Sāp kāju ikri

Aizsāka odiumz 

Sāp kāju ikri
21.07.2010 14:58
Labdien!

Esmu 21 gadu jauns, šad tad garšo alus un diemžēl jau vairākus gadus regulāri smēķēju, tomēr mazos apmēros [līdz 3 cigaretēm dienā, bet bieži ir tādas dienas, ka nesmēķēju vispār]. Pirms aptuveni gada nolēmu sākt skriet. Sākumā pa maziem gabaliem pāris reizes nedēļā, pēc tam lēnām palielināju slodzi, pēc 2 mēnešiem jau skrēju pa 5km 2-3 reizes nedēļā, protams, lēnā garā, aptuveni 30 min. Izstaipījos gan pirms, gan pēc skriešanas, neko daudz, bet pamata vingrojumus. Sāka sāpēt kreisās kājas ikrs iekšējā malā, sāpes tādas jocīgas, sāpēja nevis muskulis, bet kauls, kad uzspiež - sāp, kamēr neaiztiek un vienkārši guļ, nejūt neko. Sākumā sāpēja nedaudz, nepievērsu uzmanību, turpināju skriet, pēc tam jau līdz tādam līmenim, ka atskrienot mājās grūti uzkāpt pa kāpnēm. Aizgāju pie ārsta, izrakstīja kaut kādu smēri ar rullīti priekš mazajiem asinsvadiem un ieteica pēc slodzes uztaisīt kājai kontrastdušu. Duša uz mazu momentu tiešām palīdzēja, bet pēc laika sāpes atgriezās. Palika vēsāks, ziema, sniegs, pārstāju skriet, kāja pasāpēja vēl +/- 2 nedēļas un pārgāja.
Pavasaris, sāku skriet, nepagāja ne mēnesis, kad atkal nedaudz sāka sāpēt, beigu beigās sāku just nelielas sāpes arī otrajai kājai tieši turpat - iekšmalā, arī it kā sāpētu kauls. Vēl viens gājiens pie ārsta, nosūtījums uz datortomogrāfiju, jo pirms 2 gadiem bija kritiens uz muguras - atrod trūces krustu apvidū [ja vajag, varu sameklēt konkrētus burtus un ciparus]. Vietējais ārsts stāsta, ka sāpes kājās no muguras, kaut gan mugura iepriekš vispār nesāpēja, aizbraucu uz Rīgu pie profesionāļa, viņš stāsta, ka ja kājas sāpētu no muguras, tad būtu jāsāp ārējā malā nevis iekšējā, līdz ar to tas nevarētu būt no tā, pie reizes ieteica pastaigāt pie fizioterapēta, lai nostiprinātu muguras muskulatūru, lai vēlāk nav problēmas ar to.
Atmetu visam ar roku, neskrēju, nekur negāju, nedarīju neko. Vasaras sākumā nolēmu pamēģināt pabraukt ar skrituļslidām, tīri forša aktivitāte. Sāku just muguru, sapratu, ka fizioterapēts laikam tomēr nenāks par ļaunu. Aizbraucu, sarakstīja vingrinājumus, sāku vingrot katru dienu, 1-2 reizes nedēļā izlaižot, paralēti tam atsāku skriet, 2 dienas skrienu, 1 izlaižu, pa 15 minūtēm dienā. Un atkal sāk sāpēt, šoreiz labā kāja, kreisajai jūt pavisam minimāli. Izmisums un lēmums atlikt skriešanu un pagaidām koncentrēties tikai uz ārstniecisko vingrošanu, bet cik liela garantija, ka tas palīdzēs ne tikai mugurai, bet arī manai galvenajai problēmai, ar kuru viss vispār sākās?
Neviens ārsts līdz šim tā arī nav sapratis kas par vainu, varbūt ir kaut kādi ieteikumi ko darīt vai kur doties? Neskriet negribu, patīk gan pats process, gan sajūta pēc tā, tāpat gribas saglabāt pieņemamu fizisko stāvokli. Jau iepriekš liels paldies par padomu.
Re: Sāp kāju ikri
21.07.2010 16:46
Jātiek skaidrībā , kas par lietu. 1) Pastāv tā saucamais marša lūzums (Stresa lūzums).Pirms viņa parādīšanās parasti ir periostīts ( kaula plēves iekaisums). Vēl pirms tam ir miozīts -muskuļa iekaisums.Tas parasti izveidojas pie lielām, ilgstošām slodzēm.Ir vairāki iemesli šai nepatīkamajai parādībai. Galvenais ir kalcija trūkums organismā. Ja tas ir kaula plēves iekaisums, tad uzspiežot uz apakšstilba kaula, ādā paliek pirksta nospiedums .Uzspiešot jābūt arī sāpēm. Parasti tās irapakšstilba kaula malā.
2) Sāpes pie lielām slodzēm var izsaukt plakanā pēda. Pie ķirurga ir jāpārbauda vai nav šī vaina.
3) Kājās sāpes var izsaukt arī pataloģija muguras-krusta skriemeļos.
Kopā ar speciālistu ir jāveic šo diagnožu precizēšana. Skriet es neieteiktu vispār.To var nomainīt ar soļošanu. Slodzes nedrīkst būt pārāk lielas un ilgstošas. Četras x nedēļā-tā ir ļoti liela slodze.Par kalciju esmu rakstījis arī agrāk.Pameklē.
Veiksmi.



Edited 2 time(s). Last edit at 21.07.2010 17:26 by Mazdakteris1.
Re: Sāp kāju ikri
28.11.2019 09:53
Labdien. Man ir 21.gads. Pēdējās dienas sastopos ar dīvainām sāpēm abu kāju ikru augšpusē un sāpes aiziet uz visu pēdu iekšpusē,kad cenšos locīt kāju. Īsti ne sportoju, ne mēdz būt liela slodze.
Pastaigāju ar augstpapēžu kurpēm,varbūt tas pie vainas?Ir plakanā pēda varbūt tā radījusi kādas komplikācijas,bet nesaprotu,tik pēkšņi un asi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 10?
Ziņa: