Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums

Aizsāka iingus 

Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
15.05.2010 21:40
Sakiet lūdzu vai haimorīta āstēšana ir iespējama tikai vienā veidā izdurot degunu ???? Varbūt to ārstē arī kautkādos citos veidos ??? Lūdzu atbildiet ... man tas haimorīts jau 2 reizes ir bijis ārstēju to ar ārsta izrakstītām zālēm... bet tagad jau trešo reizi tas atkal ir sācies...es knapi varu sajust smaržas un pa retam sāp drausmīgi galva ... un man pavisam negribās lai man caurdur degunu....

Ja ir iespējams to ārstēt ar citiem veidiem tad sakiet kā un vēlams kur to varētu izdarīt???



Edited 2 time(s). Last edit at 15.05.2010 22:47 by puce.
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
15.05.2010 23:39
Nu, var jau ķērties uzreiz pie nākamā posma - operācijas. Bet ja nopietni tad eksistē arī tāda lieta kā deguna dobumu endoskopiska drenāža un skalošana (iespējams, ka nepareizi to nosaucu) bet nezinu vai tāda ekstra pie mums pieejama.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
20.05.2010 13:03
ir pieejama ku! piemineetaa skalossana, diezgan efektiva ja nav paaraak ielaists haimoriits + zaales, protams ja viss ir lielos apmeeros tad labaak izveeleeties caurdurssanu, kas patiesiibaa nav tik briesmiiga kaa izklausaas...
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
20.05.2010 13:08
OK. Un kas ar tām smalkajām deguna lietām nodarbojas? Ja nav noslēpums...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Bez visām duršanām un operācijām var iztikt, dzīvojot pēc svaigēšanas, t.i. ,termiski neapstrādātu produktu lietošanas principa...
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
28.06.2010 23:59
jā, kad dabūsi no termiski neapstrādātiem produktiem trihinellozi vai encefalītu, tad haimorīts jau būs pie kājas...
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
30.06.2010 10:37
:)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Nezinu vai tev vel noderēsies, bet ielikšu ja nu kāds cits meklē informāciju par šo saslimšanu...


Izārstēt Haimorītu

* 2-3 diena reizi dienā abās nāsīs pilina 2-3 pilienus ciklamenu sulas

*Ēdamkaroti piena sajauc ar ēdamkaroti sarīvētu saimniecības ziepju, maisījumu uzvāra, tad noņem no uguns, pievieno pa 1 ēdamkarotei sīpolu sulas, medu, urīnu un olīveļļu. Vēlreiz liek uz uguns un uzkarsē līdz viršanai. Atdzesētu uzglabā ledusskapī. Pirms lietošanas maisījumu uzsilda, samitrina tajā vates tamponus un ieliek nāsīs. Šī metode labi izvelk gļotas un strutas. Kurss - līdz iestājas atveseļošanās.

*Pamīsus katru dienu vienā nāsī ieliek zirņa lieluma sviesta gabaliņu.

*Sarīvētu melno rutku uzklāj lina salvetei un uzliek virsdegunei.

*Sajauc viendabīgā masā 2 ēdamkarotes sīpolu sulas 25g sarīvētu saimniecības ziepju un 75g glicerīna. No vates izveido konusveida tamponus, samitrina maisijumā un ieliek abās nāsīs. Ārstēšanas kurss - viena nedēļa.

*ŅEm 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļa, pustējkaroti kausētu cūku tauku un aptuveni 1kubikcentimetru propolisa. Eļļu uzkarsē līdz viršanai, pievieno taukus un sasmalcina propolisu, 1minūti vāra uz lēnas uguns, tad atdzesē un izkās. Pilina nāsīs 3-4 reizes dienā.

*Ēdamkaroti medus sajauc viendabīgā masā ar tējkaroti smalkā sāls, uzziež pierei, apsedz ar celofānu, virsū uzklāj kaut ko siltu un nostiprina. Gulēt nav vēlams, var sēdēt, staigāt, darīt mājas darbus. Pēc 2-3h no deguna sāks izdalīties biezas gļotas. Šādu attīrošu procedūru var taisīt vairākas reizes

Nu ko ceru, ka kaut kas no šī visa līdzēs ;)
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
18.09.2010 00:22
Hmm? Dažas metodes izklausās visai drakoniskas... it īpaši pēdējais variants ar medu un sāli...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Nu nemācēšu teikt cik viņas drakoniskas, jo pašam ar šo lietu nav nācies saskarties... Vienkārši ieraudzīju šo raxtu par to kā ārstēt haimorītu un sākumā nezināju, kas tad tas par dzīvnieku ur :D Nu tā uzgāju, ka kādam cilvēkam ir problēmas un domāju ka varētu noderēties :)
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
18.09.2010 11:06
ingus

Nav jau uzreiz jādur , sāc ar antibiotiķiem ,ja otrā dienā vēl spiež tad izdur . Tas ,ka bieži atkārtojas protams nav dieva dāvana , bet kopumā cilvēkam tā nav nekāda lielā skādae dzīvildzi tas neietekmē.

Un galvenais NEKLAUSIES Roberta ieteikumus

Pašam ir durts acī . Nu vispār nekādu sāpju . Laiciņu pirms duršanas arī bij viegla acu vainīte un man piedāvāja iedurt es kategoriski atteicos . Bet kad ar vienu aci bij īsta miglas bilde , duršanas bailes bij pie pak...s
cik man dūra, tik nekad nekas tur laukā netecēja, lieki stresi.Padzeru antibiotikas , paputu deguna coldargan un viss labi.
Cossa Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ingus
>
> Nav jau uzreiz jādur , sāc ar antibiotiķiem ,ja
> otrā dienā vēl spiež tad izdur . Tas ,ka
> bieži atkārtojas protams nav dieva dāvana , bet
> kopumā cilvēkam tā nav nekāda lielā skādae
> dzīvildzi tas neietekmē.
>
> Un galvenais NEKLAUSIES Roberta ieteikumus
>
> Pašam ir durts acī . Nu vispār nekādu sāpju .
> Laiciņu pirms duršanas arī bij viegla acu
> vainīte un man piedāvāja iedurt es kategoriski
> atteicos . Bet kad ar vienu aci bij īsta miglas
> bilde , duršanas bailes bij pie pak...s

Kas tad vainas maniem ieteikumiem? :D Nejau es vinjus izdomāju... Un tu zini, ka tas viss nepalīdz? Esi mēģinājis? Padalies pieredzē ;)
Nedzeru antibiotikas, bet uzvāru olu, siltu pārgriežu un uzlieku uz vaigiem pie deguna ( lieku uz atlocītas salvetes). Pēc tam atkrēpoju un spļauju ārā puņķus, kas neizšņaucas, bet tek lejā. Olu neēd, bet izmet.
Netaisos, protams, apgalvot, ka ārzemēs viss ir vislabākais, bet fakts, ka vismaz dažviet duršana sen atzīta par nevēlamu, jo var tieši veicināt atkārtotu iekaisumu. Lai gan, kam ir tā nosliece, tam viņi droši vien metīsies vienalga, lai kā nebūtu ārstēts.
Pamatīgi pastudēju par šo tēmu netā, sanāk, ka antibiotikas bieži tiek veltīgi grūztas, vislabāk un efektīvāk būtu ārstēt ar inhalācijām, skalošanām un vēl šādām tādām procedūrām un deguna pilieniem un strutas šķidrinošiem līdzekļiem.
Blakusdobumu iekaisumu laiks akurāt sācies...
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
15.11.2010 16:58
To Pūce. Norēcos .Šajās drūmajās dienās pasmieties ir veselīgi.

Nezinu savā ilgajā ārstēšanas praksē,ka nevārīti produkti spēj ārstēt.Nācies vest uz slimnīcu puisi,kas inficējās ar jersinozi,ko laikam bija dabūjis no nevārītiem kāpostiem un burkāniem . Bija sācies meningīts!!!!! Par deguna gļotādu bojāšanu ar mārutkiem,ķiplokiem un citām asām vielām ,arī neesmu sajūsmā....
Deguna bloakusdobuma caurduršanu var pielīdzināt augoņa uzgiešanai.Tai seko skalošana un antibiotiku ievadīšana dobumā. Tas ir daudz labāk par antibiotiku dzeršanu. Antibiotikias ieņemtas caur muti nogalina miljoniem zarnu nūjiņas,kas ražo "B" grupas vitamīnus.Līdz ar to pazeminās cilvēka imunitate.Notiek vēdera uzpūšanās,gāzēšānās,kolikas,šķidra vēdera izeja.
Caurdurtais caurums drīz vien aizaugs.Ja palietosi kaļķa preperātus,"C" vitamīnu,saules gaismu,"D" vitamīnu un fosforu (zivis).
Ar caurduršanu nodarbojas LOR speciālisti. Ar vietējo atsāpināšanu.
Ja strutas nav pārāk biezas,tās var mēģināt dabūt laukā ar tūskas noņemošiem preperātiem un deguna skalošanu ar sāls šķīdumiem pieredzējuša LOR speciālista vadībā.
Veiksmi un veselību.
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
17.11.2010 21:28
Mazdakterim taisniba.
Turklat, labak laicigi skriet pie ORL/ agrak LOR/.
Kamer vel ar vieniem AB pietiek.AB jalieto tik ilgi, cik liek arsts-specialists un tadas devas, tada grafika kaa vinjs licis!

Ka primsarsta palidzibu varetu uzdriksteties ieteikt lietot paplasinosos pilienus, lai evakuetu sekreetu vieglaak.
Ipasi labie ir ar efedrina piekjaukumu.

Dr apmeklejums tapat javeic.Tikai,ja labi lieto pilienus laiciigi, vairak izredzes neielaist.

P.S reizem gadaas, ka nevar izskalot un tad jaoperee gribot negribot.
Ir bijis man uz neatliekamo Pasarstejosies PSRS laika- ar siltumu uz akuta haimoriita.Mes vinjiem salikaam sistemas ar lielam AB devaam, veel analeptikus, jo bija daziem galigi chaabiigi.
Atceros,viens bija sevi taa sasildiijis degunu, ka guleja uz specigiem lidzekliem spiediena/sirdsdarbibas stimulacijai, kamer antibiotiki iedarbojaas. Nosildijis sevi taa, ka tikai pec AB iedarbibas kritaas temperatuura.Gadaas,ka temperaturaas kritaas zem normas, intoksikacijas delj.

Zandulis ,delta, sakiet ludzu kas ir strutas? Kaa definee strutas un kaa vinjas skjiistot?Interesanti gan.
Ar kaulu karoti operacijas laika jau so to skidinaat tiesaam var. Esmu redzejis savulaik. Nekas, darbs OP nodrosinaats ar taadu attieksmi. Atrak pilinatu pilienus, skrietu pie arsta, visu lietotu cik likts, visu arstam izstastitu, mazak butu tadu operaciju jataisa.
Pat 10 punkcijas salidzinajuma ar Operaciju bus nieks. Skanja ari reizeem pietiekosi jauka, kad uzsaak izkasiisanu.Citreiz strutas/ ta sauktaas/ slanju slanjiem sakrajusaas gadu desmitiem, ar troksni atdalaas no dobuma sieninjas, rodas ari siki puteklisi no ta sauktajam strutaam.
Sildit bez arsta specialista atlaujas nedrikst.
Protams, mums jau drikst visu- pensijas nonemt, celt vecumu, medicinai nonemt.Tapec sildiet vien veseli,tie arsti jau esot nelabie, masinam ari algas par daudz, gultasvietu ari par daudz.Miljonaari LV mediki, launie garinji.
Sildam vien, priecajamies par samazinajumiem medicinai un ubagiem.
Citu neko tauta neprot.
Bija prieks ,ka sledza slimnicas, luk, priecajamies taalaak.Ir tacu dziednieki,puslotaji,sildisanas, jeli eedieni...solijumi..
Mazdakteris, meningits veel nekas. Var jau iesildiit riktigu sepsi. Siltums jauks un brinumains.....



Edited 1 time(s). Last edit at 17.11.2010 21:31 by joll.
Palīdziet ar padomu... Bija iesnas, it kā izārstēju, bet tagad atkal atnākušas atpakaļ. Ārā nekas netek, bet jūtu, ka pieres daļā starp acīm sāp un pulsē. Skaidrs, ka tur zaraza iekšā. Ģimenes ārstam pieraksts tik pēc nedēļas. Maksas vizītei šobrīd nav piemērots brīdis. Variet ieteikt kādu tautas līdzekli lai līdz ārsta apmeklējumam vismaz sliktāk nepaliek? Kā ar to medus un sāls smērēšanu uz pieres un vārītas olas turēšanu uz vaigiem...? Tiešām efekts = 0?
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
14.12.2010 15:40
ja tur ir sastrutojis un ja to vietu sildīs, tad var arī notirināt kājas. tur nav tālu smadzenes, medicīnas literatūrā un presē ir aprakstīti gadījumi.

ģimenes ārstiem ir "akūtā" stunda, kad pieņem bez pieraksta, pasaki, kas ir, iedos nozīmējumu uz rentgneu, tad var domāt tālāk. varbūt ir tikai tūska, bet par to jāpārliecinās.

visas šādas pašārstēšanās ir uz paša atbildību, neticu nekādiem mediem vai sviestiem kā vielām, ja vien pašsugestijas spējas nav tik stipras, ka palīdz pat domas...
Paldies, bet vai nav vismaz kādi dabiskie līdzekļi, kas tās strutas šķidrina un sekmē iztecēšanu...? Nu tur... ķiploki, sīpoli, vēl sazin kas...?
es jau neko..
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
15.12.2010 15:38
Esmu spilgts piemērs tautas medicīnas pielietošanai. Visa tautas medicīna beidzās ar deguna blakusdobumu un pieres operāciju un atveseļošanos trīs mēnešu garumā.. Piebildīšu, ka iesnas bija tikai nedēļu. Tā kā turpmāk pie iesnu parādīšanās uzreiz skriešu pa LORa. Mācība uz mūžu...
eliiiiziiiite
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
15.12.2010 23:11
Es personīgi iztiku bez duršanas, kaut gan ar blakusdobumu iekaisumu slimoju kādus 5 gadus pēc kārtas, turklāt trīsreiz gadā, tfu,tfu,tfu pēdējos 5 gadus ne reizi.
Man palīdzēja,protams, antibiotikas, kādas nezinu,neatceros, Dr. Kalvānes izrakstīta ziede, ko taisa pēc receptes, + pilieni Vibrocil, nekādi citi, no citiem pat deguns ciet bija,ka vispār paelpot nevarēju. Un vēl mammai bija tāda puķīte zaļa, katrai lapiņai tādas mazas,mazas lapiņas apkārt. Nosaukumu nezinu, tās puķītes sulu pilināju degunā, tad kādas 10-15 pašķaudu un viss tīrs. Zinu, saka, ka šķaudot daudz,nav labi mazajiem asinsvadiem, bet toties deguns tīrs.
Un protams stiprināt imunitāti. Stāstot par savu gadījumu, varu piebilst, ka tas regulārais iekaisums bija no hroniska noguruma. Kā man vairs nebija spēka un laika kaut ko darīt, tā hopā un gatavs. Varbūt vispirms vajag kārtīgi atpūsties.

Sūtu vagoniņu ar veselību!!!
eliiiiziiiite
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
15.12.2010 23:12
Aizmirsu piebilst, katra kursa laikā kādas 2 skaloja blakusdobumus, tā kūkošanas padarīšana makten interesanta. :)
Vari pateikt, kur gāji skalot? Varbūt ir zināmas vēl kādas vietas? Es to arī sen atpakaļ esmu piedzīvojis un labāk tad jau lai šitā iztīra, nekā dur. Un vai kāds var no pieredzes pastāstīt kā notiek tā duršana? Caur nāsi ar resnu adatu - žļerks un sūc to draņķi ārā? Sāp ļoti vai paciešami? Un cik patiess ir mīts, ka ja vienreiz iedur, tad pēc tam tas haimorīts metas klāt atkal un atkal...?
kā jau eliiiiziiiite pieminēja, http://ig.att.oho.lv/3267/14161.jpg , puķīte gerānija, ātri iztīra degunu!
Pirmoreiz skalot gāju Rēzeknē. Nekā traka- nogulda, ielej degunā zāles, un ar sūnīti velk strutas ārā, kamēr tu tikai ku- kū, ku-kū.


Man tagad ari problēma ,jau laiciņu ir iesnas, spiež labajā blausdeguna dobumā, šodien izsildīju ar olu un ārā nā puņķi ar asini, kā vienmēr - ārstam laikam nav!
eliiiiziiiites pieminētā puķīte ir kalanhoja, no tās sulas, kas iepilināta degunā, patiesi daudz šķauda
Par tām punkcijām ir kā ir.. Pateikšu godīgi man sāpēja... Un pēc pirmās punkcijas haimorīts kļuva hronisks... kādus 4 vai 5gadus noslimoju ar haimorītu... Pēc pēdējās operācijas(lāzer) man piededzināja visus dobumus.. Haimorīts vairs nav rādījies... :P
Runas par to ka ja izdur bus velreiz ir patiesas, jo pasu pierunaja un es izduru, tagad jau 3 reizi tas haimorits ir- gan ziema gan vasara deguns visu laiku ciet nekas nevar dabut valja. Ja jums piedava sakiet noteikti ne ta pati procedura vispar ir traģiska vinja garus kociņus ar anestētiķi ievada kas palīdz tikai lai varetu adatu ievadit bet dursanas sapes vienalga var just. Vinja panem milziju adatu un no visa speka turot galvu dur cauri skrimslim- sapes šausmigas, bet vistrakaksis tas skats kad skrimšli krakšķ un asins tek ara.Tad vinja pielike milzigu šlirici kur kaut kads litrs udens un tad ar to skalo,bet kad skalo tad ;loti spiež uz acim un sap.Un tad vel var rasties tda problema ka man radas ka to adatu nevar dabut ara un tad vinju lauzot vel ara-sapes vnk elišķigas.Un ja pec tas punkcijas man mute kaut kads mazs kauli;n;s vai kaut kas tads izspiedas un ir tgd .Tagad jus iznat kada ir punkcija un ticiet man jo man vinju ir taisijusi abam nasim 2 reizes tas ir šausmigi nejiet uz vinju ictadi slimosiet ar to haimoritu mūžīgi.Ta arste jums teiks ka ta nav un tas visas ir mulkibas un ka cilvekiem atkartojas jo vinji lidz galam neizarste bet ticiet man tas visas ir pupu mizas,un ja jus negribat
visu atlikušo muzu ar to haimoritu slimot tad nekad netaisiet to punkciju, ar antibiotikam arstejiet vai kaut ka savadak.
Laimīgais
mana pieredze
26.12.2011 11:32
Man arī vienreiz izdūra. Kaut tas dakteris, kas man to parakstīja pats dabūtu sev tās adatas degunā. Kopš tās reizes man iekaisums ir katru gadu un dažreiz pat 2x pa ziemu.
Izmēģinājis esmu visādas zāles pūšamās un rijamās. Ne vienmēr dārgākās palīdz vislabāk. Vienreiz manas iemīļotās degunā pūšamās beidza ražot un kamēr atkal piemeklēju kaut ko līdzvērtīgu, jau gandrīz atkal biju nonācis līdz duršanai. Šobrīd lietoju Olinth, bet droši vien ka katram jāizmēģina, kas viņam labāk palīdz. No rijamajām pagaidām lietoju Sinupret, bet gatavojos izmēģināt Cinnabsin. Lieki nepārspīlēju, bet galvenais ir turēt abas nāsis "vaļā". Ja kaut viena nāss ir ciet uz vairākām stundām, tad tas jau ir iekaisuma sākums. Es pa nakti uz tualeti neeju, jo esmu par slinku, bet ja jūtu, ka deguns ir ciet, tad momentā esmu augšā un meklēju savu deguna aerosolu pat ja tajā dienā jau 3x esmu iepūtis (nedomāju, ka tas kaitē gļotādai vairāk par adatām). Tā ka jau padsmit gadus esmu izvairījies no nopietna iekaisuma.

Iesaku neēst karstu ēdienu, nelietot dzīvo alu.
Re: Haimorīts - deguna blakusdobuma iekaisums
26.12.2011 23:19
puce Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> jā, kad dabūsi no termiski neapstrādātiem
> produktiem trihinellozi vai encefalītu, tad
> haimorīts jau būs pie kājas...
-----------------------------------------------------
HI,HI,HA! Pievienojos teiktajam! Ja jau svaigu produktu ēšana būtu tā panaceja......Papildus lietot kefīrus,burkānus , ķirbjus ir pat ieteicams, kā kompleksa ārstēšana.Vēl imunitāti ceļ Ehinaceja un euleterokoka preperāti. Vārīta ūdens - kumelīšu šķīdums deguna skalošanai arī var .Tas pats ar kliņģerītēm.Bet to visu ar LOR ieteikumu.
Sevišķi man patīk šķidru ziepju ievadīsana.:):)Tas ir spēcīgs sārms.Un dabūt gļotadas ķīmisko apdegumu, to darīt ir muļķiības.Tie ir viduslaiki.
Ja nopietni, tad hronisku haimorītu ārstēt ir grūti. Nekas efektīvāks par lokālu skalošanu un antiseptiķu ievadīšanu vēl izdomāts nav, manuprāt.
Lai veicas.



Edited 1 time(s). Last edit at 14.02.2012 20:20 by Mazdakteris1.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 23?
Ziņa: