uzlabo trofiku, noņem sāpes, paātrina dzīšanu un audu atjaunošanos gan kaulaudos, gan saitēs, gan audos. ja sanāk tev tajā vietā tādus atrast - iesaku.. man nozīmēja 20 reizes.. LV viena reize man izmaksā Ls 2,50, tas ir maksas pakalpojums.
lai veicas!
Re: Lūzums potītē
17.05.2010 21:24
Ja sāpes nav pārgājušas ,jāiet vēlreiz pie viņu ārstiem uz konsultāciju. Šajā gadījumā turpināt sildīšanu nevajadzētu. Nepretendēju uz fizioterapeita /ārsta līmeni. Esmu vidējā līmeņa praktiķis ar 30 gadu pieredzi.Siltas vaniņas ir viens no nevainīgākajiem sildīšanas veidiem. Ir parafīna/ozakerīta,UVČ sildīšanas,kas ir daudz aktīvākas.Sava patiesība ir visiem nozaru speciālistiem. Katrs pastāv uz savu terāpijas veidu.
grimli ir liela daļas patiesības bet cilvēkam jātiek uz Latviju. Domāju, ka viņa būtu pateicīga par tik liela speciālista vērtīgajiem padomiem,kā tikt līdz automašīnas vadīšanai.
Strīdi šādus padomus nesatur.Sevišķi tagad,kad jānovāc konkurenti. Tas varētu būt izteikti pie zobārstiem. Es gan personīgi ar agresīviem zobārstiem saskāries neesmu. Jauki,inteliģenti cilvēki..
Par sildīšanu. Ieliec google.lv meklētājā vārdus : siltuma terāpija . Uzmanīgi izlasi.
Cieņā.



Edited 2 time(s). Last edit at 17.05.2010 21:42 by Mazdakteris1.
Re: Lūzums potītē
18.05.2010 19:22
Nevar izslēgt, ka esam pārpūlējuši kāju ar vingrošanu. Saucas hipermobilitātes sindroms.Kādas tabletes dzeram? Ja Nimesila,Butadiona,Diclofenaka tipa, tad jāpārtrauc. Ilgāk par 10 dienām viņas nav ieteicamas.
Vajag pataustīt cīpslu kas iet no papēža mugurpuses uz apakštilbu. Sauc par Ahileja cīpslu.Ja kustinot pēdu uz augšu leju jūtama gurkstoņa, tad varētu domāt par Ahilejas cīpslas iekaisumu. Sāpes papēdī varētu dot plīsums papēža kaulā. Kaut gan to būtu pamanījuši speciālisti RTG uzņēmumā. Un ģipša nēsāšanas laikā tas būtu sadzijis.Nevar izslēgt maza kaula gabaliņa atlūzumu,kas tagad ir iekapsulējies un spiežot uz mīkstiem audiem, rada sāpes.Ja lūzums ir radījis iekšējo ievainojumu, tad brūces vietā var veidoties halogēnie audi. Atbildīgo intracelulāro enzīmu aktivitāte ir paaugstināta. Savairojas fibroplasti,kas ražo kalogēnu. Tūsku izraisa ne vien stāze bet arī hidrofilo glikozaminoglikānu deponēšanās dermā.Nemaz nerunājot par lokālu antiseptisku vai septisku iekaisumu,hidrostatiskiem efektiem un mikrovaskulāriem traucējumiem.Var rasties vaskulārā artralģija.Fibroplasti ir pastiprināti jūtīgi pret tranformējošo augšanas faktoru b un tiem piemīt TGF-b receptoru pastiprināta ekspresija.Pastiprināta asinsplūsma pienes trombocītus,kas paaugstina strukturālās pārmaiņas. Šada aina varētu rasties ja ir kāda no iedzimtām (?) saistaudu slimībam. Ja agrāk nav bijušas locītavu sāpes un līdzīgas slimības, arī autoimūnās saslimšanas ģimenē, tad cerēsim uz labāko.
Vajadzīgs pamērīt temperatūru vakaros. Izslēgt slodzes. Ja nav dzerts ilgstoši augstāk minētie preperāti,tad varētu ieteikt aspirīnu mazās devās.Pēc ēšanas sakošļāt 1/4 daļu uzdzerot ūdeni vai pienu.Vai arī Trombo ASS,kas ir aspirīns mazās devās. Šis preperāts noņem sāpes,šķidrina asinis,kas ļauj dziļāk piekļūt asinīm slimajai vietai. Tikai to nevajadzētu pastiprināti lietot ja ir izteiktas menzes(to laikā),deguna asiņošana,zemādas asins izplūdumi pie mikrotraumām.
Tomēr vajadzētu pakonsultēties ar ārstu ja sāpes ir tādas, ka nevar pielikt kāju pie zemes. Cieņā.



Edited 2 time(s). Last edit at 18.05.2010 22:05 by Mazdakteris1.
Re: Lūzums potītē
21.05.2010 20:32
mīļais dies, jo tālāk jo trakāk. tik tiešām lasot mazdaktera pērles gribas rirtmiski dauzīt galvu pret monitoru...Mazdakter, a Mazdakter, ja jau Tu pie sūdzībām par kustība apjomu ierobežojumu diagnosticē hipermobilitātes sd, moš atver googli un pasties, kas tas ir, ja jau latīņu valoda piemirusies.



Daisy, nu re, ij ne pusgads nebij jāgaida, kad silto vanniņu efekts pārādījās. ar to ar apsveicu. Es Tev jau vienreiz teicu, ka meklē vien rokā fizioterapeitu turpat, kur esi, nevis atliec līdz Jāņiem, jo potītes mobilizācija ir manuāla tehnika, kuru veic profesionālis. Bet nu vidējais latvietis allaž ir gudrāks un pats labāk zinās, kā sevi ārstēt.
Re: Lūzums potītē
26.05.2010 18:10
Gimli! Palasīju tavus izteicienus. Ļoti raksturīgi jauneklim,kas iedomājas,ka ir visgudrākais uz pasaules. Mētāšanās ar iezubrītiem svešvārdiem,kas pacientam neko neizsaka nav liela māksla. Ja tu tā izteiktos Ārstu biedrībā, tevi no turienes izdzītu pamācīties,kā jāuzvedas.
Fizioterāpija ir tik šaurs ārstniecības laucņš, ka to var saskatīt tikai mikroskopā.Nezinu kurā fizioterāpijas fakultātē tevi apmācīja. Izskatās, ka tur ar medicīnas ētiku ne tikai nenodarbojās bet vispār nezin, kas tas ir. Pat vetārsti ir šajā jautājumā zolīdāki. Nostrādā medicīnā pēc studijām vismaz 15 gadus un tad sāc mētāties ar apvainojumiem.Un nejauc medicīnu ar masiera kursiem.
Cieņā
Re: Lūzums potītē
26.05.2010 18:18
...dazham raadaas i 25 gadu nostraadaashana nepaliidz...
Re: Lūzums potītē
27.05.2010 00:25
hihihi un šito man saka kāds, kurš iepriekšējā postā pats murgoja par intracelulārajiem enzīmiem un TGF-b receptoru pastiprinātu ekspresiju, un pēc visas šīs tirādes galā vēl piekabina liekulīgo "cieņā"? :D nūūū, mazdakter, savācies tak un atzīsti, ka kārtējo reizi izgāzies kā veca sēta, cerams, tak, ka apskatījies ko nozīmē "hipermobilitātes sd" un pārliecinājies, ka tas nu nekādā gadījumā nav attiecināms uz sūdzībām par mobilitātes ierobežojumu? ;)))

Tava mikroskopiskā redzesloka paplašināšanai, varu informēt, ka Latvijā fizioterapeitus ar medicīnisku izglītību sagatavo RSU un Daugavpilī, uz kaut ko ir atvēzējusies arī LSPA, diemžēl ne pārāk likumīgi. Man ir RSU diploms, ja kas.


Un es nezinu kādu ētiku pirms 30 gadiem mācīja feldšeriem, līdz ar to man tā pagrūti saprast, cik tas kādam var šķist pieņemami, ja redzot, ka pacientam tiek rekomendētas absolūtas totālas pilnīgas un galīgas muļķības, skumji paklusēt, lai nediskreditētu "kolēģi".
roka
Re: Lūzums potītē
27.05.2010 12:23
Gimli, mēģini iedomāties, ka arī tu te būsi vēl pēc tevis nosauktajiem 30 gadiem, un kāds jauns zaķis ar mātes pienu aiz lūpas sāks tevi mācīt tā, kā tu tagad Mazdakteri1 māci.. :D nu, piepūli nedaudz savu iztēli! esi empātiskāks nedaudz..
roka
Re: Lūzums potītē
27.05.2010 12:40
Gimli, - tēmas autore Daisy ārzemēs no tevis nav saņēmusi nekādu palīdzību, tas ir nepiedodami, ja reiz tev ir RSU fizioterapeita izglītība :(
tad kāda jēga tev te apgrozīties?? - lai sprēgātu gudras piezīmes? lai pazīmētos ar savu izglītību? lai norietu Mazdakteri?
Re: Lūzums potītē
27.05.2010 13:08
hmm, ij kāpēc kāds ir iedomājies, ka esmu jauns zaķis? ;)) un varu Tev vien pateikt to pašu, ko teicu jau ku! - es nespraužos ar saviem nepilnīgajiem padomiem katrā tēmā, kuras vielu nepārzinu, tak, ja es redzu, ka cilvēkam tiek rekomendētas kaitīgas lietas, nu sorry, tur man empātijas tik tiešām pietrūksies. neko darīt, ņemiet par labu, kā nu ir.

tēmas autorei ieteicu vienīgo jēdzīgo risinājumu - apmeklēt fizioterapeitu uz vietas, jo visi pasākumi, kas konkrētajā gadījumā nepieciešami, ir pasīvas manuālas tehnikas, kuru veikšanu vnk nav iespējams aprakstīt forumā, un, ja vien viņa nesēž kaut kur Gobi tuksnesī, tad pašas vaina vien ir, ja meklē iespējas izšļūkt cauri pa lēto, sekojot apšaubāmas kvalitātes ieteikumiem forumos.
roka
Re: Lūzums potītē
27.05.2010 13:26
Gimli, tad nu tev arī ir dzīvē jānonāk Gobi tuksnesī, lai smadzenēs kāda rieviņa iesistos un tu saprastu un izlasītu, ka tur, kur atrodas Daisy, viņai fizioterapeits ir tikpat kā uz Mēness.. un nekādu pielietojamu ieteikumu no tavas puses.. :(
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 13?
Ziņa: