Redzes korekcija ar lāzeru vai mākslīgā lēca (cenas, viedokļi)

Aizsāka Artanis 

Labdien!

Zinu, ka tēma jau daudz reižu izrunāta, taču jaunākās atbildes forumā atradu no 2007.gada - laiks iet, cenas un tehnoloģijas mainās, tā ka vēlētos atsvaidzināt informāciju. Pastaigāju pa Gūgli, taču nekādas kaut aptuvenas cenas Latvijas klīnikas nekur nepublicē, tā ka taujāšu šeit.

Tātad, ja neko neesmu sajaucis, sliktu redzi (tuvredzību un tālredzību) pašlaik iespējams koriģēt divos veidos - ar lāzera palīdzību, vai arī ievietojot acī mākslīgu lēcu.

Jautājumi sekojoši -
         1) Cik maksā redzes korekcija ar lāzeru (piem. -2 dioptrijas, bez komplikācijām)
         2) Vai un kādēļ labāka ir metode ar mākslīgo lēcu (izklausās vairāk kā biedējoši - tad jau radzenes dedzināšana ar lāzeru liekas ziediņi...)
         3) Pēc faktiskas cilvēku pieredzes, kura Latvijas (vai leišu/igauņu) klīnika ir labākā cenas/kvalitātes/profesionalitātes ziņā?
         4) Cik drošas abu veido operācijas ir ar mūsdienu tehnisko nodrošinājumu? Cik ilglaicīgs ir efekts?
         5) Kas ar šādi koriģētu redzi notiek pēc 50 gadu sliekšņa (nemainās vai pasiktinās kā tam jābūt uz vecumu)?

Liels paldies jau iepriekš pacietīgajiem atbildētājiem!
Veicu acu operāciju Dr.Lūkina klīnikā. Tā kā man redze bija ļoti slikta (-8,5), samaksāju daudz - 1600 Ls.Bet tas bija to vērts.Mīnusu nav, lai gan biju gatava, ka varētu palikt -1, tomēr rezultāts sanāca necerēti labs. Nesen vienā žurnālā redzēju cenas klīnikās. Pie dr.Lūkina, bija ap 900 Ls. Solomatina klīnikā apmēram tas pats. Bet cenas ir atkarīgas no tā, cik lieli ir mīnusi.Tev nevajadzetu dārgi sanākt, jo ir mazi mīnusi.Ieej http://www.acuklinika.lv vai http://www.acucentrs.lv. Tur ir aprakstīti arī iespājamie riski.
Operāciju veicu pirms 2 gadiem.Ir ok.Efekts ir atkarīgs no tā,cik veiksmīgi noritējusi operāciju (gan no ārstu puses, gan no tā vai pats būsi koncentrējies un skatījies uz vajadzīgo u.c.), cik ļabi dzīst acis un vai Tu regulāri pilini antibiotikas (lai nesāktos iekaisums),vai pēc operācijas turēji acis aizvērtas (man tās bija 6 h),cik ļoti pēc operācijas noslogosi redzi u.c. faktoriem. Es visu to kārtīgi ievēroju.
Runājot par vecuma slieksni...Uz vecumu redze mainīsies...
Svarīgi jau ir cik slikta redze, ja -8.5 un vēl sievietei, tad LASIK ir garām, jo rezultāts ar vienu operāciju var arī nebūt un otrkārt radzene pēc operācijas ir plāna. Ja arī taisa LASIK, tad ieteicams FEMTOLASIK metodi, kad radzenes vāciņu noņem ar lāzeru nevis "skalpeli". Ņemot vērā komplikāciju risku halo(migla ap gaismas avotiem), līdz ar to apgrūtināta auto vadīšana tumsā un sausās acs sindroms, nez vai ir tā vērts.

2) Tad jau drīzāk ieteicams būtu lēcas implants, tam vismaz mazāk iespējamu blakusefektu un piemērotāks izteiktai tuvredzībai/tālredzībai. Tāpat teorētiski implants ir atgriezenisks, ja nu kas var izņemt. Nu nez ar ne tik sliktu redzi 1-2 dioptrijām mierīgi var iztikt ar parastām kontaktlēcām un arī noņemot nav tā ka neko neredz, nefig čakarēt acis ar operācijām vai mocīties ar brillēm.

4)Ja redze ir nostiprinājusies tad efekts ir ilglaicīgs, bet agrā jaunībā taisīt operāciju bez pamatota iemesla ir lieki, pēc tam redze var vēl mainīties.

5) Bez vecuma brillēm vēl neviens nav palicis, to nu nevar novērst. It kā ja ir tuvredzība, tad uz vecumu tas kompensējas un var vismaz noņemot brilles lasīt, nevajag divus pārus briļļu.
http://www.youtube.com/watch?v=XL01H65Gf54
Artanis
Kopsavilkums
17.01.2011 15:04
Tātad, cik pašlaik ir skaidrs pēc šeit un citur izlasītajiem komentāriem -
Lāzera redzes korekcija ar pašlaik modernāko metodi Femto-Lasik, gadījumā ja tuvredzība nav īpaši stipra (ap 2 dioptrijām), maksā aptuveni 400-500Ls atkarībā no pakalpojuma sniedzēja. Vēl jāpieskaita pirms operācijas izdevumi (50 - 75Ls).

Kas vēl joprojām nav skaidrs -
Kā ar ar tiem lēcas implantiem? Augstāk biedrs saka, ka tie pat esot atgriezeniski un labāks variants. Bet kā tur īsti ir - kā notiek procedūra, cik tas droši, cik maksā?

Atbildot uz komentāru "nefig čakarēt acis ar operācijām vai mocīties ar brillēm" - Lai gan -2 nav īpaši daudz, un pa māju dzīvojoties šad tad lēcas tiešām pat nesteidzos ielikt, kamēr nesanāk apsēsties pie kompja vai TV, taču godīgi sakot šī disfunkcija tiešām kaitina ikdienā - ne vienmēr ir ērti ielikt/izņemt lēcas, reti kad sanāk ievērot maksimālos nēsāšanas laikus, turklāt par peldēšanu pat nerunājot.
Man bija -8,5.Redze šobrīd ir ideāla (pēc 2 gadiem). Operāciju man veica ar pasaulē ātrāko un precīzāko lāzeri "Concerto". Radzenes vāciņu noņēma ar lāzeru. Neesmu nožēlojusi, ka veicu operāciju.
Re: Redzes korekcija ar lāzeru vai mākslīgā lēca (cenas, viedokļi)
17.01.2011 17:00
zināms cilvēks gatavojas veikt šo op., ir ievācis datus, bijis uz konsultācijām arī ārzemēs. statistika ir tāda, ka dažiem procentiem (nezinu cik), ir komplikācijas, kā ar jebkuru ķirurģiju. specs Vācijā teicis, ka viena viņa paciente pēc tam, kad pagājuši 20 gadi pēc op., ir zaudējusi redzi (atslāņojās tīklene), viņš to saista ar op., cits kolēģis vnk ar lielo tuvredzību (-10), jo tīklenes tādos gadījumos atslāņojās arī tad, kad šādas op. vēl neveica.

būs ļoti daudz sadzīvisku ierobežojumu: nevar celt tik un tik, darīt to un to utt.

varbūt ir vērts lasīt ne tikai komentārus, bet vairāk uzklausīt specu viedokli, arī tādu, kas šo op. neatbalsta. lai pamato viedokli. būs vieglāk izsvērt potenciālos zaudējumus un ieguvumus, jaunībā dažkārt ir tieksme domāt tikai šeit un tagad, kas reizēm nav slikti, bet reizēm ir riskanti ilgtermiņā. no otras pueses, cilvēka mūžs ir nogrieznis, kāpēc kādu laiku to nebaudīt ar pilnu krūti.
Dēļ divām dioptrijām tiešām nav vērts riskēt, jo rezultāts var arī nebūt ideāls un tik vien kā panāksi, ka varēsi lietot vājākas brilles(+/- 0.5). Var gadīties, ka pēc laika arī jāveic būs atkārtota operācija, ja gribēs tiešām ideālu. Savukārt -8.5 dipotrijām taisīt LASIK jau manuprāt arī ir stipri riskanti. Jā kontaktlēcas nav nekāds superlīdzeklis un stingri jāievēro lietošanas režīmi, higiēna utt, jo risks iegūt acs infekcijas ir pat stipri lielāks nekā taisot LASIK. Tāpat arī nedrīkst pārsniegt valkāšanas laiku , lai acs neizjūt skābekļa badu un nerodas jauni asinsvadi acī, kas ar laiku var aizaugt priekšā. Tas gan ir stipri indviduāli, man nav problēmu valkājot ne arī baudīt aktīvu dzīvesveidu, peldoties utt, ja nirt tad nav grūti paķert peldbrilles. Katra paša izvēle.

Tomēr ir vērts sniegt vairāk informācijas par sevi, lai varētu kāds ko ieteikt. Vecums, dienas režīms(autovadītājs, darbs pie datora, darbs putekļainā vidē utt.), sports, hobijs, cik sen redze sāka pasliktināties vai ir nemainīga, sausās acs sindroms, ir kādas komplikācijas valkājot lēcas utt.
Paldies Runcenei un Oto par pieredzējušiem viedokļiem - ļoti cienu sniegtās atbildes.

Tātad - stipri jau nepatika izlasīt šo te "būs ļoti daudz sadzīvisku ierobežojumu: nevar celt tik un tik, darīt to un to utt.". Nebiju šo te pamanījis kā papildus 'bonusu' redzes korekcijai ar lāzeru. Tā kā brīvajā laikā mēdzu apmeklēt svaru zāli, kā arī strādāt vasarnīcā, un vispār vēlētos dzīvi papildināt ar vairāk fiziskajām aktivitātēm, izklausās ka lāzera korekcija ir visai slikta izvēle.. :(

Lai būtu nedaudz vairāk info - man ir 23 gadi, strādāju par maketētāju/dizaineri, lielākā dienas daļa paiet pie datora (monitors un apgaismojums gan kalibrēts, bet tomēr slodze acīm ir), sanāk arī braukāt ar auto tumšajās stundās. Redze sabojājās kaut kad septītās klases laikā, bet, kas dīvaini - visai ātri un tieši līdz -2 dioptrijām (kaut gan lēcas sāku valkāt vien trīs gadus pēcāk). Lēcas lietoju jau apuveni četrus gadus - mīkstās mēneša. Kā jau minēju, regulāri lietoju ilgāk, kā paredzēts - ap 15 stundu diennaktī. Pagaidām, tpu-tpu-tpu, viss ok, acis nesāp un nesūrst.
Par kliiniku Lietuvaa ( Vilna) Novoe zrenije vislabakas atsauksmes, ar viiru bijam uz lazer korekciju, esam sajuusmaa. Arsti profesionaali, viss personaals loti pretiimnaakoss, rezultaats, to nevar aprakstiit, tas ir jaaizjuut :)! Nepatiikama sajuuta bija tikai pirmas 2 stundas, jo acis loti asaroja un bija sajuuta, ka acis pilnas smiltiim, pec paris stundam kluva daudz labaak, viirs pat seedaas pie stuures...
Nu jau pagaajusas 5 dienas un secinaajums pasaule ir daudz interesantaaka un kraasainaaka :))!!!

No sirds iesakaam nekaveeties un izmantot so iespeeju!!!
Izdevumi uz 1 personu ieklaujot konsultaciju, operaaciju un celu ap 500 LVL!


Ja Jums rodas kadi jautajumi drosi rakstiet, zvaniet.
Kliinika piedaavaa arii rekomendaacijas karti saviem pacientiem, par katru jaunu iesaistiito personu kliinika daavaa atlaidi gan klientam, gan personai, kas rekomendeeja so kliiniku un nodeva kuponu sai personai.
Taadejaadi var paliidzeet citiem, kaa arii atgut naudu par veikto korekciju.

Ja Juus tas interesee vai rodas kaadi jautajumi, zvaniet pa talruni 26969342.
Veiksmi.. :)
Re: Redzes korekcija ar lāzeru vai mākslīgā lēca (cenas, viedokļi)
30.11.2012 00:19
Es saprotu, bizness ir bizness bet acis tomēr ir acis. Un skatos, pasaules bagātākie ļauži vairums staigā brillītēs, interesanti kāpēc... Domājiet, ka snobi? :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
NOST AR BRILLĒM - ACU VESELĪBAS CENTRS VIĻŅĀ "NOVOJE ZRENIJE". http://eyes.by/index.php/en/
Decembra mēnesī ar vīru biju klīnikā NOVOYE ZRENIYE. Par klīniku vislabākās atsauksmes. Nebaidieties un brauciet uz turieni tiešām no sirds iesakām. Kāpēc gadiem ilgi mocīties ar lēcām vai brillēm, ja to var novērst burtiski pāris minūtēs.
Pati operācija ilgst tikai pāris minūtes, pārējo laiku aizņem pirms operācijas pārbaudes, kopā ap 2 – 3 stundām. Izmaksas par korekciju abām acīm - 2200 Lietuvas liti, kas ir aptuveni 450 LVL, ieskaitot konsultāciju, pilienus un ceļa izdevumus ap 500 LVL.
Ārsti profesionāli, viss personāls ļoti pretīmnākošs, rezultāts, to nevar aprakstīt, tas ir jāizjūt :)! Pati operācija nesāp, nepatīkama sajūta būs tikai pirmās 2 stundas pēc operācijas, jo acis asaro un ir sajūta, ka acis pilnas smiltīm, tāpēc labāk pagulēt aizvērtām acīm, pēc pāris stundām kļūs jau daudz labāk. Pirmās dienas gaisma liksies ļoti spilgta, tāpēc būs jānēsā tumšas saules brilles. Jau otrajā dienā - Jūs secināsiet, ka pasaule ir daudz interesantāka un krāsaināka :))!!! No sirds iesakām nekavēties un izmantot šo iespēju!!!
Ja Jums rodas kādi jautājumi, droši rakstiet uz e-pastu suhaceva@hotmail.com.
Ja vēlaties, kā klīnikas klienti varam piešķirt Jums rekomendācijas karti - 130 litu atlaidi, šis kupons pilnīgi nosegs pirms operācijas apskates izmaksas. Šo mēness klīnikai ir sevišķs piedāvājums, varat apskatīt mājas lapā http://eyes.by/index.php/en/.
Atlaižu kuponu var saņemt Rīgā un/ vai Jūrmalā, kuponu varam nosūtīt Jums arī pa pastu!
Lai Jums veicas ..
Re: Redzes korekcija ar lāzeru vai mākslīgā lēca (cenas, viedokļi)
04.03.2013 16:58
Vai tad par reklāmu nav jāmaksā?
Domāju, ka arī Rīga var veikt līdzīgu operāciju :)
Sveiki!
Taisīju redzes korekciju Lietuvā, Viļņā nu jau pirms 1,5gada. Mīnusi bija -2 un -3. Tikai labākās atsauksmes!
Varu piedāvāt kuponu 40 eiro atlaidei.
Rakstiet uz epastu aiga.abolina@gmail.com
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 23?
Ziņa: