A hepatīts?

Aizsāka Maroka 

A hepatīts?
31.10.2010 12:43
Pims divām nedēļām atgriezos no ceļojuma uz Maroku, šonedēļ paaugstinājās temperatūra, nespēks, nav apetītes.
Sākumā domāju, ka vienkārši kāds parasts vīruss, bet tad izlasīju, ka šādas pazīmes var liecināt arī par A hepatītu (nebiju vakcinējusies). Trešdien ir pieraksts pie ārsta. Varbūt ir kādi ieteikumi, pieredze, ko darīt līdz tam, ja nu tas tomēr ir hepatīts.
Paldies!
Re: A hepatīts?
31.10.2010 15:44
Cik zinu, tad A hepatīta gadījumā noteikti jāievēro higiēnas prasības, tas ir, regulāra roku mazgāšana, jādzer daudz šķidrums, aknu aizsardzībai nedrīkst lietot alkoholu un ēst treknu, asu un nepieciešams lietot aknu medikamentus-no pieredzes Essentiale forte, kā arī jāaturas no fiziskas slodzes. Un galvenais - neaplaist citus.
Re: A hepatīts?
01.11.2010 09:29
Tā ka tās ir tikai aizdomas par iespējamo A hepatītu, tad grūti ir ieteikt ko konkrētu, to var izdarīt tikai ārstējošais ārsts, kad slimība ir apstiprināta. Uz šo brīdi ieteiktu Jums ievērot pamatlietas, kas jebkurā gadījumā par ļaunu nenāks:) Tā kā A hepatīts ir aknu saslimšana, tad noteikti jaievēro aknām saudzīgs režīms – galvenais nelietot alkoholu kafiju, sāļus, ar garšvielām bagātus, asus, treknus ēdienus utt. Jācenšas atpūsties, izgulēties. Aknu darbības uzlabošanai var lietot aknu preparātus - Essentiale forte N, lecitīnu u.c. Bet noteikti aziejiet pie ārsta un uztaisiet analīzes. Ceru, ka palīdzēju:)
Re: A hepatīts?
01.11.2010 17:29
Man bija līdzīga pieredze ar braucienu uz ārzemēm, kura sekas pēc tam bija A hepatīts. Manā gadījumā tikai pēc apmēram mēneša parādījās simptomi – drausmīgs nogurums, nespēks, apetītes zudums, slikta dūša. Analīžu rezultāti uzrādīja A hepatītu. Apmērām divas nedēļas pavadīju slimnīcā, pēc tam vēl nedēļu mājās – ievēroju speciālu diētu (kaut gan tāpat neko nevarēju ieēst), dzēru aknu protekoru Essentiale, lietoju daudz šķidruma un vispār darīju visu, ko ārsts liek. Labā ziņa ir tā, ka tagad man ir imunitātē uz mūžu, sliktā – varēju vakcinēties un nekās tāds nebūtu jāpiedzīvo!
Re: A hepatīts?
02.11.2010 08:44
Protams visi tie hepatoprotektori Essentiale forte un tamlīdzīgi ir ļoti jauki un brīnišķīgi, tomēr nedomāju, ka vajadzētu aizrauties ar pašārstēšanos, pirms nav uzstādīta diagnoze.
Re: A hepatīts?
02.11.2010 16:59
Jāskatās acu sklēras un mutes dobuma augšējais rajons. Vai nav dzelte. Ievērot augstāk minēto diētu un stingrus sanitārijas noteikumus. Izdalījumi ir ārkārtīgi infekciozi.Jāmazgā rokas. Labāk konsultēties Latvijas Infektoloģijas centrā.Veselību un cerību!
Re: A hepatīts?
02.11.2010 17:07
nu, dzeltenā kaite jau nekas pārāk briesmīgs un paliekošas sekas iestājas tikai ļoti smagos gadījumos, tad kad jau ir pirms tam bijušas kādas problēmas ar aknām
tāda specifiska ārstēšana a hepatīta gadījumā nemaz nav un tā sastāv galvenokārt no vispārīgiem pasākumiem, kuru mērķis ir novērstu aknu bojājumus (diēta, vitamīni carsil, essentiale forte, izvairīšanās no tādu medikamentu lietošanas, kas rada papildus slodzi aknām, alkohola utml.) un samazināt slimības pazīmes (sliktu dūšu, atūdeņošanos utml.)
tā ka tas nav nekas tāds, ko nevarētu sākt ievērot jau tagad...ja nu tomēr...
Re: A hepatīts?
04.11.2010 17:28
Diemžēl aizdomas analīzēs apstiprinājās. Paldies par ieteikumiem - tie šoreiz tiešām bija laikā!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 7?
Ziņa: