Nesmuka tēma, tā kā baumas, bet - kā lai noskaidro to ķēķi?

Aizsāka dadzz 

Nesmuka tēma, tā kā baumas, bet - kā lai noskaidro to ķēķi?
31.01.2011 16:00
Nu, sveiki.

Man tātad vīra vectētiņam spīd stentēšana. No tās viņš baidās.
Jautājums ir par to, ka viena gudriniece man sacīja tā - tip, naudas atmazgāšana vien ir, meklē alternatīvas lietas, ko pasaulē dara jau sen...

Jūs varētu komentēt?
Ne jau plikas ziņkārības šo jautāju. Es vienkārši neesmu kardiologs un nezinu! - bet gribētos atrast labāko variantu.
Neesmu no tiem, kas vēzi ārstē ar saulespuķu eļļu utt., bet tik radikāli un kvazi pamatoti izteikumi prasās pēc komentāra ne no Stradu, bet - citu mediķu puses. Ja te kāds tāds ir, lūdzu, paskaidrojiet.


Pievienoju gudrinieces rakstīto.

"Visu nelasīju, bet zini, kas ir smieklīgākais? Ka tai ''oldskūl'' vecmāmiņai par Stradu kardioķirurģiju ir pilnīga taisnība.

Ok, stentēšana ir luksusa veids un, protams, dod labumu. Bet to pašu rezultātu var panākt daudz lētākiem līdzekļiem un profilaksi, kas, protams, šiem kardio monopola turētājiem nav izdevīgi, jo viņi par operācijām, ko pasaulē principā neveic gados veciem cilvēkiem (ja vien viņi nav ekstra maksātspējīgi, bet parasti izvēlas citas metodes), no valsts nokāš nenormālu naudu. Un - jā - omei taisnība - ķirurgi uztrenējas...

Risks minimāls, bet nekrīti izmisumā, ka vecais neiet stentēties. Labāk skaidru galvu konsultējies pie normāliem speciem, ko alternatīvu darīt. Un VAR. Iedarbīgi."
Re: Nesmuka tēma, tā kā baumas, bet - kā lai noskaidro to ķēķi?
31.01.2011 16:59
kaut cik medicīnai tuvu esoši ļaudis visi zina, ka tas nav lēti, bet ne jau ome maksās... ja ome negrib/neļauj, no tā citur naudas vairāk nebūs. nedomāju arī, ka te kāds doks nāks un baigi rakstīs... ir tomēr sava ētika.

jebkurai ķiruģiskai manipulācijai ir + un -

vienmēr būs pretinieki arī ārstu vidū. katram var atrast kaut ko griežamu, bet, ja truba ciet, tad kur ir tās alternatīvas? vai tās Latvijā ir pieejamas?

ja cilvis ir mācījies par ķirurgu, tad viņš tic tādām metodēm. ja viņš ir homeopāts, tad no sirds tic citādām...

pašam jādomā, kam uzticēties. bet par valsts naudu gan man ir po...
Re: Nesmuka tēma, tā kā baumas, bet - kā lai noskaidro to ķēķi?
31.01.2011 21:28
Un atkal es satiekos ar Runceni, kura vienīgā man atbild.
Nē, nu ētika ir, vienīgi - es jau nesaku, lai cilvēki izsakās par konkrētu iestādi, bet stentēšanas metodes alternatīvām.

Droši vien tā sieviete domāja kaut kādus augu preparātus, ar kuriem var ietekmēt tauku u.c.lipīdu vielmaiņu un mazināt holesterīna nosēdumus aortā un pārējos sirds asinsvados.
bet - man domāt, viņam jau galvenā lieta ir mazspēja, ko izraisa vārstuļa nefunkcionēšana. To jau nevar atrisināt ar augu valsti, ar to, cik saprotu, var stimulēt sirdsdarbību, bet ne jau ietekmēt atsevišķas tās daļas.

Homeopātija, manuprāt, nelīdzēs, tikai dīvaini, ka tā sieviete skaidri un gaiši nenosauca metodi vārdā, laikam cenas uzsišanai.
Re: Nesmuka tēma, tā kā baumas, bet - kā lai noskaidro to ķēķi?
31.01.2011 22:24
neviens doks pēc darba te nenāks un nestrīdēsies, tas jau ir darīts dienā. tāda profesija.

pasauli nevajag salīdzināt ar Latviju... pasaulē cilvēki jau no skolas laikiem par savu ķermeni zina vairāk un attiecīgi par to rūpējas.

nav vērts tērēt laiku sazvērestības teorijām, svarīgi ir, vai cilvēks pats grib, vai tas nebūs galīgā spaidu kārtā. un, ja cilvēks ir vecs, kā mazs bērns, tad ir svarīgi, vai Tu pati tici pasākumam, lai varētu pierunāt. jāatrod vienkārši kāds kardiologs, ar ko parunāt. ja cilvēks galīgi netic un negrib, tad riski ir augstāki.

"profilaksi" varēs pie nākamās reinkārnācijas, sorre, bet tas tagad izklausās smieklīgi.
Re: Nesmuka tēma, tā kā baumas, bet - kā lai noskaidro to ķēķi?
01.02.2011 19:00
Par kādu pasauli iet runa, Runcene?
Ruandu, Haiti, Zviedriju? Noteikti vajag kādu atrast, ar ko salīdzināt, lai secinātu , ka te ir sliktāk, un mēs Latvijā- dumji?
Re: Nesmuka tēma, tā kā baumas, bet - kā lai noskaidro to ķēķi?
05.02.2011 12:54
...kad ir vajadziiga stenteeshana, tad profilaksei jau sen kaa par veelu... ja ir shaubas, nokonsulteejas pie cita speca, vai jau ir vajadziiga taa stenteeshana...

Man draudzenes vecmammai ielika 2-3 stentus pirms gadiem 5, (tagad 74), bija stenokardijas leekmes, tagad iet kaa tanks...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 21?
Ziņa: